Αρχική » Οι πολίτες ανησυχούν: Ανατροπή 2012

Οι πολίτες ανησυχούν: Ανατροπή 2012

από admin

Παρέμβαση στην Πολιτεία της κατεχόμενης Κύπρου – Μάρτιος 2012.

Όποιοι συλλογούνται ελεύθερα και καλά, έξω από παγιδευμένα σχήματα, θεωρούνται στην σημερινή Κύπρο, σχεδόν αδιάφοροι.

Καλούμε όσους Πολίτες, αγωνιούν για την παρούσα Πολιτική παρακμή και αισθάνονται πνευματικά εγκλωβισμένοι, βουβοί και απομονωμένοι, να υπογράψουν αυτή τη διακήρυξη, σε μια πρώτη Συλλογική Πράξη. Το παρόν κείμενο επιχειρεί να εκφράσει την Ζωντανή Συνείδηση των Ελλήνων, η οποία επιβιώνει σε πείσμα των  καιρών, μακρυά  από το σκοτεινό αδιέξοδο στο οποίο μας οδήγησαν οι ‘ηγεσίες’ μας.

Ήρθε η ώρα να ανατρέψουμε την άθλια πολιτειακή πραγματικότητα, η οποία χαρακτηρίζεται:

  • από καθεστωτική αντίληψη, αντί για Δημοκρατία,
  • από διάβρωση των θεσμών αντί για Ευνομία,
  • από ηττημένα μυαλά αντί  Δημιουργικών Ανθρώπων και
  • από στρατηγική συντεταγμένης παράδοσης του ελληνισμού της Κύπρου στην Τουρκία και τα νεο- οθωμανικά της σχέδια, αντί Απελευθερωτικής Στρατηγικής.

Οι προτείνοντες αυτό το κείμενο, ισχυρίζονται ότι η Πολιτική πράξη οφείλει να εκφράζει την συλλογική βούληση, να θέτει σαφείς στόχους και να καλλιεργεί Πολιτικό Ήθος. Είμαστε απλοί πολίτες που δεν προσβλέπουν σε κανένα θώκο ή εξουσία, αντιθέτως, θέλουν την Ανατροπή μιας άθλιας πολιτικής κατάστασης. Ζητούμε:

1)  Άμεση αλλαγή πλεύσης, αλλαγή στρατηγικής και στόχων στη διαχείριση του Κυπριακού Προβλήματος. Αποδέσμευση από την Ομοσπονδία και τις όποιες συμφωνίες και υποχωρήσεις έγιναν στο παρελθόν.

2)  Συλλογική Αναζήτηση και Σχεδιασμό Ενιαίας Πολιτικής Ελλάδος και Κύπρου, δημιουργία ευέλικτων, νέων στρατηγικών συμμαχιών, οι οποίες θα στηρίζονται στα σύγχρονα δεδομένα, με στόχο την Απελευθέρωση και την Εθνική Ανεξαρτησία Ελλάδος και Κύπρου.

3)  Αποτροπή της εκλογής προέδρου μέσω της (συνταγματικά στρεβλής ) συναλλαγής των «μεγάλων» και των «μικρών» κομμάτων. Την Εκλογή στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ενός πολιτικού προσώπου, το οποίο να Θέλει και να Δύναται να αφουγκραστεί το Δυναμικό Συλλογικό Αίτημα των Πολιτών.

4) Εξωτερική πολιτική εντεταλμένη να διασφαλίσει την ελεύθερη πολιτική και πολιτισμική επιβίωση των Ελλήνων της Κύπρου και το στρατηγικό σχεδιασμό θαρραλέας, σύγχρονης, φιλόδοξης πολιτικής ικανής να αντιμετωπίσει την τουρκική επέλαση.

5) Κοινωνική και οικονομική πολιτική ικανή να διαχειριστεί τα προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας με όραμα, χωρίς ιδεοληψίες με νέες ιδέες και καθαρό προσανατολισμό, μακρυά από την  οπισθοδρόμηση της παράλυσης – με το ένα πόδι στη σημερινή Ευρώπη και το άλλο στον ξεπερασμένο κόσμο του ψυχρού πολέμου.

6) Θεσμική πολιτειακή ανασύνταξη και εμβάθυνση της Δημοκρατίας για μια κοινωνία ελεύθερων προσώπων. Ενδυνάμωση της ισονομίας και εξάλειψη των μεγάλων κοινωνικών ανισοτήτων.

7) Καλλιέργεια βαθύτατα ελεύθερης παιδείας με φιλόπονο ήθος. Με θεμέλια στην ελληνική παράδοση και πρόσωπο στραμμένο στη σύγχρονη κοινωνία, σε ένα όραμα μακριά από την σύγχρονη υποδούλωση του παγκοσμιοποιημένου μετακαπιταλισμού των αγορών και της αλλοτριωμένης ατομικότητας.

– Η παρούσα διακήρυξη αποτελεί ένα πρώτο κείμενο αρχών. Σας καλούμε να υπογράψετε την πιο πάνω Διακήρυξη και

– Να συμμετέχετε ενεργά και επώνυμα, σε Συνέλευση Αρχών, στην Λευκωσία το Σάββατο 31η Μαρτίου, με σκοπό την συνομολόγηση και την υπογραφή του κειμένου.

«Χωρίς αρετή και πόνο εις την πατρίδα και πίστη εις την θρησκεία τους έθνη δεν υπάρχουν. Και προσοχή να μην τους απατάγη η ‘διοτέλεια.  Και αν σκοντάψουν, τότε εις τον κρεμνόν θα πηγαίνουν, καθώς το πάθαμεν εμείς. – Όλο εις τον κρεμνόν κυλάμεν κάθε μέρα.»

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ