Αρχική » Οργιάζει το καρτέλ του χάλυβα στην Ελλάδα…*

Οργιάζει το καρτέλ του χάλυβα στην Ελλάδα…*

από admin

*Από την ιστοσελίδα του stopcartel

Εξοντώνει τους εργάτες που απεργούν επί 47 μέρες (σ.σ. συμπληρώθηκαν 50 μέρες πια). Δολοφονεί στα κάτεργα και ξεφεύγει την τιμωρία. Ληστεύει τους πολίτες και καταστρέφει μικρομεσαίους καλυπτόμενο από Αρχές, πολιτικούς και Δικαιοσύνη..

Το επίσημα καταγγελμένο ελληνικό καρτέλ του χάλυβα από το 2006, η ομάδα συμφερόντων που αποτελείται από τη ΣΙΔΕΝΟΡ του μεγαλοβιομήχανου Νίκου Στασινόπουλου, τη Χαλυβουργική του Κωσταντίνου Αγγελόπουλου και τη Χαλυβουργία Ελλάδας του Νίκου Μάνεση, βρίσκεται πρόσφατα και πάλι στην επικαιρότητα.

Οι παραπάνω μεγαλοβιομήχανοι μαζί με συγκεκριμένους μεγαλέμπορους και μία ημικρατική εταιρεία πιστοποίησης χάλυβα στην οποία είναι μέτοχοι (!) δηλαδή ελέγχοντες και συγχρόνως ελεγχόμενοι, ανενόχλητοι επί δεκαετίες ληστεύουν τους πολίτες της χώρας διαμορφώνοντας τις τιμές του σιδήρου για τις οικοδομές και τα δημόσια έργα παράνομα και από κοινού αναγκάζοντάς τους να πληρώνουν το σίδερο σχεδόν για… χρυσάφι.

Τα τελευταία χρόνια η διαχρονική ασυλία την οποία απολαμβάνουν από τους υποτακτικούς τους πολιτικούς, τη δικαιοσύνη και τη φερόμενη σαν αρμόδια Αντιμονοπωλιακή Αρχή, δηλαδή τη γνωστή αμαρτωλή Επιτροπή Ανταγωνισμου, τους έχει οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες πρακτικές σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας.

Συγκεκριμένα οι χαλυβουργοί εργάτες της Χαλυβουργίας Ελλάδος έχουν αναγκαστεί από τον μεγαλοβιομήχανο Μάνεση σε απεργία διαρκείας που σήμερα βρίσκεται στη 47 η μέρα. Παρά την αύξηση της παραγωγής που καταγγέλλουν οι απεργοί εργάτες, παραγωγής που πωλείται στο εξωτερικό, η εργοδοσία έχει προχωρήσει σε πολλαπλές απολύσεις κάτω από τον ωμό εκβιασμό: Ή δέχεστε 500 ευρώ το μήνα με πενθήμερη και πεντάωρη εργασία ή απολύεστε. Η εταιρεία-δυνάστης των εργαζόμενων ισχυρίζεται ότι το μέτρο είναι προσωρινό λόγω οικονομικών δυσκολιών τις οποίες ωστόσο απορρίπτουν κατηγορηματικά οι εργαζόμενοι.

Στο σημείο αυτό καλείται η Χαλυβουργία Ελλάδας να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία των πωλήσεών της στην Ελλάδα και το εξωτερικό ,δηλαδή τους τόνους που έχει πωλήσει τουλάχιστον το 2011 καθώς και τις αντίστοιχες τιμές πώλησης, καθώς καταγγέλλεται ότι οι τιμές πώλησης στο εξωτερικό είναι μικρότερες από τις αντίστοιχες στην Ελλάδα. Οι τιμές του σιδήρου στην Ελλάδα διαμορφώνονται από το 2000,βάσει καταγγελμένων στοιχείων από το καρτέλ.

Έτσι φαίνεται ότι τώρα οι εργάτες καλούνται να πληρώσουν αυτοί τα σπασμένα των μειωμένων τιμών πώλησης στο εξωτερικό, ενώ συγχρόνως οι Έλληνες πολίτες εξακολουθούν να αγοράζουν μέσα στην Ελλάδα το σίδερο ακριβότερα, σε τιμές καρτέλ. Και όλα αυτά με την ανοχή των αρμόδιων πολιτικών, της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ.λπ.

Σε μία άλλη πτυχή της προκλητικής λειτουργίας των μεγαλοβιομήχανων της χαλυβουργίας και της διαχρονικής προστασίας που απολαμβάνουν, πρόσφατα το τριμελές Πρωτοδικείο Βόλου, επέβαλε ηπιότατες ποινές στους υπεύθυνους της χαλυβουργίας Βόλου για τον φρικτό θάνατο εργαζόμενου μέσα στο εκεί εργοστάσιο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με προχθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, η απόφαση του τριμελούς Πρωτοδικείου Βόλου, που ολοκλήρωσε μετά από δύο διακοπές της ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση του εργατικού δυστυχήματος του 29χρονου Μελέτη Χατζέλα, τον Αύγουστο του 2006, στη Χαλυβουργία Βόλου ήταν μεν τυπικά καταδικαστική-καθώς σκοτώθηκε άνθρωπος-πλην ηπιότατη και επί της ουσίας αθωωτική..

Οι ποινές για την εργατική αυτή δολοφονία είναι της πλάκας, 3,5 χρόνια με αναστολή για ανθρωποκτονία από ασυνείδητη αμέλεια, με τριετή αναστολή και 3.000 ευρώ καταβολή στο κοινωφελές ίδρυμα Ορφανοτροφείο Βόλου (!).

Καταδικάστηκαν ο πρόεδρος του τότε ΔΣ της εταιρείας, οι γιοί του, διευθύνοντες σύμβουλοι, ο διευθυντής του εργοστασίου και ο τεχνικός ασφαλείας. Αθωώθηκε ο υπεύθυνος συντήρησης μηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Ο Μελέτης Χατζέλας χάθηκε στις 13/8/2006 και βρέθηκε μετά από 3 μέρες πνιγμένος σε υπόγεια δεξαμενή γεμάτη νερό στη Χαλυβουργία Βόλου.


Και όλα αυτά μέσα στα πλαίσια λειτουργίας της δικαιοσύνης στην πατρίδα μας..

Τέλος τα έργα και οι ημέρες του ληστρικού καρτέλ χάλυβα στην Ελλάδα δεν τελειώνουν ούτε με τις απολύσεις ούτε με τις δολοφονίες των εργαζόμενων..

Επεκτείνονται διαχρονικά στη σκληρή πραγματικότητα του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας η οποία για δεκαετίες πληρώνει το σίδερο για να χτίσει σπίτια, κτήρια και δημόσιες υποδομές σε ληστρικές τιμές από ότι σε οιαδήποτε χώρα της Ευρώπης. Και όχι μόνο.

Πρόσφατα έγινε γνωστό κάτι που είχε επιμελώς κρατηθεί στο σκοτάδι από τα καθεστωτικά ΜΜΕ:

Η βιομηχανία ΧΑΛΚΟΡ που ελέγχεται από τον μεγαλοβιομήχανο Νίκο Στασινόπουλο ιδιοκτήτη μεταξύ άλλων και της βιομηχανίας Χαλυβα ΣΙΔΕΝΟΡ η οποία μαζί με τη Χαλυβουργική του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου και τη Χαλυβουργία Ελλάδος του Νίκου Μάνεση έχουν καταγγελθεί από το 2006 για λειτουργία καρτέλ στο χώρο του χάλυβα με 2 καταγγελίες οι οποίες παραμένουν θαμμένες στα άδυτα συρτάρια της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού, καταδικάστηκε από το ευρωπαϊκό δικαστήριο με το πρόστιμο των 9,16 εκατ. Ευρώ το οποίο μειώθηκε στα 8,25 εκατ. ευρώ για παραβάσεις των κανόνων του ελεύθερου ανταγωνισμού..

Η άγνωστη αυτή υπόθεση αποδεικνύει ότι εταιρείες συμφερόντων του συγκεκριμένου μεγαλοβιομήχανου ήδη έχουν ιστορικό παραβατικής συμπεριφοράς στον θεμελιώδη τομέα του συστήματος που είναι η Αντιμονοπωλιακή νομοθεσία ο δε χειρισμός μέχρι στιγμής τόσο των αναφερόμενων καταγγελιών ενώπιον της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού όσο και των σχετικών υποθέσεων που εκκρεμούν ενώπιον της δικαιοσύνης είναι τουλάχιστον σκανδαλώδης… μαρτυρεί δε ύπαρξη μηχανισμού κάλυψης και παροχής ασυλίας σε όλα τα επίπεδα!

Το ντόπιο σάπιο σύστημα έχει φθάσει στο σημείο να σέρνει στα δικαστήρια για να εξοντώσει αυτούς που έχουν καταγγείλει το καρτέλ του χάλυβα αντί να έχει καθίσει στο σκαμνί τους μεγαλοκαρχαρίες που για δεκαετίες εκμεταλλεύονται ληστρικά τον ιδρώτα των πολιτών ανεβάζοντας συντονισμένα και παράνομα τις τιμές των προϊόντων που πωλούν σε αυτούς..

Καλέστηκε με χθεσινό δημοσίευμα μας ο κ. Χρυσοχοίδης του υπουργείου Ανάπτυξης και ο κ. Παπαϊωάννου του υπουργείου της Δικαιοσύνης να δηλώσουν αν γνωρίζουν τις παραπάνω καταγγελίες σε βάρος του ελληνικού καρτέλ του χάλυβα και ποιές παρεμβάσεις σκοπεύουν να  κάνουν προκειμένου να προστατευτούν οι πολίτες από τα παραπάνω κατονομαζόμενα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.


Αναμένονται απαντήσεις..

stopcartel Newsdesk

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ