Αρχική » Μανωλάδα: Οι φαιές φράουλες και η χρεοκοπημένη Ελλάδα

Μανωλάδα: Οι φαιές φράουλες και η χρεοκοπημένη Ελλάδα

από admin

της Κίνησης Πολιτών Άρδην

Τα εγκληματικά γεγονότα στην Μανωλάδα αποδεικνύουν περίτρανα την ολοκληρωτική παρακμή στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία. Ένα παρασιτικό μοντέλο, οιονεί δουλοκτητικό στην ύπαιθρο, όπου ένα μέρος των Ελλήνων αγροτών πάτησε πάνω στην μαύρη κακοπληρωμένη εργασία των ξένων εργατών για να μεταβληθεί σε άεργους πάτρωνες των καφενείων, σκάει σαν απόστημα υπό την πίεση της κρίσης. Τα λεφτά λιγοστεύουν, η καταβολή του άθλιου μεροκάματου στους ξένους εργάτες αναβάλλεται επ’ αόριστον, ξεσπούν διαμαρτυρίες… και οι επιστάτες παίρνουν τις καραμπίνες: Φράουλες και αίμα…

Πίσω από το αίσχος της Μανωλάδας, κρύβεται ένα ολόκληρο ιδεολογικό-πολιτιστικό και ψυχολογικό υπόβαθρο. Κάποτε, το πλαισίωνε η σημιτική αυταπάτη της “ισχυρής, ευρωπαϊκής Ελλάδας”, η πολιτική τον αρχουσών τάξεων, οι οποίοι έστησαν το σκηνικό της “οιονεί δουλοκτησίας” πάνω στα φτηνά μεροκάματα των ξένων εργατών, για να ρίξουν τους μισθούς και να μας βάλουν στην Ευρωζώνη. Εξανδραπόδισαν έτσι μια ολόκληρη κοινωνία, την έκαναν σαν τα μούτρα τους, ξεπάτωσαν σχεδόν κάθε ευγενική αξία του μόχθου που χαρακτήριζε αυτόν τον λαό. Σήμερα, που οι μέρες της αφθονίας τελείωσαν και η καταστροφή του μοντέλου που έστησαν τείνει να εξελιχθεί σε ολοκληρωτική καταστροφή για τη χώρα, τη σκυτάλη παίρνει η αντιδραστική υστερία της Χρυσής Αυγής, υπέρτατη ένδειξη της ελληνικής παρακμής, η οποία λειτουργεί νομιμοποιητικά ώστε να διαπραχθεί αυτή η ύβρις. Η φασιστική επίθεση της Μανωλάδας είναι το σύμβολο των Ελλήνων νεοναζί, ανακεφαλαιώνει όσα αυτοί προπαγανδίζουν: Εκεί θέλουν να μας φτάσουν, αυτός είναι ο στόχος τους.

Την ίδια στιγμή που ο τόπος ερημώνει, που οι νέοι φεύγουν μετανάστες, που η μπότα της μεταμοντέρνας κατοχής έχει καλύψει τον ουρανό της χώρας, κάποιοι προετοιμάζουν την έσχατη εκτόνωση. Εκείνην, που θα πάει την κατάντια μας ένα βήμα παραπέρα, εγκαθιδρύοντας ως μοναδικό νόμο τη διαλεκτική του κυρίου και του δούλου: Η Γερμανική Ευρώπη πατάει με την μπότα της τον λαιμό των Ελλήνων, και κάποιοι από αυτούς, οι ισχυρότεροι, επαναλαμβάνουν το ίδιο στους από κάτω. Ο μεγάλος δεσμοφύλακας, και δίπλα, ο μικρότερος. Αυτή είναι η Μανωλάδα των φραουλάδων. Αυτός είναι ο κόσμος της Χρυσής Αυγής. Για να ξεφτιλιστούμε εντελώς, να μην έχει μείνει ίχνος αξιοπρέπειας και ηθικής σ’ αυτόν τον τόπο. Για να τον μεταβάλουμε οι ίδιοι, σαν υπνωτισμένοι, σε ζούγκλα.

Όσοι ακόμα διαθέτουν έστω και κάποια ελάχιστα ίχνη από το αντιστασιακό φρόνημα των Ελλήνων, θυμούνται ακόμα ότι η ελληνική ταυτότητα είναι αξεδιάλυτα διαποτισμένη από τις ευγενικές αξίες της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της αλήθειας: Ξέρουν ότι το απόστημα της Μανωλάδας αποτελεί καίρια υπονόμευση της ταυτότητάς μας, μια γερή κλωτσιά προς τον βούρκο της βαρβαρότητας. Αν το επιτρέψουμε να επεκταθεί, δεν θα σταθούμε ποτέ ξανά όρθιοι. Γι’ αυτό πρέπει να τσακίσουμε ανελέητα τους φυσικούς και τους ηθικούς αυτουργούς: Διότι πρώτοι εμείς πρέπει να απονείμουμε δικαιοσύνη στον τόπο μας. Για να ‘χουμε και αύριο Πρόσωπο ν’ αντισταθούμε.

17-4-2013                                                                                                      ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΡΔΗΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ

6 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΜΟΡΓΟΣ 18 Απριλίου 2013 - 16:43

ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΒΑΙΜΑΡΗΣ ΕΜΕΙΣ ΤΗ ΖΗΣΑΜΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟΝΕΡΑ ΤΗΣ.Η Χ.Α.ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΝΟΣΟΣ.
ΤΟ ΒΛΕΠΑΜΕ ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ,ΓΙΝΑΜΕ ΕΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Ο ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΒΛΕΠΑΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑ ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ ΘΡΥΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΡΥΜΕΝΟ.
”ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΠΕΡΝΑΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ
ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΕΙΝΑΙ ΘΟΛΟ…”
ΕΓΡΑΦΕ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ.
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΠΟΥ ΑΠΛΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΕΡΕΑ ΔΕΝΤΡΑ,ΤΑΠΕΙΝΑ.
ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ,,ΤΟ ΔΑΚΡΥ ΜΙΑΣ ΡΟΔΙΑΣ”ΚΙ ΑΣ ΠΟΡΕΥΤΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ,ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ.
ΑΣ ΞΑΝΑΣΥΝΘΕΣΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.
ΥΓ.ΕΛΠΙΖΩ ΕΚ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΣΕ ΚΑΠΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΑΜΟΡΓΟΣ 18 Απριλίου 2013 - 16:45

ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΡΥΜΜΑΤΙΖΕΤΑΙ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Κατερίνα Χριστοδουλάκη Κοπασάκη 18 Απριλίου 2013 - 17:51

Φράουλες και αίμα! Σήμερα πακιστανικό, αύριο ελληνικό!
Με «χεράκια βοηθείας» των εθελόδουλων των κυβερνήσεων των μνημονίων, καθώς και των Τόμσεν, Μέρκελ και ΕΚΤ άρχισαν οι νεοναζί κασιδιάρηδες να χτυπάνε, να σκοτώνουν μετανάστες και να μένουν ατιμώρητοι, εμπνέοντας σήμερα Εργοδότη και το τσιράκι του επιστάτη σε επιχείρηση παραγωγής φράουλας στη Μανωλάδα να κάνουν τα ίδια, πυροβολώντας Πακιστανούς εργαζόμενους στο ψαχνό γιατί ζήτησαν… απλήρωτα μεροκάματα 6 μηνών!
Φτου σας ανθρωποειδή, φασίστες…
Φτου μας κι εμάς που σας ανεχόμαστε λες κι είστε «μπόρα» που θα περάσει κι όχι πόλεμος που όταν κάποτε τελειώσει καμία πένα έντιμου ιστορικού δεν θα δικαιώνει τις ανοχές που δείξαμε από την αρχή που ξέσπασε και συνεχίζουμε να δείχνουμε περιμένοντας από το ίδιο σάπιο πολιτικό προσωπικό που επί τριάντα χρόνια ψήφιζε Μάαστριχτ και σχέδιο Ανάν και πλούτιζε με «δανεικά» φεσώνοντας χώρα και λαό δημιουργώντας μια νέα «Βαϊμάρη» εντός Ελλάδας να μας… σώσει!
Και πάλι… φτου μας!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Common sense 18 Απριλίου 2013 - 18:13

Η ανάλυσις που παρουσιάζεται είναι δυστυχώς απολύτως σωστή….
Και εις άλλα με υγεία, για όλους όσους ευαγγελίζονται την επιλεκτική εφαρμογή της έννομης τάξεως και της ευνομίας αλλά και την ελαστική ηθική και ήθη….

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΖΙΟΥΜΠΑΣ 19 Απριλίου 2013 - 11:41

Εγώ δεν βλέπω στους φονιάδες αυτούς τον Έλληνα, βλέπω το αφεντικό και τους μπράβους του. Σαν αυτούς που έφαγαν τον Μαρίνο Αντύπα, σαν αυτούς που επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τους Χαλκιδικιώτες, σαν τα αποβράσματα της εθνικοφροσύνης που μετά τον εμφύλιο, όταν η Πελοπόννησος γέμιζε τα καράβια για την Αυστραλία, αυτοί, οιι εκλεκτοί του καθεστώτος άρπαζαν περιουσίες για να είναι σήμερα τα εγγόνια τους οι μεγαλοκτηματίες της περιοχής. Το ζήτημα βέβαια, κι εδώ έχει δίκιο η ανακοίνωση, δεν είναι αυτοί, είμαστε εμείς οι υπόλοιποι που απολαμβάνουμε την “φτηνή” φράουλα με μπόλικη ορμόνη. Καλή μας όρεξη.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γιώργος Λάιος 23 Απριλίου 2013 - 19:30

Η κυβέρνηση προσπαθεί επικοινωνιακά να μας πείσει ότι η Μανωλάδα είναι μοναδικό φαινόμενο μιας διεστραμμένης και εγκληματικής προσωπικότητας που θα τιμωρηθεί παραδειγματικά και θα τελειώσουν μια για πάντα οι ΦραουλοΜανωλάδες.
Ο συγγραφέας προσπαθεί να περιορίσει τον ιό της φραουλομανωλάδας σε ένα “ιδεολογικό-πολιτιστικό και ψυχολογικό υπόβαθρο” που έκανε αυτά για να μπούμε στην ΟΝΕ αλλά “ότι η ελληνική ταυτότητα είναι αξεδιάλυτα διαποτισμένη από τις ευγενικές αξίες”.
Πράγματι πιστεύετε ότι υπάρχουν πολλοί Έλληνες που έχουν ευγενικές αξίες, πέρα από τα λόγια ή τις οδηγίες κάποιου κόμματος;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ