Αρχική » Από το οδόφραγμα της αλητείας στα χίλια ευρώ του Κιζίλγιουρεκ

Από το οδόφραγμα της αλητείας στα χίλια ευρώ του Κιζίλγιουρεκ

από Άρδην - Ρήξη
Από το οδόφραγμα της αλητείας στα χίλια ευρώ του Κιζίλγιουρεκ
του Άριστου Μιχαηλίδη από τον Φιλελεύθερο 
Είπαμε αυτές τις μέρες να κλείσουμε σε μια παρένθεση και να ξεχάσουμε όλους αυτούς τους αστείους, που μας απασχόλησαν έντονα πριν από την καταιγίδα του κορωνοϊού. Ευρωβουλευτές, κομματάρχες, αργόσχολοι γιεγιέδες, διχοτομιστές, ψευδοαγωνιστές των οδοφραγμάτων… Αλλά, συνεχίζουν τον αμανέ τους. Ρε φτανοί, να σας πει κανένας, μετά συγχωρήσεως φυσικά, ηρεμήστε να δούμε πώς θα βγούμε από αυτή την περιπέτεια και θα έχετε χρόνο μετά να δείξετε το νου σας και να πάρετε τις απαντήσεις σας. Άκου τώρα έγνοια που την έχουν μέσα σ΄ αυτό χαμό. Η επίσημη ιστοσελίδα εκφραστικό όργανο των πιο ακραίων γιεγιέδων, έκανε προχτές επίθεση στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη, τον οποίο βάφτισε εθνικιστή. Σκέψου, δηλαδή, τι θεωρούν τους υπόλοιπους άμα τον Χριστοδουλίδη τον θεωρούν εθνικιστή. Και γιατί παρακαλώ; Διότι, έλεγαν, οι αιτήσεις που γίνονται από φοιτητές που βρίσκονται στην Αγγλία, για να λάβουν το επίδομα των €750 είναι γραμμένες μόνο στα ελληνικά και δεν μπορούν να τις συμπληρώσουν οι Τουρκοκύπριοι φοιτητές. Εκτός αυτού, όταν συμπληρώνουν τις αιτήσεις και βάζουν μόνιμη διεύθυνση κατοικίας στα κατεχόμενα δεν τις δέχεται το σύστημα. Βρε, το άθλιο το σύστημα. Είναι δυνατό να συμβαίνει κάτι τέτοιο; Τόσο εθνικιστικό είναι το σύστημα του Χριστοδουλίδη, τόσο ρατσιστικό! Ποιος να το περίμενε. Μήπως επειδή δεν είναι μόνιμη, ούτε νόμιμη, η κατοικία τους στα κατεχόμενα; Εκτός αν τους έδωσαν κοτσιάνια αυτά τα σαΐνια.

Με χίλια βάσανα και με κίνδυνο να μην βγει ποτέ από πάνω το κράτος που οι Τουρκοκύπριοι αγωνίζονται να καταλύσουν, διέθεσε κάποια κονδύλια, που θα πληρώσουν βεβαίως από το υστέρημα τους όσοι πληρώνουν φόρους, δηλαδή οι Ελληνοκύπριοι, για να βοηθήσει υπηκόους του για τους οποίους έκλεισε τα σύνορα. Γονείς βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση εδώ και βδομάδες διότι τα παιδιά τους είναι σε χώρες με μεγάλο βαθμό κινδύνου στον κορωνοϊό, φοιτητές βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε ξένες χώρες, σαν εξόριστοι από την ίδια την πατρίδα τους, αλλά αυτών των τύπων η έγνοια τους είναι γιατί να μην δίνονται τα €750 και στους Τουρκοκύπριους που κατοικούν στο έδαφος που άρπαξαν οι Αττίλες από τους νόμιμους ιδιοκτήτες τους. Μετά σου λένε, αυτός που κτύπησε τον φαντάρο στη Λήδρας σε εκείνες τις ανόητες διαδηλώσεις, που ζητούσαν «επιστημονική τεκμηρίωση», το μετάνιωσε και ζήτησε συγγνώμη. Κανένας δεν μετάνιωσε, το ίδιο μικροί παραμένουν, κι όταν τελειώσει το κακό θα συνεχίσουν από εκεί που έμειναν. Να προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας, να ανακηρύσσουν τους πάντες εθνικιστές και ρατσιστές, να διεκδικούν καλύτερα κονδύλια για τους Τουρκοκύπριους και καλύτερες συνθήκες σφαγής για τους Ελληνοκύπριους.

Όταν έπεσε στα κεφάλια μας η μάστιγα του κορωνοϊού και μπήκαμε όλοι στα απίστευτα δεινά, βάλαμε στο περιθώριο την ανωμαλία που προκάλεσαν στο οδόφραγμα αναστατώνοντας την κυπριακή κοινωνία και το κυπριακό κράτος αυτή τη δύσκολη περίοδο, τους ξεχάσαμε, δεν μας έμεινε χρόνος και διάθεση να ασχολούμαστε με τον κάθε κοντόφθαλμο. Πιστέψαμε κιόλας ότι μπορεί να αντιλήφθησαν το επικίνδυνο λάθος τους, και οι αυτόνομες ομαδούλες των διαφόρων γιουνάιτεντ νάου και η μεγάλη ομάδα του Άντρου Κυπριανού, όταν είδαν την «επιστημονική τεκμηρίωση» που απαιτούσαν, μέσα από θανάτους και αυταρχικά διατάγματα τα οποία τρομαγμένοι κι αυτοί εφαρμόζουν χωρίς να κάνουν διαδηλώσεις. Τίποτα δεν αντιλήφθησαν. Ακόμα και στο δράμα όλου του κόσμου αυτοί παραμένουν αστείοι.
Ήταν κι ένας ευρωβουλευτής της Κυπριακής Δημοκρατίας μαζί τους στις διαδηλώσεις, της ίδιας συνομοταξίας. Ο Νιαζί Κιζίλγιουρεκ. Αυτός, λοιπόν, έκανε προχτές μια εισφορά προς αντιμετώπιση των δεινών του κορωνοϊού. Ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει €1000 (ναι, χίλια) για να βοηθηθούν ξένοι εργάτες και φοιτητές που έχουν εγκλωβιστεί στα κατεχόμενα. «Είναι πολύ σημαντικό να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλον σε αυτή την επώδυνη διαδικασία, ειδικά αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη», έγραψε στην ανακοίνωση του ο ευρωβουλευτής. Και αποφάσισε ότι αυτοί που έχουν περισσότερη ανάγκη δεν είναι ούτε οι οπαδοί του ΑΚΕΛ ή της νεοκυπριακής συνείδησης που τον ψήφισαν, δεν είναι το κυπριακό κράτος που τον έστειλε στο Ευρωκοινοβούλιο, δεν είναι οι γιατροί και οι νοσηλευτές στα νοσοκομεία. Είναι οι ξένοι εργάτες και οι φοιτητές που παράνομα βρίσκονται στα κατεχόμενα και άμυαλα εμπιστεύτηκαν τις ζωές τους στο παράνομο κατοχικό καθεστώς, πριονίζοντας κι αυτοί τη νομιμότητα του κυπριακού κράτους. Συμβολικά είναι τα χίλια ευρώ, δεν θα τους σώσει ο Κιζίλγιουρεκ, αλλά συμβολίζουν προπάντων την πολιτική διαύγεια αυτών που εκπροσωπούν τον κυπριακό λαό, εδώ ή στην Ευρώπη.

ΣΧΕΤΙΚΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

Θοδωρής Χ. 4 Απριλίου 2020 - 05:59

Όταν ο εθνομηδενισμός και η έμφυτη προδοσία, ξεπερνάνε και την χειρότερη μορφή ακραίας ψυχοπάθειας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ