Αρχική » Νέα δημοσκόπηση: Στο 41,5% ο δικομματισμός, κατακερματισμός της πολιτικής σκηνής

Νέα δημοσκόπηση: Στο 41,5% ο δικομματισμός, κατακερματισμός της πολιτικής σκηνής

από admin

Μεγαλύτερο κατακερματισμό των πολιτικών δυνάμεων και προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΠΑΣΟΚ δείχνει δημοσκόπηση της ΑLCO που δημοσιεύεται στο περιοδικό Crash.

Στην δημοσκόπηση γίνεται αντιληπτή εκ νέου η πτώση του δικομματισμού και η άνοδος των ποσοστών των μικρότερων κομμάτων.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου και μετά την αναγωγή επί των εγκύρων, η νέα δημοσκόπηση της ALCO δίνει τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Η ΝΔ (με αναγωγή) συγκεντρώνει 25%, το ΠΑΣΟΚ 16,5%, το ΚΚΕ 10% , η ΔΗΜΑΡ 9%οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 7,5%, ο ΛΑΟΣ 3,5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 3%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,5%, η Χρυσή Αυγή 2,5%, η Κοινωνική Συμφωνία στο 1,7%, το Άρμα Πολιτών στο 1,3%, άλλο κόμμα 2,3% και όσοι απαντούν δεν ξέρω- δεν απαντώ 9,5%.

 Ως προς το βασικό κριτήριο επιλογής για το τι θα ψηφίσουν το 41% λέει τη διαμαρτυρία για το μνημόνιο και τα κόμματα που το ψηφισαν και το 45% την ανάγκη να παραμείνουμε στο ευρώ και την Ευρώπη.

Για το αν ο Β. Βενιζέλος θα φέρει κάτι νέο στο ΠΑΣΟΚ το 80% λέει Όχι και το 14% Ναι.

Για το αν έχει η Αριστερά ρεαλιστικές λύσεις για να βγούμε από την κρίση το 74% απαντά Όχι και το 16% Ναι.

Κατά τον Κώστα Παναγόπουλο διεύθυνων συμβουλος της ALCO αναδεικνύεται ότι για τους “μισούς κυρίαρχη είναι η διάθεση να τιμωρήσουν τα κόμματα του Μνημονίου, ενώ για τους άλλους μισούς κυριαρχεί η επιθυμία να συνεχίσει η Ελλαδα να είναι μέλος της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης. Αυτός είναι ο βασικός διαχωρισμός και είναι τόσο έντονος που ξεπερνά την παραδοσιακή αντίθεση Δεξιάς-Αριστεράς, τέμνοντας τους 2 χώρους” […] “Εαν κάτι δεν αλλάξει, ο χαρακτήρας της ψήφου θα είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό “αρνητικός”. Δεν θα επιλέξουμε “το καλύτερο”, αλλά “το λιγότερο κακό“[…]

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ