Αρχική » 30/9/19 | Αθήνα | Βραδυά τιμής στον Γιώργο Σκούρτη (Ανοιχτή Τέχνη)

30/9/19 | Αθήνα | Βραδυά τιμής στον Γιώργο Σκούρτη (Ανοιχτή Τέχνη)

από Άρδην - Ρήξη

Βραδυά τιμής στον Γιώργο Σκούρτη

 

                     Το θεατρικό έργο του Γιώργου Σκούρτη.

 

Η Ανοιχτή Τέχνη, διοργανώνει την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, τιμητική βραδυά για τον Γιώργο Σκούρτη και το πρωτοποριακό έργο του, που ανανέωσε την σύγχρονη ελληνική δραματουργία (Νταντάδες, Κομμάτια και θρύψαλα, Εκτελεστές, Ηθοποιοί, Παγιδευτές, Σοκ, η Δίκη του Σωκράτη, ο Καραγκιόζης παρά λίγο Βεζύρης κ.ά.). Ο Κάρολος Κουν, στο Θέατρο Τέχνης, ήταν ο πρώτος που ανέβασε έργα του Σκούρτη.

Ο Γιώργος Σκούρτης υπήρξε επιπλέον σπουδαίος στιχουργός με εμβληματικά  τραγούδια και κύκλους τραγουδιών  (Μετανάστες, Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί κ.α, μουσική Γιάννης Μαρκόπουλος, τραγούδι: Βίκυ Μοσχολιού, Λάκης  Χαλκιάς, Νίκος Ξυλούρης), και σπουδαίος  πεζογράφος (Ο Μπάρμπα Τζωρτζ, Αυτά και άλλα πολλά, Το συμπόσιο της Σελήνης, Εκείνος, Πήδημα θανάτου, κ.α. -υπήρξε επίσης εμπνευστής των:  Μυθιστόρημα των Τεσσάρων και  Global Novel).
Για τον Γιώργο Σκούρτη θα μιλήσουν οι:

  Γιώργος Αρμένης, Κώστας Γεωργουσόπουλος, Παναγιώτης Μέντης.

Ο Τάκης Χρυσικάκος θα διαβάσει αποσπάσματα από το άπαιχτο αριστούργημα του Γιώργου Σκούρτη: Υπόθεση Κ.Κ  (Υπόθεση Κώστας Καραγιώργης. Η τραγική ιστορία του κορυφαίου στελέχους του ΚΚΕ Κώστα Καραγιώργη που δολοφονήθηκε το 1954 στην Ρουμανία, στις εσωκομματικές εκκαθαρίσεις, και το πτώμα του δεν βρέθηκε ποτέ).

Στην Ανοιχτή Τέχνη, το βράδυ της Δευτέρας 30 Σεπτεμβρίου, στις 8 μμ. Είσοδος ελεύθερη

Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο: info@anoixtitexni.gr

Η Ανοιχτή Τέχνη βρίσκεται στο Σύνταγμα, Φιλελλήνων και Ναυάρχου Νικοδήμου 2. Τηλφ : 210 3227188 www.anoixtitexni.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ