Αρχική » Συναντήσεις εκμάθησης πρώτων βοηθείων

Συναντήσεις εκμάθησης πρώτων βοηθείων

από admin

Μικρά και μεγάλα ατυχήματα συμβαίνουν σε όλους μας. Τέτοια ατυχήματα μπορεί να περιλαμβάνουν ένα μικρό κόψιμο ή μια απλή κράμπα ή ακόμα και σοβαρά επείγοντα περιστατικά. Πολύ συχνά, η φροντίδα ενός ατόμου από τη στιγμή που συμβαίνει ένα περιστατικό μέχρι την άφιξη εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού έγκειται σε κάποιον ανειδίκευτο. Τέτοιου είδους επείγουσα βοήθεια φαντάζει ίσως τρομακτική για άτομα που δεν έχουν ειδικευτεί για ιατρικά περιστατικά.

Τα μαθήματα έχουν σκοπό να παρέχουν τις απαραίτητες γνώσεις για την ανταπόκριση σε επείγοντα ή δευτερεύοντα περιστατικά, σε όσους δεν έχουν ιατρικές γνώσεις. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από δύωρες συναντήσεις στις οποίες παρουσιάζονται  απλά βημάτα που μπορεί ο καθένας μας να ακολουθήσει, στα πλαίσια της λογικής ότι τέτοιου είδους γνώσεις πρέπει να είναι διαθέσιμες για όλους, μακριά από πιστοποιήσεις και οργανισμούς.

Κάθε μάθημα αποτελείται από 2 δύωρες συναντήσεις που περιλαμβάνουν θεωρητικές γνώσεις και πρακτική εφαρμογή. Η πρώτη συνάντηση επικεντρώνεται κυρίως στην ανταπόκριση σε επείγοντα περιστατικά, ενώ η δεύτερη στην αντιμετώπιση λιγότερο σοβαρών,καθημερινών ατυχημάτων που επιβάλλουν όμως μια σωστή φροντίδα για ανακούφιση και σύντομη ανάρρωση.

Το πρώτο μάθημα θα πραγματοποιηθεί τις δύο πρώτες εβδομάδες του Φεβρουαρίου. Ανάλογα με τις συμμετοχές και τις διαθεσιμότητες θα προγραμματιστούν και άλλα μαθήματα.

1η συνάντηση: Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου, 20:00-22:00

2η συνάντηση: Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, 20:00-22:00

Δηλώσεις συμμετοχών: 6972720466 (Μαριανίνα)

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ