Αρχική » 19/10/18 | Αθήνα | CineΡήξη: προβολή της ταινίας «Βρε καλώς τους!»

19/10/18 | Αθήνα | CineΡήξη: προβολή της ταινίας «Βρε καλώς τους!»

από Άρδην - Ρήξη

Αποτέλεσμα εικόνας για Βρε καλώς τους!

Το cineρήξη στα πλαίσια του αφιερώματός του “Πτυχές του μεταναστευτικού” θα προβάλλει την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου στις 19.50 την  ταινία της Σέρι Χόρμαν «Βρε καλώς τους!«. Μετά το πέρας της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση. Στον χώρο πολιτικής και πολιστισμού «Ρήγας Βελεστινλής», Ξενοφώντος 4 Σύνταγμα. 

Είσοδος ελεύθερη

Λίγα λόγια για την ταινία

Ένας αριστερός διανοούμενος που υποστηρίζει ανοιχτά την ανάγκη να υποδεχτούμε αλτρουιστικά κάθε λογής πρόσφυγες, αναγκάζεται να φιλοξενήσει στο πολυτελές σπίτι του μια οικογένεια Ρομά που θα του αναστατώσει τη ζωή. Σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής του «Θεέ μου, τι σου Κάναμε;» συνεργάζονται ξανά σε μια εξίσου φαρσική, αλλά λιγότερο αστεία κωμωδία με κοινωνικό περιεχόμενο.

Σεναριογράφος και σκηνοθέτης λαϊκών κωμωδιών εδώ και δύο δεκαετίες, ο Φιλίπ ντε Σοβερόν γνώρισε πρωτοφανή διεθνή επιτυχία με το «Θεέ μου, τι σου Κάναμε;», το μεγάλο σουξέ του ελληνικού καλοκαιριού του 2014. Επανήλθε πρόσφατα με την «Άμεση Αποβίβαση!», η οποία πέρασε μάλλον απαρατήρητη, επιστρέφοντας τώρα στα σίγουρα – τη φόρμουλα και τον πρωταγωνιστή του «Θεέ μου…». Τον Κριστιάν Κλαβιέ, δηλαδή, και μια παραλλαγή του θέματος της ανεκτικότητας των βολεμένων αστών απέναντι στους «διαφορετικούς»: φτωχούς, αστέγους, μετανάστες ή, στη συγκεκριμένη περίπτωση, Ρομά.

Αν στο «Θεέ μου…» ο Κλαβιέ ήταν ένας καθολικός και γκολικός που προσπαθούσε να ανεχτεί τους τέσσερις, διαφορετικής φυλής γαμπρούς του, τώρα μετατρέπεται σε έναν αριστερό διανοούμενο ο οποίος υποστηρίζει ανοιχτά την ανάγκη να υποδεχτούμε αλτρουιστικά κάθε λογής πρόσφυγες. Έτσι, αναγκάζεται να φιλοξενήσει στο πολυτελές σπίτι του μια οικογένεια Ρομά, που θα του αναστατώσει τη ζωή με την αντισυμβατική συμπεριφορά της. Μια ερωτική ιστορία θα περιπλέξει ακόμα περισσότερο τη βασισμένη σε κονσερβοποιημένες κωμικές ιδέες και γραφικές παρεξηγήσεις κατάσταση, η οποία θίγει (κατά στιγμές εύστοχα) ένα βαθύ κοινωνικό πρόβλημα, το «ξεπετά» όμως για χάρη του εύκολου, τυποποιημένου χαβαλέ. Ο συγκρατημένος Κλαβιέ προσπαθεί να τον χειριστεί με μέτρο, αλλά είναι ο Αρί Αμπιτάν («Άμεση Αποβίβαση!») που κλέβει την παράσταση με το ασυγκράτητο αλά Κουστουρίτσα ταμπεραμέντο του.

Γαλλία. 2017. Διάρκεια: 92΄. Διανομή: SEVEN FILMS.

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ