Αρχική » «Δημοκρατία της Ιλλυρίδας» θέλουν οι Αλβανοί στα Σκόπια

«Δημοκρατία της Ιλλυρίδας» θέλουν οι Αλβανοί στα Σκόπια

από admin
Από την ιστοσελίδα www.voria.gr
Το σχέδιο των Αλβανών για τη δημιουργία «Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας» στο Τέτοβο, μέσα στο κράτος των Σκοπίων
Αλβανοί θέλουν να δημιουργήσουν την «Δημοκρατία της Ιλλυρίδας» μέσα στο κράτος των Σκοπίων. Οι ειδήσεις για τον διαχωρισμό -με όποιο μέσο- των δύο εθνοτήτων στο κράτος των Σκοπίων καταφθάνουν σαν βροχή. Ποιος μπορεί να πει άλλωστε, ότι η είδηση αποτελεί έκπληξη και δεν ήταν αναμενόμενη;

Τώρα, οι Αλβανοί του Τετόβου θέλουν να γίνουν ανεξάρτητο κράτος. Προ ημερών, στα Τίρανα, ο πρόεδρος της αυτόκλητης «Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας» κ. Νεβζάτ Χαλίλι  και ο κ. Σαλμάν Βακί, πρωθυπουργός της φαντασιακής ‘δημοκρατίας’ από τη μια πλευρά, και ο βουλευτής κ. Τάουλαντ Βένκο Τσάλα της «Ένωσης Πατριωτών πολιτών» από την άλλη, υπέγραψαν για την υποστήριξη της ιδέας να σχηματίσουν ένα νέο αλβανικό κράτος, την «Δημοκρατία της Ιλλυρίδας», μέσα στη γεωγραφική περιοχή των Σκοπίων. Τις πληροφορίες δίνει αλβανικό πόρταλ του Τέτοβο και το τμήμα ειδήσεων του defencenet.

Θα έλεγε κάποιος ότι μ’ αυτήν την ενέργεια δημιουργούν εντυπώσεις. Όμως, όπως σημειώσαμε πολλές φορές στη στήλη μας, φαίνεται ότι αλλάζουν πολλά στη βαλκανική, με τους Γερμανούς να επιχειρούν να καλύψουν τα κενά που αφήνουν οι Αμερικανοί, μετά την επιτυχή προσπάθειά τους να απομακρύνουν τους Ρώσους από την περιοχή. Δεν είναι άγνωστο βέβαια, ότι ο κατακερματισμός των Βαλκανίων μετά το 1990, ήταν έμπνευση των Γερμανών, στις πιέσεις των οποίων για την αποκοπή της Κροατίας από τη Γιουγκοσλαβία, δεν μπόρεσε να αντισταθεί ο τότε ΥΠΕΞ κ. Σαμαράς, όπως είχε δηλώσει.

Στην υπογραφείσα συμφωνία Αλβανών των Σκοπίων, προβλέπεται η μετέπειτα ένωση των αλβανικών εδαφών, στην οποία η ‘Δημοκρατία της Ιλλυρίδας’ θα προσαρτηθεί στην Αλβανία. Αναφέρονται και τέσσερα σημεία τα οποία θα έχουν  ως κύριο στόχο και σκοπό την «επανένωση των αλβανικών εδαφών».

Η αμετροέπεια του κ. Γκρούεφσκι τον απομονώνει διπλωματικά, αφού οι Η.Π.Α. περισσότερο στηρίζονται στους Αλβανούς μουσουλμάνους (με τη γνωστή αντιπάθειά τους προς τους χριστιανούς Ρώσους). Σε πρόσφατη δημοσκόπηση οι Αλβανόφωνοι εμπιστεύονται στη πλειονότητά τους τούς Αμερικανούς, ενώ οι Σλάβοι τους Γερμανούς. Την έλλειψη κοινής γραμμής Η.Π.Α και Γερμανίας για την ηγεμονία της περιοχής, καλείται πάλι να την πληρώσει ένα βαλκανικό κράτος (“όταν τσακώνονται τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια”).

«Το κράτος των Σκοπίων είναι μια τεχνητή χώρα, ενώ οι Σλάβοι έχουν γίνει περισσότερο φασίστες, από όσο ήταν πριν από 20 χρόνια». Αυτά είπε σε συνέντευξή του στην «Νέα Εποχή» ο Αλβανός ηγέτης του αντιπολιτευτικού  Δημοκρατικού Κόμματος των Σκοπίων, κ. Μεντούχ Θάτσι. Υπενθυμίζουμε ότι οι Αλβανοί είναι περί το 30% του πληθυσμού και παρουσιάζουν δημογραφική έκρηξη. Οι Σλάβοι γνωρίζουν ότι σε 10 χρόνια θα χάσουν την πλειοψηφία.

Σχολιάζοντας τα πρόσφατα επεισόδια, όπου δολοφονήθηκαν δύο παιδιά στο Γκόστιβαρ, τον ξυλοδαρμό των Αλβανών μαθητών, τις ζημιές στα καταστήματα των Αλβανών στην πόλη των Σκοπίων, ο κ. Θάτσι δήλωσε ότι τα επεισόδια είναι συνεχόμενα και πίσω τους βρίσκονται κρατικοί θεσμοί (echedoros).

«Συνεχίζεται να παρατηρείται ότι τα Σκόπια είναι μια τεχνητή κατάσταση, μια πειραματική κατάσταση, που υποτίθεται ότι είναι  «πολυεθνική», με την έννοια των εθνοτήτων και λοιπά. Ο υπάρχων πρωθυπουργός, Νίκολα Γκρούεφσκι, όχι τυχαία διακατέχεται πάνω από 90 % από μίσος για τους Αλβανούς.

» Οι Σλάβοι είναι 20 χιλιάδες φορές πιο φασίστες τώρα, από ότι πριν από είκοσι χρόνια και επιτίθενται 20 χιλιάδες φορές περισσότερο εναντίον των Αλβανών από ότι πριν από 20 χρόνια. Σε αυτά τα σποραδικά συμβάντα και τα περιστατικά  παραμένουν πίσω τους τα κρατικά ιδρύματα και κάνω έκκληση προς τα θεσμικά όργανα να αποκαλύψουν αυτές τις περιπτώσεις. Πιστεύω, επίσης, ότι εδώ εφαρμόζεται επιλεκτική δικαιοσύνη», είπε.

Και ενώ ο κ. Θάτσι, βλέπει μυστικές υπηρεσίες των Σκοπίων εις βάρος των Αλβανών, ο κ. Γκρούεφσκι βλέπει ξένες υπηρεσίες που υποστηρίζουν τους Αλβανούς, οι οποίες επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση της χώρας του, λέγει.

Όλα αυτά, μη ρωτήσετε πώς τα αντιμετωπίζει η Αθήνα. Η απάντηση είναι γνωστή.

Ο Μακεδών

ΣΧΕΤΙΚΑ

2 ΣΧΟΛΙΑ

gh 12 Απριλίου 2012 - 20:07

Προσοχή! Το παιχνίδι είναι πάντα διπλό και η προπαγάνδα συνήθως γκρίζα ή μαύρη.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Θεοφάνης Ι. Βορεινάκης 1 Φεβρουαρίου 2024 - 04:15

Ε καλά αυτά είναι γνωστά, οι Σκοπιανοί Βορειομακεδόνες από τους Αλβανούς θα την πάθουν, υπομονή……

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ