Αρχική » Μετά το φυσικό αέριο θα ζητήσει την ψυχή μας, δεν έμεινε και τίποτ΄ άλλο

Μετά το φυσικό αέριο θα ζητήσει την ψυχή μας, δεν έμεινε και τίποτ΄ άλλο

από Άρδην - Ρήξη
Μετά το φυσικό αέριο θα ζητήσει την ψυχή μας, δεν έμεινε και τίποτ΄ άλλο
Του Άριστου Μιχαηλίδη από τον Φιλελεύθερο

Άκου ιδέα! Μια κοινή επιτροπή για το φυσικό αέριο θα είναι Μέτρο Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης! Ό,τι πελλάρα κόψει ο νους τους μας την ρίχνουν οι εταίροι μας. «Η δημιουργία μιας επιτροπής για το φυσικό αέριο θα μπορούσε να είναι ένα πολύ ισχυρό και δυνατό ΜΟΕ. Δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί η ε/κ πλευρά δεν θέλει να το κάνει αυτό», λέει με το γνωστό θράσος των χιλίων πιθήκων ο Μουσταφά Ακιντζί, και κάθονται οι δικοί μας κι ακούνε αποσβολωμένοι κι έτοιμοι να του ξαναχειροκροτήσουν που είναι τόσο συγκαταβατικός και ανθρώπινος.

Ο άνθρωπος, που αρνήθηκε ακόμα και να παρέμβει (την εποχή του μομέντουμ, μάλιστα) για να ανακληθεί η απόφαση της ψευδοκυβέρνησης να απαγορεύει λειτουργίες σε εκκλησίες, διότι, έλεγε, αυτό είναι δουλειά της «κυβέρνησης», δυσκολεύεται να καταλάβει γιατί δεν θέλει η ε/κ πλευρά να κάνει αυτή την κοινή επιτροπή. Ο άνθρωπος που επί δικής του ηγεσίας, εμποδίστηκε ακόμα και να εισέλθουν στη νεκρή πόλη της Αμμοχώστου ξένοι εμπειρογνώμονες (μαζί με Ε/κ και Τ/κ επιστήμονες) για να μελετήσουν την κατάσταση, παριστάνει και την αθώα περιστερά με το φυσικό αέριο. Αλλά, αφού βρίσκει έδαφος να πουλάει πνεύμα γιατί να μην πουλήσει;

Έχει, λέει, παράπονο από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη γιατί στην επιστολή του προς τον Γκουτέρες «δεν είχε ούτε μια γραμμή για την εκ περιτροπής προεδρία». Μα, την εκ περιτροπής προεδρία την αποδέχτηκε ο Αναστασιάδης στο Κραν Μοντάνα και το ερώτημα δεν είναι γιατί «δεν είχε ούτε μία γραμμή» στην επιστολή του, αλλά τι αντάλλαγμα έλαβε για αυτή την υποχώρηση. Διότι, δώσε – δώσε φτάσαμε να τα δώσουμε όλα και να μην έχουμε άλλα να δώσουμε παρά μόνο το φυσικό αέριο και τη ψυχή μας. Κι αυτή είναι η ουσία.

Ο Νίκος Αναστασιάδης αποδέκτηκε την εκ περιτροπής προεδρία με την ελπίδα ότι θα ελάμβανε κάποιο αντάλλαγμα στα θέματα εγγυήσεων και κατοχικού στρατού ή και στο εδαφικό. Τελικά, όμως, ο Ακιντζί και η Άγκυρα δεν έκαναν ούτε ένα βήμα πίσω, αλλά πήραν την εκ περιτροπής και όλα τα άλλα (αποτελεσματική συμμετοχή – βέτο, ελευθερίες Τούρκων κ.λπ) και τώρα προχωρούν ασύδοτοι στο επόμενο, που είναι το φυσικό αέριο. Μετά από αυτό θα ζητήσουν τη ψυχή μας.

Με αυτή τη λογική πολιτεύτηκαν και κέρδισαν τα πάντα, κι εμείς κερδίσαμε απειλές και φρεγάτες, που θα συνεχίσουν τη δράση τους μέχρι να τους δώσουμε όλη την Κύπρο. Δεν κρύβεται πια ο Ακιντζί, τα λέει όσο πιο καθαρά μπορεί. «Όπου είναι αυτοί θα είμαστε και εμείς. Έτσι θα συνεχιστεί από δω και πέρα. Έτσι θα προχωρήσει και η διαδικασία με το γεωτρητικό πλοίο της Τουρκίας.» Και όχι μόνο για τα κοιτάσματα, αλλά και για τα υπόλοιπα: «Εάν δεν βλέπει (ο Αναστασιάδης) ως ένα στοιχείο της πολιτικής μας ισότητας την εκ περιτροπής προεδρία, αυτές οι διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να ξεκινήσουν. Εάν συνεχίσουν με το μηδέν στρατός μηδέν εγγυήσεις, δεν μπορούν να ξεκινήσουν». Και επίσης: Εάν ξαναγίνει Διάσκεψη για την Κύπρο θα είναι πενταμερής και πάλι. «Ούτε οι Μόνιμοι Αντιπρόσωποι των πέντε Μονίμων Μελών, ούτε η Κυπριακή Δημοκρατία». Όπως έγινε στο Κραν Μοντάνα.

Υπάρχει συμπέρασμα από αυτά; Ναι. Ότι όσοι καλούν τον Πρόεδρο να ξεκινήσει συνομιλίες, υπό αυτές τις συνθήκες και με αυτούς τους όρους, όχι μόνο το ΑΚΕΛ αλλά και τα στελέχη του ΔΗΣΥ, που λένε τα ίδια αλλά με καμουφλάζ, εννοούν να ξεκινήσει να διαπραγματεύεται τις πεντακάθαρες αξιώσεις του Ακιντζί. Ακόμα κι αυτοί που λένε ότι τις απορρίπτουν ως απαράδεκτες, αλλά οι συνομιλίες πρέπει να ξεκινήσουν χωρίς καθυστέρηση και χωρίς προϋποθέσεις (εννοούν, χωρίς να βάζει προϋποθέσεις ο Αναστασιάδης. Ο Ακιντζί δικαιούται). Δεν σημαίνει τίποτε άλλο παρά αποδοχή των αξιώσεων ως διαπραγματεύσιμες. Τι είναι διαπραγματεύσιμο, δηλαδή; Βάζουν στο λαιμό σου γιαταγάνι να σε σφάξουν κι εσύ τους λες: κάτσετε καλέ να το κουβεντιάσουμε. Αφού σας αρέσει, εντάξει, αλλά ας δούμε μήπως μπορείτε να το κάνετε χωρίς να πονέσω πολύ…

Υ.Γ. Το επόμενο πρώτο βήμα θα είναι μια κοινωνική συνάντηση. Την δέχτηκαν και ο Αναστασιάδης και ο Ακιντζί, επομένως θα γίνει. Να παρακαλέσουμε μόνο να μην είναι δείπνο. Ας συναντηθούν πρωί για καφέ ή απόγευμα για τσάι. Στα δείπνα ως γνωστό γίνονται μεγάλες κωλοτούμπες.

ΣΧΕΤΙΚΑ

2 ΣΧΟΛΙΑ

Δημήτριος Προβάδος 7 Μαρτίου 2018 - 15:19

Η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνει η Τουρκία, είναι αυτή των όπλων. Όλα τα άλλα είναι φιλολογίες, πολιτικές και πράσσειν άλογα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ