Αρχική » Πνέουν τα λοίσθια

Πνέουν τα λοίσθια

από admin

1

Της Σύνταξης από τη Ρήξη φ. 102 που κυκλοφορεί

Oι ειδήσεις που παράγει ο χώρος της ονομαζόμενης κεντροαριστεράς  παραδόξως αυξάνονται όσο ο χώρος τους συρρικνώνεται! Οι «58» εξαφανίστηκαν από το προσκήνιο, όταν ο πονηρός Βενιζέλος προώθησε τον σταυρό προτίμησης στις ευρωεκλογές για να τους  βγάλει έξω από το παιχνίδι. Ο Βενιζέλος και το κόμμα του, παρ’ όλα αυτά, βρίσκονται στο δημοσκοπικό ναδίρ, μεταξύ 3 και 5 τοις εκατό,  και οι θετικές γνώμες γι’ αυτόν είναι λιγότερες και από του Μιχαλολιάκου (δημοσκόπηση ΑΛΚΟ 6 Μαρτίου). Η ΔΗΜΑΡ «διευρύνεται» με τα στελέχη του ΓΑΠ που, αιφνιδίως, προσχώρησαν μαζικά σε αυτή, παραδόξως, την ίδια στιγμή που δημοσκοπικά καταρρέει στο 2,5%! Και, αίφνης, εμφανίζεται το νέο φρούτο των Θεοδωράκη, Δοξιάδη, Δήμου και άλλων αστέρων (μήπως πίσω τους είναι και ο επιτυχημένος φιλόσοφος κος Ράμφος;), που σπρώχνεται απ’ τον Ψυχάρη και το συγκρότημά του μια και απέτυχαν οι «58»!
Ένας χώρος που καθημερινά συρρικνώνεται στην κοινωνική του βάση, μια και συντρίβονται τα εκσυγχρονιστικά μεσαία κοινωνικά στρώματα, αλλά κυριαρχεί στα μίντια, στα πανεπιστήμια και στο Κολωνάκι, προσπαθεί εναγωνίως να επιβιώσει δοκιμάζοντας καθημερινά νέες συνταγές. Ο Λοβέρδος έφυγε απ’ το ΠΑΣΟΚ για να πάει εν συνεχεία στη ΔΗΜΑΡ και να ξαναπάει στο ΠΑΣΟΚ μέσω των «58», οι οποίοι όμως αποχώρησαν!  Η ΔΗΜΑΡ, όσο αποδυναμώνεται, αντί να διαλυθεί, «ενισχύεται» από προσχωρήσεις Καστανιδομπεγλίτηδων  ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει ως πιθανός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση εκλογικής νίκης του τελευταίου, ως υποκατάστατο των «εθνικιστών» ΑΝΕΛ.
Ένας κόσμος παρηκμασμένος, γελοίος, βουτηγμένος μέχρι τα μπούνια στη διαπλοκή αγωνίζεται να επιβιώσει και να είναι μέσα στο κάδρο της «νέας εποχής».. Με όπλο τα κανάλια και τους νταβατζήδες τους συνεχίζει να κάνει μια κάποια φασαρία. Όμως, όπως συνέβη και με τους «58», το ίδιο θα γίνει και με τη νέα απόπειρα του «Ποταμού». Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν. Διότι οι μικρομεσαίοι, όσο αλαλιασμένοι κι αν είναι, δεν ψάχνουν για ηγεσία στο «Ντόλτσε» και στην πλατεία Κολωνακίου, αφού δεν μπορούν πλέον να πληρώσουν τους εσπρέσο. Εκεί το πολύ πολύ να συναντήσουν τους ψηφοφόρους τους…., Σημίτη, Ρεπούση και Μπίστη.

 Rixi102exof2

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ