Αρχική » Μάθημα κιτρινισμού ή … «ψωνίσαμε από Σβέρκο»

Μάθημα κιτρινισμού ή … «ψωνίσαμε από Σβέρκο»

από Άρδην - Ρήξη

rasputin1

Μάθημα κιτρινισμού ή … «ψωνίσαμε από Σβέρκο»

της Χριστίνας  Σταματοπούλου

Στο φύλλο του Σαββάτου 19 Νοεμβρίου της Εφημερίδας των Συντακτών, δημοσιεύτηκε ένα άρθρο κάποιου κυρίου Σβέρκου όπου μπορεί κανείς να πάρει εξαιρετικά μαθήματα κιτρινισμού. Το άρθρο τιτλοφορείται «Όλα τα εξαπτέρυγα της Εκκλησίας» και προσπαθεί (!) να κάνει μια ανάλυση της κατάστασης που επικρατεί στην Εκκλησία και τους ιεράρχες, φυσικά με κριτήρια αριστεριστή της συμφοράς και γι’ αυτό χωρίς καμία σχέση με την ελληνική πραγματικότητα.

Αυτό όμως είναι το λιγότερο. Τόσα ξέρει, τόσα λέει, ή, κατά πως λέει ο ποιητής: «Δεν φταίει αυτός, τόσος ήταν». Εκείνο όμως που είναι ανεπίτρεπτο είναι ο κιτρινισμός και οι ανενδοίαστες συκοφαντίες που αναμασάει. Θαυμάστε δημοσιογραφική δεοντολογία:

«Όσοι γνωρίζουν από παλιά τον Ιερώνυμο επισημαίνουν ότι ποτέ δεν θέλησε να αιφνιδιαστεί από την πολιτική [ ]. Με άλλα λόγια, προετοιμάζεται αρκετά πριν από μια σημαντική αλλαγή. Και συμπληρώνουν χαρακτηριστικά: “Όπως προετοιμαζόταν κάποτε για την έλευση του Αλέξη Τσίπρα, προετοιμάζεται τώρα για την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη”. Συνομιλεί άλλωστε σχεδόν καθημερινά με πρόσωπα όπως ο συγγραφέας Γιώργος Καραμπελιάς». (Η υπογράμμιση δική μας).

Ο δεξιοτέχνης «δημοσιογράφος» μας κατασκευάζει το γνωστό αμάλγαμα: πρώτα λέει  ότι ο Ιερώνυμος «προετοιμάζεται για την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη» και στην αμέσως επόμενη φράση αναφέρεται στις καθημερινές συνομιλίες του με τον Καραμπελιά. Η εξίσωση λύθηκε, Μητσοτάκης=Καραμπελιάς! Όπερ έδει δείξαι. Άξιος ο μισθός σας κύριε Σβέρκο! Πετάει τις ανοησίες και τα ψεύδη του χωρίς αιδώ, χωρίς τεκμηρίωση και, φυσικά, κατά τη γνωστή ρήση «λέγε, λέγε, κάτι θα μείνει», του μέντορά του Γκέμπελς.

Αν ο Καραμπελιάς συνομωτούσε με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο υπέρ του Μητσοτάκη, μάλλον εμείς –και προπαντός ο ίδιος ο Καραμπελιάς– θα είμαστε οι πρώτοι που θα το γνωρίζαμε. Τώρα, βέβαια, αν ζητήσουμε από τον κύριο Σβέρκο να μας πει πότε έπεσε στην αντίληψή του μια τέτοια «συνομιλία», γράφει με τέτοιον τρόπο ώστε να μας παραπέμπει στις «πηγές» του, δηλαδή σε κάποιους που «γνωρίζουν από παλιά» τον αρχιεπίσκοπο, πηγές βέβαια τις οποίες κρατάει ανώνυμες! Είναι φανερό ότι ο εν λόγω κύριος έχει φοιτήσει με επιμέλεια στη σχολή κιτρινισμού του γνωστού μας «Ιού», από τα παλιά χρόνια της Ελευθεροτυπίας.

Εμείς όμως διαθέτουμε την πιο τρανταχτή απόδειξη (sic) ότι ο αρχιεπίσκοπος δεν συμβουλεύεται τον Καραμπελιά, γιατί αν το έκανε, μάλλον δεν θα είχε πέσει στις παγίδες που του έχει στήσει επανειλημμένα ο κ. Τσίπρας!!

Και για να σοβαρευτούμε λίγο, χαρά μας που μας θυμήθηκαν πάλι στο χαλκείο τους. Αυτό σημαίνει ότι θορυβήθηκαν από την απήχηση που έχει η δουλειά του Άρδην και βάζουν μπροστά τη μηχανή της συκοφαντίας, τη μόνη που γνωρίζουν, μια και από επιχειρήματα έχουν ξεμείνει εδώ και πολύ καιρό.

Εν κατακλείδι δε, δεν κατανοούμε που βρίσκεται το μεμπτό στο να συνομιλεί κάποιος με τον Αρχιεπίσκοπο. Σίγουρα, πάντως, προτιμούμε να μας χαρακτηρίζουν εξαπτέρυγα της Εκκλησίας παρά εξαπτέρυγα της πιο επονείδιστης μνημονιακής κυβέρνησης που έχει γνωρίσει η χώρα, τίτλο που φαίνεται να διεκδικεί ο κύριος Σβέρκος και οι συν αυτώ. Τουλάχιστον η Εκκλησία ταΐζει τον κόσμο που έχει αφήσει νηστικό ο Τσίπρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ

4 ΣΧΟΛΙΑ

diaxeiristis 22 Νοεμβρίου 2016 - 23:33

Υπάρχει, βέβαια, και μια διάσταση επί της ουσίας: Ελάχιστοι, και μεταξύ αυτών κυρίως ο Γ. Καραμπελιάς και το Κίνημα Άρδην, παρεμβαίνουν στον πολιτικό διάλογο που διεξάγεται, και καταδεικνύουν τα πραγματικά κίνητρα της πολιτικής που προσπαθεί να επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Παιδεία: Δεν είναι, τάχα, ο «χωρισμός» κράτους-Εκκλησίας ούτε βέβαια και η απόρριψη του «σωβινισμού» (sic!) που υπαγορεύουν αυτές τις πολιτικές. Είναι εν γένει η αποεθνικοποίηση της κοινωνίας και η ριζική, «από τα πάνω», και γι’ αυτό εξόχως αντιδημοκρατική, προσπάθεια να απομονωθούν οι νεώτερες γενιές από την επίδραση της ιστορικής πορείας του λαού μας. Ένα πνευματικό μνημόνιο, δηλαδή, ως απαραίτητο συμπλήρωμα του οικονομικού και του γεωπολιτικού μνημονίου που επελαύνει σήμερα στη χώρα. Και η αποκάλυψη αυτής της διάστασης σαφέστατα ενοχλεί, γιατί ξετινάζει και το τελευταίο πρόσχημα «προοδευτισμού» που προβάλλει αυτή η κυβέρνηση.
Το ίδιο θα συμβεί και σε μια άλλη περίπτωση, προπαγανδιστικής αναφοράς σε τοποθετήσεις του Γ.Καραμπελιά και θέσεις του Άρδην, από την αγνώστων λοιπών στοιχείων –και σαφέστατα φιλοκυβερνητική– ιστοσελίδα epikairo.com• σε (τι άλλο;) ανώνυμο άρθρο που δημοσιοποιείται την 1η Οκτωβρίου 2016, υπό τον τίτλο «Καραμπελιάς: Άθλιος υβριστής Παυλόπουλου και Σακελλαρίου-θλιβερό πιόνι των νταβατζήδων», ο Γ.Κ. καθυβρίζεται ως «συνήγορος των καναλαρχών» – προφανώς γιατί «χαλάει τη σούπα» της «αντιδιαπλοκής», με τη συμμετοχή του σε κάποια τηλεοπτικά πάνελ, όπου και καταγγέλλει τα νέα δίκτυα της διαπλοκής που προσπαθεί εναγωνίως να στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την παραμονή του στην εξουσία μέσα από την διαδικασία… αδειοδότησης των καναλιών.
Αναφέρουμε αυτά τα δύο δημοσιεύματα γιατί πίσω από αυτά κρύβεται η ίδια λογική. Κι αν για το καταφανέστατα «κυβερνητικό υποβρύχιο» του epikairo.gr τέτοιες πρακτικές είναι αναμενόμενες –γιατί το μόνο που λειτουργεί στην παρούσα κυβέρνηση είναι τα τρολλ που έχει εξαπολύσει σε όλο το διαδίκτυο–, είναι εξόχως θλιβερό οι ίδιες πρακτικές να αναπαράγονται από μια συνεταιριστική εφημερίδα που κανονικά θα έπρεπε να είναι αδέσμευτη και να τοποθετείται απέναντι στην εξουσία –ιδίως σε αυτήν την εξουσία που αποδεικνύεται άκρως τυραννική για τον ελληνικό λαό.
Γιώργος Ρακκάς

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
MakGreek 23 Νοεμβρίου 2016 - 14:57

Εξαιρετικό το άρθρο! Όσο η κίνηση θα μεγαλώνει τόσο οι συριζαίϊκοι οχετοί θα πολλαπλασιάζονται. Προχωράμε…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ 24 Νοεμβρίου 2016 - 00:00

https://www.youtube.com/watch?v=qwgSgyaf5m4
Αφιερωμένο εξαιρετικά….

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΑΠ 27 Νοεμβρίου 2016 - 20:37

θα πηδηχτώ απ’το παράθυρο

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ