Αρχική » Η ναρκωμένη Δεξιά

Η ναρκωμένη Δεξιά

από Γιώργος Χώτος

του Γιώργου Χώτου

Δεν είμαι σίγουρος για το αν η σημερινή δημοκρατική Δεξιά ή Κεντροδεξιά παράταξη (κυβερνητική και μη) έχει καταλάβει την κρισιμότητα της πληθυσμιακής μας συρρίκνωσης και πολύ περισσότερο αν προτίθεται (δεν μιλώ καν για σχέδιο) να ενισχύσει τον εθνικό πληθυσμό και να δυναμώσει την Ελλάδα ως κράτος κυρίαρχο, ισχυρό, παρεμβατικό και (συνελόντι ειπείν) ταυτοτικά ομοιογενές.Τουναντίον, όλες οι δράσεις της (ή ακριβέστερα οι μη-δράσεις της) συνηγορούν προς το αντίθετο. Δεν θα ήταν υπερβολή να ισχυριστώ ότι οι φανερές και πιθανώς οι αφανείς απόψεις της ταυτίζονται με τις διαχρονικά διακηρυγμένες της ευρύτερης Αριστεράς περί διεθνισμού, ανοικτών συνόρων και ετερόκλητου δικαιωματισμού.

Κάτι τέτοια γοήτευαν και μένα στα χρόνια της νιότης μου ως ηθικά ανώτερες απόψεις και ιστορικά αναπόφευκτες, τελεσφορούμενες σε μια παγκόσμια διακυβέρνηση που θα εξασφάλιζε την ειρήνη και την ευημερία των λαών.

Συναρτημένη η παραπάνω ιδεοληψία με επιμέρους βαρύγδουπες διακηρύξεις τύπου «τέλος της ιστορίας», ιστορικά συμβάντα όπως η πτώση του τείχους, και διαχεόμενης μοιρολατρίας ως προς την ανάσχεση του παγκόσμιου χρηματιστηρίου τύπου «Σόρος και Σία», δημιούργησαν και στα συντηρητικά στρώματα ακόμα τη μοιρολατρία του: «αφού δεν μπορούμε να το αποφύγουμε ας το απολαύσουμε».

Απέναντι λοιπόν στα παθητικά και ανερμάτιστα στρώματα των συντηρητικών και κατά βάσει κεντροδεξιών κοινωνιών η Αριστερά είχε και τις δυνάμεις και την οργάνωση να κυριαρχήσει ιδεολογικά και διά του διεθνισμού να καθιερώσει τον εθνομηδενισμό ως στάση ζωής και προόδου ακόμα.

Παραδομένος σ’ αυτή την ανεμπόδιστα κυριαρχούσα ιδεοληψία η οποία υπέσκαπτε κάθε δειλή έστω εθνική έκφανση των παθητικών και αδιάφορων κοινωνικών στρωμάτων, ο λαός κυριολεκτικά ξέχασε το νόημα της πατρίδας (πόσω μάλλον του έθνους) και συνήθισε να εκφράζει την ευαισθησία του προς τον Ανθρωπο γενικώς, ως ον πανομοιότυπο «όπου Γης».

Και μπορεί μεν αυτή η δήθεν οικουμενικότητα να αποτελεί το φλάμπουρο της αριστερής διανόησης, η οποία βέβαια δεν είναι παρά μια μεταμφίεση για την αποδόμηση της εθνικής ταυτότητας προκειμένου να επικρατήσει η χρεοκοπημένη μαρξιστική ουτοπία, όμως έτσι όπως προέρχονταν από το κύρος των πολυγραφότατων διανοητών της αριστεράς, ήταν αδύνατο να αντιμετωπιστεί από τους ελάχιστους λαθροβιώτες της συντηρητικής σκέψης, χαμένους στην ομίχλη της ατολμίας.

Κυριολεκτικά, στη μεταπολιτευτική Ελλάδα, η ρετσινιά του συντηρητικού, οπισθοδρομικού μέχρι και αντιδραστικού αποτέλεσε μια ισχυρότατη τροχοπέδη στην κίνηση οτιδήποτε πνευματικού με ικανή ορμή για να ανακόψει ή και να συγκρουστεί με τον επελαύνοντα αριστερό εθνομηδενισμό. Και ακόμα χειρότερα, η όποια δειλή δεξιά ή κεντροδεξιά είχε αφεθεί να συληθεί από την αριστερά και εν είδη εξωμοσίας (έστω κι αν δεν το συνειδητοποιούσε) είχε βαφτιστεί στην αριστερή κολυμβήθρα έχοντας πλέον πνευματικό ανάδοχο τον ίδιο τον ολετήρα της.

Όμως η ίδια η ύβρις της υπερβολής και της αποθράσυνσης που αποχαλίνωσε την αριστερά στην εθνική αποδόμηση ήταν αυτή που δημιούργησε με τον βρασμό των αισθημάτων την υπερπίεση στη «χύτρα» όπου μαγείρευε τη Δεξιά, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή την εκτόνωση και την απελευθέρωση των ακατέργαστων συντηρητικών στοιχείων. Όμως αυτό που απελευθερώθηκε πολύ απέχει ακόμα από το να έχει αποκτήσει μορφή και συγκρότηση. Τα υλικά δεν έχουν αναμιχθεί καλά και η χαρά μιας απελευθερωμένης σκέψης δεν μπορεί ακόμα να επικρατήσει επί του συμπαγούς στρατεύματος της αριστερής ουτοπολογίας.

Γιώργος Χώτος

Αύγουστος 2023

ΣΧΕΤΙΚΑ

3 ΣΧΟΛΙΑ

Θεοφάνης Ι. Βορεινάκης 23 Αυγούστου 2023 - 09:49

Κατά την ταπεινή άποψή μου, πρέπει το γρηγορώτερο να συστήσουμε μία πανεθνική επιτροπή εθνικής σωτηρίας, ακολουθώντας τα διδάγματα της Γαλλικής Επανάστασης της μόνης που απελευθέρωσε τους ανθρώπους, με επικεφαλής-μπροστάρη την Εκκλησία, η οποία καλείται να αναπαράξει τον εθνοσωτήριο ρόλο της επί τουρκοκτατίας….Ας προσέχουμε τον αφειδώς χρησιμοποιούμενο χαρακτηρισμό του εθνομηδενιστή που έγινε ξαφνικά της μόδας, σαν τον κοινωνικό αποκλεισμό, εργαλειοποίηση κλπ. Τον εισέπραξα γιατί δημοσίευσα την άποψή μου ότι υπάρχουν όχι τρεις αλλά τέσσερις Μακεδονίες η μικρότερη πό τις οποίες περιλαμβάνεται στην Αλβανία με κέντρο την Κορυτσά. Πρόσφατα εταξίδευσα σε όλη την γειτονική χώρα και ρώτησα τους ιερείς της Μοσχόπολης σπουδαίας στο παρελθόν ελληνικής πόλης, κοντά στην Κορυστά, αν η περιοχή είναι Βόρεια Ηπειρος η Μακεδονία. Μου απάντησαν, ιερείς ελληνοπρεπέστατοι, ότι σύμφωνα με την εκκλησιαστική οριοθέτηση σε μητροπόλεις, η περιοχή ανήκει στην μητρόπολη Ανω Μακεδονίας με έδρα του δεσπότη την Κορυτσά. Κατόπιν αυτού θεωρώ άδικη την κρίση ότι λόγω Πρεσπών απεμπολήσαμε το όνομα της Ανω Μακεδονίας, αφού εκκλησιαστικά πρόκειται για την αλβανική Μακεδονία. Οι εξ ανατολών τζαναμπέτηδες γείτονές μας παρακολουθούν άγρυπνα τις εσωτερικές μας εξελίξεις και γνωρίζουν καλά ότι όπως εξελλίσονται αυτές, ο χρόνος κυλά προς ώφελόςτους, εμείς γηράσκουμε αυτοί αυξάνονται….και το ίδιο ισχύει και για την Κύπρο. Επομένως η συννενόησή μας με τα Σκόπια είναι ζωτικής σημασίας αρκεί να τηρούνται οι όροι της συνθήκης των Πρεσπών! Σχετικά με την πολύπαθη Κύπρο έχω να παρατηρήσω ότι κακώς απορίψαμε το σχέδιο Ανάν, το οποίο αποτελούσε μιά κάποια λύση μπροστά στο σημερινό αδιέξοδο των δύο κρατών (όπα απειλή ίδρυσης Ρωσσικού προξενείου στα κατεχόμενα…). Παρακολουθώντας τις προάλλες σοβαρή πρωινή εκπομπή επί του θέματος από καταρτισμένους σταρτιωτικούς και ακαδημαικούς, πληροφορήθηκα ότι στα διεθνή φόρα η αντιμετώπιση των ελληνοκυπριακών δικαίων αντιμετωπίζεται με δυσπιστία λόγω ακριβώς της απόρριψης του σχεδίου, που αν ίσχυε, σήμερα Μόρφου και Αμμόχωστος θα ήταν και πάλι υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση….λοιπόν;

με εκτίμηση

Θεοφάνης Ι. Βορεινάκης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Θεοφάνης Ι. Βορεινάκης 23 Αυγούστου 2023 - 14:55

Καιν κάτι συμπληρωματικά, πρώτος αναφέρθηκε με άλλα λόγια για την υπνώτουσα δεξιά, σαν σιωπηλή δύναμη ο Γεώργιος Ράλλης με την ανάληψη της πρωθυπουργίας του το ογδόντα και πταγματοποίησε και κάτι άλλο, σε ομιλία του στο Μεσολόγγι, υποσχέθηκε την ίδρυση ΚΑΤΕΕ ιχθυοκαλλιεργειών, την οποία πραγματοποίησε λίγο αργότερα, η οποία ίδρυση μετεξελίχθηκε σε ΤΕΙ Μεσολογγίου (νυν πανεπισ΄τημιο Πάτρας) στο οποίο επενδύσαμε την ζωή μας!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Θεοφάνης Ι. Βορεινάκης 23 Αυγούστου 2023 - 14:57

Με εκτίμηση κε συνάδελφε

Θεοφάνης Ι. Βορεινάκης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ