Αρχική » Άνδρας μαστιγώθηκε σε τζαμί της Μαλαισίας επειδή βρέθηκε μόνος του με γυναίκα

Άνδρας μαστιγώθηκε σε τζαμί της Μαλαισίας επειδή βρέθηκε μόνος του με γυναίκα

από Αναδημοσιεύσεις

Από τη Le Figaro με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δημοσιεύθηκε στις 27 Δεκεμβρίου

Ο 42χρονος άνδρας δέχτηκε έξι μαστιγώσεις μετά την καταδίκη του από δικαστήριο που εφαρμόζει το νόμο της Σαρία. Η γυναίκα με την οποία ήταν μαζί δεν ήταν ούτε σύζυγός του ούτε μέλος της οικογένειάς του.

Ένας άνδρας μαστιγώθηκε σε τζαμί στη Μαλαισία την Παρασκευή, αφού κρίθηκε ένοχος ότι βρέθηκε να περνάει χρόνο μόνος του με μια γυναίκα που δεν ήταν ούτε σύζυγός του ούτε μέλος της οικογένειάς του, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων. Στον 42χρονο εργάτη οικοδομών επιβλήθηκαν έξι μαστιγώσεις αφού καταδικάστηκε από δικαστήριο της Σαρία στη συντηρητική ανατολική πολιτεία Τερενγκγκάνου, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Bernama. Ήταν η πρώτη φορά στη Μαλαισία που η ποινή των μαστιγώσεων, που διατάχθηκε από δικαστήριο της Σαρία, εκτελέστηκε εκτός δικαστηρίου, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Δημοσιογράφος του AFP είδε τον άνδρα, που φορούσε πορτοκαλί φόρμα φυλακής, να οδηγείται στο τζαμί με ένα φορτηγάκι μετά την προσευχή της Παρασκευής. Παρουσία ενός σιωπηλού πλήθους, μπήκε στο κτίριο για να λάβει αυτή τη σωματική τιμωρία. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Ένωση Δικηγόρων της Μαλαισίας εξέφρασε τη «βαθιά ανησυχία» της για την ποινή. «Τέτοιες τιμωρίες στερούν από τα άτομα την αξιοπρέπειά τους», ανέφερε η ένωση σε ανακοίνωσή της.

Η Μαλαισία έχει ένα διπλό νομικό σύστημα, με τα ισλαμικά δικαστήρια να μπορούν να ασχολούνται με ορισμένες υποθέσεις που αφορούν μουσουλμάνους πολίτες. Τέτοιες ποινές μαστιγώματος που διατάσσονται από δικαστήριο της Σαρία είναι σπάνιες αλλά όχι ασυνήθιστες στη Μαλαισία. Δύο γυναίκες που είχαν καταδικαστεί για σεξουαλική επαφή μαστιγώθηκαν μπροστά σε περισσότερα από 100 άτομα σε ισλαμικό δικαστήριο το 2018. Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Μαλαισίας αποφάνθηκε την περασμένη εβδομάδα ότι «οι τιμωρίες που προκαλούν σωματική βία και δημόσιο εξευτελισμό» δεν έχουν «καμία θέση σε ένα σύγχρονο δικαστικό σύστημα».

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ