Αρχική » Σφυροκοπούν το Κομπανί με την ανοχή της Άγκυρας

Σφυροκοπούν το Κομπανί με την ανοχή της Άγκυρας

από Άρδην - Ρήξη
 

Aπό το zougla.gr

Για απροκάλυπτη συνεργασία της Άγκυρας με το Ισλαμικό Χαλιφάτο κάνουν λόγο σήμερα Κούρδοι αξιωματούχοι και ακτιβιστές. Οι σοβαρότατες καταγγελίες έρχονται σε μία χρονική στιγμή κατά την οποία η τουρκική κυβέρνηση επιδίδεται σε «θεωρίες συνωμοσίας» και ο Ερντογάν υποδέχεται τον Πάπα Φραγκίσκο και τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Ευάγγελο Βενιζέλο για μία σειρά συνομιλιών.

Tο Κομπάνι, μια περιοχή που καιρό τώρα πλήττεται από τη λαίλαπα των τζιχαντιστών, δέχεται πολυμέτωπη επίθεση από το ISIS με αφετηρία τα τουρκικά σύνοραΌπως κατήγγειλαν από τα ξημερώματα, το Κομπανί, μια περιοχή που καιρό τώρα πλήττεται από τη λαίλαπα των τζιχαντιστών, δέχεται πολυμέτωπη επίθεση από το ISIS με αφετηρία τα τουρκικά σύνορα.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, τζιχαντιστές-καμικάζι φόρτωσαν αυτοκίνητα με εκρηκτικές ύλες και τα πέρασαν από τα τουρκικά σύνορα στο Κομπάνι. Τουλάχιστον ένα από αυτά πυροδοτήθηκε, σκορπώντας τον θάνατο.

Την ίδια ώρα ένα αποκαλυπτικό βίντεο έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο και καταγράφει μισθοφόρους του ISIS να περνούν στο έδαφος του πολύπαθου Κομπανί μέσω Τουρκίας.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player
Να σημειωθεί ότι τα σύνορα από τη μεριά του Κομπανί βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Μονάδων Λαϊκής Προστασίας (YPG), ωστόσο η άλλη πλευρά βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Δημοσίευμα του Guardian

Δημοσίευμα του Guardian

Οι Κούρδοι μαχητές είχαν καταφέρει επί δύο μήνες να κρατήσουν σε απόσταση ασφαλείας τους τζιχαντιστές. Καμία από τις δύο πλευρές όμως δεν κατάφερε να αποκτήσει σημαντικό πλεονέκτημα έναντι της άλλης. Κι αυτό παρά τις αεροπορικές επιδρομές των αμερικανικών δυνάμεων, που είχαν ως στόχο την υποχώρηση των δυνάμεων του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στη Μ. Βρετανία, ανακοίνωσε ότι τέσσερις καμικάζι πραγματοποίησαν επιθέσεις αυτοκτονίας – εκ των οποίων μία με τη χρήση αυτοκινήτου που διέσχισε τα σύνορα το πρωί, και άλλη με γιλέκο που έφερε εκρηκτικά.

Ο Idris Nassan, Κούρδος αξιωματούχος στο Κομπανί, ενημέρωσε ότι ήταν η πρώτη φορά που έγινε βομβιστική επίθεση στην περιοχή με τη χρήση αυτοκινήτου, το οποίο μάλιστα πέρασε στο Κομπάνι από τα σύνορα της Τουρκίας. Από την επίθεση αυτή δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν.

«Απετράπησαν επίσης άλλες δύο απόπειρες με αυτοκίνητα φορτωμένα εκρηκτικά, τα οποία ευτυχώς εξουδετερώθηκαν πριν φτάσουν στον στόχο τους» πρόσθεσε ο Nassan.

Προς το παρόν, η τουρκική πλευρά δεν έχει απαντήσει στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ενώ παράλληλα η διεθνής κοινότητα τηρεί σιγήν ιχθύος.

Tο Παρατηρητήριο ανακοίνωσε ακόμη ότι σημειώθηκαν μάχες σε όλη την έκταση της πόλης, συμπεριλαμβανομένου του νοτιοδυτικού μετώπου. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι τζιχαντιστές εξαπέλυσαν επιθέσεις με τουλάχιστον 110 οβίδες, ενώ επρόκειτο να εισβάλουν στην πόλη με τανκς.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player
Ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Rami Abdulrahman επιβεβαίωσε ότι από τις σημερινές επιθέσεις έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 30 άνθρωποι, Κούρδοι μαχητές και μέλη του Χαλιφάτου.



Ακούστε τι καταγγέλλει στο zougla.gr ο εκπρόσωπος του Κουρδικού Δημοκρατικού Κινήματος στη χώρα μας, Μουσλέμ Ιεμπραχέμ:

ΣΧΕΤΙΚΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

Common sense 30 Νοεμβρίου 2014 - 00:12

Τραγικά για τους Κούρδους το τουρκικό κράτος του σήμερα εφαρμόζει στους Κούρδους εντός κι εκτός της επικρατείας του με την αμέριστη βοήθεια και υποστήριξη των φανατικών ισλαμιστών-τζιχαντιστών την ίδια τακτική, προσέγγιση και πολιτική που εφάρμοσε με τη βοήθεια των Κούρδων έναν αιώνα πριν εις βάρος των Ρωμηών, Αρμενίων, Ασσυρίων κλπ. Χριστιανών: http://www.al-monitor.com/pulse/originals/2013/09/turkey-kurds-seek-armenian-forgiveness.html# . Δυστυχώς και με τη χαρακτηριστική ειρωνεία και κυνισμό που χαρακτηρίζει την Ιστορία όταν επαναλαμβάνεται, η ίδια σειρά διωγμών, δηώσεων, ωμοτήτων κι εν τέλει γενοκτονίας εφαρμόζεται εις βάρος των Κουρδικών πληθυσμών αυτή τη φορά….

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ