Αρχική » «Άθως Θύραυλοι Στώμεν», έκθεση φωτογραφίας Δημ. Λουζικιώτη (17-12-17)

«Άθως Θύραυλοι Στώμεν», έκθεση φωτογραφίας Δημ. Λουζικιώτη (17-12-17)

από Άρδην - Ρήξη

Ατομική έκθεση φωτογραφίας του Δημήτρη Γ. Λουζικιώτη – τμήμα του φωτογραφικού project «Άθως Θύραυλοι Στώμεν» – παρουσιάζεται στο εμβληματικό κτήριο «Αρχοντικό των Μπενιζέλων» στην Πλάκα. Διάρκεια έκθεσης 17 Δεκεμβρίου – 7 Ιανουαρίου.
Πρόκειται για μια μονοθεματική έκθεση είκοσι έργων, με θύρες και παράθυρα από κτήρια του Αγίου Όρους, για την οποία ο καλλιτέχνης εργάστηκε από τις αρχές του 2.000 και παρουσιάστηκε πέρσι στο ομώνυμο φωτογραφικό λεύκωμα (εκδόσεις «Χαρτόδετο», 2016).

 

Στην εισαγωγή του λευκώματος, γράφει μεταξύ άλλων, ο Φαίδων Χατζηαντωνίου«…η έκδοση του φωτογραφικού λευκώματος… διασώζει μια αντιπροσωπευτική συλλογή θυρών και παραθύρων, εκ των οποίων ορισμένα δεν υπάρχουν πια. Απότοκα της χρείας, φορείς μνήμης, τεκμήρια δεξιοτήτων και πολιτισμού, οι θύρες και τα παραθύρια ανήκουν κι αυτά στα πιο ευπαθή –και, τελικά, αναλώσιμα– στοιχεία της οικοδομικής ιστορίας ενός τόπου. Και ας έχουμε πάντα κατά νου, θύραυλοι εμείς, ότι όπως τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής, έτσι και οι θύρες και τα παραθύρια μαρτυρούν τον αθέατο πυρήνα της ζωής που ορίζουν και φυλάττουν και γι’ αυτό αξίζουν την προσοχή, τον σεβασμό και την αγάπη μας».

Event Information
«Αρχοντικό των Μπενιζέλων», Αδριανού 96 Πλάκα, Αθήνα
Εγκαίνια: Κυριακή 17 Δεκεμβρίου,12.00 μεσημέρι
Διάρκεια έκθεσης: 17 Δεκεμβρίου – 7 Ιανουαρίου 2018
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη και Πέμπτη 10.00–13.00, Κυριακή 11.00–16.00
Τηλ.: 2103248861, www.archontiko-mpenizelon.gr – info@archontiko-mpenizelon.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ