Αρχική » Πρώτη Φορά ΦΠΑ!

Πρώτη Φορά ΦΠΑ!

από Νικόλας Δημητριάδης

Με την ευκαιρία του κυβερνητικού προγράμματος «Πρώτη φορά Αριστερά», σας παρουσιάζουμε τη δημιουργική και ασαφή οικονομική πολιτική του νέου Φ.Π.Α. «Πρώτη φορά ΦΠΑ», λοιπόν, για μια σειρά από υπηρεσίες και προϊόντα!

 Ειδικός συντελεστής ΦΠΑ για σοκολάτες, γαριδάκια, τσιπς, κοψίδια και πάσης φύσεως λιπίδια και τριγλυκερίδια. Κανείς δεν παχαίνει ατιμώρητος πλέον. Εξαιρoύνται οι κ.κ. Φίλης και Βούτσης.

 Νέος φόρος για τα σόσιαλ μήντια. Κάθε τουιτάρισμα, σερφάρισμα, μπλογκάρισμα θα επιβαρύνεται με τον ενισχυμένο Τσατ ταξ. Εξαιρούνται τα σόσιαλ-ιστικά μήντια και όσοι κάνουν λάικ στο φέισμπουκ του πρωθυπουργού.

 Τον φόρο αυτό θα καταβάλλουν όσοι από απροσεξία επιβαρύνουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας. 5 ευρώ ο επίδεσμος (το μέτρο), 3 ευρώ το κάθε ράμμα, 5 ευρώ ο ορός (το λίτρο) κ.λπ. Εξαιρούνται οι δαρμένοι διαδηλωτές.

 Στο πλαίσιο εκδημοκρατισμού των Σωμάτων Ασφαλείας προωθείται ο Μ.Α.Τ. ΤΑΞ, που θα χρεώνει τους αστυνομικούς για κάθε γκλομπιά που ρίχνουν. Τα δακρυγόνα θα έχουν αυξημένο συντελεστή, όπως και οι κροτίδες. Εξαιρούνται, μεν, τα φιλικά χτυπήματα στην πλάτη, όχι, όμως, και στο κεφάλι.

 Για έναν διεθνισμό της ευθύνης. Κάθε εισφορά αλληλεγγύης σε Παλαιστίνιους, Ζαπατίστας, Κούρδους κ.λπ. θα επιβαρύνεται με μικρό συντελεστή Φ.Π.Α., ώστε να αποδεικνύουν και αυτοί με τη σειρά τους την αλληλεγγύη τους στον δοκιμαζόμενο συριζαϊκό λαό. Εξαιρούνται οι εισφορές υπέρ των Ποδέμος.

 Όντας ο σύγχρονος Ζορμπάς και διεθνώς αναγνωρίσιμο «φάσιον άικον», ο κος Βαρουφάκης αναδεικνύεται στο συγκριτικό διαφημιστικό πλεονέκτημα της χώρας μας, εν όψει της τουριστικής σαιζόν. Κάθε τουριστική επιχείρηση που θα θελήσει να περιλάβει τον κύριο υπουργό στη διαφημιστική της καμπάνια, θα καταβάλλει ειδικό Φ.Π.Α. στο υπουργείο Τουρισμού. Εξαιρούνται οι επιχειρήσεις της Αίγινας.

εφημερίδα Ρήξη, φ. 113, Απρίλιος 2015

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ