Αρχική » Η «Καλλιμάνης» σε τουρκικά χέρια

Η «Καλλιμάνης» σε τουρκικά χέρια

από Αναδημοσιεύσεις

Από την σελίδα «Δεν αγοράζουμε τουρκικά προϊόντα»

Είχαμε ασχοληθεί τον Ιανουάριο με την είδηση ότι η ελληνική εταιρεία Καλλιμάνης συζητά το πέρασμά της σε τουρκικά χέρια.

Δυστυχώς η είδηση επαληθεύτηκε. Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα το διοικητικό συμβούλιο της Dardanel Önentaş αποφάσισε την Πέμπτη να εξαγοράσει την Καλλιμάνη Α.Ε.

Συγκεκριμένα σχεδιάζει να αγοράσει 62,3 εκατ. ευρώ χρέους που έχει η ελληνική εταιρεία στις Τράπεζες καταβάλλοντας 6 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια να υποβάλει αίτηση στα ελληνικά δικαστήρια με βάση τον νέο πτωχευτικό κώδικα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Βρισκόμαστε μακριά από την ύπαρξη ενός εθνικού σχεδίου στήριξης των ελληνικών επιχειρήσεων και στο κενό αυτό οι γείτονες εισχωρούν και η πολιτική τους εγκαθίσταται. Πλέον είναι στο χέρι μας να αντιδράσουμε και να διεκδικήσουμε την ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Δεν στηρίζουμε την τουρκική οικονομία. Δεν ενισχύουμε τον τουρκικό στρατό και την νεο-οθωμανική επεκτατική πολιτική του Ερντογάν. Ελέγχουμε ΠΑΝΤΑ την χώρα προέλευσης των προϊόντων που αγοράζουμε.Προτιμάμε τα ελληνικά προϊόντα!

ΣΧΕΤΙΚΑ

2 ΣΧΟΛΙΑ

Νέγκα Δ. 30 Μαΐου 2021 - 20:14

Πόσες επιδοτήσεις με την εγγύηση των Υπουργείων είχε λάβει η εταιρεία αυτή;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
sceptic 31 Μαΐου 2021 - 23:53

τι έπρεπε να κάνει ο επιχειρηματίας? Να απορρίψει την πλέον συμφέρουσα προσφορά λόγω εθνικότητας αγοραστή? Να χρεοκοπήσει και να κλείσει η επιχείρηση και να μείνουν άνεργοι οι εργαζόμενοι?
Τι θα έπρεπε να κάνει το ελληνικό κράτος? Να απαγορεύσει την μεταβίβαση?
Πως θα μπορούσε να υπάρξει εθνικό σχέδιο ενίσχυσης με δεδομένο ότι με βάση την κοινοτική νομοθεσία απγορεύονται οι κρατικές επιδοτήσεις και θεωρούνται νόθευση ανταγωνισμού και υπάρχει κίνδυνος επιβολής προστίμου?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ