Αρχική » Γερμανικές αποζημιώσεις ή ελληνική πτώχευση;

Γερμανικές αποζημιώσεις ή ελληνική πτώχευση;

από admin

Ελληνίδες κι Έλληνες,

Πανθομολογούμενη είναι η απόλυτη κι αδιέξοδη αποτυχία της δημοσιονομικής πολιτικής που εφάρμοσε η ξενόδουλη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κατ’ εντολή της τρόικας. Η χώρα οδεύει σε πτώχευση, παντελώς ανέτοιμη κι ανυποψίαστη. Η εξέλιξη αυτή θα είναι καταστροφική για την πατρίδα μας αλλά θα βλάψει ανυπολόγιστα και την παγκόσμια οικονομία, με αλυσιδωτές τραπεζιτικές πτωχεύσεις και ανατροπές εκ θεμελίων στην ευρωζώνη και την ευρωπαϊκή συνοχή. Και μάλιστα, σε μια περίοδο όπου ακόμη η απειλή για «διπλή ύφεση» διεθνώς, παραμένει, ανησυχητικά πιθανή. Το ενδεχόμενο μονομερώς να εξέλθουμε της ευρωζώνης είναι τελείως απροετοίμαστο, οπότε αν συμβεί εξαναγκαστικά, θα ζήσουμε απερίγραπτα δεινά. Παρότι αυτή η κυβέρνηση αποκαλύπτεται ότι βρίσκεται σε διατεταγμένη ανθελληνική-εθνοκτόνο υπηρεσία, από κανένα κόμμα δεν καταγγέλλεται ούτε μεθοδεύεται η ανατροπή της. Πολύ δε περισσότερο, καμία αυτοκριτική παρουσιάζεται ούτε σαφές πρόγραμμα μέτρων διεξόδου. Ανέξοδες φραστικές καταγγελίες αφθονούν, ιδεολογικά θέσφατα εκτοξεύονται, πολιτικά όμως δεν υπάρχει πρόταση, πέραν της προσφυγής σε εκλογές.

Και τι θα αλλάξει με αυτές; Τι καινούριο κομίζουν; Οι ίδιοι που μας έφεραν στο σημερινό χάλι (με δεδομένη και τη συνευθύνη της λαϊκής πλειοψηφίας), θα αναδιατάξουν απλά, τις συμμαχίες και τις καρέκλες τους. Πώς είμαστε βέβαιοι; Απαντάμε:

Γιατί δεν απαιτούν τις γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις;

Γιατί δεν ζητούν το δημόσιο έλεγχο και την αναδιαπραγμάτευση του

χρέους;

Γιατί δεν ζητούν την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων («ελληνοποιήσεις», παν/κό άσυλο, βουλευτική-υπουργική ασυλία) ;

Γιατί δεν προτείνουν την κατάργηση των προνομίων κι αμοιβών, κομμάτων, βουλευτών, συνδικαλιστών;

Ελληνίδες κι Έλληνες.

Σύμφωνα με πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδας, στη μετριοπαθέστερη εκδοχή, το ύψος των πολεμικών επανορθώσεων που δεν έχει καταβάλλει η Γερμανία-μόνον στην Ελλάδα απ’ όλες τις παθούσες χώρες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου – είναι εκατόν εξήντα δυο (162) δις ευρώ (ενώ φθάνει με τους τόκους στα 1,3 τρις!). Ποσόν που λογιστικά συμψηφιζόμενο με το τρέχον (ανεπιβεβαίωτο κι ανεξακρίβωτο) δημοσιονομικό χρέος, όχι μόνον ανακουφίζει την εθνική οικονομία μας αλλά και μας επαναφέρει στις αγορές δανείων. Επίσης, εκτονώνει σταθεροποιητικά, τη δημοσιονομική κρίση στην ευρωζώνη και είναι εύκολα ανεκτό στον προϋπολογισμό της Γερμανίας( με τρέχον ετήσιο ΑΕΠ 3,2 τρις), σε κατανομή 30-40 ετών. Για ποιο λόγο, ποιο συμφέρον, έχει εμποδίσει την χώρα μας να διεκδικήσει τα δίκια της; Ποιος ευθύνεται; Ποιος προδότης; Και γιατί τα κόμματα σιωπούν;

Φίλες και φίλοι.

Είναι πια ώρα να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Το μαζικό ακομμάτιστο κίνημα των «αγανακτισμένων-αποφασισμένων», που έχει γράψει ιστορία μέχρι τώρα, πρέπει να αναβαθμιστεί και να συγκροτηθεί’, με πολιτικά αιτήματα και στόχους. Με κανένα επιχείρημα και για κανένα λόγο, δεν πρέπει να υποκύψουμε στην εκλογική αποχή. Είτε σε εκβιαστικό δημοψήφισμα είτε στις εκλογές. Πρέπει να δηλώνουμε παντού, πολιτικά παρόντες. Να αποτινάξουμε την αρρώστια της απολιτικής και του ατομικισμού που τόσα χρόνια μας δηλητηριάζει. Πρέπει να συνεχίσουμε τις μαζικές συγκεντρώσεις στις πλατείες, συγκροτώντας την περιφρούρησή τους, απέναντι στην κρατική και παρακρατική τρομοκρατία. Πρέπει να προχωρήσουμε στη σύνθεση προγραμματικών θέσεων διεξόδου για την πατρίδα μας, αποσκοπώντας στη διακυβέρνηση ακομμάτιστων-αδέκαστων, δημοκρατών- πατριωτών.

Με τη μαζική υποστήριξη στο Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης Οφειλών Γερμανίας (ΕΣΔΟΓ), σε έναν παρατεταμένο αγώνα διεκδίκησης των γερμανικών επανορθώσεων. Και παγκόσμιας ενημέρωσης-κινητοποίησης , όπως η συλλογή υπογραφών στο http://www.greece.org/blogs/wwii/ της «ελληνικής ηλεκτρονικής κοινότητας» ομογενών της Β. Αμερικής. Με τη σταθερή απαίτηση θέσπισης διεξαγωγής δημοψηφισμάτων με πρωτοβουλία ικανού αριθμού πολιτών (π.χ. 1οο.οοο όπως στην Ελβετία). Με την ενεργή συμμετοχή και αυτοοργάνωσή μας σε ανεξάρτητες πολιτικές ομάδες. Για την ανατροπή κι ακύρωση των μνημονίων, το δημόσιο έλεγχο και την αναδιαπραγμάτευση του χρέους, την κατοχύρωση των κυριαρχικών εθνικών δικαιωμάτων μας και την ανακήρυξη της ΑΟΖ σε ολόκληρο το Αιγαίο, την αποκατάσταση της κοινωνικής και πατριωτικής συνοχής με έμφαση στην παιδεία, την εξοντωτική τιμωρία καθενός που εκμεταλλεύεται ή καπηλεύεται, την λαθρομετανάστευση.

Φίλες και φίλοι.

Συμβάλλοντας στην αναβάθμιση του δημοκρατικού και πατριωτικού κινήματος μας, σας καλούμε στη συγκέντρωση-εκκίνηση του διαρκούς αγώνα, για την ανατροπή της τροϊκανής πολιτικής και της ξενόδουλης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, με την άμεση διεκδίκηση των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων………..

Η οργανωτική επιτροπή

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ !

ΣΧΕΤΙΚΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

amanpia 26 Σεπτεμβρίου 2011 - 18:23

Πιστεύω στο αισιόδοξο σενάριο ότι πλησιάζει το τέλος της βασιλείας όλων των προδοτικών κυβερνήσεων που ηγήθηκαν της πατρίδας μας με την δική μας ανοχή κι αδιαφορία. Δυστυχώς έπρεπε να φάμε τα “χαστούκια” της τελευταίας διετίας για να αφυπνιστούμε και κατά την άποψή μου, αυτή την φορά στις κάλπες θα φθάσει όλο σχεδόν το εκλογικό σώμα για να αποφασίσει για την τύχη της Πατρίδας μας και των πολιτών της.
Αυτήν την κατατραυματισμένη Πατρίδα από τις μίζες, τις διαπλοκές, τις ψηφοθυρικές τακτικές, τις κρατικες επιχορηγήσεις σε ΜΚΟ ημετέρων -φυσικά- προσώπων, κλπ κλπ κλπ.
Αυτήν την Πατρίδα που τόσα χρόνια δεν βρέθηκε ενας, μόνο ένας Υπουργός Δικαιοσύνης να υπογράψει για την καταβολή των Γερμανικών αποζημιώσεων.
Ξέρουν μόνο να τρέχουν να υπογράφουν μνημόνια, να παίρνουν αντιλαικά μέτρα και να ξαναφέρνουν την Κατοχή στην Ελλάδα. Κατοχή στην οποία εμπλέκεται και πάλι ο Γερμανικός αυταρχισμός με συμμάχους αυτή τη φορά το ΔΝΤ και τους οικονομικούς επενδυτές!
Εχω την αίσθηση ότι επαναλαμβάνεται η Ιστορία των Παγκοσμίων πολέμων του προηγούμενου αιώνα με άλλα όπλα κι άλλες Συμμαχίες……… Στις οποίες φυσικά δεν λείπουν και οι δοσίλογοι!
Στο όνομα της διάσωσης της Πατρίδας μας, σκοτώνουν τα παιδιά της.
Ναι, νομίζω ότι επιτέλους αφυπνηστήκαμε. Οδυνηρά μέν, οριστικά δε…….

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ