Την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου και ώρα 7 μ.μ., το «Κοινοτικόν» διοργανώνει στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης (Πλατεία Γεωργίου) εκδήλωση-συζήτηση με θέμα:
«Πέρα από το Χρέος, τα Μνημόνια και τις Αυταπάτες: Η ανάγκη για μια Ενδογενή Παραγωγική Ανασυγκρότηση»
Θα μιλήσουν:
Γ. Καραμπελιάς (Οικονομολόγος – Συγγραφέας)
Α. Κυράνης (Αρχιτέκτονας)
Β. Πισσίας (Δρ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων)
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Θ. Ντρίνιας (Δημοτικός Σύμβουλος, «Κοινοτικόν»)
Περίληψη Εκδήλωσης
Η εκθεμελιωτική κρίση που βιώνουμε είναι μεταξύ άλλων το αποτέλεσμα της συνάντησης της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης και της εξάντλησης του ντόπιου κυρίαρχου παρασιτικού, μεταπρατικού και κλεπτοκρατικού μοντέλου που επέβαλαν οι άρχουσες ελίτ της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες. Η δική μας άποψη είναι ότι σαν χώρα δεν πρόκειται να ξεφύγουμε από την τανάλια των μνημονίων, όπως και αν τα βαφτίσουν οι κυβερνώντες, ούτε από τους πάτρωνές μας αν δεν αποκτήσουμε αυτοδύναμη παραγωγική υπόσταση. Ενώ η σοβαρή πολιτική ανατροπή στην οποία είχε εναποθέσει τις ελπίδες του η πλειοψηφία του ελληνικού λαού συντελέστηκε με τις τελευταίες εκλογές, δεν φαίνεται να έχει εμπεδωθεί η έλλειψη μιας ενδογενούς στρατηγικής, με έρμα, κέντρο και κύρια αναφορά τις αληθινές δυνατότητες και ανάγκες αυτού του λαού και αυτής της χώρας. Χωρίς όμως σαφή στρατηγική, στηριγμένη στην πολύτιμη ταυτότητα αυτού του τόπου, δεν αντιμετωπίζονται οι εχθρικοί σχεδιασμοί των σύγχρονων αποικιοκρατικών κέντρων.
Η πρόσκληση αυτή εγκαινιάζει έναν κύκλο εκδηλώσεων που ξεκινάμε ως «Κοινοτικόν» και αφορά ακριβώς στο άνοιγμα αυτής της συζήτησης σχετικά με τις δυνατότητες και τις προϋποθέσεις μιας ενδογενούς παραγωγικής ανασυγκρότησης, επιζητώντας την υπέρβαση μονοδιάστατων ερμηνειών της βαθιάς κρίσης που συνθλίβει τη χώρα και αποσαφηνίζοντας τις βαθύτερες αιτίες που μας οδήγησαν μέχρι εδώ. Είμαστε πεισμένοι ότι μια τέτοια συζήτηση αφορά στην μέγιστη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
1 ΣΧΟΛΙΟ
Ενδιαφέρον πάνελ: οικονομολόγος-συγγραφέας, αρχιτέκτονας, καθ. ΤΕΙ, Δημ. Σύμβουλος.
Ούτε ένας αγρότης, βιοτέχνης, βιομήχανος, ή εν γένει παραγωγός του πρωτογενούς ή δευτερογενούς τομέα. Επίσης κανείς εξαγωγέας.
Γιατί; Δεν έχουν κάτι αξιόλογο να προσθέσουν στην συζήτηση; Μήπως τέτοια πάνελ είναι λίγο αυτοαναφορικά;