Αρχική » Δίχως αρετή και δίχως τόλμη

Δίχως αρετή και δίχως τόλμη

από admin

Σταύρος Χριστακόπουλος  από το Ποντίκι

Ο Σαμαράς θα γίνει καμικάζι – αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Άλλωστε αυτός είναι ο ρόλος που έχει αναλάβει. Και ο Βενιζέλος όμως δεν έχει άλλη επιλογή: μπροστά στον θρυλούμενο εκβιασμό περί εκλογών θα υποκύψει. Το 6% σειράς δημοσκοπήσεων δεν του αφήνει περιθώρια.
Ακόμη χειρότερα, δεν έχει να αποκομίσει πολιτικά απολύτως τίποτε όταν, κάθε φορά που «αντιπολιτεύεται» την κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει, εύκολα αποδεικνύεται ότι αυτά για τα οποία αντιδρά σήμερα τα έχει πλήρως αποδεχτεί ή τα έχει εισηγηθεί και ψηφίσει, για χάρη της «σωτηρίας» μας, ως υπουργός Οικονομικών.
Πώς σήμερα θα πείσει ότι, στο όνομα πάλι της «σωτηρίας» μας, αρνείται την εφαρμογή τους; Τραγέλαφος και ξεπεσμός.
Ο Κουβέλης είναι σε εξ ίσου δύσκολη θέση: ο εκβιασμός «όλα ή τίποτε» του Σαμαρά, εφόσον ισχύσει, θα είναι θανατηφόρος. Θα αφαιρέσει και το τελευταίο πρόσχημα.
Ακόμη όμως και αν υποθέσουμε ότι θα του δινόταν η ευκαιρία να καταψηφίσει (χωριστά από τα υπόλοιπα) τα εργασιακά, γιατί τα θανατηφόρα δημοσιονομικά, αντιαναπτυξιακά και άλλα μέτρα, τα οποία δέχεται να υπερψηφίσει, θα περάσουν χωρίς κόστος;
Προφανώς για τη ΔΗΜΑΡ προτεραιότητα έχει η κυβερνητική σταθερότητα και η – κατ’ αυτήν – «σωτηρία» της χώρας. «Για να μην πεινάσουμε», όπως λέει χωρίς ντροπή και ο στηριζόμενος από αυτήν Στουρνάρας. Όμως η βούληση της βάσης της βρίσκεται ήδη σε άλλο μήκος κύματος από τις πολιτικές επιλογές της.
Γιατί όμως τα παλικάρια της συγκυβέρνησης, τελικά, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, είναι τόσο πρόθυμα να γίνουν «Κηπουροί της Μέρκελ», όπως πολύ εύστοχα τους χαρακτηρίζει ο σημερινός πρωτοσέλιδος τίτλος του «Ποντικιού»;
● Διότι, απλούστατα, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος ενός συστήματος εξουσίας που καταρρέει υπό το βάρος των πολιτικών του αντιλήψεων και «αμαρτιών».
● Διότι όλοι είναι δομημένοι, ως πρόσωπα, ως πολιτικοί χώροι και κόμματα, με κύριο δομικό υλικό – και αυτοσκοπό – τη νομή της εξουσίας. Ακόμη και όταν αυτή η εξουσία είναι πλήρως και άνευ όρων παραχωρημένη σε εξωχώρια και εξωεθνικά κέτρα αποφάσεων.
● Διότι πρόκειται για δυνάμεις που αδυνατούν να ονειρευτούν τη χώρα τους – και τον λαό της, τον οποίο υποτίθεται ότι εκφράζουν – να προκόβει στηριζόμενη στις δικές της δυνάμεις.
● Διότι, εν τέλει, ήταν στο παρελθόν και παραμένουν σήμερα ανίκανοι να επεξεργαστούν και να διεκδικήσουν οτιδήποτε απελευθερωτικό από τα αποικιοκρατικά μνημόνια.
● Διότι το σημερινό παρασιτικό μοντέλο ένταξης της Ελλάδας στον φυσικό της – ευρωπαϊκό και εν γένει δυτικό – χώρο είναι ιδεολογικό και πολιτικό δημιούργημά τους.
● Διότι γι’ αυτούς οι έννοιες «έθνος» και «εθνικό» ήταν πάντα ασύμβατες με την ευρωλιγούρικη εθελοδουλεία τους. Συνεπώς η βασική αρχή της ισότιμης συνύπαρξης σε μια ισορροπημένη διακρατική ένωση ήταν πάντοτε ξένη γι’ αυτούς.
● Διότι, εν τέλει, ένα εθνικό σχέδιο ανόρθωσης τούς ξεπερνά όχι μόνο ως πολιτικό πρόγραμμα, αλλά ακόμη και ως σκέψη.
Η αποχή από κάθε ιδέα περί παραγωγικής ανασυγκρότησης, η μονομερής εμμονή στη διαχείριση και νομή των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων και δανείων – ακόμη και όταν αυτή η χώρα έχανε πολλαπλάσια από όσα υποτίθεται ότι εισέπραττε – επέφερε την καταστροφή.
Τώρα ποιος συνεχίζει να εμπιστεύεται ότι αυτοί που οδήγησαν την Ελλάδα στον γκρεμό είναι ικανοί να τη σώσουν; Ίσως αρκετοί ακόμη. Σίγουρα όμως όλο και λιγότεροι. Ακόμη και οι πιο καλόπιστοι τρομάζουν με το μέγεθος της οικονομικής και κοινωνικής διάλυσης.
Πώς λοιπόν να τους προσφέρουν μια ακόμη παράταση πολιτικής ζωής;

ΣΧΕΤΙΚΑ

34 ΣΧΟΛΙΑ

Μιχάλης Τσολάκης 25 Οκτωβρίου 2012 - 12:41

Συμφωνώ απόλυτα με τον συγγραφέα. Έχω όμως να σημειώσω ότι η πτώση του καθεστώτος θα έλθει μόνο μέσα από την πρωτιά στις εκλογές έναντι του μπλοκ της χρεοκοπίας (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔημΑρ) και την καταμέτρηση των 50 εδρών του μπόνους του εκλογικού νόμου στις αντιμνημονιακές δυνάμεις! Σε κάθε άλλη περίπτωση θα φάμε μνημόνιο ως την συντέλεια του κόσμου! Εδώ ακριβώς έγκειται ο τεράστιος ιστορικός ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι ο μόνος που έχει το εκτόπισμα, την δυναμική αλλά και την βούληση να βάλει ένα τέλος στο καθεστώς! Αυτό είναι που πολλοί αδυνατούν να καταλάβουν, είτε επειδή ανήκουν στην σε σταθερή άρνηση πραγματικότητας ευρισκόμενη αστική τάξη είτε επειδή ασπάζονται την αριστερά της μιζέριας, της ιδεοληψίας και των αγκυλώσεων! Προς μεγάλη βέβαια χαρά της Μέρκελ, του Τόμσεν και της εγχώριας κλεπτοκρατίας!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Δημήτρης 25 Οκτωβρίου 2012 - 22:14

Γράφεις σε ένα σάιτ που έχει δείξει (παρά τις επιρροές του απο την αριστερά) με δεκάδες άρθρα ότι σε άλλο πλανήτη ζουν όσοι έχουν μείνει ακόμη στο ιδεολογικό δίπολο αστική τάξη-προλεταριάτο και δεν αντιλαμβάνονται ότι η πραγματικότητα είναι πολύ σύνθετη και διαφοροποιημένη από χώρα σε χώρα και εποχή και εποχή για να στριμώχνεται σε τέτοιες αφελέστατες (αλλά και τόσο βολικές μέσα στη σιγουριά που προσφέρουν) υπεραπλουστεύσεις, αφαιρέσεις και σχηματοποιήσεις.

Κι αφού το πρόβλημά σου είναι η αστική τάξη, πώς θα σωθεί η χώρα όταν όλοι σχεδόν οι κάτοικοί της είναι αστοί; Με το να δώσει ο εθνομηδενιστικός σύριζα επαναστατική συνείδηση στους λαθρομετανάστες ‘εργαζόμενους’ ώστε να πραγματωθούν επιτέλους οι προφητείες του μαρξ;
ο σύριζα θα γίνει κυβέρνηση και όσοι βρίσκονται ‘σε άρνηση της πραγματικότητας’ (φοβερό επιχείρημα) ξέρουν από τώρα ότι απλά θα τα κάνει όλα χειρότερα γιατί στην καλύτερη περίπτωση δεν ξέρει τι του γίνεται και στη χειρότερη θέλει να τα διαλύσει όλα.

οι φίλοι του όταν δουν ότι ο σοσιαλιστικός παράδεισος που έφερε το πασοκ μας τελείωσε πια οριστικά ή θα πουν ό,τι λένε οι οπαδοί πολιτικών/κοινωνικών δογμάτων, δηλαδή ότι πρέπει το πείραμα να επαναληφθεί κι ότι έφταιγε ο ασθενής, ή θα ξυπνήσουν.
Οι περισσότεροι βέβαια θα είναι στην πρώτη ομάδα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 26 Οκτωβρίου 2012 - 11:57

ΠΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗ (1)

Αγαπητέ Δημήτρη, το πρόβλημα πάρα πολλών όχι μόνο που γράφουν εδώ αλλά και γενικά είναι η απόλυτη έλλειψη συνειδητοποίησης της κρισιμότητας των ιστορικών στιγμών που ζούμε σήμερα! Επειδή δεν συνειδητοποιείτε την σχεδόν μοιραία κρισιμότητά τους, θεωρείτε ότι μπορείτε να ζωγραφίζετε πορτρέτα! Ο Τσίπρας είναι καμπούρης, έχει μακριά μύτη, ίσως και μικρό πουλί κτλ. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπλα, μπλα, μπλα και τα λοιπά! Την ίδια ακριβώς αμεριμνησία επιδεικνύουν και οι ΣΥΡΙΖΑίοι,που μιλούν αδιάκοπα για την ανατροπή, με την συσπείρωση των δυνάμεων της Αριστεράς (τρεις και ο κούκος!) και ζωγραφίζουν και αυτοί τις δικές τους καρικατούρες! Για έναν άνθρωπο που διαβάζει ιστορία (και την κατανοεί, όχι απλά την αποστηθίζει!), όλα αυτά είναι λίγο πολύ, γνώριμα! Θυμίζουν τις αξιοθρήνητες μιζέριες των Αιτωλών, της Αχαϊκής Συμπολιτείας, των Μακεδόνων και των υπολοίπων Ελλήνων στην αρχαία Ελλάδα! Το αποτέλεσμα, γνωστό! Θυμίζουν τις έριδες των Κατακουζηνών και των Παλαιολόγων, των Ενωτικών και των Ανθενωτικών, των Ζηλωτών και των Ησυχαστών στο ύστερο μεσαιωνικό Βυζάντιο! Το αποτέλεσμα, επίσης γνωστό! Και βέβαια πάντα η ίδια έλλειψη ρεαλισμού τι και αν η σκιά του ρωμαϊκού αετού έπεφτε βαριά σε όλη την Μεσόγειο! Τι και αν η ημισέληνος κυμάτιζε πια σε όλη την Ανατολή εμείς τον χαβά μας!
Το δίπολο αστική τάξη- προλεταριάτο είναι υπεραπλούστευση και συμφωνώ ότι οι συνθήκες αλλάζουν από εποχή σε εποχή και από χώρα σε χώρα. Ομοίως υπεραπλούστευση είναι και κάθε τύπος της Φυσικής που επικεντρώνεται σε μια συγκεκριμένη ιδιότητα της ζωντανής πραγματικότητας (την οποία και αυτήν συχνά περιγράφει ατελώς!), όμως χάρη σε αυτούς τους τύπους βρήκαμε τον μίτο που μας βοήθησε να βγούμε από τον λαβύρινθο της Φύσης και να χρησιμοποιήσουμε τα φαινόμενά της προς όφελός μας!
Κατ αρχήν να ξεκαθαρίσω ότι αστός είμαι και εγώ! Το πρόβλημά μου είναι η αστική τάξη, διότι ενώ λόγω της αριθμητικής της ευρωστίας της και του γεγονότος ότι κατέχει κοινωνικά, οικονομικά και πολιτισμικά τα κλειδιά της χώρας όχι μόνο τα έκανε μούσκεμα με τρόπο πρωτοφανή στην νεότερη παγκόσμια ιστορία. Δυστυχώς αρνείται και να το παραδεχθεί! Συνεχίζει να παραμένει εγκλωβισμένη στα κόμματα της κλεπτοκρατίας σε μεγάλο ποσοστό και να τα στηρίζει παρά την απόλυτη χρεοκοπία τους οδηγώντας την χώρα σε ιστορική καταστροφή!
Τι είναι πέρα από άρνηση πραγματικότητας, η αρρωστημένη προσκόλληση στο Μνημόνιο όταν αποδεδειγμένα έχει αποτύχει (και ο εθνομηδενιστής ΣΥΡΙΖΑ δικαιωθεί κατ εξακολούθηση!); Τι είναι πέρα από άρνηση πραγματικότητας η στήριξη των αποδεδειγμένα απόλυτα διεφθαρμένων καταστροφέων της χώρας (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) που δημιούργησαν το πρόβλημα αλλά και απέτυχαν να το λύσουν! Τι είναι πέρα από άρνηση πραγματικότητας (και αξιοπρέπειας!) η αποδοχή συζήτησης για 6ήμερα, νησιά με κάτω από 150 κατοίκους, ουσιαστική κατάργηση του εργατικού δικαίου κλπ; Και όλα αυτά για ……να μείνουμε στην Ευρωζώνη! Ξέρεις καμία χώρα, καμία πραγματικότητα στην Ευρωζώνη όμοια με αυτήν που συζητάμε εμείς;
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, καμία ουσιαστική προσπάθεια να σπάσει ο πάγος της φαυλοκρατίας και να δημιουργηθεί φορέας αναγέννησης! Αν συζητήσει κανείς με πολλούς από δαύτους το πρόβλημά τους είναι ……ο Τσίπρας! Όχι ο Τόμσεν! Η Μέρκελ! Η διαπλοκή! Αλλά ο μπαχαλάκιας ΣΥΡΙΖΑ (ενώ υποστηρίζουν αυτούς που πέτυχαν το μεγαλύτερο μπάχαλο στην ιστορία παγκοσμίως!), οι ……συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ (δηλαδή ο Φωτόπουλος και τρεις νοματαίοι! Όχι οι διεφθαρμένη πολιτική ελίτ/ καναλάρχες/ επιχερηματίες που μας κατέστρεψαν!) κλπ.
Αν αυτό δεν είναι άρνηση πραγματικότητας, τότε τι είναι;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 26 Οκτωβρίου 2012 - 11:58

ΠΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗ (2)

Που ακριβώς τοποθετείς το χειρότερα φίλε Δημήτρη για την πιθανή δια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ; Έχεις καταλάβει τι έγινε στην Ελλάδα; Έχεις καταλάβει που πάει και τι γίνεται αυτήν τι στιγμή; Τι σημαίνει το χειρότερα; Έχουμε μη βιώσιμο χρέος, τρομακτικό έλλειμμα (μέγα ψέμα τα περί περιορισμού του λόγω της 8 δις Ε στάσης πληρωμών!) και πλήρη κοινωνική αποσύνθεση λόγω μέτρων που όλοι έχουν δεχτεί ότι δεν οδηγούν πουθενά(για να δικαιωθεί ο επικίνδυνος Τσίπρας)! Σε όλον τον πλανήτη η Ελλάδα δυσφημείται ως κλεπτοκρατία (αλλά ας ανησυχήσουμε για…..τον ΣΥΡΙΖΑ!) και οι Έλληνες θεωρούνται υπανάπτυκτοι και αντιμετωπίζονται ρατσιστικά στην προηγμένη Δύση ( ρώτα όποιον φίλο έχεις στο εξωτερικό!)!
Αντιλαμβάνεσαι το μέγεθος της χρεοκοπίας του αστικού πολιτικού κόσμου και την αδυναμία του να προσφέρει οτιδήποτε εκτός από το να κρύβει λίστες ισχυρών και να προστατεύει πλιατσικολόγους; Αν όχι λυπάμαι, αλλά αυτό ακριβώς είναι η άρνηση πραγματικότητας!
Επειδή η αδυναμία της Ελλάδας έχει προσελκύσει τα διεθνή αρπακτικά! Επειδή αυτό το πρόγραμμα δεν βγαίνει! Επειδή απειλούμαστε με ιστορική καταστροφή! Επειδή η αστική ελίτ της χώρας είναι μέρος του προβλήματος και όχι η λύση!
Δεν θα κουράζομαι να λέω, ότι η μόνη λύση είναι η δημιουργία ενός ευρέος πλειοψηφικού ρεύματος που θα ανατρέψει αυτές τις πολιτικές και που τώρα μόνο η επέκταση του ΣΥΡΙΖΑ προς το κέντρο μπορεί να προσφέρει! Είναι ο μόνος που έχει το εκτόπισμα, την δυναμική αλλά και την βούληση να το επιτύχει! Προσωπικά, αν ο Καμμένος είχε 26,5 % και την δυναμική να κάνει την ανατροπή, χωρίς αμφιβολία αυτόν θα υποστήριζα! Όμως το δαχτυλίδι της Ιστορίας το έχει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ και καλείται να παίξει τον ιστορικά αναγκαίο ρόλο του! Το αν θα τα καταφέρει και σε ποιον βαθμό μένει να αποδειχτεί αλλά η μη αναγνώριση αυτής της οφθαλμοφανούς αλήθειας είναι άρνηση πραγματικότητας!
Και έτσι φθάνουμε στο θέμα της των υπεραπλουστεύσεων ξανά! Αγαπητέ Δημήτρη, νομίζεις ότι έχεις την πολυτέλεια να ζωγραφίζεις αλλά στην πραγματικότητα απλά θα κάνεις επιλογή εκούσια ή ακούσια (το επιβάλλει η Ιστορία σε τέτοιες κρίσιμες περιστάσεις πάντα!)! Ή θα υποστηρίξεις την κλεπτοκρατία άμεσα/ έμμεσα ή θα υποστηρίξεις τον μόνο ισχυρό πόλο απέναντί της, τον ΣΥΡΙΖΑ ή θα κοροϊδέψεις τον εαυτό σου ότι δεν επιλέγεις κανένα οπότε με την ουδετερότητά σου θα ευνοήσεις τον ισχυρότερο, διότι η ιστορία ή τον ένα ή τον άλλο δρόμο θα πάρει! Τα περί ΣΥΡΙΖΑ/ εθνομηδενισμού / συμβατικού πατριωτισμού τα έχω αναλύσει εκτενώς στο ΣΥΡΙΖΑ ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στην ενότητα ΠΟΛΙΤΙΚΗ, μην επαναλαμβάνω και γίνομαι κουραστικός! Αλλά καλό είναι να μην έχουμε προκαταλήψεις, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 23,5 % νέους ψηφοφόρους στις τελευταίες εκλογές ενώ ΄΄πετάει΄΄ στις δημοσκοπήσεις με ότι σημαίνει αυτό για την φυσιογνωμία του ακόμη και αν δεχθούμε την συλλογιστική σου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 26 Οκτωβρίου 2012 - 12:30

Αυτό που μου κάνει τρομερή εντύπωση είναι η έπαρση και αλαζονεία της αστικής πολιτικής ελίτ να αυτοπαρουσιάζεται ως ……η μόνη λύση, να ψέγει τον ……επικίνδυνο ΣΥΡΙΖΑ και να κινδυνολογεί για ……την μοίρα της Ελλάδας αν επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ! Όλα αυτά εν τω μέσω καπνιζόντων ερειπίων!!! Φευ…..!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΑΜΟΡΓΟΣ 28 Οκτωβρίου 2012 - 02:10

ΑΝ Η ΕΡΜΗ ΑΥΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ,ΖΗΤΩ ΠΟΥ ΚΑΗΚΑΜΕ.
ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟ.Η ΑΝΟΜΙΑ,Η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ,Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ,Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟΣ,Ο ΩΧΑΔΕΛΦΙΣΜΟΣ,Η ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΔΙΑΠΕΡΑΣΕ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΥΛΙΞΕ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΑΡΩΣΕ ΒΑΡΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΠΙΑ.ΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΕΜΕΙΝΕ ΑΝΕΠΑΦΟΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ?
ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΡΙΞΕΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΟΠΟΥ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΣΚΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ(ΚΥΡΙΩΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ).ΕΚΕΙ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ.ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΕΙΣΕΠΡΑΤΤΑΝ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ,ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΑΣΥΛΛΟΓΙΣΤΑ,ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ .
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΡΕΒΑΝΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΗΤΤΑΣ.
ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ,ΜΕΣΑ Σ’ΕΝΑ ΣΥΝΝΕΦΟ ΣΥΝΙΣΤΩΣΩΝ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Η ΔΕΞΙΑ ΤΙ ΠΟΙΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 28 Οκτωβρίου 2012 - 12:14

ΠΡΟΣ ΑΜΟΡΓΟ

Ο ΣΥΡΙΖΑ αγαπητέ μου φίλε δεν ασκεί πουθενά εξουσία, ούτε άσκησε! Δεν δημιούργησε αυτός το πλαίσιο λειτουργίας των πανεπιστημίων, ούτε ελέγχει την διαχείρησή τους και τα κονδύλιά τους! Το σημερινό πανεπιστήμιο είναι έργο των ΠΑΣΟΚ/ ΝΔ και αν δεν κάνω λάθος η ΔΑΠ είναι από χρόνια πρώτη δύναμη στους φοιτητές ενώ οι καθηγητές ακολουθούν βασικά τα δύο μεγάλα κόμματα! Σίγουρα είναι κατάντια για μια χώρα όταν η μόνη λύση στο πρόβλημά της πρέπει να αναζητηθεί αντισυστημικά! Σημαίνει ότι έφτασε σε απόλυτο αδιέξοδο! Όμως έχω δύο παρατηρήσεις να κάνω πάνω σε αυτό!
Πρώτον, δεν είναι η πρώτη φορά! Συνέβη και το 1909, όταν μια άλλη εξωσυστημική δύναμη ο Στρατιωτικός Σύνδεσμος (του οποίου το κοινωνικό ανάλογο, το έτος 2012 είναι ο ΣΥΡΙΖΑ! ), μέσα σε ένα απόλυτα όμοιο αδιέξοδο, καθάρισε όπως ο Πηνειός την κόπρο της φαυλοκρατίας και άνοιξε τον δρόμο στην εθνική αναγέννηση!
Δεύτερον, υπάρχει κάτι χειρότερο από την κατάντια της Ελλάδας! Το να μην την παραδεχόμαστε και να ανακυκλώνουμε τα ίδια λάθη και τα ίδια αποτυχημένα υλικά οδηγώντας νομοτελειακά στον όλεθρο!
Φυσικά η αρρωστημένη κατάσταση της Ελλάδας επηρεάζει και τον ΣΥΡΙΖΑ, που έχει και τις δικές του παθογένειες! Αλλά εννοείται ότι δεν έχει διαφθαρεί στον απόλυτο βαθμό που συμβαίνει αυτό στους άλλους, αν θέλεις το λιγότερο επειδή δεν κατείχε ως τώρα εξουσία! Εννοείται ότι η εξουσία θα τον διαφθείρει ως ένα βαθμό (το ποιον, εξαρτάται από τον ίδιο!) αλλά μέχρι τότε το λιγότερο που έχει να προσφέρει στην Ελλάδα είναι ο δίκην Πηνειού μηχανικός καθαρισμός των φαυλοκρατικών κοπράνων!
Αλλά και αν δεχτούμε την ατεκμηρίωτη άποψή σου, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εξίσου διεφθαρμένος με την κλεπτοκρατία, τι ανησυχείς; Τι χειρότερο μπορεί να σου κάνει από την κλεπτοκρατία; Σε χρεοκόπησαν, σε μετέτρεψαν σε προτεκτοράτο, σε έκαναν πολίτη πρώην χώρας του ανατολικού μπλοκ, έκαναν την χώρα σου παράδειγμα προς αποφυγήν διεθνώς και εσένα διαπλανητικό καταγκιόζη! Τι να σου κάνει χειρότερο ο Τσίπρας; Να βυθίσει την Ελλάδα κάτω από τα νερά του Αιγαίου σαν την Ατλαντίδα; Και αυτό είναι αμφίβολο αν θα μείνει σε αυτόν με την φόρα που πήρε η κλεπτοκρατία! Τι σε πειράζει να τα κάνει μούσκεμα και ο ΣΥΡΙΖΑ; Προτιμάς την κλεπτοκρατική ξεφτίλα ; Είναι απολαυστικότερη; Δώσε του την δυνατότητα να δείξει και αυτός αν μπορεί!
Βλέπω την ελπίδα στα εξής:
Πρώτον, στο ότι δεν έχω να περιμένω κάτι από την κλεπτοκρατία (αν περιμένεις κάτι από αυτούς μετά από όλα όσα ζούμε, παραιτούμαι από την προσπάθεια να σε πείσω για οτιδήποτε!) και η άμμος στην κλεψύδρα της Ελλάδας εξαντλείται!
Δεύτερον, κανείς άλλος δεν έχει το εκτόπισμα, την δυναμική και την βούληση ταυτόχρονα, αυτήν την στιγμή,για να κάνει την ανατροπή και προασπίσει την χώρα από τους νεοαποικιοκράτες!
Τρίτον, στην λύσσα με την οποία η συσπειρωμένη κλεπτοκρατία (των αποδεδειγμένα διεφθαρμένων πολιτικών, των κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, των εργολάβων καναλαρχών, των πτωχοτραπεζιτών) τον στοχοποιεί! Άρα μάλλον κάτι φοβούνται! Και μάλλον δεν πολυισχύει η θεωρία της διαφθοράς του ΣΥΡΙΖΑ που ανέφερες!
Τέταρτον, στο ότι ο κόσμος του μόχθου και της εργασίας, της γνώσης αλλά και των τεχνητώς, κοινωνικά περιθωριοποιημένων φαίνεται να στρέφεται προς αυτόν (την κλεπτοκρατία αν πιστέψουμε τις δημοσκοπήσεις έσωσαν τον Ιούνιο οι τρομοκρατημένοι συνταξιούχοι, οι αγρότες που δεν φημίζονται για την ενημέρωσή τους, οι νοικοκυρές (παρομοίως!) και η κατώτερη μόρφωση!
Εγγύηση αγαπητέ/ή φίλε/η δεν υπάρχει! Φυσικά μπορεί να αποτύχει παταγωδώς αλλά την παταγώδη αποτυχία την ζεις ήδη! Έπεσες στην μέση του Ατλαντικού από την κλεπτοκρατία και φοβάσαι μην σε βρέξει ο ΣΥΡΙΖΑ; Έχεις άλλη επιλογή; Αν ναι, πες την και σε εμένα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 28 Οκτωβρίου 2012 - 12:30

Αλλά θέλω και κάτι ακόμη να σημειώσω! Υπερβολικά πολλοί/ές ανησυχείτε για τον ΣΥΡΙΖΑ, κάποιος που να ανησυχεί για την Μέρκελ, την τρόικα και την σύγχρονη κατοχή και διάλυση της Ελλάδας υπάρχει; Κάποιος που να ψάχνει για μια ρεαλιστική λύση; Έχω αρχίσει να νιώθω την αφόρητη μοναξιά, του μόνου κοινού θνητού ανάμεσα στους μακάριους ……Ολύμπιους! Που τίποτα δεν τους αγγίζει από την μοίρα των θνητών και που αγέρωχοι πάνω από τα σύννεφα απλά εκφέρουν κρίσεις για τον Τσίπρα, τον ΣΥΡΙΖΑ, την Αριστερά κλπ!
Εμένα θα μου επιτρέψετε σαν απλό άνθρωπο και Έλληνα που ζει στην κατεστραμμένη Ελλάδα του 2012, να αναζητώ ρεαλιστικά σχέδια ανόρθωσης της πατρίδας μου έστω και αν φαντάζουν σημαντικού ρίσκου! Ως μη ……Ολύμπιος δεν έχω ατελείωτο χρόνο για να την επιτύχω ούτε την πολυτέλεια να αδιαφορώ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΑΜΟΡΓΟΣ 28 Οκτωβρίου 2012 - 18:55

ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΕ ΚΑΙ ΑΣΚΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ(ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΕΜΠΟΔΙΖΟΝΤΑΣ πχ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ)
Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ(ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΟΥ Ο κ.ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΕΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ.ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΤΗΛΕΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.ΤΩΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ’09 Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ”ΚΙ Η ΜΥΛΩΝΟΥ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΑΜΑΤΕΥΤΑΔΕΣ.
ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΝΕΙ Σ’ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ.ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΡΟΠΟ,ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΑΝΑΛΥΕΙΣ.
ΤΕΛΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,ΠΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΕΙΣΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ekastos efw 28 Οκτωβρίου 2012 - 20:03

kurie tsolakh xronia polla .deite aplws thn avgh shmera.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
admin 28 Οκτωβρίου 2012 - 20:17

Δείτε την ημερομηνία που εχει ανεβεί το άρθρο, 2009 γράφει. Παλιό ειναι το κείμενο, τριετίας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 28 Οκτωβρίου 2012 - 21:03

ΠΡΟΣ ΑΜΟΡΓΟ

Νομίζω ότι η διάκριση απέναντι στην εκτελεστική εξουσία/νομοθετική εξουσία/ δικαστική εξουσία που στην Ελλάδα είναι ένα και το αυτό και στα χέρια της κλεπτοκρατίας εσαεί, είναι ευχερέστατη! Σήμερα όμως έμαθα ότι υπάρχει και μια ακόμη εξουσία που αγνοούμε όλοι οι άλλοι! Η πρυτανεία κάποιων πανεπιστημίων! Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ την κατέχει …..ασκεί εξουσία!!! Τρανή απόδειξη αυτού του γεγονότος είναι, ότι μπορεί να παρεμποδίσει τις εξαιρετικής σημασίας για την χώρα φοιτητικές εκλογές! Πραγματικά, ήδη νιώθω την μέθη της εξουσίας να με συνεπαίρνει! Ποτέ δεν το είχα σκεφτεί έτσι! Εσένα δηλαδή αγαπητέ μου φίλε δεν σου φαίνεται πραγματική εξουσία ότι :
1) εφαρμόζεται στην Ελλάδα ένα πανθομολογουμένως αδιέξοδο σχέδιο παρά την αντίθεση των Ελλήνων, με το έτσι θέλω (ο Πινόκιο εξελέγη για να κάνει επαναδιαπραγμάτευση!)!
2) η πολιτική της χώρας σου καθορίζεται από υπαλλήλους της τρόικας που εξευτελίζουν ακατάπαυστα πρωθυπουργό, υπουργούς, βουλή και όλη την χώρα με τις απαιτήσεις τους!
3) Συζητούν για 6ήμερα, 11ωρα, ελεύθερες οικονομικές ζώνες καταργούν το εργατικό δίκαιο κλπ παρά την αντίθετη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων!
4) Καταρρέουν ασφαλιστικά ταμεία και ΕΣΥ λόγω PSI, παρά την αντίθεση των Ελλήνων!
5) Κυβερνούν άνθρωποι που κρύβουν λίστες και διώκονται αυτοί που τις αποκαλύπτουν!
6) Δεν πληρώνουν ποτέ καναλάρχες/ τραπεζίτες αλλά αδιάκοπα επινοούνται χαριστικές ρυθμίσεις για αυτούς!
Μήπως τελικά αυτοί που προωθούν όλες αυτές τις αθλιότητες έχουν την εξουσία; Σε λίγο θα μας πεις ότι και οι διαιτητές έχουν εξουσία, αφού κάνουν ότι θέλουν στο γήπεδο και όλη η Ελλάδα περιμένει τις αποφάσεις τους! Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πραγματικά εξουσία δεν θα προωθούσε την ατζέντα του; Με τις λέξεις μπορούμε να παίζουμε ατελείωτα όμως το ποιος έχει την εξουσία στην Ελλάδα δεν χρειάζεται πολύ σοφία για να το καταλάβει κανείς! Εντυπωσιακή και η διαπίστωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αντισυστημικός, επειδή ο Κουρουμπλής τηλεφωνεί τους ψηφοφόρους του για να τους πείσει να ενταχθούν στον ΣΥΡΙΖΑ! Σίγουρα αν του πεις εσύ έναν αντισυστημικό τρόπο (αφού αυτό ορίζει την αντισυστημικότητα!) θα λυθεί το πρόβλημα! Όσο για το ανεξέλεγκτα, η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν συζητήθηκε εσωκομματικά πρόταση, να αρχίσει το face control!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 28 Οκτωβρίου 2012 - 21:09

ΠΡΟΣ ΑΜΟΡΓΟ (2)

Εγώ φίλε μου καταλαβαίνω ότι ο πιο πολύς κόσμος όταν διαβάζει ιστορία, στην πραγματικότητα απλά παπαγαλίζει! Έτσι, ίσως να είναι αναμενόμενο από την πλειονότητα, ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πράγματι το ανάλογο του ΣΣ, ο Τσίπρας να φέρει στολή ταγματάρχη, ο Παπαδημούλης πιστόλα και ο Λαφαζάνης σπάθη!!! Με αυτά τα κριτήρια προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τίποτα κοινό με τον ΣΣ!!! Ούτε και είναι στα σχέδιά του να αποκτήσει! Αλλά σαν να μεταφέρομαι με την φαντασία μου σε εκείνα τα χρόνια και να σε βλέπω να κοιτάς με απαξία, αυτά τα αμούστακα κωλόπαιδα, που όλη μέρα σουλατσάρουν με τις φανταχτερές στολές τους και μόνο για γκομενοδουλειές νοιάζονται! Που νομίζουν ότι θα αλλάξουν την Ελλάδα ενώ δεν έχουν κανένα πρόγραμμα και δεν ξέρουν τι τους γίνεται! Που απαξιώνουν τους θεσμούς, τον βασιλέα, τόσους σοφούς βουλευτές και υπουργούς και προκαλούν και τις Μεγάλες Δυνάμεις (δύο από τα επιχειρήματα κατά της κλήσης Βενιζέλου από τον ΣΣ ήταν ότι είναι πολύ επαναστάτης και θα εκνευριστούν οι Μεγάλες Δυνάμεις!!!)! Αυτή θα ήταν η κρίση σου διότι έτσι φαινόταν τότε! Εκ των υστέρων βέβαια, προφανώς φαντάζεσαι ότι η λύση πετάχτηκε από το κεφάλι του Δία σαν την Αθηνά Παλλάδα! Είναι δικαίωμά σου να διαφωνείς αγαπητέ φίλε, δημοκρατία έχουμε (έτσι υποτίθεται τουλάχιστον!) αλλά καλό είναι κανείς να έχει και εναλλακτική πρόταση! Και η μόνη εναλλακτική στον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι η κλεπτοκρατία! Αν σου φαίνεται καλύτερη ακολούθησέ την και μην τρέφεις αυταπάτες για έναν τρίτο δρόμο, στην σημερινή συγκυρία δεν υπάρχει! Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παρουσιάσει πρόγραμμα, μπορώ να σου το στείλω αν σε ενδιαφέρει, το σημαντικό όμως είναι ότι ξεκινάει από την καταγγελία του μνημονίου και την επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης χωρίς τα οποία η Ελλάδα έτσι και αλλιώς είναι τελειωμέν
Τι εννοείς λέγοντας χειρότερη κατάσταση; Ότι το ομολογημένα από όλους μη βιώσιμο χρέος θα γίνει χρέος-βαμπίρ; Ότι το έλλειμμα που έφτασε στο 15% και τώρα ψευδώς ισχυρίζονται ότι θα είναι στο 4% (στάση πληρωμών δημοσίου 8 δις Ε!) θα ξαναγίνει 15%; Έχει σημασία αφού το χρέος σου δεν βγαίνει; Ότι θα …..γίνουμε προτεκτοράτο; Ότι θα …..αυξηθεί η ανεργία; Ότι θα φτωχύνουν οι Έλληνες; Ξέρεις τις προβλέψεις για το 2013; Για το 2020; Αντιλήφθηκες ότι ΕΣΥ και ασφ. Ταμεία είναι στα τελευταία τους και επαπειλείται ανθρωπιστική κρίση; Ότι θα σε κοροιδεύει ο Τσίπρας; Πόσο περισσότερο; Αλλά έτσι είναι ο Έλληνας! Αν δεν πεινάσει ο ίδιος, ακόμη υπάρχουν περιθώρια! Αν δεν κρυώσει, όλα καλά! Αν δεν του χρεώσουν τα δικά του φάρμακα της μετρητοίς, δεν βαριέσαι! Ας ασχοληθούμε με τον Τσίπρα! Αναρωτιέμαι μια στοιχειώδη προβολή των στοιχείων στο 2013, την κάνετε; Αν την κάνετε, θα σας φύγει η όρεξη να ψειρίζετε τον Τσίπρα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 28 Οκτωβρίου 2012 - 21:28

ΠΡΟΣ ekastos efw

Έχω δει το άρθρο από το πρωί και δεν έχει μεγάλη σημασία αν είναι παλιό! Υπάρχουν ανόητοι αριστεριστές στον ΣΥΡΙΖΑ, ποιος το αρνείται; Που πάντως δεν ήταν πλειοψηφία ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ του 3%, φαντάσου στον ΣΥΡΙΖΑ του 26.5%! Το άρθρο είναι κατάπτυστο, ανιστόρητο και πολιτικά ηλίθιο! Ελπίζω αγαπητέ φίλε να διάβασες και την απάντηση ενός άλλου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, του Γιάννη Χηαντωνίου! Σε κάθε περίπτωση ένας από τους λόγους ένταξής μου στον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν για να περιθωροποιηθούν τέτοιες φωνές και να ενισχύσω την στροφή προς το πατριωτικό και το ιστορικό Κέντρο. Μόνο έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να παίξει τον ρόλο που απαιτεί από αυτόν η ιστορία!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 28 Οκτωβρίου 2012 - 21:30

ΠΡΟΣ ekastos efw
Χρόνια πολλά! Μου διέφυγαν οι ευχές!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΑΜΟΡΓΟΣ 28 Οκτωβρίου 2012 - 23:07

ΣΥΜΦΩΝΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ Ο ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙ’ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΦΩΤΑ,ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΟΤΕ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΣΕΠΡΑΤΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΣΑ ΠΟΥ ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΝ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ(ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ),ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ Ο κΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΟΤΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.
ΤΩΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΠ’ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ,ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΜΙΑ ΥΠΟΤΥΠΩΔΗΣ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ,ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥ.ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΣΚΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΚΑΔΟΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΗΘΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ.ΑΝ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ Σ’ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ,ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΣΕ ΜΕΝΑ ΝΑ ΕΧΩ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ.
ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ ΤΕΛΟΣ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΣΚΗΣΑΝ ΕΞΟΥΣΙΑ(ΠΑΣΟΚ-ΝΔ),ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΞΟΥΣΙΑ(ΑΝΕΦΕΡΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ),ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΝΩ ΕΒΛΕΠΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΥΠΕΘΑΛΠΑΝ ΤΗΝ ΑΝΟΜΙΑ,ΤΗΝ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ,ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΒΙΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 29 Οκτωβρίου 2012 - 11:24

ΠΡΟΣ ΑΜΟΡΓΟ (1)

Καλώς, αγαπητέ μου φίλε! Εσύ ασχολήσου με την εξουσία του …..παρκαδόρου και άσε εμένα, τον στερημένο από γνώσεις δικαίου, να φαντασιώνομαι ότι την εξουσία (με την πραγματική έννοια του όρου, διότι όπως σου είπα και προηγουμένως με τις λέξεις μπορούμε να παίζουμε εις το διηνεκές! Σίγουρα, εξουσία ασκεί και ο προαγωγός στις γυναίκες που εκδίδει! Ποιος μπορεί να το αρνηθεί!) σε μια χώρα την ασκούν οι πρόεδροι, οι πρωθυπουργοί, οι βουλευτές, τα ορατά και αόρατα κέντρα αποφάσεων, το μεγάλο κεφάλαιο κα! Ας κρίνουν οι αναγνώστες ποιος κυβερνά, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλον τον πλανήτη! Βέβαια, περίεργο που δεν αναρωτιέσαι γιατί για όλα τα μείζονα θέματα, όπου παίζονται μεγάλα συμφέροντα, συναντώνται πρόεδροι, πρωθυπουργοί, υπουργοί, ισχυροί οικονομικοί παράγοντες και όχι …..παρκαδόροι, εισπράκτορες ή προαγωγοί!
Φυσικά και δεν είμαι ικανοποιημένος από αυτά που επικρατούν στο επίπεδο του συνδικαλισμού ή των πανεπιστημίων, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δύναμη αλλά ούτε το κανονιστικό πλαίσιο δημιούργησε, ούτε την χρηματοδότηση ελέγχει, ούτε είναι πανίσχυρος! Σε σχέση με την κλεπτοκρατία, είναι σταθερά μειοψηφία (θα σου ξαναπώ ότι η ΔΑΠ εδώ και πάρα πολλά χρόνια είναι πρώτη και με διαφορά! Και αλίμονο αν υπερτερούσε στο καθηγητικό κατεστημένο!) όμως και πλειοψηφία να ήταν τίποτα δεν θα άλλαζε αφού δεν ελέγχει την πραγματική εξουσία (πλαίσιο και χρηματοδότηση!). Φυσικά, ο ΣΥΡΙΖΑ πολιτεύεται στον χώρο αυτόν στον ρυθμό που επέβαλαν οι κυρίαρχες δυνάμεις, μοιραία με συμβιβασμούς και συναλλαγές όπως συνηθίζεται. Θα κριθεί όμως όταν θα ελέγχει όλο το πλέγμα εξουσίας και θα έχει πραγματικές δυνατότητες για αλλαγές και όχι όταν χορεύει στον ρυθμό του ισχυρότερου (έτσι γίνεται στις δημοκρατίες! Η άλλη εναλλακτική είναι να πάρει τα όπλα και να βγει στα βουνά!)!
Φυσικά και δεν με ικανοποιεί ότι επικράτησε να ονομάζεται συνδικαλισμός στην Ελλάδα! Ποιος όμως διέφθειρε τον συνδικαλισμό στην Ελλάδα και τον κατάντησε όπως τον κατάντησε; Ποιος καθόριζε το πλαίσιο λειτουργίας του, διοχέτευε βρώμικο χρήμα και έδινε τον ρυθμό; Ο πανίσχυρος ΣΥΡΙΖΑ; Η συμμαχία με τον Φωτόπουλο (έχω φυσικά την χειρότερη γνώμη για αυτόν και τους ομοίους του!) είναι πολιτικώς ορθή, διότι πρόκειται για ΄΄ χρήσιμους ηλίθιους ΄΄ (σύμφωνα με την πολύ πετυχημένη έκφραση του Λένιν!) που έχουν πολλά να προσφέρουν στην αποφυγή της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας και στην φθορά της κυβέρνησης των συνεργατών στην παρούσα συγκυρία! Σταματώ εδώ για τους συνδικαλιστές, γιατί πολύ καλή ανάλυση του θέματος για την ενδεδειγμένη στρατηγική απέναντι σε αυτούς, κάνω σε άρθρο, που σύντομα θα στείλω στο ΄΄ Άρδην ΄΄ και ελπίζω να μου κάνει την τιμή να το δημοσιεύσει! Έχω όμως μια έκκληση να απευθύνω, όταν κοιτάς το δέντρο μην χάνεις από τα μάτια σου το δάσος! Το θέμα δεν είναι ο Φωτόπουλος αλλά η θέση του στο ευρύτερο πλαίσιο του αγώνα κατά της νεοαποικιοκρατίας / κλεπτοκρατίας ( το οποίο παρεπιπτόντως δεν βλέπω να σε προβληματίζει ιδιαίτερα!)! Έχω όμως μια απορία (για να σου δείξω πόσο μακριά είσαι από την κατανόηση της διαδικασίας της μεταρρύθμισης!), το κόμμα των Φιλελευθέρων του Ε. Βενιζέλου, που οδήγησε την Ελλάδα στην μεγάλη Αναγέννηση μετά το κίνημα του 1909, ποιοι το στελέχωσαν και το ψήφισαν δίνοντας του συντριπτικές πλειοψηφίες; Άνθρωποι που φύτρωσαν στην γη; Έλληνες που έπεσαν από τον ουρανό; Μήπως τελικά το έπραξαν πολίτες που πριν ήταν εγκλωβισμένοι στα κόμματα της φαυλοκρατίας; Μήπως τελικά, παρεισφρήσανε και κάποιοι άνθρωποι από τους παλιούς μηχανισμούς; Και όμως, παρόλο που πάλι θα είχες βγάλει συμπεράσματα για το ήθος όλων (χρησιμοποιώντας τις εξαιρέσεις από την μια πλευρά και τον απόλυτο κανόνα από την άλλη! Πόσους ξέρεις από την άλλη όχθη και σε πόσο ανώτερες θέσεις που είναι προσωποποίηση της διαφθοράς; Αλλά ξέχασα, δεν έχει σημασία! Ο……παρκαδόρος του ΣΥΡΙΖΑ απειλεί την χώρα! ) η Ιστορία δεν θα σου έκανε την χάρη και η Ελλάδα θα εκτοξευόταν στα ουράνια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 29 Οκτωβρίου 2012 - 11:27

ΠΡΟΣ ΑΜΟΡΓΟ (2)

Για τα υπόλοιπα παραδείγματα, για τον βουλευτή και την επιδότηση δεν γνωρίζω. Αν αληθεύουν, εννοείται ότι είναι καταδικαστέα αλλά ποιος ισχυρίστηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ή θα μείνει αμόλυντος; Εσύ καταλήγεις σε ισοπεδωτικά συμπεράσματα εξισώνοντας κλεπτοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ! Σύγκριση που επιεικώς είναι αστεία! Επειδή λοιπόν ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άρπαξε επιδόματα που δεν δικαιούνταν, στα μάτια σου ΣΥΡΙΖΑ και κλεπτοκρατία εξισώθηκαν! Άρα εφόσον η μόνη εναλλακτική που έχουμε είναι η κλεπτοκρατία, ας την προτιμήσουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ! Τι να σου πω προτίμησέ την λοιπόν και τάιζε την κλεπτοκρατία και την Μέρκελ! Για τον Μητρόπουλο τι να πω! Δικηγόρος είναι, καθηγητής του Εργατικού Δικαίου είναι! Με τι υποθέσεις φαντάζεσαι ότι θα έπρεπε να ασχολείται; Ξέρεις κατά διαβολική σύμπτωση, η αδερφή μου που είναι δικηγόρος- εργατολόγος επίσης με τέτοιες υποθέσεις ασχολούνταν τότε! Σε πειράζει το δωρεάν, έπρεπε να τους γδάρει δηλαδή για να έχεις να το λες μετά και αυτό; Με τι να ασχοληθεί δηλαδή ο Μητρόπουλος για να είναι αντισυστημικός; Να πετάει μολότοφ στα Εξάρχεια (!!!);
Σύμφωνα με την εκπληκτική λογική σου, ο Μαρξ δεν ήταν αντισυστημικός διότι ήταν ένας αστός όπως και ο Τσε Γκεβάρα! Ο Έγκελς ένας εργοστασιάρχης! Ο Λένιν ένας κληρονομικός ευγενής! Ο Τρότσκι ένας τσιφλικάς όπως και ο Κάστρο! Ήταν όλοι μέρος του …..συστήματος!
Φοβερή δεξαμενή ο ΣΥΡΙΖΑ του 3% που έμπαινε δεν έμπαινε στην Βουλή για το ΠΑΣΟΚ του 45% ! Τώρα κατάλαβα το μυστικό της επιτυχίας του ΠΑΣΟΚ! Αλλά και τι στελέχη και με τι εκτόπισμα Δαμανάκη, Μπίστης κα! Το ΄΄ εκατοντάδες στελέχη ΄΄ που πάει; Στις απάτες; Διότι αν αυτό εννοείς φίλε μου ζεις σε εικονική πραγματικότητα! Αν υπήρχε τρόπος ποσοτικής μέτρησης της διαφθοράς ανά κόμμα είναι προφανές ότι τα κυβερνητικά θα υπερτερούσαν συντριπτικά (αν μη τι άλλο για πρακτικούς λόγους, έλεγχαν την ροή του χρήματος!)! Βουτηγμένος στην διαφθορά λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά σατανικός και πανίσχυρος! Για αυτόν τίποτα σχεδόν δεν ακούγεται! Α, ξέχασα τον βουλευτή και την επιδότηση! Και τους εκατοντάδες Ιλλουμινάτι ΣΥΡΙΖΑίους, που διέλυσαν τα πάντα υπογείως αλλά τα άθλια ΜΜΕ μόνο με τους δύσμοιρους ΠΑΣΟΚοΝΔημοκράτες ασχολούνται! Τι να κάνουμε, αυτό είναι το πλεονέκτημα του να είσαι ΄΄ Πεφωτισμένος΄΄, ελέγχουμε τα πάντα είμαστε πανίσχυροι!
Εντάξει φίλε μου, είσαι σε καλό δρόμο αφού υιοθετείς την άποψη Πάγκαλου, σε λίγα μέτρα θα βρεθείς και στην αγκαλιά της κλεπτοκρατίας! Είναι άλλωστε τόσο δύσκολο να καταλάβεις ότι άλλη η ευθύνη του Χίτλερ για το Ολοκαύτωμα, άλλη του Χίλμερ, άλλη των Ες Ες, άλλη του μέλους του NSDAP, άλλη του πολίτη / στρατιώτη που πολεμούσε στο Ανατολικό μέτωπο και άλλη της μητέρας που εργαζόταν σε εργοστάσιο παραγωγής βομβών! Και βέβαια μην μιλήσω για τους …..παρκαδόρους και τους εισπράκτορες των λεωφορείων! Όλοι συνέβαλαν στην προσπάθεια του 3ου Ράιχ! Όλοι έπρεπε να δικαστούν στην Νυρεμβέργη και να απαγχονιστούν! Ευτυχώς που μάλλον κανείς δεν συμμερίστηκε τότε την …..ενδιαφέρουσα άποψή σου! Όσο για την μη προειδοποίηση ο ΣΥΡΙΖΑ μια ζωή απέναντι ήταν και προειδοποιούσε, όπως σε προειδοποιεί (και δικαιώνεται αδιάκοπα από τα γεγονότα!) εδώ και τρία χρόνια για την κατηφόρα της Ελλάδας αλλά απλά …..εσύ τον αγνοείς!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΑΜΟΡΓΟΣ 30 Οκτωβρίου 2012 - 00:30

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΑΠ’ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΟΥΤΕ ΑΠ’ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΟΥΤΕ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ(ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΘΑΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΑΣΤΡΙΚΗ ΥΛΗ),ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΠΩΘΕΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ,ΦΥΣΙΚΑ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΜΟΛΥΝΤΟΣ ΚΛΠ,ΤΟΤΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ Η ΠΕΠΟΙΘΕΣΗ ΣΑΣ ΟΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ?
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΟΤΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΒΟΛΕΜΕΝΟΙ.ΠΩΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ3% ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΕΝΩ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΕΠΑΖΕΙ Η ΦΟΒΕΡΑ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ?
ΠΟΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΟΤΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΣΕ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ,ΞΑΦΝΙΚΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΓΓΕΛΟΙ(ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΛΟΓΟ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ).
ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΑΣ ΞΑΝΑΛΕΩ ΟΤΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΝΔ ΚΥΡΙΩΣ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΗ ΚΑΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΩΝ(ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ,ΑΝΕΓΓΙΧΤΗ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΕΡΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΝΕΦΕΛΩΜΑ ΠΕΡΙ ΝΕΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΚΛΠ ΚΛΠ).
ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΛΕΠΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΑΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ 5 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΑΝ 200,ΕΙΧΑΝ 20 ΠΡΟΒΑΤΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΑΝ 400,ΠΟΥ ΕΧΤΙΖΑΝ ΟΠΟΥ ΕΒΡΙΣΚΑΝ ΣΕ ΒΟΥΝΑ ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΕΣ,ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΒΗΣΟΥΝ ΚΛΗΣΕΙΣ,ΠΟΥ ΠΩΛΟΥΣΑΝ ΤΗ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΚΛΠΤΩΡΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΥΡΙΖΑ(ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΕΠΕΣΑΝ ΑΠ’ΤΟΝ ΑΡΗ)
ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ 30 Οκτωβρίου 2012 - 11:46

ΠΡΩΤΟΝ, δεν έχεις καμία άλλη επιλογή για αυτό και σιωπάς πάνω στο μόνο πραγματικά κρίσιμο θέμα, αυτό της εναλλακτικής, όπως και όλοι (τι σύμπτωση!) όσοι πρόβαλαν παρόμοιες ΄΄ κριτικές ΄΄!
ΔΕΥΤΕΡΟΝ, προφανώς δεν κατάλαβες (επειδή δεν θέλεις ή ίσως δεν σε συμφέρει!) τα παραδείγματα των Φιλελευθέρων και του Ολοκαυτώματος! Αφήνω στην κρίση των αναγνωστών την διαφωνία, δεν μπορώ να επαναλαμβάνομαι αδιάκοπα! Άλλωστε το πόσο λάθος είναι η άποψή σου έχει ήδη φανεί! Μεταρρύθμιση χρειάζονται επειγόντως κράτη που παρακμάζουν! Σύμφωνα με την θεωρία σου, η παρακμή διαχύεται παντού και σε όλους (το ίδιο άνευ διακρίσεων και τους διαφθείρει!)! Άρα, επειδή δεν είναι δυνατόν να μεταρρυθμίσουν το κράτος διεφθαρμένοι, η μεταρρυθμίσεις είναι αδύνατες !!! Κρίμα βέβαια που η Ιστορία δεν φαίνεται να εκτιμά και ιδιαίτερα τις απόψεις σου και ……μεταρρυθμίσεις γίνονται! Συχνά μάλιστα αυτοί που αλλάζουν ακόμη και ριζικά τις κοινωνίες τους είναι κάποιοι από τους πλέον συστημικούς σύμφωνα με την …..λογικοφανή θεωρία σου! Τα παραδείγματα που ανέφερα (Λένιν, Κάστρο, Τρότσκι, Μαρξ, Τσε Γκεβάρα, Έγκελς) είναι τα πιο ακραία εξεπίτηδες! Σύμφωνα με την δική σου συλλογιστική, πιο συστημικοί από αυτούς δεν ήταν δυνατόν να υπάρξουν! Και όμως, τίναξαν τα συστήματα των χωρών τους στον αέρα! Δεν φταίω εγώ αν δεν καταλαβαίνεις που στηρίζω τις ελπίδες μου! Το πρόβλημα είναι όλο δικό σου και ας κρίνουν οι αναγνώστες!
ΤΡΙΤΟΝ, για το ποιόν των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ να επισκεφθείς το κοινωνικό προφίλ των οπαδών των κομμάτων στην επίσημη ιστοσελίδα της Public Issue! Το κακό βέβαια του να μιλάς με στοιχεία, είναι ότι μπορεί να μην ταιριάζουν με τις προκαταλήψεις σου! Το ίδιο προτρέπω να κάνουν και οι αναγνώστες του Άρδην για να τελειώσει αυτό το παραμύθι! Όταν το κάνεις, θα σου υποβάλλω και εγώ ένα ερώτημα! Γιατί πιστεύεις ότι τα πιο αμόρφωτα, ανενημέρωτα και καθυστερημένα τμήματα του εκλογικού σώματος που ψήφισαν μαζικά και έβγαλαν την ΝΔ (κατώτερη μόρφωση, νοικοκυρές, αγρότες, ηλικία άνω των 65!!!) πρώτη (βασικό πυρήνα της κλεπτοκρατίας!) θα σώσουν αυτά την χώρα;
ΤΕΤΑΡΤΟΝ, κουράστηκα να επαναλαμβάνω ότι εγγύηση δεν υπάρχει για τίποτα και ότι φυσικά η αποτυχία είναι επίσης πολύ πιθανή, όπως και σε όλα τα μεγάλα επιχειρήματα! Εσύ όμως προφανώς προτιμάς την εγγυημένη απόλυτη διαφθορά του Πινόκιο πρωθυπουργού, του Καθηγητού με το στικάκι και του Αγωνιστή της νουνεχούς Αριστεράς! Δεν θέλεις να …..ρισκάρεις με τον ΣΥΡΙΖΑ!!! Στην Ελλάδα της κλεπτοκρατίας είναι εγγυημένο ότι θα κυνηγηθεί ο Βαξεβάνης και όχι ο Παπακωνσταντίνου για την λίστα! Τι να ρισκάρουμε τώρα! Και αν ο ……διεφθαρμένος ΣΥΡΙΖΑ (λέω αν αλλά γιατί να μην το δοκιμάσω;)αρχίσει να κυνηγά τους Παπακωνσταντίνου; Είναι ρίσκο, δεν λέω!!!
ΠΕΜΠΤΟΝ και όμως σε πείσμα σου, η Ιστορία δείχνει ότι αυτοί ακριβώς οι ……διεφθαρμένοι πολίτες στηρίζουν τελικά τις μεταρρυθμίσεις! Λυπάμαι αλλά απλά έτσι είναι!
Τώρα, το τι περιμένει ο καθένας ουδεμία σημασία έχει! Μετρά αυτό που θα γίνει! Φυσικά ο καθένας έχει τις δικές του προσδοκίες και είναι και θεμιτό ως ένα βαθμό! Αλλά εσύ τι ανησυχείς, έχεις κάτι καλύτερο να μας προτείνεις; Αλήθεια, έχεις συναίσθηση του πως θα είναι η Ελλάδα του 2013; Διαβάζεις το στοιχεία; Κάνεις μια προβολή τους στον χρόνο και συλλογίζεσαι σε τι πραγματικότητα οδηγούν; Αν το έκανες, θα καταλάβαινες ότι μπροστά σε αυτό που γίνεται και ο χειρότερος ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν όαση(βέβαια μπορεί να αποφάσισες να αυτοκτονήσεις αλλά σε αυτήν την περίπτωση θα σε παρακαλέσω, κάντο μόνος σου! ).
ΕΚΤΟΝ, να με συγχωρείς που ΦΥΣΙΚΑ δεν είμαι Ολύμπιος όπως …..αποκάλυψα σε προηγούμενο σχόλιό μου και η …….μοίρα με ανάγκασε να ψάχνω την λύση ανάμεσα στους ……διεφθαρμένους συμπολίτες μου (που αλλού; Αν ήμουν Ολύμπιος όπως εσύ θα μπορούσα να ερευνήσω και σε άλλους κόσμους ίσως!) και άμεσα (σαν κοινός θνητός,δεν έχω την πολυτέλεια να περιμένω 200 χρόνια μήπως προκύψει λύση από τον ουρανό!)! Δείξε λοιπόν κατανόηση, διότι αυτό που είναι πολύ εύκολο για εσένα (να τσιμπάς…..αμβροσία και να μπεκροπίνεις νέκταρ παρέα με τον Δία, την Ήρα, τον Άρη και τα άλλα παιδιά και να κάνετε όλοι μαζί διαπιστώσεις και ΄΄κριτικές΄΄ , χωρίς να προτείνετε τίποτα, ενώ η Ελλάδα αποσυντίθεται ραγδαία κάτω από τα πόδια σας!) είναι αδιανόητο για έναν ……θνητό φουκαρά όπως εγώ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ 30 Οκτωβρίου 2012 - 12:10

Ο φαιδρός ισχυρισμός, καταδικάζω την κλεπτοκρατία, απορρίπτω τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν προτείνω τίποτα είναι πολύ
χειρότερος ακόμη και από την υποστήριξη της κλεπτοκρατίας! ΄΄Καλύτερα να παίζεις με λάθος σχέδιο παρά χωρίς σχέδιο΄΄ είχε πει ο επι 27 έτη παγκόσμιος πρωταθλητής Εμμάνουελ Λάσκερ! Κάτι ήξερε! Ειλικρινά από τους αντικλεπτοκράτες αυτού του φυράματος, πολύ πιο χρήσιμοι στην Ελλάδα είναι οι οπαδοί της κλεπτοκρατίας! Διότι αυτή μας οδηγεί σε συντεταγμένη διάλυση ενώ η απλή αμπελοφιλοσοφία στην κορυφή του Ολύμπου και πάνω από τα …..ροζ συννεφάκια στην χαώδη, ασύντακτη, ολοκληρωτική καταστροφή!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ 30 Οκτωβρίου 2012 - 12:12

Παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι! Δεν ξέρω γιατί σβήστηκε στο προηγούμενο μήνυμα, ίσως κάποιο λάθος!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 30 Οκτωβρίου 2012 - 15:07

ΠΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟ

Λόγω πίεσης χρόνου, μου διέφυγε η αναφορά σου για τους καθηγητές Πανεπιστημίου.
ΠΡΩΤΟΝ, η κλεπτοκρατία αποτελεί μακράν απόλυτη πλειοψηφία και εκεί, όπως ήδη σου ανέφερα!
ΔΕΥΤΕΡΟΝ, η υπεροχή της Αριστεράς στον χώρο των διανοουμένων (ποιητές, συγγραφείς, φιλόσοφοι, συνθέτες και όχι μόνο καριερίστες πανεπιστημιακοί!) είναι γεγονός διαχρονικό και δεν έχει να κάνει με την εξουσία((εσύ επιλέγεις να την εξετάζεις σε συγκεκριμένη περίοδο!). Οι ιδέες της Αριστεράς (θεωρητικές αναλύσεις για την καπιταλιστική εκμετάλλευση, την κοινωνική δικαιοσύνη κλπ ) πάντα ασκούσαν έλξη στους σκεπτόμενους ανθρώπους και ειδικά τους διανοούμενους! Ειδικά όμως οι σημερινοί καθηγητές προέρχονται από μια εποχή κυριαρχίας της Αριστεράς στα Πανεπιστήμια (λόγω χούντας, Κύπρου κλπ)! Αφού από τους φοιτητές τότε, ήταν πολύ περισσότεροι οι αριστεροί, τι πιο λογικό η Αριστερά να έχει αισθητή παρουσία σε επίπεδο καθηγητών σήμερα (οι φοιτητές του τότε!)! Πολύ περισσότερο που η κατάργηση του Κράτους της Δεξιάς παραμέρισε τα εμπόδια στην ανέλιξή τους! Το περίεργο δεν είναι στον σημερινό τους αριθμό αλλά στο γιατί δεν είναι περισσότεροι (πάντα με βάση τις πολιτικές αναλογίες της δεκαετίας του 70!)! Και εδώ φαίνεται η δύναμη της εξουσίας (της πραγματικής εξουσίας!)! Προφανώς, ανάμεσά τους θα υπάρχουν και τυχοδιωκτικά στοιχεία αλλά σίγουρα αυτή η κατηγορία για ευνόητους λόγους, κατά 95% δεν μπορεί παρά να προτίμησε ΠΑΣΟΚ /ΝΔ! Κανείς δεν εγγυάται τίποτα, σε αυτόν τον κόσμο το μόνο 100% εγγυημένο πράγμα είναι ο θάνατος! Η Ιστορία όμως, αν σε απασχολεί καθόλου, δίνει πολλές ελπίδες και σου εξήγησα το γιατί! Τα επιχειρήματά μου, ας τα κρίνουν οι αναγνώστες!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 30 Οκτωβρίου 2012 - 16:33

Λάθος, προς ΑΜΟΡΓΟ ήταν το προηγούμενο μήνυμα! Όταν κάνεις πολλές δουλειές ταυτόχρονα αυτά παθαίνεις!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΑΜΟΡΓΟΣ 30 Οκτωβρίου 2012 - 23:18

1)ΣΥΓΝΩΜΗΝ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΗΚΩ ΣΤΟ ΦΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΙΣΜΟΥ,ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ.ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΔΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΩΣ, ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΨΥΧΕΣ,ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ.
2)ΕΓΩ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΤΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΣΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ.ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΛΕΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ(ΔΙΑΦΘΕΙΡΟΝΤΑΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ)ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΧΝΟΦΕΓΓΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΠΙΘΑ,ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΓΩΜΕΝΗ(ΜΗΝ ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ).Η ΗΤΤΑ ΣΤΗ Μ.ΑΣΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ’30,ΑΛΛΑ ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.
3)ΕΓΩ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΤΙ Η ΝΔ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ,ΕΠΙΣΗΣ ΔΕ ΤΡΩΩ ΑΜΑΣΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΟΤΙ ΟΙ ΨΗΦΟΙ ΤΗΣ ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΕΝΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ.
ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΑΜΟΡΦΩΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ ΒΕΒΑΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΣΑ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗ Λ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΠΑΟ(ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΣΥΜΠΤΩΜΑ).
4)ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΟΤΙ ΕΙΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΕΙ ΕΙΤΕ Ο ΑΛΛΟΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.ΑΠΛΩΣ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΩ ΜΕΣΑ Σ’ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΥΚΕΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ”ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ”.(ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΤΟΝ ΒΑΞΕΒΑΝΗ ΩΣ ΤΟ ΑΓΛΑΙΣΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΛΕΟΣ.ΥΠ’ΟΨΙΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΛΑΒΩ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΗ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ).
5)ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟ ΤΥΧΑΙΟ ,ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΩ ΤΙΠΟΤΕ(ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΔΙΓΕΝΗ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΑ ΜΑΡΜΑΡΕΝΙΑ ΑΛΩΝΙΑ).ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΣΟΥ,ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΖΩ ΜΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ(ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΡΕΙΣ.ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2004 Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΑΝΕΘΕΣΕ ΣΤΟ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΕΙ ΠΟΣΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΔΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΝΔ.ΜΕ ΤΗΝ ΟΞΥΔΕΡΚΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ(ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ) Ο ΠΑΚΗΣ ΤΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ 13000.ΒΕΒΑΙΑ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΟΣ.ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ Η ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ(ΧΡΗΣΙΜΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ)ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ).
6)Ο ΣΕΦΕΡΗΣ ΕΓΡΑΦΕ ”ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΘΕΟΙ ΜΑΣ”,ΕΓΩ ΛΕΩ ΟΤΙ ΠΕΘΑΝΑΝ.ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ.
”Σ’ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΟΛΟΕΝΑ ΣΤΕΝΕΥΕΙ,Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ.
”ΟΤΑΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ Ο ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΗ ΣΦΙΓΓΑ ΚΙ ΑΥΤΗ ΤΟΥΕΘΕΣΕ ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΤΗΣ,Η ΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.ΤΟΥΤΗΗ ΑΠΛΗ ΛΕΞΗ ΧΑΛΑΣΕ ΤΟ ΤΕΡΑΣ.ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΤΕΡΑΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ.ΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΟΙΔΙΠΟΔΑ”
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΕΦΕΡΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΝΟΜΠΕΛ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 31 Οκτωβρίου 2012 - 13:03

ΠΡΟΣ ΑΜΟΡΓΟ (1)

ΠΡΩΤΟΝ, όσες φορές και αν επαναλάβω την εναλλακτική μας πρόταση, δεν πρόκειται να την κατανοήσεις, ούτε δια της επαναλήψεως, διότι είσαι αποφασισμένος για αυτό! Επανέλαβε, για αυτό τις αναγνώσεις των απαντήσεών μου ίσως βοηθήσουν! Εν τω μεταξύ, μήπως εσύ έχεις καμιά πρόταση; Μήπως λέω! Αλλά είναι πολύ ωραία….εκεί ψηλά στον Όλυμπο!
ΔΕΥΤΕΡΟΝ, εσύ δεν λες πουθενά ότι το έθνος είναι καταδικασμένο σε εξαφάνιση! Aπλά, καταδικάζεις την κλεπτοκρατία, απορρίπτεις τον ΣΥΡΙΖΑ (παίζοντας ουσιαστικά το παιγνίδι της κλεπτοκρατίας! Ποιον φοβάται ο Σαμαράς σήμερα αν όχι τον Τσίπρα;) και δεν προτείνεις τίποτα! Μόνο περισσότερη …..αλήθεια! Αυτή θα…..διώξει την Μέρκελ! Σίγουρα είναι πολύ ωραία στον Όλυμπο!
ΤΡΙΤΟΝ, εσύ δεν λες ότι η ΝΔ (και η κλεπτοκρατία στο σύνολό της!) θα σώσουν την χώρα! Απλά τους στρώνεις το χαλί, διότι ποιος έχει το εκτόπισμα να τους σταματήσει εκτός του ΣΥΡΙΖΑ; Αλλά μήπως προτείνεις και τίποτα; Πράγματι δεν το λες, το ……εννοείς! Εσύ δεν τρως το …..παραμύθι της πραγματικότητας! Μόνο την πραγματικότητα του…..παραμυθιού που ζεις! Χαίρομαι που με πληροφόρησες ότι …..υπάρχουν μορφωμένοι νεοδημοκράτες και αμόρφωτοι ΣΥΡΙΖΑίοι! Ήδη νιώθω πιο ενημερωμένος πολίτης! Εσύ απλά προσπάθησε να καταλάβεις ότι κάποιες ομάδες, με καλώς ή κακώς πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (ως σύνολα και όχι ότι δεν υπάρχουν εξαιρέσεις, όπως προσποιείσαι ότι δεν καταλαβαίνεις!) έριξαν μονοκούκι ΝΔ (και ΠΑΣΟΚ τηρουμένων των αναλογιών!) και έκριναν το αποτέλεσμα! Αλλά βέβαια, αφού η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί μας, τόσο το χειρότερο για αυτήν! Ολύμπιοι είμαστε…..ότι θέλουμε δεχόμαστε!
ΤΕΤΑΡΤΟΝ, είναι παρήγορο ότι αντιλαμβάνεσαι τουλάχιστον, ότι τα πράγματα είναι τόσο δύσκολα! Αλλά δεν βλέπω να σε υποκίνησε αυτό να αναζητήσεις κάποια λύση!
Έχεις όμως ……πρόταση τελικά! Η Αλήθεια! Θα …..κατεβεί στις εκλογές, θα …..γίνει κυβέρνηση και θα ……διώξει την Μέρκελ με τις κλωτσιές! Είμαι βέβαιος ότι αυτό το ……σατανικό σχέδιο ούτε καν περνάει από το μυαλό της Φυρερίν!
Ένας άνθρωπος έβγαλε την λίστα (όπως και πολλά άλλα θέματα στο παρελθόν!) και διώκεται για αυτό! Όλος ο πλανήτης το σχολιάζει και καταδικάζει! Και εσύ τι βρήκες να πεις για αυτόν; Λογικό, όμως! Ένας Ολύμπιος, ψάχνει ανθρώπους με ……τα ανάλογα ηθικά χαρίσματα! Ο πήχης είναι πολύ ψηλά! Εγώ όμως ανέφερα τον Βαξεβάνη συγκριτικά με τον Παπακωνσταντίνου! Εσύ πάλι ισοπέδωσες τα πάντα όπως και με την δημοσκόπηση που σου τάραξε την Ολύμπια ηρεμία!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 31 Οκτωβρίου 2012 - 13:06

ΠΡΟΣ ΑΜΟΡΓΟ (2)

ΠΕΜΠΤΟΝ, ο Τσίπρας πολεμά την Μέρκελ από την πρώτη στιγμή, όταν ακόμη και εγώ φανταζόμουν ότι οι εταίροι θα μας βοηθούσαν! Απλά εκεί στον …..Όλυμπο δεν έχετε καλή θέα και χάνετε επεισόδια! Μην κατεβείς όμως απότομα και …..ανακαλύψεις την Αμερική! Την ανακάλυψαν 500 χρόνια πριν! Ούτε εγώ παρατήρησα καμιά κοσμογονία! Όπως και πουθενά όπου εφαρμόστηκαν μεταρρυθμίσεις δεν υπήρξε κοσμογονία (εκτός από τις βίαιες κομμουνιστικές κοινωνικές κατεδαφίσεις / ανοικοδομήσεις!)! Οι ίδιοι Αμερικανοί της χρεοκοπίας, στήριξαν τον Ρούζβελτ και οδήγησαν την χώρα τους στην παγκόσμια ηγεσία με το ΄΄ New Deal ΄΄, οι ίδιοι Γάλλοι της κατάρρευσης στήριξαν τον Ντε Γκωλ και ξαναέβαλαν την χώρα τους στο κάδρο των μεγάλων δυνάμεων! Οι ίδιοι ψηφοφόροι τις φαυλοκρατίας έδωσαν συντριπτικά ποσοστά στον Βενιζέλο και φτάσαμε στην εθνική Αναγέννηση! Γεγονότα αδιανόητα με την δική σου λογικοφανή συλλογιστική!
Δεν είμαι αισιόδοξος! Απλά δεν έχω άλλη επιλογή και η Ιστορία μου δίνει περιθώρια να ελπίζω! Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τόσο στελεχιακό δυναμικό, θα πρέπει να στηριχθεί από όλους τους χώρους αν και για ευνόητους λόγους θα προτιμήσει την κεντροαριστερά! Αν έχει λίγο μυαλό θα πρέπει κυρίως να ψάξει στους χιλιάδες νέους, μορφωμένους ανθρώπους που δεν υπήρξαν κομματόσκυλα και βρισκόταν στο περιθώριο. Εννοείται ότι και ικανά κομματικά στελέχη από όλους τους χώρους δεν πρέπει να απορριφθούν, παραείναι σοβαρή η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε για να φατριαζόμαστε! Αν δεν το πράξει, απλά θα αποτύχει, με καταστροφικές συνέπειες για την Ελλάδα! Οι χρήσιμοι ηλίθιοι απλά πρέπει να χρησιμοποιηθούν, όπως αναφέρω και σε άρθρο που θα στείλω σύντομα στο Άρδην! Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει το λάθος (που δεν αποκλείεται!) και προσκολληθεί μαζί τους, δεν έχει μέλλον ούτε αυτός αλλά πολύ φοβάμαι ούτε η χώρα!
ΕΚΤΟΝ, η αυτοβελτίωση είναι απαραίτητη και όχι μόνο σε καιρό κρίσης! Δίκιο έχουν και ο Σεφέρης και ο Οιδίποδας! Όμως, όπως αναφέρω και σε επόμενο άρθρο μου, δίκιο έχει και ο Μακιαβέλι! Όπως και ο Χομπς όταν είπε το περίφημο ΄΄ Homo homini lupus ΄΄! Δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι ανάλγητοι, άπληστοι, αδίστακτοι ενάντια στους οποίους η αυτοβελτίωση και μόνο, είναι ανήμπορη! Χρειάζεται οργάνωση, στρατηγική, τακτική και πολλές φορές, παρόμοια με την δική τους έλλειψη ενδοιασμών, για να αντιταχθεί αποτελεσματική άμυνα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΑΜΟΡΓΟΣ 1 Νοεμβρίου 2012 - 00:03

1)ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΟ ΕΝΕΛΛΑΚΤΙΚΟ,ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΚΡΟΤΟ ΘΑΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΤΟΙΧΟ ΚΑΙ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΗΚΑΝ.
2)ΕΔΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΝΟ ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΙΕΣ(ΣΑΦΗΣ ΕΝΔΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ Η ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ)
3)ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ,ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΠΕΡΙ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΩΣ ΝΑ ΦΤΥΝΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΓΛΥΦΕΣ(ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙ ΥΠΕΡΟΧΗΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ)
4)ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΣ ΝΑ ΤΟ ΧΑΛΑΣΕΙΣ,ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ”ΑΝ ΔΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗ ΒΟΥΗ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ,ΠΑΡΕ ΓΙΑ ΛΙΟΣΤΡΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΑ ΘΕΡΙΟ ΠΟΛΕΜΑ”
5)ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟ ΤΥΧΑΙΟ(ΤΙ ΘΑΥΜΑ ΕΓΙΝΕ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΔΕΣΠΟΙΝΙΔΑ ΕΜΙΛΙ)
6)…ΑΛΛΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ-ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟΣΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ,Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΙΝΥΕΣ.Ο ΙΔΙΟΣ ΝΟΜΟΣ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ”ΗΛΙΟΣ ΟΥΧ ΥΠΕΕΡΒΗΣΕΤΑΙ ΜΕΤΡΑ ΕΙ ΔΕ ΜΗ,ΕΡΙΝΥΕΣ ΜΙΝ ΔΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΟΙ ΕΞΕΥΡΗΣΟΥΣΙΝ”.
ΣΥΛΛΟΓΙΖΟΜΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΟΛΩΣΔΙΟΛΟΥ ΝΑ ΩΦΕΛΗΘΕΙ ΕΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΝ ΣΤΟΧΑΣΤΕΙ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ ΤΟΥ ΙΩΝΑ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΣΥΓΚΙΝΟΥΜΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΠΩΣ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΕΙΧΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΔΙΑΠΟΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΟΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.”
ΠΑΛΙ ΣΕΦΕΡΗΣ,ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ’30,ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ κ.ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 1 Νοεμβρίου 2012 - 12:12

ΠΡΟΣ ΑΜΟΡΓΟ

ΠΡΩΤΟΝ, κρίμα που δεν διαβάζεις τις απαντήσεις, απλά αρέσκεσαι σε εξυπνάδες! Ότι είχα να σου πω, το είπα για την εναλλακτική! Αν έχεις απορία για αυτήν, καλώς! Αλλιώς δεν καταλαβαίνω, γιατί συνεχίζεις την συζήτηση! Δεν περιμένω βέβαια την δική σου πρόταση, διότι δεν υπάρχει και δυστυχώς όσο και αν προσπαθείς να το κρύψεις, μετά από τόσες προκλήσεις και μη απαντήσεις, είναι γυμνός ο βασιλιάς! Ας κρίνει ο αναγνώστης!
ΔΕΥΤΕΡΟΝ, εδώ υπάρχει το απόλυτο ξεγύμνωμα, της τραγικής ένδειας, των τζάμπα κριτικών και αδιέξοδων ανεκδότων που προτάσσεις (μεταξύ νέκταρος και αμβροσίας!) απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ! Μένει στον αναγνώστη να αξιολογήσει, το ποιος πετάει την μπάλα στην εξέδρα!
ΤΡΙΤΟΝ, για τρίτη φορά μετά την δημοσκόπηση και τον Βαξεβάνη, ερμηνεύεις προβοκατόρικα, αυτήν την φορά εκ νέου τα ευρήματα της δημοσκόπησης! Προφανώς, τα ευρήματά της ΄΄ πονάνε ΄΄ πολύ! Εναπόκειται στον αναγνώστη να κρίνει, αν μίλησε κανείς για ανωτερότητα της Αριστεράς ή για συγκεκριμένη τοποθέτηση, συγκεκριμένων ομάδων του πληθυσμού, με συγκεκριμένο τρόπο, στις πρόσφατες εκλογές! Και να προβληματιστεί για τον ανάγλυφο τρόπο που διαγράφονται, η δύναμη της προπαγάνδας (δεν είναι τυχαίο ότι οι πιο αμόρφωτες, απληροφόρητες και αδιάφορες ομάδες ψήφισαν μαζικά κλεπτοκρατία και ειδικά ΝΔ!) αλλά και τα όρια της (δεν είναι τυχαίο ότι οι φοιτητές, οι νέοι άνθρωποι και οι μισθωτοί, δηλαδή τα ακριβώς αντίθετα από πριν, ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ!). Επίσης, να σκεφτεί πάνω στο πραγματικά σοβαρό θέμα, αν η ΄΄ κοινωνική πρωτοπορία ΄΄ της ΝΔ, εγγυάται κάτι καλό για την χώρα! Το ανέκδοτο με την Χρυσή Αυγή, πες το στον Όλυμπο! Απλά συνιστώ στον αναγνώστη την προσοχή, ο ΑΜΟΡΓΟΣ σίγουρα, θα τον ενημερώσει ότι υπάρχουν μορφωμένοι ΝΔημοκράτες και αμόρφωτοι ΣΥΡΙΖΑίοι κάτι που βέβαια αποκλείεται να γνωρίζει!
ΤΕΤΑΡΤΟΝ, είναι απόλυτα κατανοητό ότι μόνο με άσχετα ποιήματα, μπορείς να αποπροσανατολίσεις την συζήτηση από τα ερωτήματα που σου τέθηκαν και για τα οποία απλά δεν έχεις απάντηση! Καλείται ο αναγνώστης να διαβάσει τι ακριβώς ειπώθηκε από εμένα στο προηγούμενο μήνυμα ως ΤΕΤΑΡΤΟΝ και να το αντιπαραβάλει με την ΄΄ απάντηση ΄΄ α λα Πρέκας ! Τα συμπεράσματα δικά του!
ΠΕΜΠΤΟΝ, η τακτική πουλάω τρέλα συνεχίζεται! Καλείται ο αναγνώστης εκ νέου να διαβάσει τι ακριβώς έγραψα στο προηγούμενο μήνυμα ως ΠΕΜΠΤΟΝ και να το αντιπαραβάλλει με την ΄΄ απάντηση ΄΄ ! Παρατηρήστε την απουσία ακόμη και της παραμικρής νύξης πάνω στην σωρεία ιστορικών παραδειγμάτων που ανέφερα (όπως νωρίτερα και των ιστορικών προσώπων!)! Επίσης, ας αξιολογήσει ο ίδιος για το εάν η στάση του Τσίπρα είναι αντιμερκελική, συνεπώς και διαχρονικά!
ΕΚΤΟΝ, για να βλέπει ο αναγνώστης πώς να επιχειρηματολογεί, ας διαβάσει τον ΑΜΟΡΓΟ! Όταν δεν έχεις τι να πεις, πέτα ένα άσχετο αρχαίο! Δείχνει επιστημοσύνη, μπερδεύει τον αναγνώστη, που σιγά μην καθίσει να διαβάζει 500 σχόλια πίσω, για να αντιληφθεί ότι δεν λες τίποτα και δίνει την ψευδαίσθηση ότι παρόλα αυτά είσαι μέσα στο ρινγκ ! Παρατηρήστε την καθόλου τυχαία επιλογή της ποίησης, που μπορεί και να μην λέει τίποτα (σχετικό), έναντι της Ιστορίας, που είναι το αντικείμενό μας και προφανώς δεν βολεύει τον …..ποιητή! Παρατηρήστε την απόλυτη απουσία σχολιασμού πάνω στο πως μπορείς να αντιπαλέψεις δυνάμεις πανίσχυρες και ανήθικες (α, ξέχασα τις ……ερινύες! Που πάντως δεν βοήθησαν τους ΄΄ δίκαιους΄΄ Έλληνες απέναντι στις ρωμαϊκές λεγεώνες! )! Το μόνο στο οποίο θα συμφωνήσω είναι ότι σίγουρα έφτιαξε το κέφι του κ. Καραμπελιά ο φίλος μας!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 1 Νοεμβρίου 2012 - 12:33

ΠΡΟΣ ΑΜΟΡΓΟ

Επειδή εδώ και πολλά σχόλια πριν, απλά επαναλαμβάνεσαι και αναγκάζομαι και εγώ να σου δίνω τις ίδιες απαντήσεις (δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο!), η συζήτηση αυτή μετατράπηκε σε ανόητη κοκορομαχία ! Δεν έχω ούτε την διάθεση, ούτε τον χρόνο να την συνεχίσω δεδομένου, ότι τίποτα δεν προσφέρει ούτε στον αναγνώστη! Ας παρακολουθήσει ο αμερόληπτος (και υπομονετικός! ) αναγνώστης την συζήτηση και ας κρίνει πια άποψη ανταποκρίνεται περισσότερο στην πραγματικότητα, έχει συνέχεια, συνέπεια, εσωτερική συνοχή, ιστορική τεκμηρίωση και σκιαγραφεί κάποια δυνατότητα διεξόδου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΑΜΟΡΓΟΣ 2 Νοεμβρίου 2012 - 00:25

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΕΝΑ
”ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΜΕ”
ΟΠΕΡ ΜΕΘΕΡΜΗΝΕΥΟΜΕΝΟ, ΚΟΡΟΙΔΑ ΦΑΤΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΙ ΑΣ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΤΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΓΗΤΗ,ΑΔΙΕΞΟΔΗ,ΕΥΝΟΕΙ ΤΗ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ,ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ.
ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ ΚΑΒΑΛΑ ΣΕ ΑΣΠΡΑ ΑΛΟΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΣΑΣ.
ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΕ ΚΛΕΙΣΕΙ ΕΔΩ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 2 Νοεμβρίου 2012 - 11:22

ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΑΡΔΗΝ

Ας παρακολουθήσει ο αμερόληπτος (και υπομονετικός! ) αναγνώστης την συζήτηση και ας κρίνει πια άποψη ανταποκρίνεται περισσότερο στην πραγματικότητα, έχει συνέχεια, συνέπεια, εσωτερική συνοχή, ιστορική τεκμηρίωση και σκιαγραφεί κάποια δυνατότητα διεξόδου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 2 Νοεμβρίου 2012 - 11:48

To ΄΄πια΄΄ δεν είναι ΄΄ι΄΄ αλλά ΄΄οι΄΄ !

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ