Αρχική » Παλλεσβιακή Ένωση: Για μια ελεύθερη Λέσβο χωρίς “δομές”

Παλλεσβιακή Ένωση: Για μια ελεύθερη Λέσβο χωρίς “δομές”

από Αναδημοσιεύσεις
Φωτογραφία από παλαιότερο συλλαλητήριο στην Λέσβο. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Διακήρυξη Θέσεων και Αρχών

Εμείς, οι, εντός και εκτός Νήσου, φιλήσυχοι και ειρηνόφιλοι Λέσβιοι, εμείς, οι μαχητές του δικαίου και της ελευθερίας, εμείς, οι πολίτες–οπλίτες, κατά Θουκυδίδη, υπερασπιστές του πολιτισμού και των εστιών μας, σεβόμενοι τον πολιτισμό και τις εστίες όλων των άλλων λαών, ως παραδοσιακοί Έλληνες, Ενώνουμε τη φωνή μας, συσπειρώνουμε τις δυνάμεις μας, σε μία ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ, με μόνο σκοπό την υπεράσπιση των αυτονόητων αγαθών για κάθε άνθρωπο– πολίτη, που είναι η ασφάλεια και η ηρεμία στον τόπο μας, για να ασχολούμαστε, στην καθημερινότητά μας με τα ειρηνικά μας έργα, τη δουλειά μας, το μεγάλωμα και την πρόοδο των νέων γενεών, την αντι-μετώπιση των πάσης φύσεως προβλημάτων της ζωής. Αγαθά, που τα τελευταία χρόνια ετέθησαν εν κινδύνω και τείνουν να χαθούν… με αποτέλεσμα το δικό μας χαμό…

ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΕΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ , στην οποία έχει περιέλθει το νησί μας και τα άλλα ομοιοπαθή ελληνικά ακριτικά νησιά;

Α) Στην εξυπηρέτηση των οικονομικών και άλλων συμφερόντων των πολυποίκιλων συμμάχων και εχθρών μας

Β) Στα λάθη,την υποχωρητικότητα,τις αστοχίες και την εθελοτυφλία των κυβερνήσεών μας και των τοπικών «αρχόντων».

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΕΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ;

  1. Με τη διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας, όπως αυτή ορίζεται στο άρθρο 28 παρ. 3 του συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο, κυριαρχία είναι η ικανότητα ενός κράτους διά μέσου της κυβέρνησης του να υπερασπίζεται τα συμφέροντά του είτε είναι εδαφικά, είτε οικονομικά είτε άλλου είδους. Στα πλαίσια αυτά ζητείται η συνεχής αποτελεσματική προστασία, φύλαξη και επιτήρηση των συνόρων μας… Επί τέλους απεδείχθη, έστω και αργά, ότι «και σύνορα υπάρχουν στη θάλασσα, και φυλάσσονται και δεν πνίγονται…»
  2. Με την άμεση αποσυμφόρηση του νησιού μας, ουσιαστική και εν τη πράξει και όχι απλώς, ως εξαγγελία, και ως αντίδωρο, για νέα δομή.
  3. Με την απαλλαγή του νησιού μας από κάθε δομή, που προσβάλει κατάφωρα τη συνταγματική αρχή της «προστασίας της νησιωτικότητας». Αυτή υπήρξε πάγια θέση των νυν αιρετών αρχόντων του νησιού μας και όλων των επαγγελματικών και επιστημονικών συλλόγων, εκφρασμένη σε επανειλ λημένα ψηφίσματα και αποφάσεις, ασχέτως εάν τελευταίως κάποιοι, υπόπτως υπαναχωρούν…
  4. Με την καταγγελία και αποτροπή κάθε ενέργειας και πρακτικής από κάθε οργανισμό, τοπικό, εθνικό ή διεθνή, που ενθαρρύνει τη μακροχρόνια ή μόνιμη εγκατάσταση στο νησί πληθυσμών, που μπορεί να γίνουν αντικείμενο πολιτικής, κυρίως γεωπολιτικής, εκμετάλλευσης από τρίτες χώρες.

5. Με την άμεση απομάκρυνση όλων των Μ.Κ.Ο. και την ανάληψη των δράσεών τους από κρατικούς φορείς. Η πλήρης έλλειψη διαφάνειας στους σκοπούς, στον τρόπο λειτουργίας και στη χρηματοδότησή τους, καθώς και ενθαρρύνσεις σε αδιαφανείς ενέργειες, καθιστά την παρουσία τους μη ανεκτή από τους Έλληνες πολίτες, κατοίκους της Λέσβου.

6. Με την επαρκή στελέχωση όλων των εμπλεκομένων Υπηρεσιών (Λιμενικού Σώματος, Αστυνομίας, Στρατού, Υγειονομικού προσωπικού, και προσωπικού καταγραφής).

7.- Η  μόνη  υπηρεσία,  μέχρι  την  οριστική  αποκοπή  της  οδού  προς  εμάς,  να  είναι  η υπηρεσία πρώτης καταγραφής, με  παράλληλη  σύντμηση  της προθεσμίας  για  τις  απαραίτητες  ενέργειες,  προκειμένου  οι  εισερχόμενοι  να  μην παραμένουν στο νησί πάνω από 48 ώρες. Η διαδικασία αίτησης – παροχής ασύλου να  μην  ολοκληρώνεται  στο  νησί,  αφού  προϋποθέτει  πολύμηνη  έως  και  χρόνια παραμονή, η οποία τελικά μετατρέπεται σε μόνιμη.

8.- Με την απαξίωση των πρόσκαιρων – ευκαιριακών δράσεων, που εκμεταλλεύονται το λεγόμενο «προσφυγικό-μεταναστευτικό» ζήτημα.

9.- Τρείς προτάσεις μας, που εάν υλοποιηθούν, θα είναι αποτελεσματικό εμπόδιο στη δράση των διακινητών και σοβαρό αντικίνητρο σε όσους αντιποιούνται την ιδιότητα του ικέτη–πρόσφυγα, είναι οι εξής: α) Η μεταφορά των «αιτούντων άσυλο» σε ακατοίκητα νησιά  με υποδομές,υπό κρατικό και μόνον έλεγχο,ώστε να αδειάσουν τα νη- σιά μας, χωρίς επιβάρυνση άλλων κατοικημένων περιοχών στην ξηρά β) Η άμεση απέλαση των παραβατικών και όσων δεν έχουν προσφυγικό προφίλ , και

γ) Η αναστολή των διαδικασιών παροχής ασύλου για τους νεοεισερχόμενους (εισβολείς, υπό τις παρούσες συνθήκες), για ένα τουλάχιστον έτος.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αρέσει σε %d bloggers: