Αρχική » Συνεχίζεται η βοήθεια των Ελλήνων πολιτών στους πολιτικούς πρόσφυγες στον Καταυλισμό Λαυρίου

Συνεχίζεται η βοήθεια των Ελλήνων πολιτών στους πολιτικούς πρόσφυγες στον Καταυλισμό Λαυρίου

από admin

Αναδημοσίευση από το Κουρδικό Γραφείο Ενημέρωσης (kurd-info.blogspot.com)

Στις 21 Μάη οι Έλληνες εργαζόμενοι στον Προσφυγικό Καταυλισμό Λαυρίου άρχισαν απεργία αορίστου χρόνου επειδή το υπουργείο Υγείας, στην αρμοδιότητα του οποίου υπόκεινται, αρνείται να τους καταβάλει δεδουλευμένα περίπου 6 μηνών. Αυτή η κατάσταση δημιούργησε τραγικές συνθήκες σχετικά με την διαβίωση των πολιτικών προσφύγων εκεί. Σταμάτησε η τροφοδοσία ειδών διατροφής και υγιεινής στον καταυλισμό και περίπου 300 γυναίκες και κυρίως μικρά παιδιά είναι εκτεθειμένα στην πείνα και στις αρρώστιες.

Αυτή την απονιά και ασπλαχνία του ελληνικού κράτους ήρθαν να καλύψουν, στο βαθμό των δυνατοτήτων τους, ο δήμος Λαυρίου και πρωτοβουλίες πολιτών και δημοκρατικών φορέων.

Εμείς, για άλλη μία φορά δηλώνουμε ότι συμπαραστεκόμαστε στους απεργούς εργαζόμενους του Προσφυγικού Καταυλισμού Λαυρίου, και θέλουμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στο Δήμο Λαυρίου και τους πολίτες και φορείς για την υλική και ηθική συμπαράσταση τους.

Την Κυριακή 27 Μαΐου επισκέφθηκαν τον Καταυλισμό φίλοι και φορείς του κουρδικού λαού προσφέροντας βοήθεια, και μαγείρεψαν για τους πρόσφυγες και κυρίως για τα παιδιά και πραγματοποιήθηκε κοινή μουσική εκδήλωση. Ήταν μια πρωτοβουλία που ανύψωση το ηθικό των προσφύγων.

Εμείς που ζούμε στον Προσφυγικό Καταυλισμό Λαυρίου ευχαριστούμε τους φίλους μας και τον ελληνικό λαό και βροντοφωνάζουμε

Ζήτω η αλληλεγγύη και αδελφοσύνη των λαών

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ