Αρχική » 19/2/20 | Αθήνα | Ο Γ. Καραμπελιάς συνομιλεί με τον Δ. Σταθακόπουλο (Ιανός)

19/2/20 | Αθήνα | Ο Γ. Καραμπελιάς συνομιλεί με τον Δ. Σταθακόπουλο (Ιανός)

από Άρδην - Ρήξη

Ο Γιώργος Καραμπελιάς θα συνομιλήσει την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου στις 20.30 με τον ιστορικό Δημήτριο Σταθακόπουλο με θέμα: «Φιλική Εταιρεία: Η οργάνωση της Επανάστασης του 1821», με αφορμή το νέο βιβλίο του Γιώργου Καραμπελιά, Φιλική Εταιρεία – Ήταν ώριμη η Επανάσταση;

Είσοδος ελεύθερη

Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Σταθακόπουλο:

Από το Νοέμβριο του 2013 είναι μέλος του Δ.Σ της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ.

Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακά στο εξωτερικό. Μιλάει αγγλικά, ιταλικά, γαλλικά και τούρκικα.

Eργάσθηκε ως δικηγόρος στον Άρειο Πάγο (σήμερα σε αναστολή δικηγορίας λόγω της θέσεώς του στην Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ ), κυρίως ασχολούμενος με εμπορικά – ναυτιλιακά θέματα, καθώς και δημοσίων συμβάσεων.

Υπήρξε για 2 θητείες εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ του δικηγορικού συλλόγου Πειραιά και μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στην ένωση ευρωπαϊκών δικηγορικών συλλόγων ( CCBE – Βρυξέλλες ) στο διάστημα 2008-2013.

Μέλος νομοπαρασκευαστικών επιτροπών, καθώς και του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δ.Σ.Π.

Είναι Διαμεσολαβητής εκπαιδευθείς στο ΚΕ.ΔΙ.Π

Έλαβε διδακτορικό δίπλωμα με άριστα από το Πάντειο πανεπιστήμιο (τμήμα κοινωνιολογίας της ιστορίας ), ασχολούμενος κυρίως με την οθωμανική περίοδο, όπου και δίδαξε για αρκετά χρόνια.

Σήμερα είναι άμισθος συνεργάτης του Εργαστηρίου Τουρκικών και Ευρασιατικών μελετών του Πανεπιστημίου Πειραιά ( ΠΑ.ΠΕΙ ).

Σπούδασε Βυζαντινή μουσική και παραδοσιακούς χορούς στον Πειραϊκό Σύνδεσμο και είναι αριστούχος διπλωματούχος μαϊστωρ – μουσικολόγος με έμφαση στην παραδοσιακή μουσική, με πάμπολλες συναυλίες και μουσικές παραγωγές CD – Ήταν υπεύθυνος των Πολιτιστικών του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, του περιοδικού Δικηγορική Επικαιρότητα και μαέστρος της Χορωδίας των Δικηγόρων Πειραιά με βραβεία και παραγωγή CD.

Υπήρξε αθλητής της υδατοσφαίρισης στον Εθνικό Πειραιά και πρώην αντιπρόεδρος Δ.Σ του ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΦΠΦ, καθώς και αθλητής ιστιοπλοΐας στον Π.Ο.Ι.Α.Θ.

Είναι μέλος του Δ.Σ, ιστορικός και νομικός σύμβουλος του Ομίλου απογόνων αγωνιστών 1821.

Υπηρέτησε εθελοντικά τη στρατιωτική του θητεία στις ειδικές δυνάμεις (1987-1989).

Συγγραφέας 15 βιβλίων (εκδόσεων Seaburn Νέα Υόρκη Η.Π.Α – των εκδόσεων 24grammata, και του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά) πολλών πονημάτων και πλέον των 300 άρθρων ποικίλης θεματολογίας με έντονη κοινωνική παρεμβατική παρουσία στα επιστημονικά και πολιτιστικά δρώμενα.

Υπήρξε και παραμένει σε πολλά σωματεία, μέλος και διοικητικό στέλεχος, βραβευμένος από πάμπολλους φορείς, έχει δημοσιεύσει τις απόψεις του σε εφημερίδες και περιοδικά καθώς και τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, με ισχυρή θετική ανταπόκριση από το κοινό.

ΣΧΕΤΙΚΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

Αχαιος 20 Φεβρουαρίου 2020 - 13:20

Χάρηκα που ακούσαμε εκτός από τους ομιλητές και τους απογόνους των αγωνιστών του 1821. Απόδειξη της διαχρονικότητας του Ελληνισμού. Ελπιζουμε να δούμε πολλές ομιλίες για την επανάσταση του 1821 που θα οργανώσει ο Γιώργος Καραμπελιας

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ