Αρχική » Συνδιάσκεψη Άρδην – ομιλίες μελών (βίντεο)

Συνδιάσκεψη Άρδην – ομιλίες μελών (βίντεο)

από Κίνημα Άρδην

Ο Κώστας Δαμαβολίτης, μέλος του Αρδην Κρήτης και πρώην βουλευτής, μιλάει για τον εκσυγχρονισμό της αντίστασης με “λάπτοπ και σακάκι”, τα χαρακτηριστικά της υποστάσεως μας, το προσκήνιο και το παρασκήνιο, την ασύνταχτη πλειοψηφία, την ορθοδοξία κ.α

Γιώργος Ρακκάς, μέλος του Άρδην και δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Θεσσαλονίκης με την παράταξη “Μένουμε Θεσσαλονίκη” μιλάει για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση και την προοπτική ανάπτυξης του Κινήματος Άρδην.
“Προχωράμε σε μία αντάρτικη στρατηγική, προκαλούμε πόλεμο φθοράς στην επέλαση των πραγμάτων που ήδη συνεχίζονται και κοιτάμε διαρκώς να διευρύνουμε το έδαφος των υγιών καλών και βέλτιστων πρακτικών που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία και πρέπει ουσιαστικά να τις μεταβάλουμε σε πρότυπο”.

Γιάννης Ξένος, μέλος του Άρδην Αθήνας, μίλησε για τις δραστηριότητες του χώρου του Άρδην (περιοδικό, εφημερίδα, εκδηλώσεις, κίνηση πολιτών), την διαδρομή μέσα στα χρόνια της κρίσης και τα βήματα πολιτικής συγκρότησης προς την Κίνηση ΑΡΔΗΝ. Αναφέρεται στις κατα τόπους οργανώσεις της κίνησης και άλλα οργανωτικά θέματα.

Νίκος Ντάσιος, μέλος της Κίνησης ΑΡΔΗΝ, αναφέρεται στο θέμα του Αθηνοκεντρισμού παραθέτοντας πληθώρα ιστορικών στοιχείων από το 1833 μέχρι την σύγχρονη εποχή. Αναφέρονται οι παράμετροι της χωροταξικής υπονόμευσης της χώρας.

Βασίλης Στοϊλόπουλος, μέλος του ΑΡΔΗΝ, αναφέρεται στην κατάσταση της “ασαφούς καταστροφικής ακινησίας” της Δημόσιας Διοίκησης στην Ελλάδα και τους άξονες για μια πολιτική αναδιαμόρφωσής της.

Δημήτρης Αμανατίδης, μέλος του Άρδην και της ΚΟΙΝΣΕΠ ¨Σπάρτακος” αναφέρεται στην συνεταιριστική δραστηριότητα στην Κομοτηνή, την κατάσταση της αργοτικής οικονομίας και στοιχεία μιας νέας πολιτικής στον αγροτικό τομέα.

Ο Δημήτρης Μπούσμπουρας, μέλος του Αρδην Θεσσαλονίκης και της Eλληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, μιλάει για τα περιβαλλοντικά και οικολογικά ζητήματα.

Ο Τάσος Χατζηανασταίου, μέλος του Αρδην, Δρ Ιστορίας, φιλόλογος στο ΕΠΑΛ Ναυπλίου, μιλάει για τα εκπαιδευτικά ζητήματα.Αναφερόμενος στην Δημοκρατική Πατριωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών της οποίας αποτελεί μέλος είπε”Πιστεύουμε πως θα είμαστε ο οίστρος που θα σπρώχνει τα πράγματα στην εκπαίδευση να πάνε καλύτερα”

Ο Αντώνης Πλατανιάς, μέλος του ΑΡΔΗΝ Αθήνας, μιλάει για τις όψεις μιας άλλης οικονομικής πολιτικής.

Θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες και οι υπόλοιπες ομιλίες, ευxαριστούμε τον Φραγκίσκο Χρυσοχοϊδη για την προετοιμασία των βίντεο.

ΣΧΕΤΙΚΑ

2 ΣΧΟΛΙΑ

Σμυρνιός 25 Νοεμβρίου 2016 - 01:23

Καλησπέρα.
Κατ’ αρχάς συγχαρητήρια για τις εκπληκτικές ομιλίες όλων των προσώπων και τα προσεγμένα βίντεο.
Θα ‘θελα να κάνω μια άσχετη ερώτηση. Στην ομιλία του κ. Καραμπελιά, το παραδοσιακό κομμάτι στην αρχή του βίντεο (αλλά και μετά το πέρας της ομιλίας του, στο κλείσιμο), γνωρίζετε μήπως ποιο είναι;
Ευχαριστώ, εκ των προτέρων.
Εδώ το βίντεο (από το 0:00 έως το 0:20): https://www.youtube.com/watch?v=cVH7ZD59KuE

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΦΧ 3 Δεκεμβρίου 2016 - 09:54

Το κομμάτι στο οποίο αναφέρεστε είναι αυτό:
http://www.allmusic.com/song/volissianos-syrtos-mt0010414953

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ