Αρχική » Δεν αγοράζουμε τουρκικά προϊόντα: Η περίπτωση της Μπέκο (Beko)

Δεν αγοράζουμε τουρκικά προϊόντα: Η περίπτωση της Μπέκο (Beko)

από Άρδην - Ρήξη

Δεν αγοράζουμε Τουρκικά Προϊόντα

Η Beko Elektronik A.Ş. ιδρύθηκε το 1955 στην Τουρκία από την σύμπτυξη δύο εταιρειών, του Vehbi Koç και του Leon Bejerano. Το όνομά της προέκυψε από τα αρχικά των δύο συνεταίρων.

Ειδικεύεται στην κατασκευή ηλεκτρικών συσκευών με κυριότερες, αλλά όχι μοναδικές, τα ηλεκτρικά ψυγεία, τηλεοράσεις, πλυντήρια ρούχων και πιάτων. Τα βρίσκεις σε πολλές αλυσίδες μεγάλων καταστημάτων.

Στην μητρική εταιρεία ανήκει και η εταιρεία Otokar η οποία κατασκευάζει οχήματα για τον τουρκικό στρατό και την αστυνομία.

Το 2004 εξαγόρασε την γερμανική Grundig της οποίας την ονομασία υιοθέτησε το 2010. Παρ’ όλα αυτά σε αρκετές χώρες της Ευρώπης (και στην δική μας) εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το αρχικό της όνομα.

Τα προϊόντα της δεν θεωρούνται απολύτως ασφαλή για τους καταναλωτές. Το 2016 ο Mishell Moloney βρέθηκε νεκρός ύστερα από φωτιά που έπιασε στεγνωτήριο κατασκευής της εταιρείας. Το συγκεκριμένο DCS 85W μοντέλο ευθύνεται επίσης για άλλες είκοσι φωτιές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Trustpilot βρέθηκε ότι το 88% των πελατών της την αξιολόγησαν με τον χαμηλότερο βαθμό (1/5) ενώ μόλις το 6% από αυτούς βρίσκουν τα προϊόντα της ως εξαιρετικά.

Την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να αγοράσεις ηλεκτρική συσκευή σκέψου ότι αγοράζοντας τα προϊόντα της ΒΕΚΟ ενισχύεις την τουρκική οικονομία του Ερντογάν αλλά, ακόμη χειρότερα, και την εταιρεία που κατασκευάζει οχήματα για τον τουρκικό στρατό.

Ο πόλεμος Τούρκων και Αζέρων κατά των Αρμενίων είναι ακόμη πρόσφατος.

#StopTurkey #BoycottTurkey #StopErdogan

Πηγή: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Beko

ΣΧΕΤΙΚΑ

2 ΣΧΟΛΙΑ

Χρήστος Λαμπρόπουλος 20 Μαΐου 2022 - 21:39

Μακριά γενικώς από τουρκικά προϊόντα.
Κάθε ευρώ πηγαίνει στο στρατό τους.
Τα πάντα, απέναντι, είναι ελεγχόμενα και κατευθυνόμενα κυρίως κατά του Ελληνισμού.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
πασιαλουδης Γεώργιος 13 Δεκεμβρίου 2022 - 21:34

εμπάργκο στα προϊόντα της Τουρκίας

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ