Αρχική » «Επιμένω στο μια νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά»

«Επιμένω στο μια νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά»

από Αναδημοσιεύσεις

Του Ξενοφώντα Μπρουντζάκη | Από το Ποντίκι 18/11/2022

Στην σύνοδο των G20, ο πρόεδρος Ερντογάν επανέλαβε μπροστά σε όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης: «Επιμένω στο μια νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά. Είναι σημαντική για εμένα αυτή η δήλωση. Πρέπει η Ελλάδα να ξέρει τα όριά της. Σε αυτό σημείο, λέμε, “Γείτονα, να ξέρεις το νόμο της γειτονιάς, μην τα βάζεις πολύ μαζί μας”». Όχι δεν αποτελεί σενάριο με εγκληματικές οργανώσεις και δολοφονικές μαφίες. Είναι λόγια που εκστομίζει ο σύμμαχος και εταίρος της Δύσης, ισλαμοφασίστας Ερντογάν και γίνεται ανεκτός. 

Ωστόσο, με την τρέχουσα εμπειρία της ρώσικης εισβολής στην Ουκρανία, αναρωτιέται κανείς αν αυτή η επίμονη απειλή μπορεί να γίνεται σε μια παρόμοια σύνοδο από ένα συμμαχικό κράτος του ΝΑΤΟ, από μια χώρα προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα σύνορα της οποίας απειλεί ευθέως και δίχως περιστροφές!

Η Τουρκία πλέον δεν κρατά κανένα πρόσχημα νομιμότητας και δηλώνει ξεκάθαρα ότι της ανήκουν τα νησιά σχεδόν του μισού Αιγαίου και αυτά, αργά ή γρήγορα, θα τα καταλάβει. Αυτό πλέον είναι το νέο δόγμα της Τουρκίας. Ούτε τα 6 μίλια, ούτε τα 12. Ήδη η επίσκεψη κάθε Έλληνα αξιωματούχου στα υπό αμφισβήτηση νησιά, εκλαμβάνεται ως πρόκληση από μέρους της Τουρκίας. Και αυτό επίσης, προστέθηκε για την …Χάγη. Από την άλλη εμείς, παίζουμε με τις κοκορομαχίες των ειδικών για το αν ο Ερντογάν μας απειλεί απευθυνόμενος στο εσωτερικό του ακροατήριο. Η Τουρκία, ωστόσο, είναι έντιμη ως προς ένα πράγμα: δεν κρύβει τις προθέσεις της και κάθε μέρα κλιμακώνει τις απαράδεκτες και ιταμές απειλές εναντίον της χώρας μας, την ώρα μάλιστα που δηλώνει  και με ποια πρόσωπα δεν θέλει να μιλήσει και με ποια προτιμά, επειδή νοιάζεται για το συμφέρον της Ελλάδας. Με δυο λόγια, πρέπει να γίνει κατανοητό  από τον πρώτο έως τον τελευταίο Έλληνα πολίτη ότι η Τουρκία αποτελούσε και αποτελεί εσαεί απειλή και θα είναι πάντα  εχθρός της Ελλάδας. Η κατάκτηση της Ελλάδας εξιτάρει τον τουρκικό λαό. Να το ξεκαθαρίσουμε αυτό μέσα και έξω μας, μια και καλή.

Στα καθ’ ημάς, είμαστε αντιμέτωποι με ένα απίθανο παράδοξο όπου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τους εκλεγμένους αντιπροσώπους του, τόσο στην ελληνική όσο και στην ευρωπαϊκή βουλή, υιοθετούν την άθλια προπαγάνδα της Άγκυρας καταγγέλλοντας  εγκληματικές ενέργειες του ελληνικού  Λιμενικού  Σώματος στο Αιγαίο. Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, υπερασπίζεται  ανερυθρίαστα και με επαναστατικό οίστρο τις τουρκικές αθλιότητες ότι «στο Αιγαίο με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη συντελείται ένα ανθρωπιστικό αίσχος και καταπατάται το εσωτερικό και το Διεθνές Δίκαιο. Απαιτείται, επιτέλους, ενδελεχής και αξιόπιστη έρευνα για τα περιστατικά τα οποία έχουν καταγγείλει κατά καιρούς η Ευρωπαία Επίτροπος, η Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης και πληθώρα ανθρωπιστικών οργανώσεων. Περιστατικά στα οποία κι εγώ έχω αναφερθεί συχνά στη Βουλή».

Δεκάδες παρόμοιων δηλώσεων υπάρχουν και είναι γνωστές. Δεν υπάρχει στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που να μην έχει απαιτήσει το γκρέμισμα του φράχτη στον Έβρο, τα ανοιχτά σύνορα για να μπορεί δίχως ζόρι ο Ερντογάν να αποσταθεροποιεί την ελληνική κυβέρνηση εργαλειοποιόντας τους μετανάστες, την κατάργηση ή αποδυνάμωση όλων των εξοπλιστικών προγραμμάτων και διμερών συμφωνιών που θωρακίζουν την χώρα κατά το δυνατόν. 

Πρόσφατη είναι η αθλιότητα με το νεκρό μωρό στον Έβρο. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έφτασε στο σημείο πριν λίγες μέρες να υπονομεύσει  την εξαιρετική για τα εθνικά μας συμφέροντα, διμερή σχέση Ελλάδος – Γαλλίας υπερασπιζόμενος ουσιαστικά την πολιτική Ερντογάν, που έχει θορυβηθεί με το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας. Είναι εξωφρενικό, όχι το ότι συμβαίνουν αυτά (από τον ΣΥΡΙΖΑ όλα τα περιμένει κανείς…) αλλά ότι στο εσωτερικό ακροατήριο των Ελλήνων υπερπατριωτών δεν κουνιέται φύλλο και ο άνθρωπος αυτός διεκδικεί εκ νέου την ηγεσία της χώρας σε μια τέτοια συγκυρία. Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν και με τα άλλα κόμματα της Αριστεράς στην Βουλή. Με δυο λόγια, στο ελληνικό κοινοβούλιο τα περισσότερα σε αριθμό κόμματα δουλεύουν φανερά υπέρ των έχθρων της πατρίδας, υπέρ ενός στυγνού και απάνθρωπου δικτάτορα ισλαμιστή ο όποιος απειλεί ότι θα έρθει νύχτα  και μας σφάξει. 

ΥΓ. Τελικά ευτυχώς που υπάρχει κι  ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ και υπερασπίζεται την Ελλάδα  «..ο Ερντογάν βλέπει την παράνομη προσάρτηση μέρους της Ουκρανίας και κρατά σημειώσεις. Γιατί θέλει να κάνει το ίδιο στη βόρεια Κύπρο και να προσαρτήσει τα κατεχόμενα εδάφη».

ΣΧΕΤΙΚΑ

2 ΣΧΟΛΙΑ

Γιώργος Χώτος 19 Νοεμβρίου 2022 - 21:08

Εξαιρετικό άρθρο. Συμφωνώ απόλυτα και συνοψίζω για τους κρατούντες σημειώσεις.
1. Στόχος της Τουρκίας είναι να κατακτήσει τα νησιά μας.
2. Η κατάκτηση της Ελλάδας εξιτάρει τον τουρκικό λαό.
3. Η Τουρκία θα είναι πάντα εχθρός της Ελλάδας.
4. Τα ελληνικά αριστερά κόμματα είτε λόγω βλακείας, είτε λόγω εθνο-αποδομητικής ψυχοσύνθεσης στρώνουν χαλί στον τούρκο εισβολέα.
Συνιστώ σε όλους τους υγιείς και πατριώτες αρθρογράφους σαν τον κ. Μπρουντζάκη, να καταλήγουν ως επωδό των κειμένων τους με προτάσεις εφαρμογής για την αποτροπή του κινδύνου. Και συγκεκριμένα, εμφατική συμπερίληψη στις προτάσεις, η καθολική υποχρεωτική στράτευση στα 18 ανδρών και γυναικών σε ένα τύπου Ισραήλ αμυντικό σύστημα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Σπύρος Καναβός 20 Νοεμβρίου 2022 - 10:13

Η βιασύνη με οδήγησε σε πλήθος σφαλμάτων. Να με συγχωρείτε, και ξαναγράφω το σχόλιο εξ αρχής:
Εύγε διότι, στο άρθρο αυτό λέγονται τα πράγματα με το όνομά τους, χωρίς περιστροφές, ιδίως για τις προθέσεις της Τουρκίας και την στάση διαφόρων πολιτικών.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ