Αρχική » Συνέντευξη τύπου για την ειρήνη στη Συρία

Συνέντευξη τύπου για την ειρήνη στη Συρία

από admin

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνέντευξη τύπου για την ειρήνη στη Συρία την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου στις 12:30 στον Ιανό

Η Διεθνής Πρωτοβουλία για την Ειρήνη στη Συρία (ΔιΠΕΣ), πρωτοβουλία ανεξάρτητων προσωπικοτήτων της κοινωνίας των πολιτών, νομπελιστών Ειρήνης, πανεπιστημιακών, εκκλησιαστικών προσωπικοτήτων, πολιτικών που έχουν αφιερωθεί στο εγχείρημα της ειρήνης και άλλων, υποστηρίζει τον τερματισμό του ολέθριου εσωτερικού πολέμου στη Συρία, με πολιτική λύση, μέσω διαλόγου και διαπραγμάτευσης. Οι εξωτερικές στρατιωτικές παρεμβάσεις επιφέρουν μόνο μεγαλύτερες καταστροφές και ενέχουν τον κίνδυνο επέκτασης του πολέμου στην ευρύτερη περιοχή.

Η ΔιΠΕΣ, από το Σεπτέμβριο του 2012,  πραγματοποίησε συναντήσεις εντός και εκτός Συρίας, με τις διάφορες αντιμαχόμενες δυνάμεις, στοχεύοντας να διευκολύνει το διάλογο μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών. Τον Ιούνιο 2013, 12μελής αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τη Δαμασκό όπου και ανέπτυξε τις θέσεις της σε εκπροσώπους της κυβέρνησης  στο υψηλότερο επίπεδο, καθώς και στους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης. Ενώ την Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου αντιπροσωπεία της συμμετέχει στη διάσκεψη του Παναραβικού Συνδέσμου για το θέμα αυτό.

Η ΔιΠΕΣ αναλαμβάνει μια διπλή δράση:

  1. Διοργάνωση διάσκεψης με τη συμμετοχή εκπροσώπων των αντιμαχόμενων πλευρών και της Συριακής κοινωνίας των πολιτών στη Βιέννη με  στόχο την ελεύθερη συζήτηση και επεξεργασία μιας κοινώς αποδεκτής λύσης, συμβάλλοντας έτσι στην επιτυχία των θεσμικών διαδικασιών.
  2. Τη δημιουργία προϋποθέσεων για δρομολόγηση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους Σύρους πρόσφυγες, που ζουν στο Λίβανο.

 

Για την Ελλάδα ιδιαίτερα, η διαιώνιση του εμφυλίου και ακόμα περισσότερο μια διεθνοποίηση και επέκταση της ανάφλεξης θα έχει πολλαπλές καταστρεπτικές συνέπειες, τόσο οικονομικές όσο και γεωπολιτικές, και θα επιτείνει το κύμα φυγής και προσφυγοποίησης. Εξάλλου στη Συρία ζουν χιλιάδες Έλληνες και εκατομμύρια Χριστιανοί, που απειλούνται με οριστικό εξανδραποδισμό. Είναι ανάγκη λοιπόν η Ελληνική κοινωνία να κινητοποιηθεί και να απαιτήσει και από την ελληνική κυβέρνηση να κινηθεί πιο αποτελεσματικά.

Η αντιπροσωπία της κίνησης μας στη Διάσκεψη της 16ης Σεπτεμβρίου μαζί με άλλα μέλη της θα πραγματοποιήσουν Συνέντευξη Τύπου για τις εξελίξεις στη Συρία την: Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013, στις 12:30 στο βιβλιοπωλείο Ιανός Σταδίου 24 – Αθήνα

                  

 

                                                                               Αθήνα,13 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ