Αρχική » «Ο χρόνος εξαντλείται!»

«Ο χρόνος εξαντλείται!»

από Άρδην - Ρήξη

schengen-2-thumb-large-744x464

«Ο χρόνος εξαντλείται!» Η Ελλάδα σύντομα εκτός Σένγκεν;

του Βασίλη Στοϊλόπουλου

Μετά τις συστηματικές ταπεινώσεις του ελληνικού λαού, τις διαρκείς απειλές και τους ατέλειωτους εκβιασμούς στη διάρκεια της τελευταίας εξαετίας, τώρα, η Γερμανία προχωρά δολίως, με όχημα το προσφυγικό-μεταναστευτικό, στην αποπομπή της Ελλάδας από τη συνθήκη του Σέγκεν και τη μετατροπή της σ’ έναν τεράστιο αποθηκευτικό χώρο απροσδιορίστου αριθμού μεταναστών και προσφύγων. Αδυνατώντας να αντιμετωπίσει, παρά την ψευδοευφορία των γερμανικών ΜΜΕ, τις τρομερές πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές και πολιτισμικές επιπτώσεις που, στο πλαίσιο της προτεσταντικής “Willkommenskultur”, προκάλεσε η ίδια η Γερμανία με το ανοιχτό κάλεσμα της ανεκδιήγητης Μέρκελ στους όπου γης δεινοπαθούντες, επιδιώκει πλέον να φορτώσει στη χώρα μας προβλήματα που, σε συνδυασμό με την οικονομική της καχεξία, την κοινωνική της παρακμή και την πολιτική της αδυναμία, θα φέρει πιο κοντά το Finis Graeciae: Τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης μεταφέρονται σύντομα στα σύνορα Ελλάδας- Σκοπίων.  

Για τον σκοπό αυτό προετοιμάζουν, εδώ και λίγες εβδομάδες, την κοινή τους γνώμη: «Λόγω των προβλημάτων στα ελληνικά εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, συζητείται στο μεταξύ μια αποστολή της Frontex σε μια χώρα εκτός ΕΕ, της Μακεδονίας», η οποία «θα μπορούσε να χρησιμεύσει για τον έλεγχο των προσφύγων ή ακόμα και να τους σταματήσει στην πορεία τους από την Ελλάδα προς τη βόρεια Ευρώπη», επισημαίνει το Σπίγκελ (25-1-2016). Ήδη, από τον περασμένο Δεκέμβριο, ειδικό και έμπειρο προσωπικό από την Ουγγαρία βρίσκεται για το σκοπό αυτό στα Σκόπια φέρνοντας μαζί του και το κατάλληλο υλικό για να οχυρώσουν την Ευρώπη. Χαρακτηριστική και η δήλωση του ανυπόμονου Γερμανού υπουργού Εσωτερικών, Ντε Μεζιέρ: «Σε κάθε περίπτωση θα στηρίξουμε όλα τα μέτρα που θα κάνουν ισχυρότερο τον ρόλο της Frontex – σε όποια σύνορα και αν είναι.» Μετά τους διάφορους Ανατολικοευρωπαίους και η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Μικλ-Λάιτνερ μίλησε ανοιχτά «για πέταγμα της Ελλάδας εκτός Σένγκεν», προτρέποντας μάλιστα την ελληνική κυβέρνηση να θέσει τον ναυτικό της «υπό πολιτικό έλεγχο» για την προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων και αν δεν τα καταφέρει, τότε «το εξωτερικό σύνορο της Σένγκεν πρέπει να μετακινηθεί προς την κατεύθυνση της Κεντρικής Ευρώπης». Την ώρα που κάποιοι αιθεροβάμονες προσπαθούν να προτείνουν τους κατοίκους της Λέσβου για το νόμπελ ειρήνης, πολλοί στους διαδρόμους των Βρυξελλών μιλούν ήδη για μια «μικρότερη Σένγκεν» και όχι μόνο δεν αναλαμβάνουν την ηθική τουλάχιστον ευθύνη για τους καθημερινά αδικοπνιγμένους στο απροστάτευτο Αιγαίο, αλλά αναβαθμίζουν τη δουλεμπορική Τουρκία και μιλούν για ένα νέο παραπέτασμα στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας. Σύμφωνα δε με την Bild am Sonntag (24-1-2016) πολύ σύντομα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα θεσπίσει το νέο νομικό πλαίσιο για αποστολή της Frontex στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων, καθώς μέχρι τώρα οι αρμοδιότητες της περιορίζονταν εντός της ΕΕ. Η δε Financial Times υποστηρίζει πως ήδη την προηγούμενη εβδομάδα πραγματογνώμονες της Επιτροπής έκαναν αυτοψία στην περιοχή της ελληνοσκοπιανής μεθορίου για να εξετάσουν και τα συρματοπλέγματα που έστειλε εκεί ο Όρμπαν.

Και ενώ παραέξω συμβαίνουν όλα αυτά τα ανησυχητικά, στη χώρα της «φαιδράς πορτοκαλέας» ο κυρίαρχος πολιτικά εθνομηδενισμός πανηγυρίζει για τα σύμφωνα συμβίωσης του Καμίνη, συμμετέχει σε τραγελαφικές κομματικές φιέστες, ανασύρει εμφιλιοπολεμικές μνήμες και καμαρώνει για έναν υπουργό Μετανάστευσης, υμνητή της Μέρκελ: «Η πολιτική της Μέρκελ είναι ανθρώπινη, όπως αξίζει σε μια Ευρώπη του διαφωτισμού. Ξεχωρίζει απ’ όλους εκείνους που επιθυμούν μια Ευρώπη του Μεσαίωνα και της ξενοφοβίας» (die Zeit, 21-1-2016). Σε κάθε περίπτωση πάντως, για τον Ντε Μεζιέρ και την συντηρητική Welt am Sonntag (24-1-2016), «η υπομονή με τους Έλληνες τελείωσε». Όπως άλλωστε και η υπομονή της πλειοψηφίας των Γερμανών με την ακραία αμερικανόφιλη Μέρκελ που, για να σωθεί πολιτικά, λόγω της αποτυχίας της στο μεταναστευτικό, αποφάσισε να περιορίσει τις απρόβλεπτα γιγαντιαίες μεταναστευτικές ροές προς τη Γερμανία, με το να τις εγκλωβίσει σε μια χώρα, την Ελλάδα, που μοιραίως θα μεταμορφώνεται σταδιακά σε αφιλόξενο και ασταθή πολιτικά χώρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ