Αρχική » Κύπρος: Επίθεση αρνητών της πανδημίας στο κανάλι “Σίγμα”

Κύπρος: Επίθεση αρνητών της πανδημίας στο κανάλι “Σίγμα”

από Άρδην - Ρήξη

Χθες το απόγευμα αρνητές της πανδημίας οργάνωσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Κυπριακό Προεδρικό Μέγαρο. Μετά μερίδα αυτών κινήθηκε προς το κανάλι “Σίγμα” και επιτέθηκαν σε εργαζόμενους, κατέστρεψαν την είσοδο του καναλιού και έκαψαν οχήματα εργαζομένων. Υπενθυμίζουμε ότι αυτή την ώρα φτάνει στο κατεχόμενο τμήμα του νησιού ο Ερντογάν, όπου βάζει σε τροχιά το σχέδιό του για την υποδούλωση και της υπόλοιπης, ελεύθερης Κύπρου. Οι διαδηλωτές λοιπόν χθες δεν έβαλαν στο στόχο τους τον Ερντογάν, αλλά το επίδικό τους ήταν τα υγειονομικά μέτρα και να χτυπήσουν ειδησεογραφικά Μέσα γιατί δεν παρουσιάζουν τα γεγονότα όπως θέλουν. Στην Κύπρο και στην Ελλάδα παρατηρείται, εξαιτίας της πανδημίας, ένας επικίνδυνος αποπροσανατολισμός της κοινωνίας που θα επιφέρει, αν δεν μπει, ένα μέτρο, πολλά δεινά. Δημοσιεύουμε τα κείμενα τριών συντρόφων και συνεργατών του Άρδην που έζησαν χθες τα γεγονότα από πολύ κοντά.

Α.

Αλέκος Μιχαηλίδης: Μες στη φοβερή ερημιά του πλήθους

Δύο ημέρες πριν τη 47η επέτειο της τουρκικής εισβολής κατέβηκαν στον δρόμο. Όχι για να προτάξουν τα στήθια τους εναντίον της τουρκοποίησης και της κατάφωρης παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Τουρκία και το κατοχικό καθεστώς, όχι για την παράνομη επίσκεψη Ερντογάν και όσα διαπράττει στην Κερύνεια, στη Μόρφου, στο Βαρώσι εσχάτως. Όχι για να παλέψουν συλλογικά για τον τόπο τους, τη δημοκρατία, την ελευθερία, την αξιοπρέπεια, μα προτάσσοντας κάμποσες αρλούμπες για το σώμα τους, τους μασόνους, την παγκόσμια διακυβέρνηση και τα μυστικά που κρύβουν μέσα στα εμβόλια.

Δεν αρκέστηκαν στο Προεδρικό ούτε άνοιξε ρουθούνι εκεί. Αποφάσισαν πως μεγαλύτερος εχθρός τους είναι το συγκρότημα «ΔΙΑΣ» και το δελτίο ειδήσεων του «ΣΙΓΜΑ». Όχι η διεύθυνση του μεγάλου αυτού ΜΜΕ, μα οι δημοσιογράφοι που έβγαζαν την κυριακάτικη βάρδια τους. Τούτο ήταν η έγνοια τους, να κάψουν δυο αυτοκίνητα, να σπάσουν αυτοκίνητα εργαζομένων, να ρίξουν κάτω μια βέσπα, να σπάσουν την τζαμαρία και να κάψουν την είσοδο. Να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, όχι κάποιον διευθυντή που εκφράζει τη γραμμή υπέρ του εμβολιασμού –άκου τι συζητάμε εν έτει 2021.

Στις οθόνες, λοιπόν, παρακολουθήσαμε μια κοινωνία σε πτώση. Έναν όχλο που δεν ενδιαφέρεται για το κοινό καλό, την εθνική ή τη φυσική επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού, μα για όσα απορροφά από τη δύση, τους συνωμοσιολόγους των ΗΠΑ ή κάποιον επίσκοπο που βρήκε την αλήθεια, πρώτα στο σχέδιο Ανάν και τώρα στις συνωμοσίες. Ένα πλήθος που δεν αντιμετωπίζει την κατάσταση ως λαός και εμμένει στον ατομικισμό και στην εγωπάθεια που εκβάλλουν οι μεγάλες χώρες της δύσης στις μικρότερες. Ένα πλήθος που αντιμετωπίζει την επιστήμη ως «συνομωσία» και απειλείται από δημοσιογράφους στην τουρκοκρατούμενη Κύπρο, ρε διάολε.

Η επίθεση, λοιπόν, στο ΣΙΓΜΑ δεν ήταν έκφραση εναντίον της «παραπληροφόρησης», μα ένδειξη του κύριου σκοπού αυτού του όχλου. Που δεν αξιώνει ανθρώπινα δικαιώματα, μα τη γιγάντωση ενός εμφύλιου διχασμού, την παραβίαση της ελευθερίας έκφρασης, όποιου έχει αντίθετη άποψη από αυτόν τον ασθενή όχλο, όποιου παλεύει για τη ζωή αντί για τον θάνατο, όποιου αμφισβητεί το τέλος της δημοκρατίας και της ελευθεροτυπίας, των εργαζομένων του «ΣΙΓΜΑ» που στεκόμαστε και θα στεκόμαστε δίπλα τους, απέναντι από κάθε πλήθος που αισθάνεται πως έχει το ηθικό πλεονέκτημα να αμολά τον εγωκεντρισμό του εκμεταλλευόμενος τα ανθρώπινα δικαιώματα. «Μην αμελήσετε. Πάρτε μαζί σας νερό. Το μέλλον θα έχει πολλή ξηρασία». Μα η δημοκρατία δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Κρατάτε καλά.

Γιώργος Τάττης: Ο εκφοβισμός δημοσιογράφων με δολοφονικές επιθέσεις, αποτελεί όνειδος για την δημοκρατία.

?Εδώ και μέρες προετοιμαζόμασταν εντατικά για την κάθοδο Ερντογάν και τα νέα τετελεσμένα που δρομολογούν οι κατοχικές δυνάμεις στα κατεχόμενά μας εδάφη. Για κάποιους, αυτά δεν αξιολογούνται ως σημαντικά για να εναποθέσουν την οργή τους.

?Η οργή τους τροφοδοτήθηκε από τα επουσιώδη, από αερολογίες περί τσιπαρισμένων και άρνηση της πανδημίας. Και μετατράπηκε σε τυφλή βία, σε φασιστική επίθεση. Εναντίον απλών εργαζομένων, τεχνικών, της τηλεφωνήτριας, του 65χρονου υπεύθυνου ασφάλειας που λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του το 74. Για να έρθει μια αλλήθωρη νεολαία, με δολοφονικό μένος να τον κλειδώσει σ’ ενα μικρό δωματιάκι και να πετάξει φωτοβολίδα. Γλύτωσε από θαύμα.

?Οι κουκουλοφόροι χρήσιμοι ηλίθιοι, έδρασαν με τον τρόπο που μόνο αυτοί ξέρουν.

Θρέφονται με την πόλωση και δυστυχώς, μπαίνουμε σε δύσκολες εποχές. Και, η κυβέρνηση φέρει ευθύνες για τον εκτροχιασμό της κατάστασης, για την κάκιστη επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας, για τη γενικευμένη σήψη και παρακμή που οδήγησε τον τόπο. Από το εθνικό μας θέμα, μέχρι την διαφθορά και την πολιτισμική μας πτώση. Έφερε τον μηδενισμό που επέτρεψε σε αυτόκλητους, απολίτικους σωτήρες, να θέλουν να πάρουν ζωές. Ευθύνη φέρουν και τα αρμόδια όργανα για την αποτυχία τους να διατηρήσουν την τάξη και την ασφάλεια.

?Είναι πραγματικά θλιβερό. Όταν αποφασίζεις να μπεις στο δημοσιογραφικό επάγγελμα, ιδίως αν ασχολείσαι με το πολιτικό ρεπορτάζ, ξέρεις ότι αναπόφευκτα θα κάνεις εχθρούς. Είναι ένα όμως αυτό και άλλο οι δολοφονικές επιθέσεις. Είναι θεμιτή η διαφωνία. Όταν όμως κινδυνεύουν μεροκαματιάρηδες και καταστρέφονται περιουσίες πολιτών, τότε έχουμε φτάσει στον πάτο ως κοινωνία.

Χρίστος Πέτρου: Αγαπητοί Ούννοι, δουλεύω και εγώ στον ΔΙΑ και δε θα σκάσω

Χθες μετά την διαμαρτυρία σας στο προεδρικό, κρίνατε κάμποσοι από εσάς, αυτόκλητοι υπερασπιστές του Χριστού της Αγάπης (φευ!) και της «ελευθερίας» πώς πρέπει να καταλύσετε με μολότοφ, πέτρες και άλλα αυτοσχέδια όπλα «το κράτος του εχθρού». Γεμάτοι μίσος στις σκατοψυχές σας, γεμάτοι θολούρα στο κεφάλι, είδατε στο λογότυπο του Σίγμα “S” το αρχικό γράμμα του ονόματος του Σατανά και μπουκάρατε στην «κόλαση» για να την γκρεμίσετε! Μπήκατε σαν Ούννοι με τον σταυρό στο χέρι, -τον σταυρό ρε αθεόφοβοι -, στο συγκρότημα Δίας στο οποίο δουλεύουμε δεκάδες άνθρωποι με μανάδες, πατεράδες, παιδιά, αδέρφια, συζύγους, φίλους που τους κόπηκε η ανάσα μέχρι να μάθουν ότι είμαστε καλά στην υγεία μας. Μπήκατε και κάψατε στο όνομα του Χριστού της Αγάπης ( ; ), γκρεμίσατε και απειλήσατε τις ζωές ανθρώπων μεροκαματιάρηδων που έβγαζαν κυριακάτικη βάρδια.

Το πρόβλημά σας αγαπητοί Ούννοι είναι (αν κατάλαβα καλά) ότι με βάση το δικό σας κριτήριο, η προβολή ειδήσεων, που αφορούν την πανδημία και τα σχετικά με αυτήν ζητήματα όπως ο εμβολιασμός, είναι μεροληπτική. Και προφανώς θεωρείτε ότι προωθεί «το σκότος, το έρεβος και τα φοβερά σχέδια» των μυστικών παγκόσμιων κέντρων του Μπιλ Γκέιτς ( ; ) που κάθε πρωί τηλεφωνεί στον Χατζηκωστή και τον Τσουρούλη και του λέει τι να πει στο δελτίο του. Των σκοτεινών κέντρων των Μασόνων που θέλουν να πιούν το αίμα των φτωχών ανθρώπων, να τους αλλάξουν το DNA τους το καλό, να τους προκαλέσουν στείρωση για να μην γεννούν και άλλες φρικτές ιστορίες.

Αγαπητοί Ούννοι, κάποιοι από εμάς δουλεύουν στον ΔΙΑ δεκαετίες ολόκληρες, κάποιοι άλλοι μερικά μόλις χρόνια ή ακόμη και μήνες. ΠΟΤΕ, σας διαβεβαιώ δεν μας τηλεφώνησε ο Μπιλ ο Γκέιτς για να μας πει τι να γράψουμε. Ούτε ο αρχηγός των μασόνων ούτε κάποιος σατανοφόρος, ούτε κανένας δικός ή ξένος.

Αγαπητοί Ούννοι, κάθε πρωί, αφού αποχαιρετήσουμε τα παιδιά μας, τις συζύγους μας, τους δικούς μας ανθρώπους, φτάνουμε στο γραφείο μας, ανοίγουμε τους υπολογιστές μας και πιάνουμε δουλειά. Διαβάζουμε. Διαβάζουμε όχι το Facebook του νεωκόρου ή του καντηλανάφτη της ενορίας μας. Διαβάζουμε τα δελτία τύπου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Τις ειδήσεις από τα εγκυρότερα ειδησεογραφικά δίκτια του πλανήτη. Τηλεφωνούμε στους κορυφαίους στον τομέα τους επιστήμονες στους οποίους έχουμε πρόσβαση. Ρωτάμε. Ρωτάμε αυτούς που ξέρουν. Που μιλούν βάσει των γνώσεων τους των επιστημονικών. Τις οποίες γνώσεις απέκτησαν χρόνια ολόκληρα όχι σκρολάροντας στη χέστρα τους αλλά με σκληρή δουλειά και με πίστη και αγάπη στον συνάνθρωπό τους, σε πανεπιστήμια σε βιβλιοθήκες να ξημεροβραδιάζονται δουλεύοντας, σε εργαστήρια να ασκούνται και να μάχονται χρόνια ολόκληρα.

Αγαπητοί Ούννοι στα δικά μας ρεπορτάζ αυτοί οι άνθρωποι, θα έχουν τον πρώτο λόγο είτε λένε πράγματα που αρέσουν είτε όχι. Γιατί ξέρουν καλύτερα και από εμάς και από εσάς. Γιατί είναι η δουλειά τους.

Δεν εξωραΐζουμε κανέναν απ’ αυτούς. Ούτε τους έχουμε αφίσες στα δωμάτιά μας, ούτε φίλοι μας είναι. Και κάτι πιο προσωπικό: βαρεθήκαμε, κουραστήκαμε κι εμείς ενάμιση περίπου χρόνο κάθε μέρα να βγάζουμε τις ίδιες φάτσες και να μιλάμε ή να γράφουμε για την πανδημία η οποία δεν λέει να μας αφήσει να πνάσουμε.

Αλλά αγαπητοί Ούννοι όσο υπάρχει και όσο είναι εδώ η πανδημία, θα γράφουμε για αυτήν και για τους κινδύνους που υπάρχουν απ’ αυτήν και για το τι δέον γενέσθαι για να την αναχαιτίσουμε βάσει πάντα αυτών που λένε και γράφουν ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ. Όχι επειδή μας το λέει ο Τσουρούλης ή ο Αρχιεπίσκοπος ή ο Μπίλ ο Γκέιτς.

Αγαπητοί Ούννοι. Έχετε κάθε δικαίωμα προφανώς να πιστεύετε ότι θέλετε. Προφανώς επίσης δεν έχετε δικαίωμα να βάζετε σε κίνδυνο τις ζωές ανθρώπων που κάνουν τη δουλειά τους επειδή μέσα στην παράνοιά σας τυφλοί από μίσος και φόβο «χρίζετε» εχθρούς σας πρόσωπα και καταστάσεις. Στην τελική αγαπητοί Ούννοι, αλλάξετε κανάλι τα γέρημα…

Αγαπητοί Ούννοι, δουλεύω και εγώ στον ΔΙΑ, χαίρομαι που οι συνάδελφοί μου είναι καλά και για ένα σας διαβεβαιώνω: Είτε σας αρέσει είτε όχι δεν θα σκάσω.

Υ.Γ: Ως Χριστιανός Ορθόδοξος δε σας χαρίζω αγαπητοί Ούννοι το «προνόμιο» να μαγαρίζεται την πίστη μου, την πίστη της αγάπης. Η καθ’ όλα σεβαστή επιλογή σας να μην εμβολιάζεστε, είναι έκδηλα υποκινούμενη απ’ τον φόβο. Και ο φόβος δεν υποτιμάται ούτε χλευάζεται. Είναι και αυτός σεβαστός. Ωστόσο το είδος του φόβου αυτού είναι απότοκο εγωκεντρισμού και έρχεται όντας ανορθολογικός στην ουσία του σε σύγκρουση με την Χριστιανική πίστη. Φόβος «μην μου αλλάξουν το DNA», φόβος «μην πάθω κακό» κλπ κλπ… Στις ελάχιστες πιθανότητες πραγματικών (και όχι κατά φαντασία) παρενεργειών που έχουν καταγραφεί, εγώ ως Χριστιανός Ορθόδοξος, βάζω πιο πάνω την ανάγκη του άλλου. Το ελάχιστο ρίσκο που υπάρχει να με βρει κάποια ανεπιθύμητη παρενέργεια, θα το πάρω και θα εμβολιαστώ επειδή έτσι θα δημιουργηθεί μια πιο ασφαλής κοινωνική συνθήκη για όσους ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Για τον παππού μου που είναι ενάμιση χρόνο κλεισμένος στο σπίτι, για τη μάνα μου που έχει καρδιακά προβλήματα, για τον θείο που έχει καρκίνο του πνεύμονα κλπ κλπ… Καλό δεκαπενταύγουστο και καλή φώτιση σε όλους.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ