Αρχική » Η κοροϊδία από το υπουργείο Πολιτισμού

Η κοροϊδία από το υπουργείο Πολιτισμού

από Κώστας Σαμάντης

του Κώστα Σαμάντη

Η ιστορία είναι παλιά. Όταν θέλεις να κάνεις κάτι εξωφρενικό, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με την κοινή λογική αλλά και την επιθυμία του κοινωνικού σώματος το κάνεις «δια της πλαγίας».
Βάζεις μπροστά το ψευδές ενδιαφέρον σου για τα άτομα ΑΜΕΑ, βρίσκεις έναν πρόθυμο χορηγό, εξασφαλίζεις την συναίνεση κάποιων ειδικών, που σιτίζονται στο πρυτανείο, βγάζεις μπροστά και τους φιλικούς δημοσιογράφους και η συνταγή δένει.

Ο λόγος για το τσιμέντωμα της Ακρόπολης που ξεσήκωσε ενστάσεις και διαμαρτυρίες στον δημόσιο διάλογο. Τα προαναφερθέντα χρησιμοποιήθηκαν δεόντως. Το έκτρωμα του διαδρόμου έγινε για το «καλό» των ΑΜΕΑ, άσχετα αν μόλις προχθές είχαμε σοβαρό τραυματισμό σε αυτόν τον πολυσυζητημένο διάδρομο επισκέπτη με αναπηρικό καροτσάκι εξαιτίας της μη λειτουργικότητας του έργου. Η Στέγη Ωνάση έδωσε άμεσα το κονδύλι που απαιτείτο, χωρίς δεύτερη σκέψη. Μας έχει συνηθίσει άλλωστε στις «απερισκεψίες» των εκδηλώσεων που διοργανώνει. Οι ειδικοί, ανάμεσά τους και ο Μ. Κορρές, δυστυχώς, που έφτασε να επικαλείται τον Πικιώνη(!), δικαιολόγησαν το «project» και στο τέλος οι ευεπίφοροι κονδυλοφόροι που υπερασπίστηκαν το εγχείρημα.

Και πριν «αλέκτωρ φωνήσαι» αποκαλύφθηκε το διακύβευμα: ο οίκος Dior ανακοίνωσε σήμερα την επιστροφή του στην Ακρόπολη, μετά από 70 χρόνια, για τη νέα του κολεξιόν, «Croisière 2022».

Βορά λοιπόν στο κέρδος όλα. Εκχώρηση προς εκμετάλλευση από τις ξένες εταιρείες και του πολιτισμού, αυτού του έσχατου, μοναδικού και καθοριστικού παράγοντα της ιδιοπροσωπίας μας.

Όχι όμως με την δική μας συναίνεση. Να ανακληθεί άμεσα η άδεια που δόθηκε στον οίκο Dior. Να δοθούν άμεσα εξηγήσεις για την εμπορευματοποίηση του πολιτισμού μας. Να παραιτηθούν άμεσα οι υπεύθυνοι της ύβρεως

ΣΧΕΤΙΚΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

Έλλη 24 Απριλίου 2021 - 11:35

Η βεβήλωση της αρχαιολογικής περιοχής των λόφων της Ακρόπολης δεν σταματά εκεί. Τώρα, σκάβουν εν μέσω πανδημίας να κάνουν συνεδριακό κέντρο στο Λόφο Νυμφών για εναλλακτικό τουρισμό ….στο όνομα της επιστήμης !!. Τόσα συνεδριακά κέντρα τριγύρω δεν τους κάνουν.
Λίγο παραπάνω τσιμέντο στους λόφους της Ακρόπολης με λεφτά του φορολογούμενου. Είναι γνωστή άλλωστε η κακοδιαχείριση τέτοιων κονδυλίων από τα επιστημονικά κέντρα. Καιρός να δούμε και νόμο για την ασυλία αυτών των επιστημονικών φορέων για την κακοδιαχείριση των κονδυλιών και απαλλαγή των Αρχαιολόγων και Υπηρεσιών που γνωμοδότησαν από όποια ευθύνη για τη φθορά στα μνημεία.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ