Αρχική » Ο Γιώργος Καραμπελιάς συνομιλεί με τον Λαοκράτη Βάσση (Ιανός – 15/3/17)

Ο Γιώργος Καραμπελιάς συνομιλεί με τον Λαοκράτη Βάσση (Ιανός – 15/3/17)

από Άρδην - Ρήξη

Συναντήσεις Κορυφής στο cafe του ΙΑΝΟΥ | Λαοκράτης Βάσσης

Ο Γιώργος Καραμπελιάς θα συνομιλήσει την Τετάρτη  15 Μαρτίου 2017  στις 21.00 με τον συγγραφέα Λαοκράτη Βάσση με θέμα συζήτησης: “Υπάρχει πολιτιστικό αντίδοτο στην πολιτική χρεοκοπία;”

Στο καφέ του Ιανού, Σταδίου 24, Αθήνα

Είσοδος ελεύθερη

Χορηγός επικοινωνίας: Alpha 989

Η εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά και στο ianos.gr

Λίγα λόγια για τον Λαοκράτη Βάσση:

Ο Λαοκράτης Βάσσης γεννήθηκε στο Ριζοβούνι Πρεβέζης το Μάρτιο του 1945. Είναι δάσκαλος (πτυχιούχος της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ιωαννίνων) και νεοελληνιστής φιλόλογος (πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων). Είναι πρόεδρος της Εταιρείας Παιδείας και Πολιτισμού “Εντελέχεια”. Είναι επίτιμο μέλος του Δ.Σ. του Κ.Ε.Θ.Ε.Α. (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) και μέλος του Δ.Σ. του Ομίλου Φίλων του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης “Θεόδωρος Παπαγιάννης”. Διετέλεσε μέλος του Ε.Σ.Ρ. (Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης) και Διευθυντής Σπουδών των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα (Βάρη Αττικής). Άρθρα και βιβλιοκριτικές του έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και περιοδικά, όπως “Αυγή”, “Ελευθεροτυπία”, “Καθημερινή”, “Αντί”, “Άρδην”, “Το Παρόν”. Έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις του σε ημερίδες και συνέδρια για θέματα εκπαιδευτικά, πολιτιστικά και σύγχρονου γενικότερα προβληματισμού.

Βιβλία

(2015)   Ανοιχτή συζήτηση: Το πολιτιστικό μας “αλφαβητάρι”, Ταξιδευτής

(2011)   Η χρεοκοπία της μεταπολίτευσης, Ταξιδευτής

(2008)   Αναζητήσεις πολιτιστικής πολιτικής, Ταξιδευτής

(2008)   Κριτική και πολιτική περιδιάβαση, Ταξιδευτής

(2005)   Ανοιχτή συζήτηση, Ταξιδευτής

(2004)   Πολιτιστικά και άλλα, Ταξιδευτής

(1998)   Έκθεση ιδεών: Δεκατρείς ενότητες σύγχρονου προβληματισμού, Δωρικός

Συμμετοχή σε συλλογικά έργα

(2006)   Παράδοση και εκσυγχρονισμός στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, Ταξιδευτής [κείμενα, επιμέλεια]

(2002)   Το κυπριακό ζήτημα, Εκδόσεις Ι. Σιδέρης

Λίγα λόγια για τις «Συναντήσεις Κορυφής»:

Ο Γιώργος Καραμπελιάς συζητά με προσωπικότητες και διανοητές της Ελλάδας αλλά και του ευρωπαϊκού χώρου για τα μεγάλα θεωρητικά, γεωπολιτικά και πολιτισμικά προβλήματα της εποχής μας. Βρισκόμαστε σε μια κομβική στιγμή κρίσης και διερώτησης για το μέλλον όχι μόνον του πολιτισμού αλλά και της ίδιας της παρουσίας του ανθρώπου στον πλανήτη, την οποία έρχεται να υπογραμμίσει η παγκόσμια οικολογική κρίση, και η επέκταση της τεχνοφύσης, ενώ ο ελληνισμός αντιμετωπίζει κρίση υπαρκτικού χαρακτήρα. Βρισκόμαστε  σ’ ένα ιστορικό σταυροδρόμι, από τη μία πλευρά του οποίου υπάρχει μια καθοδική σπείρα, και από την άλλη η ανάταξή του. Ερχόμαστε μπροστά σε αυτό το ιστορικό αίτημα, σε αυτή την κυριολεκτική τιτανομαχία, γυμνοί, με ηγεσίες ανίκανες, πνευματικούς ανθρώπους ενσωματωμένους, ένα λαϊκό σώμα αλλοιωμένο και πλαδαρό. Απέναντι στο απόλυτο αδιέξοδο του αλλοτριωμένου εκσυγχρονισμού και της διαρκούς φυγής,θα πρέπει να επιστρατεύσουμε όλες μας τις δυνάμεις, για να κάνουμε επιτέλους πρότυπο του αναγκαίου εκσυγχρονισμού μας την ίδια την δική μας παράδοση και ταυτότητα. Αυτό που έκαναν όλα τα έθνη και όλοι οι λαοί που θέλουν να είναι ελεύθεροι, αυτεξούσιοι και δημιουργικοί.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ