Αρχική » Εκδηλώσεις ΕΛΙΑΜΕΠ

Εκδηλώσεις ΕΛΙΑΜΕΠ

από admin
Συγγραφέας:

Της Σύνταξης

Άρδην τ. 58
Για να αποκτήσει ο αναγνώστης μία εικόνα των δραστηριοτήτων του ΕΛΙΑΜΕΠ τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αναδημοσιεύουμε από την ιστοσελίδα του ένα μέρος από αυτές. Δυστυχώς επειδή δεν έχουμε το χώρο για να τις δημοσιεύσουμε εξ ολοκλήρου, ο αναγνώστης μπορεί να τις βρει στην ιστοσελίδα του ΕΛΙΑΜΕΠ, http://www. eliamep.gr.

2001
Η Πορεία της Τουρκίας προς την Αναμόρφωση. Αθήνα, 11 Ιανουαρίου 2001 Ενημέρωση από τη δημοσιογράφο της Τζουμχουριέτ, κ. Λεϊλά Ταυσάνογλου.

Νοτιοανατολική Ευρώπη: Από τη σύγκρουση στην ανασυγκρότηση. Δελφοί, 2 Φεβρουαρίου 2001.  Σεμινάριο διαχείρισης κρίσεων στην περιοχή της ΝΑ. Ευρώπης σε συνεργασία με το United States Institute of Peace (USIP).
Σχέσεις Ελλάδας-Κροατίας. Αθήνα, 13 Φεβρουαρίου 2001. Συζήτηση με εκπροσώπους του Υπουργείου Εξωτερικών.
Διμερής συνάντηση αρχισυντακτών από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία. Αθήνα, 14 Φεβρουαρίου 2001. Σε συνεργασία με το Free and Democratic Bulgarian Foundation, την ACCESS Association και το Συμβούλιο της Ευρώπης.
Ενημέρωση από επιστημονικούς συνεργάτες του ΕΛΙΑΜΕΠ. Αθήνα, 22 Φεβρουαρίου 2001. Ενημέρωση σε εκπροσώπους της εταιρείας General Dynamics.
Σεμινάριο μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων φοιτητών. Αθήνα, 15 Μαρτίου 2001. Σε συνεργασία με το Κέντρο Τουρκικών Σπουδών του Πάντειου.
Κύπρος μπροστά στην Ένταξη: Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά; Αθήνα, 20 Μαρτίου 2001. Κλειστή συζήτηση με τον κ. Χρήστο Στυλιανίδη, πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο του πρ. Βασιλείου.
Παγκοσμιοποίηση και περιφερειακή συνεργασία: Διπλή πρόκληση για την Ελλάδα. Αθήνα, 28 Μαρτίου 2001. Συνέδριο σε συνεργασία με το Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ε.Ι. του London School of Economics (LSE).
Παλιά Ευρώπη, Νέα Ιστορία: Γιατί η Ευρώπη χρειάζεται Νέα Προσέγγιση στο Παρελθόν της; Αθήνα, 3 Απριλίου 2001. Διάλεξη του κ. Norman Davies, καθ. Ιστορίας στην Οξφόρδη, σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία.
Χαβιέ Σολάνα. Αθήνα, 3 Απριλίου 2001. Γεύμα εργασίας με τον Χαβιέ Σολάνα.
Συζήτηση εις μνήμην του Κρίστοφερ-Μόνταγκιου Γουντχάους. Αθήνα, 1 Ιουνίου 2001. Συζήτηση σε συνεργασία με τη βρετανική πρεσβεία στην Αθήνα.
Τόμας Φρίντμαν. Αθήνα, 3 Ιουνίου 2001. Γεύμα εργασίας με τον αρθρογράφο των New York Times, κ. Thomas Friedman.
Πρόσφατες τάσεις στις ελληνο-αμερικανικές σχέσεις. Αθήνα, 13 Ιουνίου 2001. Διάλεξη από τον απερχόμενο Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Νίκολας Μπερνς.
Από τον διαχωρισμό στη Συνεργασία: Όροι για την επιτυχημένη συνεργασία των κοινών προγραμμάτων στην Κύπρο μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας. Αθήνα, 19 Ιουλίου 2001. Σεμινάριο, σε συνεργασία με το European Centre for Complex Issues Resolution (ECCIR).
Ευρωπαϊκή Αναρχία: Η Δύσκολη Πορεία της Ευρώπης στην Υψηλή Πολιτική. Αθήνα, 27 Σεπτεμβρίου 2001.  Διάλεξη του καθ. Έρικ Χολμ, Διευθυντή του Ιδρύματος Ε. Νάκου, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο της Δανίας στην Αθήνα.
Το Μέλλον της Ευρώπης: Προοπτικές Ολοκλήρωσης και Εκδημοκρατισμού. Αθήνα, 1 Οκτωβρίου 2001. Εκδήλωση με τον κ. Γκούντερ Γκλόσερ, βουλευτή του SPD και τον καθ. Π. Ιωακειμίδη, πρόεδρο του ΕΚΕΜ. Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Friedrich Ebert.
Το Μέλλον του ΝΑΤΟ και ο Πόλεμος ενάντια στην Τρομοκρατία. Αθήνα, 1 Οκτωβρίου 2001. Κλειστή συζήτηση-ενημέρωση με τον καθ. Ρόμπερτ Χάτσινς, Διευθυντή του Ατλαντικού Συμβουλίου των ΗΠΑ και Αντιπρύτανη στο Woodrow Wilson School του Princeton University.
Παράνομη Διακίνηση Γυναικών. Αθήνα, 5 Οκτωβρίου 2001. Διάλεξη του Πρέσβη κ. Ρίτσαρντ Σίφτερ σε συνεργασία με την Αμερικανική Πρεσβεία.
Σεμινάρια επιμόρφωσης ανωτέρων αξιωματικών και μονίμων υπαλλήλων του ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ. Αθήνα, 8 Οκτωβρίου 2001.
Δυτικά Βαλκάνια και Παγκόσμιο Εμπόριο Αθήνα, 27 Νοεμβρίου 2001: Παρουσίαση από τον κ. Κώστα Μιχαλόπουλο, Ειδικό Σύμβουλο στην Παγκόσμια Τράπεζα σε θέματα εμπορίου στα Βαλκάνια.
Κλειστή συζήτηση-ενημέρωση με την κα Κάρεν Φογκ, Διευθύντρια της Αντιπρ. της Ευρ. Επιτροπής στην Τουρκία. Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2001.
Σεμινάρια επιμόρφωσης ανωτέρων αξιωματικών του ΓΕΕΘΑ. Αθήνα, 10 Δεκεμβρίου 2001.

2002
Χτίζοντας μια βιώσιμη ειρήνη στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Κωνσταντινούπολη, 13 Φεβρουαρίου 2002. Σεμινάριο για εκπροσώπους από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας σε συνεργασία με το United States Institute of Peace (USIP) και το Πανεπιστήμιο Sabanci της Κωνσταντινούπολης.

Η Βοσνία-Ερζεγοβίνη στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Αθήνα, 13 Μαρτίου 2002. Διάλεξη του ΥΠΕΞ της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, κ. Ζλάτκο Λαγκουμτζίγια, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Βοσνίας Ερζεγοβίνης.
Παρουσίαση από τον Δρ. Ντένις Μακσέιν. Αθήνα, 4 Απριλίου 2002. Παρουσίαση από τον Δρ. Dennis MacShane, βρετανό υφυπουργό ΥΠΕΞ, αρμόδιο για θέματα Βαλκανίων, σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία.
Μια νέα συμφωνία για το Σύμφωνο σταθερότητας. Θεσσαλονίκη, 12 Απριλίου 2002 . Ομάδα εργασίας σε συνεργασία με το Ίδρυμα Bertelsmann.
ΝΑΤΟ – Τα επόμενα 50 χρόνια: Συνεργασία για σταθερότητα και ασφάλεια στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Αθήνα, 18 Απριλίου 2002. Συνέδριο σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων.
Η Κύπρος προ των Πυλών της ΕΕ: Σενάρια, Προκλήσεις και Προοπτικές. ΕΛΙΑΜΕΠ, Αθήνα, 15 Μαΐου 2002. Κλειστή συζήτηση με τον κ. Φίλιππο Σαββίδη, συνεργάτη του ΕΛΙΑΜΕΠ.
Ασφάλεια στα Βαλκάνια μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Αθήνα, 24 Μαΐου 2002. Διεθνές συνέδριο σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ.
Η Αμερικανική Εξωτερική Πολιτική μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Αθήνα, 30 Μαΐου 2002. Κλειστή συζήτηση με τον Καθ. Στήβεν Μπόσγουορθ, Πρύτανη του Fletcher School of Law and Diplomacy στο Πανεπιστήμιο Tufts της Βοστώνης.
Τζον Νεγκροπόντε. Αθήνα, 6 Ιουνίου 2002. Κλειστή συζήτηση με τον κ. Τζον Νεγκροπόντε, πρέσβη των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, σε συνεργασία με την Αμερικανική Πρεσβεία.
Μια νέα συμφωνία για το Σύμφωνο σταθερότητας. Ντουμπρόβνικ, 5 Ιουλίου 2002. Ομάδα εργασίας σε συνεργασία με το Ίδρυμα Bertelsmann.
Ενσωματώνοντας τη Νοτιοανατολική Ευρώπη στη διατλαντική κοινότητα. Επανεξετάζοντας την ασφάλεια. Ρόδος, 3 Σεπτεμβρίου 2002. Κλειστή συζήτηση συντονισμού στο πλαίσιο προγράμματος του ΕΛΙΑΜΕΠ.
Σεμινάρια επιμόρφωσης. Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2002. Σεμινάρια επιμόρφωσης ανωτέρων αξιωματικών του ΓΕΕΘΑ.
Χτίζοντας την «πολιτοφροσύνη» στη Δημοκρατική Κύπρο. Αθήνα, 21 Οκτωβρίου 2002. Συνάντηση συντονισμού του προγράμματος Building Citizenhood in a Democratic Cyprus. Σε συνεργασία με το Peace and Research Institute of Oslo (PRIO) και το Istanbul Policy Center (IPC).
Mustafa Akinci. Αθήνα, 13 Νοεμβρίου 2002. Κλειστή συζήτηση με τον Τουρκοκύπριο κ. Μουσταφά Ακιντζί.
Σεμινάρια επιμόρφωσης. Αθήνα, 25 Νοεμβρίου 2002. Σεμινάρια επιμόρφωσης ανωτέρων αξιωματικών του ΓΕΕΘΑ.
Το Μέλλον στις Σχέσεις Τουρκίας – E.Ε. και η Ελλάδα. Αθήνα, 26 Νοεμβρίου 2002. Κλειστή συνάντηση με τον Πρέσβη κ. Μουράτ Μπιλάν, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών (ΕΚΕΜ).
Ευρωπαϊκές προοπτικές για τα Βαλκάνια. Αθήνα, 29 Νοεμβρίου 2002.  Συνέδριο σε συνεργασία με το Balkan Political Club.
Richard Falk. Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2002. Κλειστή συζήτηση-ενημέρωση με τον Ρίτσαρντ Φολκ καθ στο Woodrow Wilson School του Παν. του Princeton, σε συνεργασία με το Princeton Club of Greece.
Ευρω-Ατλαντική : Μια κοινότητα αξιών. Θεσσαλονίκη, 6 Δεκεμβρίου 2002. Συνέδριο σε συνεργασία με το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, το Υπουργείο Εξωτερικών και την Αμερικανική Πρεσβεία, με την υποστήριξη του London School of Economics (LSE) και του German Marshall Fund of the United States (GMFUS).
Σεμινάρια επιμόρφωσης. Αθήνα, 9 Δεκεμβρίου 2002. Σεμινάρια επιμόρφωσης ανωτέρων αξιωματικών του ΓΕΕΘΑ.
2003
Στρατηγικός διάλογος μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ. Αθήνα, 9 Ιανουαρίου 2003. Διμερής συνάντηση Ελλάδας- Ισραήλ σε συνεργασία με το Jaffee Center for Strategic Studies.
Μεσογειακός διάλογος του ΝΑΤΟ. Αθήνα, 17 Ιανουαρίου 2003. Διεθνές συνέδριο σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ.
Efraim Inbar. Αθήνα, 23 Ιανουαρίου 2003. Κλειστή συζήτηση – ενημέρωση με τον ερευνητή του Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης, κ. Εφραίμ Ινμπάρ.
Σερβία & Μαυροβούνιο: Ενσωμάτωση στους Ευρω-Ατλαντικούς θεσμούς. Αθήνα, 7 Φεβρουαρίου 2003. Σεμινάριο για ανώτερους αξιωματούχους από τη Σερβία και το Μαυροβούνιο με την υποστήριξη του ΝΑΤΟ και τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών.
Ενίσχυση της συνεργασίας πάνω στο διασυνοριακό Οργανωμένο Έγκλημα: Ποιες είναι οι προτεραιότητες; Σόφια, 28 Φεβρουαρίου 2003. Πρώτη ομάδα εργασίας. Διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Center for Liberal Strategies της Σόφιας και με την υποστήριξη του German Marshall Fund of the United States (GMFUS).
Συζήτηση για το Κυπριακό. Αθήνα, 5 Μαρτίου 2003. Συζήτηση προβληματισμού για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.
Χτίζοντας την «πολιτοφροσύνη» στη Δημοκρατική Κύπρο. Λευκωσία, 12 Απριλίου 2003. Πρώτη ομάδα εργασίας στο πλαίσιο του  αντίστοιχου προγράμματος Building Citizenhood in a Democratic Cyprus, σε συνεργασία με το PRIO και το Istanbul Policy Center (IPC).
Ε.Ε. και Πρόληψη Συγκρούσεων: Διδάγματα από τις κρίσεις στα Δ. Βαλκάνια. Αθήνα, 4 Μαΐου 2003. Σεμινάριο σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και το Κέντρο για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (CDRSEE).
Το Μέλλον της Αμερικανικής Εξωτερικής Πολιτικής. Αθήνα, 15 Μαΐου 2003. Κλειστή συζήτηση-ενημέρωση με τον πρ. Σύμβουλο της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Μπρέιντι Κίσλινγκ.
Κυπριακό: Τελευταίες Εξελίξεις. Αθήνα, 22 Μαΐου 2003. Συζήτηση με τον κ. Χρήστο Στυλιανίδη, πρώην Κυβερνητικό Εκπρόσωπο του πρ. Βασιλείου.
Προσεγγίσεις σχετικά με το οργανωμένο έγκλημα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη: Υπάρχει χάσμα πληροφοριών; Αθήνα, 24 Μαΐου 2003. Δεύτερη ομάδα εργασίας.  Με την υποστήριξη του German Marshall Fund of the United States και του ΝΑΤΟ.
Η Αμερικανική Εξωτερική Πολιτική την Επόμενη Μέρα του Πολέμου στο Ιράκ. Αθήνα, 27 Μαΐου 2003. Κλειστή παρουσίαση-συζήτηση με τον πρέσβη των ΗΠΑ κ. Τόμας Μίλερ.
Χτίζοντας την «πολιτοφροσύνη» στη Δημοκρατική Κύπρο. Λευκωσία, 2 Ιουνίου 2003. Δεύτερη ομάδα εργασίας με θέμα “Media and Peace Reporting” σε συνεργασία με το PRIO και το Istanbul Policy Center (IPC).
Ο Έλεγχος Όπλων Μαζικής Καταστροφής μετά τον Πόλεμο στο Ιράκ. Αθήνα, 4 Ιουνίου 2003. Συζήτηση με την κ. Έιβις Τ. Μπόλεν, πρ. Υφ. Εξωτερικών των ΗΠΑ για τον Έλεγχο των Εξοπλισμών.
Χτίζοντας την «πολιτοφροσύνη» στη Δημοκρατική Κύπρο. Λευκωσία, 26 Σεπτεμβρίου 2003. Συνέδριο που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το PRIO και το Istanbul Policy Center (IPC).
Δημοκρατία, Κράτος Δικαίου και ο θεσμός του Διαμεσολαβητή στην Ανατολική και Νοτιοανατολική Ευρώπη: H Ευρωπαϊκή Προοπτική. Αθήνα, 22 Νοεμβρίου 2003. Ετήσια Διάλεξη ΕΛΙΑΜΕΠ με ομιλητή τον καθ. Νικηφόρο Διαμαντούρο, Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή.
Σεμινάρια επιμόρφωσης. Αθήνα, 24 Νοεμβρίου 2003. Εκπαιδευτικά σεμινάρια για ανωτέρους αξιωματικούς και μόνιμους υπαλλήλους ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ.
Μεσανατολική Περιφερειακή Ασφάλεια  V. Αθήνα, 4 Δεκεμβρίου 2003. Συνέδριο που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Burkle Center for International Relations (BCIR) και το UCLA.

2004
Οι Νέες Προκλήσεις της Ατλαντικής Συμμαχίας. Αθήνα, 20 Φεβρουαρίου 2004. Κλειστή εκδήλωση προς τιμήν του νέου Γ. Γ. του ΝΑΤΟ, κ. Γιάαπ ντε Χουπ Σέφερ, που μίλησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Σε συνεργασία με την «Ελληνική Ένωση για την Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συνεργασία», με την υποστήριξη του ΝΑΤΟ.

Μετασχηματισμοί στους τομείς της ασφάλειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη: Η περίπτωση της Αλβανίας. Τίρανα, 27 Φεβρουαρίου 2004. Σεμινάριο για υψηλόβαθμα στελέχη με την υποστήριξη του NATO.
Το Κυπριακό μετά τη συνάντηση της Νέας Υόρκης. Αθήνα, 1 Μαρτίου 2004. Συνάντηση με τον Χρήστο Στυλιανίδη.
Η αποκαλυπτική δημοσιογραφία εναντίον του Οργανωμένου Εγκλήματος στη ΝΑ Ευρώπη: Ενισχύοντας τα μέσα και βελτιώνοντας τις μεθόδους. Βουκουρέστι, 12 Μαρτίου 2004. Τρίτη ομάδα εργασίας στο πλαίσιο του προγράμματος FONSI. Με την υποστήριξη του German Marshall Fund of the United States (GMFUS).
Αντιμετωπίζοντας το παρελθόν στη Σερβία: Γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ βαλκανικού παρελθόντος και ευρωπαϊκού μέλλοντος. Αθήνα, 22 Μαρτίου 2004. Κλειστή συνάντηση στα γραφεία του ΕΛΙΑΜΕΠ.
Κλειστή συζήτηση για τις εξελίξεις στο Κυπριακό I. ΕΛΙΑΜΕΠ, Αθήνα, 30 Μαρτίου 2004. Κλειστή συνάντηση για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.
Ουκρανία – Ευρώπη: Από τη συνεργασία στην ενσωμάτωση. Αθήνα, 1 Απριλίου 2004. Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης σε συνεργασία με την Ουκρανική Πρεσβεία.
Ελληνο-Τουρκικός διάλογος των πολιτών: Μαθαίνοντας την επίλυση κρίσεων και παράγοντας ειρήνη. Αθήνα, 1 Απριλίου 2004. Συνάντηση συντονισμού προγράμματος που διοργανώνεται από το ΕΛΙΑΜΕΠ και το Istanbul Policy Center, με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Τουρκία.
Κλειστή συζήτηση για τις εξελίξεις στο Κυπριακό ΙΙ. ΕΛΙΑΜΕΠ, Αθήνα, 5 Απριλίου 2004.  Κλειστή συνάντηση.
Κόσοβο: Διαχείριση κρίσης ή οριστική λύση; ΕΛΙΑΜΕΠ Αθήνα, 19 Απριλίου 2004. Κλειστή συζήτηση.
Το Κυπριακό μετά το δημοψήφισμα: Η Ευρωπαϊκή Διάσταση. Αθήνα, 29 Απριλίου 2004 Κλειστή συζήτηση με εισηγητή τον καθ. Παν. Ιωακειμίδη, πρ. του ΕΚΕΜ και μέλος του Δ.Σ. του ΕΛΙΑΜΕΠ.
Μετά το δημοψήφισμα, τί; ΕΛΙΑΜΕΠ, Αθήνα, 6 Μαΐου 2004. Κλειστή συζήτηση στα γραφεία του ΕΛΙΑΜΕΠ.
Γιατί οι Ελληνοκύπριοι ψήφισαν ‘ΟΧΙ’; Αθήνα, 17 Μαΐου 2004 . Κλειστή συζήτηση με εισηγητή τον καθ. Ηλία Νικολακόπουλο, Διευθυντή της OPINION S.A.
Διασφαλίζοντας την ειρήνη και τη δημοκρατία στα Βαλκάνια. Θεσσαλονίκη, 22 Μαΐου 2004. Συνέδριο για υψηλόβαθμα στελέχη από τη ΝΑ Ευρώπη. Διοργανώθηκε από το ΕΛΙΑΜΕΠ και το Club of Madrid, με την υποστήριξη του Υπεξ, του Υπ.  Εθνικής Άμυνας και του NATO.
Ε.Ε.- Η.Π.Α.- Ρωσία: Επαναπροσδιορίζοντας τους ρόλους και τα συμφέροντα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Θεσσαλονίκη, 24 Μαΐου 2004. 10ο Forum Θεσσαλονίκης. Διοργανώθηκε από το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο, τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και το ΕΛΙΑΜΕΠ.
Προκλήσεις για τη Διεθνή Ασφάλεια: Τι μπορεί να κάνει η Ευρώπη; Αθήνα, 9 Ιουνίου 2004. Συμπόσιο στο πλαίσιο της επίσκεψης του  Χάραλντ Ε΄ της Νορβηγίας. Ομιλητές οι Γιαν Πέτερσεν, υπ. Εξωτερικών της Νορβηγίας και Π. Μολυβιάτης, υπ. Εξ. της Ελλάδας.
Η ενσωμάτωση του Ισλάμ στην Ευρωπαϊκή Ένωση: Όψεις και προοπτικές. Αθήνα, 2 Ιουλίου 2004. Κλειστή συζήτηση με εισηγητή τον Dr. Μπάρι Γουόρτον.
Οι δι-ατλαντικές σχέσεις σε ζοφερούς καιρούς: η υπερατλαντική οικονομία διασπάται ή αναπτύσσεται; Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2004. Συνέδριο με εις. τον Τζόζεφ Κουίνλαν  της Morgan Stanley και τον Λουκά Τσούκαλη, πρ. του ΕΛΙΑΜΕΠ, σε συνεργασία με την Αμερικανική Πρεσβεία.
Μαθαίνοντας την επίλυση κρίσεων και παράγοντας ειρήνη. Κωνσταντινούπολη, 5 Νοεμβρίου 2004. Σεμινάριο που οργανώνεται από το ΕΛΙΑΜΕΠ και από το Istanbul Policy Center.
Ευρωπαϊκές πολιτικές, εθνικές μειονότητες και κοινωνικο-πολιτικός μετασχηματισμός: Αξιολόγηση της κατάστασης προόδου σε επτά κράτη-μέλη και μία συνδεδεμένη χώρα.  Αθήνα, 19 Νοεμβρίου 2004. Πρώτη συνάντηση του Προγράμματος EUROREG.
Αμερική, Ευρώπη και Μέση Ανατολή: Τι θα ακολουθήσει;
Αθήνα, 25 Νοεμβρίου 2004. Διάλεξη του κ. Μπιλ Έμοτ , Διευθυντή του περιοδικού The Economist, με θέμα: “Αμερική, Ευρώπη και Μέση Ανατολή: Τι θα ακολουθήσει;”
Ξένες Επενδύσεις στα Βαλκάνια: Πρόσφατες Εξελίξεις και Προοπτικές. Αθήνα, 14 Δεκεμβρίου 2004 . Ενημέρωση από τον Dr. Λάζα Κέκιτς (Laza Kekic), Διευθυντή για την Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη στο Economist Intelligence Unit, σε στελέχη από τις εταιρείες – μέλη του προγράμματος ΕΡΜΗΣ, που διοργανώθηκε από το ΕΛΙΑΜΕΠ.
Η απόφαση της Ε.Ε.: Η επόμενη μέρα για την Ευρώπη και την Τουρκία, Αθήνα, 20 Δεκεμβρίου 2004. Κλειστή συνάντηση με ομιλητή τον καθηγητή Αχμέτ Εβίν), Sabanci University και υπότροφο του Ιδρύματος Ωνάση.

2005
Ενημερωτική Καμπάνια για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα,
1 Ιανουαρίου 2005. Από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούνιο του 2005, το ΕΛΙΑΜΕΠ, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών (ΕΚΕΜ), διοργανώνει πρόγραμμα ενημέρωσης των πολιτών για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα με θέμα “Το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα και το Μέλλον της Ευρώπης”. Υππ’ο την αιγίδα του Υπεξ και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το Κυπριακό Πρόβλημα μετά τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, Αθήνα, 27 Ιανουαρίου 2005. Κλειστή συνάντηση με ομιλητή τον Νίκο Αναστασιάδη, πρ. του ΔΗ.ΣΥ.
Τελευταίες Εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο, Αθήνα, 7 Φεβρουαρίου 2005. Κλειστή συνάντηση με  τον κ. Σόρεν Γιέσεν Πέτερσεν, Eιδικό Εκπρόσωπο του Γ. Γ. του ΟΗΕ.
Κόσοβο : Αναζητώντας μία βιώσιμη λύση, Θεσσαλονίκη, 6 Μαρτίου 2005.  Ομάδα εργασίας V, στα πλαίσια του προγράμματος FONSI,  με την υποστήριξη του German Marshall Fund of the US και του ΝΑΤΟ.
Η Αμερική και η Ελλάδα στον Σημερινό Κόσμο, Αθήνα, 8 Μαρτίου 2005. Διάλεξη του Πρέσβη των ΗΠΑ κ. Τσαρλς Ρις.
Quo Vadis Ρωσία; Αθήνα, 18 Απριλίου 2005. Ενημέρωση από τον Δρ. Λάζα Κέκιτς, Περιφερειακό Διευθυντή για την Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη στο Economist Intelligence Unit, Λονδίνο.
Συζήτηση για τη Ρωσία. Αθήνα, 21 Απριλίου 2005. Συζήτηση για την οικονομία της Ρωσίας με τον κ. Ευγκένι Πριμακόφ, πρ. Πρωθυπουργό της Ρωσίας και Πρόεδρο του Ρωσικού ΕΒ Επιμελητηρίου.
Μία Ευρω-Ατλαντική Σερβία και Μαυροβούνιο: Προχωρώντας Μπροστά.  Βελιγράδι, 27 Μαΐου 2005. Ομάδα Εργασίας VI, στα πλαίσια του προγράμματος FONSI: σε συνεργασία με το Balkan Trust for Democracy και την υποστήριξη του German Marshall Fund of the US και του ΝΑΤΟ.
Οι Προτεραιότητες των Ηνωμένων Πολιτειών στα Βαλκάνια και στη Μαύρη Θάλασσα, Αθήνα, 3 Ιουνίου 2005. Ενημέρωση από τον κ. Μπρους Τζάκσον, Πρόεδρο του προγράμματος Transitional Democracies.
Η αναπτυξιακή πρόκληση της Αφρικής. Αθήνα, 21 Σεπτεμβρίου 2005. Ημερίδα που οργάνωσε το ΕΛΙΑΜΕΠ σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία και τις Πρεσβείες της Αφρικής στην Αθήνα .
Εξελίξεις για τα ζητήματα της ασφάλειας στην περιοχή του Κόλπου. Αθήνα, 12 Οκτωβρίου 2005. Ημερίδα που διοργάνωσε το ΕΛΙΑΜΕΠ σε συνεργασία με την Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα. Ομιλητές ο κ. Πάτρικ Κλόουσον (Patrick Clawson), The Washington Institute for Near East Policy, ο Δρ. Θάνος Ντόκος, ΕΛΙΑΜΕΠ, και ο Δρ. Μιχάλης Μυριάνθης, Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.
Διασυνοριακή μετακίνηση προσώπων και ανθρώπινα δικαιώματα. Αθήνα, 21 Νοεμβρίου 2005. Σεμινάριο επιμόρφωσης σε 15-20 αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Συνέντευξη Τύπου. Αθήνα, 1 Δεκεμβρίου 2005. Παρουσίαση της πρότασης των Ευ.υ Κωφού και Θ. Κουλουμπή σχετικά με την προστασία της κληρονομιάς της Σερβικής Ορθόδοξης Μοναστικής Κοινότητας στο Κοσσυφοπέδιο.
Οι Σχέσεις μας με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Αθήνα, 8 Δεκεμβρίου 2005. Δημόσια συζήτηση.
2006
Το μελλοντικό καθεστώς του Κοσσυφοπεδίου: Ευρωατλαντική ενσωμάτωση ή επιστροφή στο συγκρουσιακό παρελθόν; Αθήνα, 11 Ιανουαρίου 2006. Συζήτηση στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.
Το μέλλον των βρετανο-αμερικανικών σχέσεων ασφαλείας, ΕΛΙΑΜΕΠ, Αθήνα, 24 Ιανουαρίου 2006.  Κλειστή συζήτηση με τον Δρ. Μπρους Νιούσομ  από τη RAND Corporation, για το μέλλον των βρετανο-αμερικανικών σχέσεων ασφαλείας.
Συγκρούσεις στην Αφρική του 21ου αιώνα: Προωθώντας την ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή,Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 2006  Διάλεξη.
Ετήσια Διάλεξη ΕΛΙΑΜΕΠ 2006: Δρ. Olli Rehn, Αθήνα, 9 Μαρτίου 2006. Ομιλητής και τιμώμενο πρόσωπο της Ετήσιας Διάλεξης 2006 του ΕΛΙΑΜΕΠ ήταν ο Δρ. Όλι Ρεν (Olli Rehn), Επίτροπος για τη Διεύρυνση. .
«Πουλάει» η Ευρώπη;Τετάρτη 22 Μαρτίου 2006. Συζήτηση για την ενημέρωση γύρω από τα ευρωπαϊκά θέματα στην Ελλάδα. Ομιλητές:  Π. Καψής, εφημ. ΤΑ ΝΕΑ, Μ. Κοττάκης, εφημ. Απογευματινή, Η. Νικολακόπουλος, Παν. Αθηνών,  Μπ. Παπαδημητρίου, ΣΚΑΪ, Μ. Χούκλη, ΝΕΤ.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ