Αρχική » Οι στρατολόγοι της 17 Νοέμβρη

Οι στρατολόγοι της 17 Νοέμβρη

από Άρδην - Ρήξη

του Γιώργου Καραμπελιά

Toυς βλέπω καθημερινά να χειρονομούν, να εμέσσουν, να πλειοδοτούν σε κραυγές και χολή, “άρον-άρον σταύρωσον”. Βλέπω το Διονύση Σαββόπουλο να υπογράφει για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου στον τοίχο της Νέας Υόρκης. Τους διαβάζω καθημερινά, –όλοι τους παλιοί Αριστεροί– να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για τις καταστρεπτικές συνέπειες της “τρομοκρατίας”. Όλα τα σταλινικά αθύρματα που “παράβλεπαν” τα γκουλάγκ για τις ανάγκες του “σοσιαλισμού” κόπτονται –όπως και ο Κουφοντίνας!– για την “αξία της ανθρώπινης ζωής”. Γιατί βέβαια πήραν μετάθεση, από τον Στάλιν, τον Μπρέζνιεφ και τον Τσαουσέσκου μεταγράφηκαν στο μισθολόγιο της μόνης “υπαρκτής” υπερδύναμης. Ήταν πάντα ρεαλιστές.

Και δίπλα μας ο Σαρόν διαπράττει γενοκτονία, ο Βαρδινογιάννης δολοφονεί μερικούς ακόμα στη Μότορ Όϊλ, από “αμέλεια”, δηλαδή για την προμελετημένη αύξηση των κερδών του, κανείς δεν διώκεται για το “Σαμίνα” και τη “Ρικομέξ”, και ο πλανητάρχης ετοιμάζεται να δολοφονήσει χιλιάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες στο Ιράκ.

Ξαφνικά καταλαβαίνω: “Οι στρατολόγοι της 17ης Νοέμβρη“ βρίσκονται μπροστά μας. Ποιος νέος θα μπορούσε να αντέξει τον οχετό της υποκρισίας τους, τις υστερικές κραυγές τους, τα κροκοδείλια δάκρυά τους, τα δισεκατομμύρια που σπαταλούν με τον πιο χυδαίο και απροκάλυπτο τρόπο, χωρίς να νιώσει μέσα του πως θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στον Κακαουνάκη και τον Κουφοντίνα, ανάμεσα στον Μπους και τον Μπιν Λάντεν ! Εσύ τι θα επέλεγες αγαπητέ αναγνώστη!

Είναι άραγε τόσο ηλίθιο το καθεστώς για να εξαπολύει τους προπαγανδιστές της τρομοκρατίας από τις οθόνες της τηλεόρασης; Όχι απλώς θέλει να μας υποχρεώσει να επιλέξουμε είτε δια του φόβου είτε δια της αηδίας στρατόπεδο!

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ