Αρχική »    ΕΛΛΑΣ-ΣΕΡΒΙΑ: ΣΥΜΜΑΧΙΑ

   ΕΛΛΑΣ-ΣΕΡΒΙΑ: ΣΥΜΜΑΧΙΑ

από Άρδην - Ρήξη

Άρδην τ. 19-20

Αυτό το σύνθημα που βρέθηκε σε χιλιάδες και εκατοντάδες χιλιάδες στόματα στη διάρκεια των διαδηλώσεων αλληλεγγύης στους Σέρβους στην Ελλάδα, αυτό το σύνθημα που υλοποιήθηκε μέσα από καραβάνια Ελλήνων, καλλιτεχνών, συνδικαλιστών, πανεπιστημιακών, απλών πολιτών, που βάδισαν προς το φλεγόμενο Βελιγράδι, και με καμιόνια βοήθειας προς τον αδελφό σερβικό λαό, που αντιμετωπίζει μόνος του την βαρβαρότητα του ΝΑΤΟ, δεν είναι ένα απλό σύνθημα. Είναι ένα πρόγραμμα, είναι μια πολεμική ιαχή, είναι οι ευρωπαϊκοί δρόμοι της Ελλάδας για τον 21ο αιώνα!

Γνωρίζουμε την πρόκληση που εμπεριέχει αυτή η δήλωση, και την υπογράφουμε με πλήρη συναίσθηση της σημασίας της. Εδώ, τώρα, στη φωτιά της μάχης, οικοδομείται μια νέα συμμαχία. Ο σερβικός λαός βρίσκεται στην πρωτοπορία της αντίστασης στη Νέα Τάξη Πραγμάτων (Νέα Τάξη ευαγγελιζόταν και ο Χίτλερ), και ο ελληνικός λαός αποτελεί τον πλέον ανεκτίμητο σύμμαχό του, αποτελεί τα μετόπισθεν του μαχόμενου γιουγκοσλαβικού λαού, αποτελεί τον διεθνή συμπαραστάτη του. Η ελληνική σημαία συντροφεύει στα πέρατα της γης την γιουγκοσλαβική, σε όλες τις εκδηλώσεις και διαδηλώσεις ενάντια στους βομβαρδισμούς. Οι Έλληνες της διασποράς κατακλύζουν τις ξένες εφημερίδες με επιστολές, οι Έλληνες συμπαραστέκονται στους Σέρβους, στη μάχη του Διαδικτύου, οι Έλληνες, αν χρειαστεί, θα πολεμήσουν σαν εθελοντές για την άμυνα της Σερβίας από τους δολοφόνους της Νέας Τάξης.

Οι Έλληνες παρά τη στάση της κυβέρνησής τους ­–αν μπορεί να ονομαστεί ακόμα κυβέρνηση αυτό το πράγμα που μας κυβερνά– ξεπέρασαν κατά πολύ τους Ρώσους, ή τους Λευκορώσους, και αυτό κρύβει κάτι βαθύτερο, κάτι που ξεπερνάει την σλαβική αλληλεγγύη ή την ορθόδοξη κοινότητα, κρύβει την βαθιά ιστορική κοινότητα, την βαλκανική ταυτότητα και αλληλεγγύη  των λαών μας. Αποκαλύπτει στο φως της μέρας μια κρυμμένη ή εξαφανισμένη κοινότητα. Οι νατοϊκοί βομβαρδισμοί λες και ανατίναξαν και έκαναν σκόνη  το μπετόν που έριξαν εδώ και αιώνες ή δεκαετίες οι ξένες δυνάμεις και αποκαλύφθηκε στο φως της μέρας αίφνης το άγαλμα, το κατόρθωμα της ιστορίας και του μέλλοντος. Γιατί οι Έλληνες και οι Σέρβοι κατάλαβαν πώς η ιστορία τους είναι αξεδιάλυτα δεμένη. Κατάλαβαν πως οι βαλκανικοί λαοί θα βγουν από το περιθώριο μόνο εάν είναι ενωμένοι, και απόδειξαν, αποδεικνύουν μέσα στη φωτιά πως ο ιστορικός πυρήνας,  το σημείο πύκνωσης της βαλκανικής αλληλεγγύης και ενότητας, είναι η συμμαχία Ελλάδας-Σερβίας. Οι πολιτικοί και οι ψευδοαναλυτές (“στρατηγικοί”, ή απλώς μισθοδούμενοι) που γυρίζουν στα κανάλια και παράγουν τόνους από τυπωμένο χαρτί προς ανακύκλωση, φροντίζουν να υπενθυμίζουν στον ελληνικό λαό πως “η Ελλάδα δεν πρέπει να  γίνει μέρος του βαλκανικού προβλήματος, διότι δεν είναι βαλκανική χώρα, αλλά ευρωπαϊκή χώρα στα Βαλκάνια”! Και πως “καλό το συναίσθημα αλλά τα συμφέροντά μας είναι στη Δύση”. Και δεν τους περνάει καν από το μυαλό των άμοιρων, πως αυτό που είναι σήμερα σύνθημα, ζεστό αίμα, κραυγή και αλληλεγγύη, δεικνύει στους άμοιρους πολιτικούς, στους κρυόκωλους των Χάρβαρντ και άλλων Λόντον Σκουλ οφ Εκονόμικς, προς τα που φυσάει ο νέος άνεμος, και πως  η πυρκαγιά που άναψαν οι Νατοϊκοί βομβαρδισμοί είναι κι’ όλας μια πυρκαγιά που κατατρώει  προγράμματα, προσανατολισμούς και εντάξεις, είναι κι’ όλας μια πυρκαγιά μέσα στο μυαλό μας.  Γιατί κανείς δεν μπορεί να αλλάξει την ιστορία και τη γεωγραφία.

Σήμερα, την ώρα που τα Βαλκάνια ξεσχίζονται από την ξένη επέμβαση, σήμερα, διαγράφονται με καθαρότητα στα μυαλά των ανθρώπων οι μουσικές του μέλλοντος. Ξέρουμε πως όλα αυτά μοιάζουν εξωπραγματικά, πως τα Βαλκάνια φαντάζουν περισσότερο διαλυμένα από ποτέ άλλοτε, και οι επεμβάσεις των ξένων βρίσκονται στο ζενίθ, αλλά συνήθως τα οράματα διαμορφώνονται μέσα στη φωτιά και έχουν ως πρώτη προϋπόθεση τη συνάντηση των ίδιων των λαών. Και αυτό το βήμα έχει ήδη πραγματοποιηθεί, ο ελληνικός και ο σερβικός λαός έχουν ήδη συνάψει τη μεγάλη συμμαχία. που θα αποτελέσει τον άξονα της βαλκανικής συμμαχίας του μέλλοντός μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αρέσει σε %d bloggers: