Αρχική » Αφόρητες πιέσεις και εκβιασμοί σε βάρος των Ελληνοκυπρίων

Αφόρητες πιέσεις και εκβιασμοί σε βάρος των Ελληνοκυπρίων

από admin

Του Χρήστου Καπούτση

Η επίλυση του πολιτικού προβλήματος της Κύπρου, εξελίσσεται σε ένα «παιχνίδι» απειλών και εκβιασμών σε βάρος των Ελληνοκυπρίων. Και είναι πλέον σαφές ότι, η «νέα Κύπρος» σχεδιάζεται να είναι μία πτυχή των κυοφορούμενων γεωπολιτικών εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. Η Αμερικανική, η Γερμανική και η Βρετανική διπλωματία, το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε., συνδέουν το ξεπέρασμα της οικονομικής κρίσης,  που ταλανίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, με το πολιτικό πρόβλημα της Κύπρου. «Είναι σημαντικό να θυμηθούμε ότι η επανένωση του νησιού θα έδινε σημαντική ώθηση στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Κύπρου. Τώρα είναι η στιγμή να δοθεί νέα πνοή στη διαδικασία που θα οδηγήσει σε επανένωση της Νήσου», δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν, στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης στην Κύπρο!

«Πρώτα λύση του Κυπριακού και μετά εξόρυξη του φυσικού αερίου», δήλωσε απροκάλυπτα ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Φογκ Ράσμουσεν!  

Υπάρχει όμως σε εξέλιξη και μια «ύποπτη» προπαγανδιστική τακτική, που έχει στόχο τους ελληνοκυπρίους. Πληθαίνουν οι «ανεξάρτητες φωνές», για «άρον- άρον» διευθέτηση του Κυπριακού. Πασίγνωστοι και δακτυλοδεικτούμενοι, από τη δράση τους υπέρ του Σχεδίου Ανάν, Ελληνοκύπριοι, πολιτικοί και δημοσιογράφοι, με τη «συνδρομή» ξένων διπλωματών, συζητούν, αναλύουν και διαδίδουν, την άποψη, ότι η επίλυση του πολιτικού προβλήματος της Κύπρου, θα τερματίσει αυτόματα και την οικονομική κρίση! Αναμφίβολα, πρόκειται για μεθοδεύσεις εξωνημένων και απάτριδων πολιτικών απατεώνων. «Καλλιεργούν» προσδοκίες στον προδομένο και ταλαιπωρημένο Κυπριακό Λαό, ότι η Λύση του Κυπριακού, θα εξαλείψει και τα οικονομικά προβλήματα. Η άποψη αυτή, δεν είναι μόνο βλακώδης και επικίνδυνη, αλλά συνιστά ωμό εκβιασμό σε βάρος των ελληνοκυπρίων. Και το κυριότερο, προλειαίνει το έδαφος για λύση στη «φιλοσοφία» του εκτρωματικού σχεδίου Ανάν, δηλαδή για την μετατροπή της Κύπρου σε προτεκτοράτο υπό την κηδεμονία της Τουρκίας. Είναι άραγε τυχαίο, ότι τώρα επέλεξε ο «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους Ιρσέν Κιουτσιούκ, να διαμηνύσει στον ΟΗΕ, ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά είναι έτοιμη για λύση του Κυπριακού εντός του 2013, κατά την συνάντησή του με τον βοηθό Γ.Γ για πολιτικές υποθέσεις του ΟΗΕ, Jeffrey Feltman στη Νέα Υόρκη; Επισημαίνουμε ότι οι δύο άνδρες, συζήτησαν επίσης το θέμα των αποθεμάτων υδρογονανθράκων στην Κυπριακή ΑΟΖ. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ, που επισημαίνει, ότι είναι «σημαντική ευκαιρία, για τον τερματισμό της διχοτόμησης της Κύπρου, η οικονομική κρίση που έχει πλήξει το Νησί»!

Ο «αμερόληπτος» ειδικός διαπραγματευτής του ΟΗΕ Αλ. Ντάουνερ, έκλεισε «δείπνο εργασίας» του Προέδρου  Ν.Αναστασιάση με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ντ. Έρογλου στις 29 Μαΐου. Έτσι, την αποφράδα ημέρα για τον Ελληνισμό, θα έχουμε επανεκκίνηση των διαδικασιών επανένωσης της Κύπρου. Στο δείπνο (εφόσον γίνει τελικά, διότι έπεσε «κράξιμο» στον φιλότουρκο Α.Ντάουνερ) θα παρίστανται και οι υφυπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Βρετανίας!!

Η οικονομική κρίση, το πολιτικό πρόβλημα και η αξιοποίηση των υποθαλάσσιων υδρογονανθράκων, αποτελούν τα βασικά συστατικά της νέας διεθνοπολιτικής πραγματικότητας στην Κύπρο και συνιστά, μια αδιάσπαστη ενότητα, για τη διεθνή διπλωματία.

Η Κυπριακή Δημοκρατία κλονίζεται και η επιβίωσή της, ως κυρίαρχης και ανεξάρτητης κρατικής οντότητας, εξελίσσεται σε πολύ δύσκολη υπόθεση. 

Ακόμη και το Ισραήλ, που έχει συνάψει ισχυρές διακρατικές συμφωνίες στον ενεργειακό και στρατιωτικό τομέα με την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά και με την Ελλάδα, φαίνεται ότι, προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα. Ειδικά μάλιστα, αν η επαναπροσέγγιση του  Ισραήλ με την Τουρκία αποδειχτεί «καρποφόρα», δεν αποκλείεται διπλωματική στροφή του Ισραήλ, στις σχέσεις του με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή διακυβεύονται τεράστια Στρατηγικά συμφέροντα ισχυρών κρατών (ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑ) και Πολυεθνικών εταιρειών, στον ενεργειακό και πολιτικο-διπλωματικό και στρατιωτικό τομέα, γι’ αυτό οι διακρατικές συμφωνίες έχουν κυμαινόμενη ισχύ και γενικά, οι συμμαχίες κρατών είναι ευμετάβλητες. 

Ωστόσο, θα συνιστούσε επικίνδυνη αφέλεια, αν δεν διακρίναμε τα επερχόμενα για την Κύπρο. Ένα νέο σχέδιο Ανάν βρίσκεται προ των Πυλών του Αττίλα. Αυτή τη φορά, προκύπτει και μια επιπλέον προσδοκία, ένας ακόμη στόχος, που είναι η αρπαγή του ορυκτού πλούτου της Μεγαλονήσου. Εκτιμούν, στο Λονδίνο, τις Βρυξέλλες, στην Άγκυρα και στην Ουάσιγκτον, ότι το νέο σχέδιο Ανάν, θα επιβληθεί εύκολα στην Κύπρο, επειδή η οικονομική κρίση και οι βάναυσες πολιτικές λιτότητας, έχουν μειώσει τις αντιστάσεις του Ελληνισμού και έχουν καθηλώσει Έλληνες και Ελληνοκύπριους σε ρόλο παθητικού παρατηρητή των εξελίξεων. Και ακόμη, διότι ο νυν Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδης είναι φανατικός Ανανιστής! Άραγε, διαθέτουμε, ως Ελληνισμός, τα αναγκαία ψυχικά αποθέματα, να τους διαψεύσουμε και αυτή τη φορά;

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ