Αρχική » Η Χρυσή Αυγή φερέφωνο του Ερντογάν

Η Χρυσή Αυγή φερέφωνο του Ερντογάν

από admin

Η περίεργη σύμπλευση της ελληνικής ναζιστικής οργάνωσης με την τούρκικη κρατική προπαγάνδα

25186678148

Αυτή η παραποίση της εικόνας του Ερντογάν φαίνεται ότι “συγκινεί” τη Χρυσή Αυγή

Από τη Ρήξη φ. 94 που κυκλοφορεί

Εξόχως αποκαλυπτικό για τη στάση της Χρυσής Αυγής έναντι της εξέγερσης στην Τουρκία, είναι το άρθρο που αναδημοσιεύει στις 4 Ιουνίου 2013 στην κεντρική της ιστοσελίδα, από έτερο σάιτ του «χώρου», ethnikismos.net. Αντιγράφουμε:

«Την ίδια ώρα που τα διεθνή ΜΜΕ, τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι διεθνείς οργανώσεις «υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», οι περιβόητοι Anonymous (δηλαδή η CIA αυτοπροσώπως), ακόμα και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ (που εξέδωσε ανακοίνωση για το δικαίωμα της συνάθροισης…) τάσσονται αναφανδόν υπέρ της «τουρκικής άνοιξης», το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ φανερώθηκαν ανοιχτά πλέον για το ρόλο που παίζουν: είναι αμερικανοκομμουνιστές και μάλιστα με… περικεφαλαία! Και πώς θα μπορούσαν να πράξουν διαφορετικά άλλωστε, αφού το Κ.Κ. Τουρκίας παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη στημένη εξέγερση, παίζοντας το ρόλο του μαντρόσκυλου των κεμαλικών (όπως το 1922, με την ανθελληνική συμμαχία Λένιν-Κεμάλ)  και κατ’ επέκταση των δυνάμεων που κρύβονται πίσω από την αναταραχή, δηλαδή των αμερικανοκομμουνιστών».

Όπως βλέπουμε, η οπτική τους ταυτίζεται μ’ εκείνην του Ερντογάν, ο οποίος από το Μαρόκο υπονόησε πως οι διαδηλώσεις είναι υποκινούμενες, αναφέρθηκε στην εμπλοκή ξένου παράγοντα, και κατήγγειλε το… τουίτερ ως «απειλή» για την κοινωνία του.
Και πώς αλλιώς θα μπορούσε να είναι; Κατ’ αρχάς, οι χρυσαυγίτες ταυτίζονται με κάθε αυταρχική τοποθέτηση, καθώς όπως είχε δηλώσει ο Μιχαλολιάκος σε παλαιότερη συνέντευξή του στο Έξτρα 3, «η Χρυσή Αυγή θέλει τον κόσμο στα σπίτια του και όχι στους δρόμους». Συνεπώς «προτιμούν» την ειρηνευμένη νέο-οθωμανική Τουρκία από την αναμπουμπούλα της πλατείας Ταξίμ. Εξ’ άλλου, για τους ίδιους λόγους (προέχει η τάξη!) χθες τα μέλη των Γκρίζων Λύκων έλαβαν εντολή να αναδιπλωθούν μακριά από τις πλατείες.
Τέλος, η Χρυσή Αυγή βαρύνεται και από την ίδια την μετεμφυλιακή και χουντική παράδοση που ανοιχτά διεκδικεί –εκείνην του Γεωργίου Παπαδόπουλου που επιθυμούσε διακαώς μια συνολική διευθέτηση με τους Τούρκους και –γιατί όχι;– μια ελληνοτουρκική ομοσπονδία. Εξ άλλου, όπως είχε δηλώσει και ο Κασιδιάρης πέρυσι στις Θερμοπύλες, η Ελλάδα δεν απειλείται από έξω, δηλαδή από τις αποικιοκρατικές αξιώσεις Γερμανών και νεοθωμανών, αλλά «από τα μέσα». Δηλαδή, εμφύλιος και ξερό ψωμί.

ΣΧΕΤΙΚΑ

4 ΣΧΟΛΙΑ

Μπάμπης 11 Ιουνίου 2013 - 12:33

Τελικά και οι φασίστες διεθνιστές είναι…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γιώργος 12 Ιουνίου 2013 - 18:19

Η Τουρκία έχει εκλεγμένη κυβέρνηση και Δημοκρατία σημαίνει η θέληση των περισσοτέρων. Τώρα, για τον συντάκτη του άρθρου ο όρος Δημοκρατία μπορεί να έχει πιο νεωτερικές σημασίες, όπως “η υπεράσπιση των μειονοτήτων”, “τα δικαιώματα της κοινωνίας των πολιτών” κτλ κτλ. Ο συντάκτης του άρθρου μπορεί να συντάσσεται όσο τραβάει η ψυχή του (και παρέα με όλα τα ΜΜΕ της Μεταπολίτευσης) με τον ερμαφρόδιτο συνασπισμό κεμαλικών, ρεπουμπλικάνων και μπαχαλοριστεριστών, πιστεύοντας ίσως, πως βρίσκονται εγγύτερα στις δικές του ιδέες από τους ισλαμιστές. Τέλος, ο συντάκτης του άρθρου μπορεί να νομίζει πως όποιος αποκαλεί “στημένη” την στημένη εξέγερση της Ταξίμ, υποστηρίζει και τον Ερντογάν.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γιάννης 12 Ιουνίου 2013 - 19:04

Τόσες βλακείες για την τουρκική εξέγερση Γιώργο έχω να ακούσω από την εκπομπή του Πρετεντέρη τη Δευτέρα το βράδυ που ηταν αφιερωμένη στην Τουρκία και είχε καλεσμένους τον Πάγκαλο, τον Κακλαμάνη, τον Βερέμη, τον Μπίστη, τον Βούγια κ.α.
1ον Οι κεμαλιστές του 2013 δεν έχουν καμια σχέση με τους Κεμαλιστές του 2002 ή ακόμα καλύτερα του 1996 και του 1974. Είναι ξεδοντιασμένοι πια, δίνουν μάχες οπισθοφυλακών για να διατηρηθούν στα πράγματα, άλλωστε έχουν και αυτοί χωριστεί σε 2 στρατόπεδα οι πιο επιθετικοί είναι πια διωκόμενοι για την Εργκένεκον, αφού τους πούλησαν οι “ήπιοι” κεμαλιστές οι οποίοι έχουν αποδεχθεί την ήττα τους από τον Ερντογάν. Ο ρόλος τους στην εξέγερση είναι περιορισμένος όπως έλεγε κάποιος σε μια ανταπόκριση “μοιάζουν με τον ταρίφα που προσπαθεί να χωθεί μπροστά από το ασθενοφόρο”. Στα ΜΜΕ που κάποτε κυριαρχούσαν, ο μεγιστάνας του Τύπου Ντογάν που είχε τρια κανάλια, 3 εφημερίδες, ραδιόφωνα μετά το 2009 που συγκρούστηκε με τον Ερντογάν, αποσύρθηκε παρέδωσε τον έλεγχο στην κόρη του και τα Μέσα του άλλαξαν γραμμή προς το φιλο-ερντογανικό.
2ον Στην Τουρκία μας ενδιαφέρουν οι μειονότητες γιατί μειονοτητα είναι οι Έλληνες που ζουν ακόμα εκεί, οι κρυπτοχριαστιανοί, αν υπάρχουν και όσοι, οι Κούρδοι, οι Αλεβίτες, οι Αρμένιοι δηλαδή ομάδες με τις οποίες η Ελλάδα πρέπει να έχει σχέσεις και να επιθυμεί την έκφρασή τους γιατί αν ισχυροποιηθεί τόσο πολύ η νεοθωμανική-σουνιτική Τουρκία, αυτές οι μειονότητες δεν έχουν δικαίωμα λόγου και έκφρασης, η σειρά μας θα πλησιάσει ανησυχητικά.
3ον ο ερμαφρόδιτος συνασπισμός που λες, για την Ελλάδα είναι ελπίδα, αν μπορούν να ανακόψουν τα αυτοκρατορικά σχέδια του Ερντογάν. Και κάτι κατάφεραν, ο Ερντογάν πριν την εξέγερση και πριν το πράγμα στραβώσει στη Συρία, πήγαινε σφαίρα για πρόεδρος της Τουρκίας με υπερεξουσίες, αφού θα τροποποιούσε το Συνταγμα. Θα κυριαρχούσε στην Τουρκία για άλλα 10 χρόνια και θα προχωρούσε στη γεωπολιτική επάκταση της Τουρκίας στα Βαλκάνια. Και αν αυτά είναι μακρινά το νέο Σχέδιο Ανάν ήταν έτοιμο, τώρα όλα μπαίνουν στο ψυγείο. Αυτό κατάφερε η εξέγερση και όσο μίσος να εχεις για την Αριστερά, τους Οικολόγους,τους Αναρχικούς (γιατί ξέρω ότι αυτά που λές για τους Κεμαλιστές είναι προσχηματικά), αν ήσουν πραγματικός πατριώτης θα τους το αναγνώριζες, αλλά ο χρυσαυγητισμός σου σε τυφλώνει.
Λοιπόν κάτσε διαβασε για την Τουρκιά και το νεοθωμανισμό όσα διαδραματίζονται τα τελευταία 10 χρόνια, γιατί μοιάζεις με ρέπλικα του Πάγκαλου. Και στη Ρήξη υπάρχει πολυσέλιδο αφιέρωμα στην Τουρκία και αφιερώματα στο Άρδην θα βρεις, και 2 βιβλία έχουν οι Εναλλακτικές για τον νεοθωμανισμό ή διάβασε του Λυγερού το τελευταίο βιβλίο.
Τέλος όποιος θεωρεί την εξέγερση “στημένη” να είναι με τον Ερντογάν, δύσκολο να το καταλάβεις;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γιώργος 13 Ιουνίου 2013 - 00:45

αγαπητέ Γιάννη
1ον Χρυσαυγίτης, Αρδηνίτης, Επαμίτης, Αμυράς…. 40 χρόνια Μεταπολίτευσης, οι ταμπέλες ξεθώριασαν πια, τα παλιά χαρακώματα προσχώθηκαν. Ακούω όποιον εκφέρει πατριωτικό λόγο. Κι εσάς διαβάζω ανελλιπώς, και την Χ.Α, πολλές φορές τον ένα αμέσως μετά τον άλλο.
2ον υποστηρίζω τον Ερντογάν όπως θα υποστήριζα οποιονδήποτε εκλεγμένη κυβέρνηση οποιασδήποτε χώρας, ενάντια σε ορδές μπαχαλάκηδων. Η Δημοκρατία ανήκει στις κάλπες, οι δρόμοι ανήκουν στις π*άνες. Απλά και ξάστερα.
3ον τα όσα λέω για τους Κεμαλιστές δεν είναι προσχηματικά. Εσύ μπορεί να βλέπεις διαφορετική εικόνα, εγώ όμως βλέπω τη φάτσα του Κεμάλ παντού. Οι κεμαλιστές είναι η 2η δύναμη τώρα στην Τουρκία, αυτοί “που σφράγισαν με τον όγκο και τα κεμαλικά εμβλήματά τους το τεράστιο συλλαλητήριο της Κυριακής” (όπως οι ίδιοι λέτε σε άλλο άρθρο), αυτοί που είναι συμβατοί για ενδεχόμενο κυβερνητικό συνασπισμό με το ΜΗΡ.
4ον πάντα στην Ελλάδα μπαίναμε σε διαδικασία εναπόθεσης ελπίδων σε νεοανερχόμενες κοινωνικές δυνάμεις της γείτονος. Για μια φορά, ας απέχουμε. Ας περιμένουμε απλά να δούμε τι θα συμβεί, διχως να στέλνουμε την αλληλεγγύη μας σε αμφίβολους αποδέκτες.
Να είσαι καλά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ