Αρχική » Ποιος ξεπλένει τον σφαγέα;

Ποιος ξεπλένει τον σφαγέα;

από Αναδημοσιεύσεις

Από την ιστοσελίδα cognoscoteam.gr

Θυμάμαι, στην Λογοτεχνία Κατεύθυνσης Γ’ Λυκείου, πριν ελάχιστα χρόνια, να κάνουμε κείμενο του Γ. Ιωάννου, “Στου Κεμάλ το Σπίτι“.

Στην υποσημείωση στο τέλος της σελίδας, έγραφε το εξής: Κεμάλ Ατατούρκ· (Θεσσαλονίκη 1881 – Κωνσταντινούπολη 1938). Διακεκριμένος Τούρκος στρατιωτικός και πολιτικός. Ηγήθηκε του απελευθερωτικού αγώνα εναντίον των δυνάμεων της Αντάντ (συμμαχία Γαλλίας, Αγγλίας και Ρωσίας) μετά την ήττα της Τουρκίας κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Υπήρξε ο θεμελιωτής του σύγχρονου τουρκικού κράτους και ο πρώτος πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας (1923).

(το ίδιο απόσπασμα υπάρχει ακόμα στην επίσημη ιστοσελίδα σχολικών βιβλίων στο διαδίκτυο)

Τα ‘χασα! Είναι δυνατόν ένα σχολικό βιβλίο της Ελλάσας να παρουσιάζει το σφαγέα των Μικρασιατών, με αυτές τις αναφορές;

Φανταστείτε ένα ισραηλινό βιβλίο να γράφει “Αδόλφος Χίτλερ, Αυστριακός πολιτικός και ζωγράφος”!

Χρόνια αυτή η προπαγάνδα. “Μεγάλος ηγέτης για τη χώρα του”.

Τι μας νοιάζει εμάς;

Ένα κομμάτι της ελληνικής ελίτ θλίβεται που δεν υπήρξε ένας Έλληνας Κεμάλ, υπό την έννοια του ριζοσπαστικού εκσυγχρονισμού και εξευρωπαϊσμού. Βλέπουν με λατρεία την αντιθρησκευτική πολιτική του. “Να χαμε έναν Κεμάλ, να μην είμαστε καθυστερημένοι Ορθοδοξοι Βαλκάνιοι που δεν πέρασαν Διαφωτισμό!”

Κάνουν λοιπόν τους τυφλούς μπροστά τση Γενοκτονία! Στο ότι, βάσει της τυπολογίας των πολιτευμάτων του Μεσοπολέμου, ο Κεμάλ ήταν καθαρός φασίστας, εμπνευστής των Ναζί!

Οι μισοί πολιτικοί και δημοσιογράφοι που τώρα καμώνονται τον Τουρκοφάγο, πριν 10-20 χρόνια ωρύοντο για την ελληνοτουρκική φιλία. Δεν τους ενδιαφέρει που η Τουρκία απειλεί την Ελλάδα και κατέχει τη μισή Κύπρο. Τους πλήγωσε η απομάκρυνση του Ερντογάν από την κεμαλική εκκοσμίκευση και το γεωπολιτικό άτμα της Δύσης. Ο χαλασμός της ευρωπαϊκής προοπτικής!

Αν αύριο ο Ερντογάν τα ξαναβρεί με τις ΗΠΑ και κάνει πέρα τον Ρώσο, θα ξαναρχίσουν τα ίδια. Για την καλή Οθωμανοκρατία και τον φωτισμένο εκσυγχεονιστή Κεμάλ.

Για αυτό έχουμε τη μέγιστη ευθύνη να μην ξεχάσουμε.

Να μην ξεχάσουμε ποτέ!

Σμυρνιός

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ