Αρχική » Ο Γ. Καραμπελιάς συνομιλεί με την Ελένη Θεοχάρους (βίντεο)

Ο Γ. Καραμπελιάς συνομιλεί με την Ελένη Θεοχάρους (βίντεο)

από Άρδην - Ρήξη

Ο Γιώργος Καραμπελιάς την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου στις 20.30 συνομίλησε με την Ελένη Θεοχάρους, ευρωβουλευτή της Κυπριακής Δημοκρατίας και επικεφαλής του κινήματος “Αλληλεγγύη”. Το θέμα τους ήταν: “Η Κύπρος ενόψει ενός νέου σχεδίου Ανάν”. Στο καφέ του Ιανού (Σταδίου 24, Αθήνα)

12592771_10205628995032766_4646443288723801821_n (1)

Ελένη Θεοχάρους, Μανώλης Γλέζος και Γιώργος Καραμπελιάς από την χθεσινή συζήτηση.  

Λίγα λόγια για την Ελένη Θεοχάρους

Γεννήθηκε στο χωριό Αμίαντος. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αποφοίτησε με άριστα. Το 2001 εξελέγη Βουλευτής  ΔΗΣΥ Λεμεσού και επανεξελέγη το 2006. Το 2006 διεκδίκησε την Δημαρχία Λεμεσού με τον ΔΗΣΥ. Το 2009 εξελέγη Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ-ΕΛΚ.

Διετέλεσε Πρόεδρος και Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας της Κυπριακής Βουλής, Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής εξωτερικών, καθώς επίσης και Μέλος των Επιτροπών Εργασίας, Περιβάλλοντος, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Επιτροπής για τον Φάκελο της Κύπρου. Συμμετείχε συχνά και στις εργασίες άλλων Επιτροπών.

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εργάζεται στην Επιτροπή για την Ανάπτυξη, στην Επιτροπή Υγείας Περιβάλλοντος και Ασφάλειας  Τροφίμων και στην Επιτροπή Εξωτερικών. Είναι μόνιμο Μέλος στην Μεικτή Κοινοβουλευτική Αντιπροσωπεία Τουρκίας ΕΕ και Αναπληρωματικό Μέλος της Μεικτής Επιτροπής ΕΕ-Αφρικής, Καραϊβικής Ειρηνικού (ΑΚΕ).

Έχει εκδώσει πέντε ποιητικές Συλλογές και τιμήθηκε δύο φορές με το Πρώτο Κρατικό Βραβείο Ποιήσεως.

Το 1993 ίδρυσε την Εθνική Αντιπροσωπεία Κύπρου της Διεθνούς μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» και διετέλεσε Πρόεδρός της μέχρι το  2001.

Τον Νοέμβριο του 2015 αποχώρησε από το ΔΗΣΥ, λόγω της στάσης του ΔΗΣΥ στο Κυπριακό και ίδρυσε το κίνημα “Αλληλεγγύη”.

ΣΧΕΤΙΚΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

Βασίλης Μπαρτάς 28 Ιανουαρίου 2016 - 16:55

Στην Κύπρο ήδη υπάρχουν σημαντικές πατριωτικές φωνές Εθνικής Αντίστασης όπως αυτές της κ. Ελένης Θεοχάρους, του κ. Γιώργου Λιλλήκα και του κ. Νικόλα Παπαδόπουλου που βρίσκουν σιγά-σιγά κοινό τόπο και τρόπο έκφρασης.
Ευχή και ελπίδα να υπάρξουν και στην Ελλάδα επιτέλους τέτοιες παρόμοιες φωνές για το καλό του όλου Ελληνισμού στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ