Αρχική » Ύποπτος για εγκληματική οργάνωση και ο εθνικός μας μηνυτής;

Ύποπτος για εγκληματική οργάνωση και ο εθνικός μας μηνυτής;

από Αναδημοσιεύσεις

Του Γιάννη Σιδέρη από το liberal.gr

Είναι δυνατόν; Στον εθνικό μας μηνυτή Παναγιώτη Δημητρά, διευθυντή της ΜΚΟ Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, και στον Τόμι Ολσεν ιδρυτή και διευθυντή της ΜΚΟ Aegean Boat report, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και διευκόλυνση μεταναστών.

Κατηγορούνται ότι συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση με σκοπό να διευκολύνει την είσοδο και διαμονή πολιτών τρίτων χωρών, αποστέλλοντας στις ελληνικές αρχές τα πλήρη στοιχεία τους και το ακριβές στίγμα εντοπισμού τους, προκειμένου οι τελευταίοι να υπαχθούν σε διαδικασίες ασύλου!

Δεδομένου ότι στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι η δραστηριότητα αυτή του κ. Δημητρά γίνεται κατ’ επάγγελμα, καθώς από τη ΜΚΟ που έχει δημιουργήσει προκύπτει «πρόθεση επανειλημμένης τέλεσης της πράξης και προσπορισμός εισοδήματος», ίσως το δικαστήριο να απογυμνώσει τον ανθρωπιστικό μανδύα και να βγάλει στην επιφάνεια τη χρυσοφόρο μπίζνα που έχει ως πηγή προσπορισμού τους φτωχούς οικειοθελώς εκτοπισμένους.

Θα λυθεί ελπίζουμε και η απορία για τη… μαντική ικανότητα των ΜΚΟ που πρώτες αυτές γνωρίζουν τις ώρες, τους τρόπους, τους δρόμους και τα σημεία εισόδου των μεταναστών. Πως «κατόρθωναν» να εντοπίζουν πρώτες το γεωγραφικό στίγμα που βρίσκονται οι πρόσφυγες, και να δίνουν τις συντεταγμένες στις ελληνικές αρχές, προκειμένου να κινητοποιηθούν.

Και όταν οι ίδιες έδιναν λάθος στίγμα, να καταγγέλλουν στο διεθνές στερέωμα το ελληνικό κράτος για εγκληματική αδιαφορία, όπως συνέβη με την ανύπαρκτη πεντάχρονη Μαρία στον Έβρο. Όσοι διακίνησαν τη συγκεκριμένη «είδηση» και βυσσοδόμησαν κατά της χώρας, δεν εκλήθησαν από την Δικαιοσύνη για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Ο κ. Δημητράς διεκδικεί επαξίως τον τίτλο του εθνικού μας μηνυτή. Ως τον Ιούλιο του 2019 είχε καταθέσει κατά δική του δήλωση, πέντε χιλιάδες μηνύσεις, για τα -κατά τη γνώμη του- ρατσιστικά εγκλήματα που είχαν διαπράξει είτε το ελληνικό κράτος, είτε επώνυμοι Έλληνες με δημόσιο λόγο. Μεταξύ άλλων είχε μηνύσει την συγγραφέα Σώτη Τριανταφύλλου, τους δημοσιογράφους Λώρη Κέζα, Μανόλη Βασιλάκη, Τάκη Θεοδωρόπουλο. Διονύση Γουσέτη και άλλα απάνθρωπα τέρατα για… τα ρατσιστικά εγκλήματα που διέπραξαν.

Από τον άσπιλο αντιρατσισμό του δεν ξέφυγαν οι πολιτικοί. Είχε χαρακτηρίσει την Φώφη Γεννηματά ακροδεξιά εθνικίστρια και τη ΝΔ ναζιστικό κόμμα, ενώ είχε μηνύσει τον Αντώνη Σαμαρά, τον Ανδρέα Ανδριανόπουλο και άλλους, ων ουκ έστιν τελειωμός.

Η εμμονική τάση του να μηνύει το σύμπαν για ρατσιστική συμπεριφορά, εκλαμβανόταν ως ιδιορρυθμία. Κάλλιστα όμως θα μπορούσε να λειτουργούσε ως προκάλυψη. Ένας άκρως δικομανής άνθρωπος δεν θα μπορούσε να παρανομεί. Αλλά ακόμη και αν ο αλύγιστος διώκτης του ρατσισμού θα επέτρεπε στον εαυτό του να παρακάμπτει τη νομιμότητα «χάριν του διωκόμενου ανθρώπου», επ ουδενί φανταζόταν κανείς ότι θα μπορούσε να χρηματίζεται για τη φιλάνθρωπη αποστολή του.

Ο έτερος των κατηγορουμένων Τόμι Ολσεν διά της Aegean Boat report, βρέθηκε στο κέντρο πολύμηνης έρευνας Αστυνομίας και ΕΥΠ για υπόθεση κατασκοπείας και διακίνησης μεταναστών. Προέβαινε σε συνεχείς καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες το ελληνικό Λιμενικό επιχειρούσε να πνίξει τους μετανάστες, ενώ οι Τούρκοι τους έσωζαν!

Και παρότι είναι οργάνωση για τους μετανάστες, έχει και διπλωματικές ανησυχίες αντιτιθέμενη… στον εξοπλισμό των νησιών μας. Κατήγγειλε δε την Ελλάδα: «Το να γεμίζουμε τα νησιά με αμερικανικό στρατιωτικό εξοπλισμό μπορεί να θεωρηθεί, από ορισμένους, ως πρόκληση, ειδικά επειδή αποτελεί παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης του 1923 και της Συνθήκης Ειρήνης των Παρισίων του 1947»! Περιχαρές το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας δημοσίευε: «η ΜΚΟ επιβεβαιώνει την αντίθεση της Τουρκίας στη στρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο, λέγοντας ότι μια τέτοια κίνηση μπορεί να είναι «πρόκληση». (αυτά τα αναρτούσε η ΜΚΟ υποκινούμενη από την ανθρωπιστική της αγάπη για τους πρόσφυγες…).

Ελπίζουμε η διεισδυτικότητα της δίκης να μας αποκαλύψει το λαϊκό «πόσο πήγαινε το κεφάλι», πόσα τους πλήρωνε ο κάθε μετανάστης για να τον περάσουν στην Ελλάδα, πόσα κατά προσέγγιση ήταν τα χρήματα που έλαβαν, αν τα διοχέτευσαν σε δράσεις υπέρ περίθαλψης μεταναστών απαρνούμενοι την ποταπότητα της ιδιωτικής ενθυλάκωσης. Αρκεί η δίκη να μην γίνει με τον ρυθμό της ελληνικής δικαιοσύνης. Το θέμα σύμφωνα με δημοσιεύματα είχε παραμείνει για αρκετό καιρό κλεισμένο σε κάποιο συρτάρι.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ