Αρχική » Ο Στεφανής φυλάει τα σύνορα και ο…γνωστός στέλνει ανοιχτή πρόσκληση καλέσματος!

Ο Στεφανής φυλάει τα σύνορα και ο…γνωστός στέλνει ανοιχτή πρόσκληση καλέσματος!

από Άρδην - Ρήξη

Της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα

Είναι δυνατόν να διεξάγεται υβριδικός πόλεμος, να δίνεται μάχη φύλαξης στα σύνορα, η κυβέρνηση να μιλάει για ασύμμετρη απειλή και ο κ. Μηταράκης να απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα για νέες μεταναστευτικές ροές;

Ανήμερα της μνήμης για το ολοκαύτωμα της Χίου (30-3-1822) κ. Μηταράκης δεν βρήκε ούτε μία γραμμή για να τιμήσει αυτήν την ημέρα.

Αντιθέτως. Ποστάρισε με υπερηφάνεια στο fb την συνέχιση του προγράμματος ΕΣΤΙΑ το οποίο το αναβάθμισε σε ΕΣΤΙΑ ΙΙ – επιπλέον των 28 νέων δομών! Βάφτισε μάλιστα την πρόσκληση έλξης των μεταναστευτικών ροών “αποσυμφόρηση των νησιών”, μεταθέτοντάς την χρονικά στο έτος 2021!! Οι νησιώτες ας περιμένουν άλλα δύο χρόνια! Ούτε συζήτηση βέβαια για επιστροφές και απελάσεις.

Ως την 23η Μαρτίου 2020, 25.519 θέσεις στέγασης έχουν δημιουργηθεί στην Ελλάδα για πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στο πλαίσιο του ESTIA (Πρόγραμμα Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση). Το Βόρειο Αιγαίο καλύπτει το 5% του συνολικού προγράμματος. Ο κ. Μηταράκης με το ΕΣΤΙΑ ΙΙ θα αυξήσει τις θέσεις στις 40.000!!

Με λίγα λόγια σε μεγάλο ποσοστό των παράνομα εισερχόμενων που μπαίνουν στην Ελλάδα, θα παρέχεται δωρεάν στέγη και μετρητά!

Ο υφυπουργός Άμυνας κ. Στεφανής και για όσο εκτελούσε χρέη ”ειδικού συντονιστή για το προσφυγικό” αρνήθηκε την επέκταση αυτού του προγράμματος διότι (πολύ σωστά) εκπέμπεται λάθος μήνυμα και είναι σαν να προσκαλείς ”ανοίξαμε και σας περιμένουμε”.

Όμως χωρίς να υπάρχει αξιολόγηση ή κάποια θετική εισήγηση για την συνέχιση του προγράμματος, ο κ. Μηταράκης ανάβει το πράσινο φως συντασσόμενος με την Ύπατη Αρμοστεία! Σημειωτέον ότι το πρόγραμμα αυτό είχε τον χαρακτηρισμό του έκτακτου, εξαιτίας των τότε συνθηκών, αλλά τώρα πλέον αποκτάει μόνιμα χαρακτηριστικά.

Εξαιτίας της διασποράς σε όλο τον αστικό ιστό ανά την Επικράτεια, δεν γνωρίζουμε στην κυριολεξία ΠΟΙΟΣ ΜΕΝΕΙ ΠΟΥ και σε συνθήκες κρίσης, (προσπάθεια αποσταθεροποίησης από την γείτονα χώρα, έκτακτες υγειονομικές καταστάσεις), δημιουργούνται τεράστιοι κίνδυνοι.

Καλούμε την Κυβέρνηση αλλά και όλα τα κομματικά ή θεσμικά όργανα να παρέμβουν και να αποτρέψουν το νέο ντιλ. Η Ελλάδα δεν είναι τσιφλίκι κανενός ώστε να παίρνονται τόσο σοβαρές αποφάσεις, απερίσκεπτα.

Δεν μπορεί από την μία να μιλάμε για υβριδική απειλή, για επιτυχή αντιμετώπιση των προκλήσεων από τον Έβρο μέχρι το Καστελόριζο, να αναγνωρίζεται επισήμως από την Τουρκία η καθοδήγηση των μεταναστευτικών ροών και από την άλλη ο αρμόδιος Υπουργός να στέλνει ανοιχτή πρόσκληση καλέσματος προς αυτές! Τα πρόσφατα γεγονότα του Έβρου φαίνεται ότι δεν μας προβληματίζουν.

Ας αποφασίσει η κυβέρνηση ποιον δρόμο θα ακολουθήσει.

Του κ. Στεφανή ή του κ. Μηταράκη;

ΣΧΕΤΙΚΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

Σουφλιώτης 1 Απριλίου 2020 - 02:46

Σωτήρης Μουστάκας στην ταινία Μπετόβεν και μπουζούκι ” Προδοσία μεν αλλά και τρελό κονόμι δεν”

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ