Αρχική » Προκαλεί ο Μουσταφά Σαρνίτς

Προκαλεί ο Μουσταφά Σαρνίτς

από admin

αναδημοσίευση από την ηλεκτρονική διεύθυνση: turkishgreeknews.org

Την ίδια στιγμή που στην Ελλάδα οι τεχνοκράτες της… Goldman Sachs περιμένουν τη ψήφο εμπιστοσύνης, στην Θράκη, το Τουρκικό προξενείο εντείνει τις προκλήσεις του…

Διαβάζουμε λοιπόν στην ηλεκτρονική σελίδα: turkishgreeknews.org

Στην Δυτική Θράκη πρόκειται να δημιουργηθεί ελεύθερη εμπορική ζώνη, δήλωσε ο πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Μουσταφά Σαρνίτς και κάλεσε τους Τούρκους επιχειρηματίες να επενδύσουν σε ιδιωτικά σχολεία και νοσοκομεία.

Ο Σαρνίτς είπε ότι οι όλες οι εξελίξεις που συμβαίνουν στην Ελλάδα αναπόφευκτα επιρεάζουν και τη «μειονότητα» προσθέτοντας ότι η νέα κυβέρνηση δεν θα αλλάξει τη στάση της απέναντι στη «μειονότητα».

Ο δήμαρχος του Οσμανγκαζί Μουσταφά Ντουνντάρ από το κόμμα ΑΚΠ (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης), πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ελλάδα και επισκέφτηκε και τον πρόξενο Μουστφά Σαρνίτς. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Σαρνίτς τονίζοντας ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις μέρα με τη μέρα βελτιώνονται, είπε ότι «με την επίσκεψη του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πέρσι υπογράφτηκαν 22 διαφορετικές συμφωνίες». Οι περισσότερες από αυτές ξεκίνησαν να πραγματοποιούνται. Και αυτή η κυβέρνηση θα προωθήσει τις διμερείς σχέσεις. Είμαστε πλέον πεπεισμένοι ότι δεν θα υπάρξει πισωγύρισμα στις διμερείς μας σχέσεις. Το σημαντικότερο για εμάς είναι μετά από όλα όσα συμβαίνουν η «τουρκική μειονότητα» να επηρεαστεί όσο το δυνατό λιγότερο .

«Τα ιδιωτικά σχολεία και πανεπιστήμια είναι λίγα στη Δυτική Θράκη»

Ο Σαρνίτς παρατήρησε ότι στην περιοχή της Δυτικής Θράκης πραγματοποιείται μεγάλη παραγωγή καπνού και δήλωσε ότι “είναι περιοχή με καπνά. Είναι σημαντικό για τη «μειονότητά μας» να της καταβληθούν τα ασφάλιστρα και να περάσει στην παραγωγή άλλων εναλλακτικών προϊόντων. Περιμένουμε ιδιαιτέρα να έρθουν Τούρκοι επιχειρηματίες από την Προύσσα και να κάνουν κοινές επενδύσεις. Είναι στην ημερήσια διάταξη να διαφημιστεί η περιοχή αυτή ως ελεύθερη.

Συνεπάγεται η εφαρμογή ειδικών φορολογικών ελαφρύνσεων και η διευκόλυνση των επενδύσεων. Υπάρχουν ιδιαίτερες ελλείψεις στον τομέα της παιδείας και της υγείας σε αυτή την περιοχή. Στην Τουρκία υπάρχουν αρκετά ιδιωτικά κολέγια. Και εάν βρεθούν διαφορετικές εφαρμογές στην παιδεία της «μειονότητας» μπορούν να φτιαχτούν σχολεία ή νοσοσοκομεία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ