Αρχική » Μπήκαν Ξημερώματα σαν τους Κλέφτες

Μπήκαν Ξημερώματα σαν τους Κλέφτες

από admin

Η Πλατεία Είμαστε Εμείς Και Είμαστε Παντού

Σαν τους κλέφτες που τρέμουν τη δημόσια αιδώ και κατακραυγή λίγο μετά τις 4 το πρωί αστυνομικές και εισαγγελέας εισέβαλαν στην πλατεία, άρχισαν να καταστρέφουν τη μία σκηνή μετά την άλλη και τις υποδομές των ομάδων της πλατείας Συντάγματος και προέβησαν σε δύο προσαγωγές [να τσεκαριστεί και ο αριθμός και αν έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις]. Όπως ακριβώς οι “γαλατάδες” της εποχής του αστυνομικού κράτους και της χούντας.

Από τα χέρια τους οι αγωνιστές που παρεβρίσκονταν εκεί, αντιστεκόμενοι, έσωσαν ότι μπορούσαν και κινηματογράφησαν τις “σκηνές απείρου κάλλους” μιας σιδερόφραχτης και δειλής δημοκρατίας και μιας δικαιοσύνης που λειτουργεί με βάση τους νόμους της νύχτας.

Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους:

Η πλατεία είμαστε όλοι εμείς, οι χιλιάδες απλοί καθημερινοί άνθρωποι που στέκονται όρθιοι απέναντι σε μια κυνική, αντιλαϊκή, αντιδημοκρατική, διεφθαρμένη οικονομική και πολιτική εξουσία που απελπισμένη μπροστά στην αποτυχία της προσπαθεί να σωθεί με κάθε τρόπο.

Δεν θα γίνουμε εμείς τα θύματα της.

Δεν φοβόμαστε, δεν υποκύπτουμε.

 

Τους πληροφορούμε πως πλανούνται οικτρά αν νομίζουν ότι “καθαρίζοντας” και κάνοντας φρούριο την πλατεία Συντάγματος θα προφυλαχτούνε. Υπάρχουν δεκάδες πλατείες πλέον παντού στην Αθήνα, εκατοντάδες πλατείες πλέον παντού στην Ελλάδα. Είμαστε σε κάθε γειτονιά, μαζί με κάθε κάτοικο αυτής της χώρας.

Είμαστε τα εκατομμύρια της κοινωνίας κόντρα σε μία χούφτα διεφθαρμένους και υποτελείς εντολοδόχους που πουλάνε τζάμπα μαγκιά με τους μισθοφόρους της εξουσίας.

Είμαστε παντού.

Και ότι και να κάνουν δεν μπορούν να μας διώξουν. Οι δρόμοι και οι πλατείες, όπως οι δουλειές, οι παραγωγικές δομές, ο πλούτος αυτής της χώρας και τα δικαιωμάτα μας ανήκουν σε εμάς. Αυτά δεν τα χαρίζουμε σε κανέναν. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε να τα πάρουμε στα χέρια μας.

Το είπαμε, το ξαναλέμε και το εννοούμε:

Δεν θα φύγουμε αν δεν φύγουν.

Όλοι στην πλατεία Συντάγματος σήμερα Σαββάτο 30 Ιουλίου, στις 5μμ.

Η τρομοκρατία της Χούντας κυβέρνησης – τρόϊκας – μνημονίου δεν θα περάσουν.

Δεν μας φοβίζετε. Μας εξοργίζετε.

Συνεχίζουμε ειρηνικά – αποφασιστικά – δημιουργικά.

Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας Συντάγματος

ΣΧΕΤΙΚΑ

5 ΣΧΟΛΙΑ

Σταύρος Μαρουφίδης 30 Ιουλίου 2011 - 14:37

Aυτοί είναι προδότες και θα έρθει η μέρα τους. Εσεις που κάθεστε στο συνταγμα τόσο καιρό ποιό το αποτέλεσμα; Πάρτε αποφάσεις για δραστικά μέτρα, για να έρθουμε όλοι μαζί σας να τελειώνουμε μαζί τους μια και καλή. Αντε γιατί σας έχουμε βαρεθεί και τους δύο.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γιώργος Ρακκάς 30 Ιουλίου 2011 - 14:43

«Πάρτε αποφάσεις για δραστικά μέτρα»; Γιατί; Κυβέρνηση είμαστε; Μπορούμε; Και τι σόι αίτημα είναι αυτό; Δηλαδή υπάρχουν «δραστικά μέτρα» τα οποία από τη μία μέρα στην άλλη θα μας επιστρέψουν στην πρώτερη κατάσταση της αφθονίας;

Να το βάλετε καλά στο μυαλό σας. Κάναμε 30 χρόνια λάθος δρόμου και επιλογών για να υποδουλωθούμε σήμερα σε αυτούς που υποτασσόμαστε. Προκειμένου να αποτινάξουμε αυτό το ζυγό, θέλει δουλειά πολλή. Και είναι πολλά πράγματα να αλλάξουν. Από το πώς σκέφτεται ο κάθε ένας, μέχρι το πώς είναι δομημένη η οικονομία αυτής της χώρας.

Όλα αυτά δεν γίνονται σε μία μέρα, ούτε σε ένα μήνα, ούτε σε ένα χρόνο. Θα γίνουν βήμα-βήμα, με δάκρυα και αίμα. Και πόλεμο με αυτό το καθεστώς το οποίο έφερε τον κατακτητή μέσα στη χώρα και του προσφέρει γή και ύδωρ.

Αν εσείς αποζητάτε «δραστικά μέτρα», κι αν εσείς μπροστά στο συμβάν του νέου πασοκικού φασισμού, να μπαίνουν τα ματ τα ξημερώματα στην πλατεία και να την εκκαθαρίζουν, λέτε ότι «μας βαρεθήκατε» και τους δύο, τότε το πιο πιθανόν είναι να πέσετε θύματα κάποιου προφήτη, από τους αρκετούς που τριγυρνάνε στην πολιτική σήμερα, και οι οποίοι εγγυούνται αβάδιστα, αβίαστα, επιστροφή στις εποχές «που δέναμε τα σκυλιά με τα λουκάνικα»…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γιώργος Κυριακού 30 Ιουλίου 2011 - 20:20

Όσο ακολουθούνται φασιστικές πρακτικές αυτού του τύπου από την κυβέρνηση, θα πρέπει να έχουμε τα μάτια μας και τα μυαλά μας ανοικτά. Οφείλουμε να υπερασπιστούμε αυτή τη χώρα και να την οδηγήσουμε μπροστά απαλλαγμένη από οποιαδήποτε μεταπολιτευτική νοοτροπία βολέματος και τεχνητής ευμάρειας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
δελφινάκι 31 Ιουλίου 2011 - 20:37

http://www.youtube.com/watch?v=mrA6Lka2NUk

Πάνω από 35 χρόνια περάσαν, δώρα πια να μοιράσουν δεν έχουν οι οχθροί, και μεις ακόμα φωνάζουμε στα σκοτεινά και γελάμε σαν τα παιδιά, αν δε φωνάζουμε κι όλας ζήτω και γειά, για το “δίκιο” των εχθρών, που προβάλλετε μέσα από τα κυριάρχα μεσα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ευαγγελία 2 Αυγούστου 2011 - 02:35

Όσο σκέφτομαι τα πράγματα, τόσο πείθομαι για την αναγκαιότητα ενός δημοψηφίσματος του λαού, οργανωμένο από τον ίδιο. Φυσικά δεν αναφέρομαι στα ψευτοδημοψηφίσματα που προτείνει ο Γιωργάκης κατά καιρούς… Πιστεύω ότι θα είναι ένα πολύ ισχυρό όπλο πολιτικής πίεσης. Μη βιαστείτε να το συγκρίνετε με του Χριστόδουλου. Δεν είναι το ίδιο και ούτε θα έχει την ίδια στόχευση. Εκείνο ήθελε να πείσει την τότε κυβέρνηση να πράξει κάτι. Σήμερα ξεκινάμε με το δεδομένο ότι η κυβέρνηση αγνοεί επιδεικτικά το λαό. Ένα δημοψήφισμα θα γινόταν λοιπόν πρωτίστως για λόγους εντυπώσεων. Θα θυμάστε από το σχολείο ότι πολλοί ήταν οι καθηγητές που δεν πολυσυμπαθούσαμε, αλλά αν για κάποιον ξεκινούσε συλλογή υπογραφών για να φύγει, δεν τον πολυσήκωνε το κλίμα μετά… Το θέμα μας δεν είναι να καταλάβει ο ΓΑΠ ότι είναι ανεπιθύμητος και να μας αδειάσει τη γωνιά, αλλά να καταλάβει με τρανταχτό τρόπο (συγκεκριμένος και μετρήσιμος αριθμός υπογραφών) όλος ο κόσμος ότι ο ελληνικός λαός δεν εγκρίνει καμία ενέργεια της παρούσας κυβέρνησης και ότι θα κάνει το παν για να την ανατρέψει. Χρησιμότατο εργαλείο συν τοις άλλοις για μια μελλοντική κυβέρνηση, η οποία θα επιχειρήσει να βγάλει τα δάνεια της Τρόικας επαχθή και απεχθή. Ενδεχομένως να ακυρώσει όσες αγοραπωλησίες θα προλάβουν να κάνουν οι μαριονέτες που μας κυβερνούν. Με τη βοήθεια του Διαδικτύου μπορούμε να δώσουμε όση δημοσιότητα θέλουμε. Αναφορικά με τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, δεν πρόκειται για κάτι που μπορεί να το οργανώσει ένας άνθρωπος π.χ. εγώ. Πρέπει να υπάρχει μια πολυπληθής ομάδα, ώστε να μην μπορεί το καθεστώς να προβεί στην εξόντωσή της με οποιονδήποτε τρόπο. Πρέπει να υπάρχει απαραίτητα ομάδα νομικών. Για να πειστεί ο κόσμος να υπογράψει, θα πρέπει να εξασφαλίζεται ότι η όλη ιστορία δεν γίνεται, για να τον φακελώσουνε. Δύσκολο πράγμα, καθότι όλοι μας γινόμαστε όλο και πιο καχύποπτοι, ειδικά μετά το λεφτά υπάρχουν… Αν είχε ξεκινήσει κάτι τέτοιο η Σπίθα, θα ήταν πιο εύκολο λόγω της αναγνωρισιμότητας του προσώπου του Θεοδωράκη. Τι να κάνουμε όμως, δεν το έκανε η Σπίθα. Πρέπει να γίνει όμως. Και μόνο ως προιον συλλογικής δουλειάς, θα μπορέσει να οργανωθεί και να προχωρήσει ένα τέτοιο εγχείρημα. Βλέπω ότι προτείνεται πια από πολλές μεριές. Και ο ίδιος ο κ. Καραμπελιάς είχε θέσει το θέμα. Μακάρι να μην αργήσουν να ωριμάσουν οι συνθήκες. Με αυτούς που μπλέξαμε, δεν θα γλιτώσουμε χωρίς κάτι δραστικό. Άλλωστε τους το χρωστάμε. Οι άθλιοι κυβερνώντες μας δεν γυρνούσαν από χώρα σε χώρα κατασυκοφαντώντας μας? Καιρός να τους το ανταποδώσουμε με τόκο μάλιστα…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ