Αρχική » Το βρώμικο χρήμα και τα λερωμένα χέρια της Λεπέν

Το βρώμικο χρήμα και τα λερωμένα χέρια της Λεπέν

από Αντώνης Σπυρόπουλος

του Αντώνη Σπυρόπουλου

Η Μαρίν Λε Πεν και οι συγγενείς της κατηγορούνται από την ευρωπαϊκή υπηρεσία καταπολέμησης της απάτης ότι υπεξαίρεσαν περίπου 600.000 ευρώ ευρωπαϊκού δημόσιου χρήματος κατά τη διάρκεια της θητείας τους ως ευρωβουλευτές, σύμφωνα με μια νέα έκθεση που αποκαλύφθηκε το Σάββατο από το Mediapart και παραδόθηκε στο γαλλική δικαιοσύνη.

Σε προχθεσινή, προεκλογική συνάντηση στην πόλη Αβινιόν, την Πέμπτη 14 Απριλίου, η Μ. Λεπέν υποσχέθηκε στο συγκεντρωμένο πλήθος: «𝜣𝜶 𝜺𝝅𝜾𝝈𝝉𝝆έ𝝍𝝎 𝝉𝜶 𝝌𝝆ή𝝁𝜶𝝉𝜶 𝝈𝝉𝝄𝝊ς 𝜞ά𝝀𝝀𝝄𝝊ς. 𝜣𝜶 𝜷ά𝝀𝝎 𝝃𝜶𝝂ά 𝝉𝜼𝝂 𝜶𝝃ί𝜶 𝝉𝜼ς 𝜺𝝆𝜸𝜶𝝈ί𝜶ς 𝝈𝝉𝝄 𝝅𝝆𝝄𝝈𝜿ή𝝂𝜾𝝄 𝜿𝜶𝜾 𝜸𝜾’ 𝜶𝝊𝝉ό 𝜽𝜶 𝜺𝝅𝜾𝜿𝜺𝝂𝝉𝝆𝝎𝜽𝝄ύ𝝁𝜺 𝝈𝝉𝜼𝝂 𝜶𝝂𝝉𝜶𝝁𝝄𝜾𝜷ή 𝝉𝜼ς 𝜺𝝆𝜸𝜶𝝈ί𝜶ς». Δεν είπε, όμως, αν τα χρήματα που θα επιστρέψει, είναι από αυτά που υπεξαίρεσε!!!

Εξάλλου το Μάρτη του 2017, όταν είχε επισκεφτεί κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα της, ενόψει των τότε προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, τη Μόσχα και τον Πούτιν, είχε επαναλάβει την υποστήριξή της για την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Μόσχα και την αντίθεσή της στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη συνέχεια από την ΕΕ. Είχε συγκεκριμένα αναφέρει πως αν εκλεγεί στο Μέγαρο των Ηλυσίων,: «Θα οραματιζόμουν την άρση των κυρώσεων αρκετά γρήγορα». Στη συνάντηση αυτή ο Πούτιν είχε πει «𝜞𝝂𝝎𝝆ί𝜻𝝎 ό𝝉𝜾 𝜼 𝝅𝝆𝝄𝜺𝜹𝝆𝜾𝜿ή 𝜺𝜿𝝈𝝉𝝆𝜶𝝉𝜺ί𝜶 βρίσκεται 𝝈𝜺 𝜺𝝃έ𝝀𝜾𝝃𝜼 𝝈𝝉𝜼 𝜞𝜶𝝀𝝀ί𝜶. 𝜱𝝊𝝈𝜾𝜿ά, 𝜹𝜺𝝂 𝜽έ𝝀𝝄𝝊𝝁𝜺 𝝂𝜶 𝜺𝝅𝜼𝝆𝜺ά𝝈𝝄𝝊𝝁𝜺 𝝉𝜶 𝜸𝜺𝜸𝝄𝝂ό𝝉𝜶 𝝁𝜺 𝜿𝜶𝝂έ𝝂𝜶𝝂 𝝉𝝆ό𝝅𝝄», καταπνίγοντας ένα χαμόγελο (το οποίο είχε σχολιαστεί τότε από τους δημοσιογράφους) καθώς έλεγε αυτά τα λόγια, ενώ η ίδια η Λεπέν παρέμεινε ατάραχη.

Μη ξεχνάμε πως Το 2014, το Εθνικό Μέτωπο της Λεπέν 𝛑ή𝛒𝛆 𝛅ά𝛎𝛆𝛊𝛐 𝛂𝛑ό 𝛕𝛈 𝚸𝛚𝛔ί𝛂 ύ𝛙𝛐𝛖ς 𝟏𝟏 𝛆𝛋𝛂𝛕𝛐𝛍𝛍𝛖𝛒ί𝛚𝛎 𝛆𝛖𝛒ώ. Ένα από τα δάνεια, ύψους 9 εκατ. ευρώ, προήλθε από μια 𝛍𝛊𝛋𝛒ή 𝛕𝛒ά𝛑𝛆𝛇𝛂, 𝛕𝛈𝛎 𝐅𝐢𝐫𝐬𝐭 𝐂𝐳𝐞𝐜𝐡 𝐑𝐮𝐬𝐬𝐢𝐚𝐧 𝐁𝐚𝐧𝐤, 𝛍𝛆 𝛔𝛖𝛎𝛅έ𝛔𝛍𝛐𝛖ς 𝛍𝛆 𝛕𝛐 𝚱𝛒𝛆𝛍𝛌ί𝛎𝛐. Να σημειώσουμε πως η συγκεκριμένη τα τράπεζα βρίσκεται στη λίστα κυρώσεων των ρωσικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Για το δάνειο είχε διαμεσολαβήσει τότε ο Jean-Luc Schaffhauser, σύμβουλος του κόμματος της Λεπέν στον ενεργειακό τομέα(!) ο οποίος αργότερα έγινε ευρωβουλευτής.

Ο ίδιος αποκαλεί τον εαυτό του “Mr Mission Impossible”.

Προχθές έφτασε στη γαλλική δικαιοσύνη η νέα καταγγελία για υπεξαίρεση, της κας Λεπέν

Δεν ξεχνάμε βέβαια το μεγάλο βαθμό διείσδυσης της ρώσικης προπαγάνδας στην Ευρώπη και την επιρροή που ασκεί σε κόμματα της ακροδεξιάς και της αριστεράς.

Άλλωστε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τις κυρώσεις στη Ρωσία με αιτία την εισβολή της στην Ουκρανία, αυτά τα κόμματα ήταν τα ΜΟΝΑ που δε ψήφισαν τις κυρώσεις!!

Τελικά, τίποτα δεν είναι τυχαίο

Πηγές:

❢ Mediapart, Marine Turchi et Fabrice Arfi, 16 avril 2022

bbc.com/news/world-europe

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ