Αρχική » Ο Γ. Καραμπελιάς συνομιλεί με τον Δ. Σταθακόπουλο (βίντεο)

Ο Γ. Καραμπελιάς συνομιλεί με τον Δ. Σταθακόπουλο (βίντεο)

από Γιώργος Καραμπελιάς

Ο Γιώργος Καραμπελιάς συνομίλησε την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου με τον ιστορικό Δημήτριο Σταθακόπουλο με θέμα: «Φιλική Εταιρεία: Η οργάνωση της Επανάστασης του 1821», με αφορμή το νέο βιβλίο του Γιώργου Καραμπελιά, Φιλική Εταιρεία – Ήταν ώριμη η Επανάσταση;

ΣΧΕΤΙΚΑ

2 ΣΧΟΛΙΑ

Χρίστος 22 Φεβρουαρίου 2020 - 10:04

Εξαιρετικός και ο κ. Σταθακόπουλος, με τεράστιο πλούτο γνώσεων, στερεή δομή σκέψης και εκφραστικότητα στο λόγο. Η πρόσβαση στα αρχεία της επανάστασης είναι σπουδαία πρωτογενής πηγή. Δεν ξέρω αν αρθρογραφεί σχετικά με ιστορικά θέματα, αν δεν το κάνει πάντως νομίζω ότι πρέπει να ξεκινήσει. Εντυπωσιακή και πολύ πραγματιστική η τοποθέτηση σχετικά με τον αμεσοδημοκρατικό χαρακτήρα (τον μόνο αυθεντικά δημοκρατικό) της κοινότητας και της ενορίας.

Και μία ταπεινή άποψη σχετικά με την πολιτική ενασχόληση. Νομίζω ότι έχει έλθει η ώρα για να πυκνώνουμε τις γραμμές και να συνδιαμορφώνουμε και κάποια πολιτική πρόταση. Επομένως η ένταξη σε κάποιο πολιτικό σχηματισμό είναι αναγκαία.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρίστος 22 Φεβρουαρίου 2020 - 18:15

Συμπληρώνοντας την αναφορά στους αεσοδημοκρατικούς θεσμούς που υπήρχαν οργανικά ενταγμένοι στις ελληνικές κοινότητες, ίσως θα ήταν σκόπιμο να γίνει μία εκδήλωση του Άρδην με αυτό το περιεχόμενο και να προσκληθεί και ο κ. Σταθακόπουλος για να καταθέσει τις γνώσεις του.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ