του Γιώργου Καραμπελιά από τη Ρήξη φ. 89 που θα κυκλοφορησει αύριο, Σάββατο 3 Νοεμβρίου
Ένα όνειρο: Στις 28 Οκτωβρίου του 2012, ο πρωθυπουργός της χώρας εμφανίστηκε σε μια πανεθνικής εμβέλειας τηλεοπτική μετάδοση και είπε τα ακόλουθα: «Δεδομένου ότι οι λεγόμενοι εταίροι, εβδομήντα δύο χρόνια μετά την εισβολή του άξονα, επιδιώκουν και πάλι τη συντριβή και την υποταγή της χώρας μας και ζητούν να παραδοθεί ανυπεράσπιστη, ώστε να πραγματοποιήσουν αυτά που δεν μπόρεσαν να κάνουν με τον πόλεμο του 1940, είμαστε αποφασισμένοι να πούμε και πάλι ένα μεγάλο ΟΧΙ. Όχι στη μετατροπή της Ελλάδας σε αποικία, όχι στην κοινωνική καταστροφή του ελληνικού λαού, όχι στην αναίρεση της ανεξαρτησίας και της εθνικής μας ολοκλήρωσης, που κατακτήσαμε με αίμα και θυσίες. Καλούμε λοιπόν όλους, εχθρούς και φίλους, να τοποθετηθούν απέναντι στην ομόθυμη θέληση του ελληνικού λαού, να βροντοφωνάξει και πάλι ένα νέο όχι». Ένα τέτοιο διάγγελμα θα έμενε στην ιστορία δίπλα στο ΟΧΙ του 1940, στη συνέχεια των αναρίθμητων ΟΧΙ της ιστορίας μας.
Αντ’ αυτού πελιδνός, μικρός, ασήμαντος, ανάξιος να αναμετρηθεί με την ιστορία μας και αντάξιος ζηλωτής του Γιώργου Παπανδρέου, των Τσολάκογλου και των νενέκων της ιστορίας μας, ο Σαμαράς υπέγραψε τελεσίδικα την ιστορική του απαξίωση. Μέσα σ’ ένα χρόνο, ακριβώς, αποκάλυψε το πραγματικό πρόσωπό του, αρχίζοντας με την αποδοχή πέρυσι τέτοια εποχή της συγκυβέρνησης με τον πράκτορα και καταλήγοντας σήμερα στην οριστική αποδοχή της υποταγής της χώρας.
Ο Αντώνης Σαμαράς έχει κριθεί από την ιστορία. Δεν υπάρχει πλέον περίοδος χάριτος γι’ αυτόν. Την πρώτη φορά, το 1992, αφού συναίνεσε στους Γερμανούς για τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, η οποία είχε ως αναπόφευκτη συνέπεια τη δημιουργία «μακεδονικού» κράτους, στη συνέχεια οδήγησε τη χώρα σε μια πρωτοφανή ήττα στον χώρο των Βαλκανίων και στον εξευτελισμό. Θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει πως, η αδυναμία να συγκροτηθεί ένας βαλκανικός πόλος με άξονα την Ελλάδα και τη Γιουγκοσλαβία τότε, αποτέλεσε την αρχή των δεινών για το σήμερα. Η αλλοπρόσαλλη πολιτική του Σαμαρά, την οποία σηματοδότησε αρχικώς η υποχώρηση στους Γερμανούς και τον Γκένσερ, και εν συνεχεία η εμμονή του στο «μακεδονικό», το οποίο ο ίδιος είχε δημιουργήσει, μαζί με τον Παπανδρέου που ήθελε να ξεπλυθεί από το σκάνδαλο Κοσκωτά, υπήρξε καταστροφική. Το μακεδονικό απαγόρευσε μια αξιόπιστη βαλκανική πολιτική στην Ελλάδα και μας προσέδεσε ασφυκτικά στη γερμανοκρατούμενη Ευρώπη. Η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και των Βαλκανίων που ακολούθησε, καθώς και η αδυναμία της Ελλάδας, αποσυνέθεσαν τον βαλκανικό χώρο και εξασθένισαν γεωπολιτικά τη θέση της χώρας.
Η συνέχεια ήταν αναμενόμενη. Η Ελλάδα, έχοντας απολέσει τη μεγάλη βαλκανική ευκαιρία, προσδέθηκε ασφυκτικά στη Δυτική Ευρώπη και εν συνεχεία στην ευρωζώνη με τον νάνο-θαυματοποιό Σημίτη, και τα Βαλκάνια μεταβλήθηκαν σε χώρο κυνηγιού των αμερικάνικων βομβαρδιστικών, των γερμανικών εταιρειών και της νεοθωμανικής Τουρκίας. Η σημερινή αποδυναμωμένη γεωπολιτική μας θέση είναι εν πολλοίς συνέπεια των τραγικών λαθών και της ανικανότητας εκείνης της περιόδου.
Στη συνέχεια ο ελληνικός λαός, επειδή «ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται», μπροστά στον κίνδυνο να αναλάβει την ηγεσία της Ν. Δημοκρατίας η Ντόρα Μπακογιάννη και να σχηματίσει ένα θανάσιμο δίδυμο με τον Γιώργο Παπανδρέου, και δεδομένης της παντελούς έλλειψης ικανών και αξιόπιστων πολιτικών, ανέσυρε από την αφάνεια των χαρτοπαιγνίων των βορείων προαστίων τον Αντώνη Σαμαρά.
Ο μικρός αυτός πολιτικός, που εμφανιζόταν ως εκφραστής της εθνικής αξιοπρέπειας των Ελλήνων, και «εθνικά ανυποχώρητος», κατόρθωσε για ένα διάστημα, και σε αντιπαράθεση βεβαίως με την Μπακογιάννη και τον ΓΑΠ, να εμφανίζεται ως αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση. Βέβαια, τα σημάδια ήταν καθαρά. Επί δεκαπέντε χρόνια ούτε να καταθέσει κάποιο όραμα για τη χώρα είχε ούτε κατόρθωσε να φτιάξει κάποιο αξιόπιστο πολιτικό σχήμα.
Και όμως, κατόρθωσε να γίνει και πρωθυπουργός, και, αφού συναίνεσε αναρίθμητες φορές πλέον στις απαιτήσεις τους, απέσπασε την εύνοια των αποικιοκρατών και των ντόπιων «νταβατζήδων».
Πολλοί άνθρωποι, εξαιτίας της βαθύτατης κρίσης του πολιτικού προσωπικού και της έλλειψης αξιόπιστης εναλλακτικής πρότασης –την οποία δεν μπορούσε να προσφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ– ήλπιζαν πως θα αποδειχθεί τουλάχιστον καλύτερος από τους προηγούμενους και ότι θα έβαζε και κάποιο φραγμό στην κατρακύλα της χώρας και στις απαιτήσεις των αισχρών αποικιοκρατών. Και από τις εκλογές και μετά είχε όντως την ευκαιρία να θέσει έναν τέτοιο φραγμό.
Πρώτον, διότι το σύνολο του ελληνικού λαού, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, δειλότερα ή εμφαντικότερα είχε απορρίψει τη συνέχιση της πολιτικής του μνημονίου, γι’ αυτό και όλοι μιλούσαν για αναδιαπραγμάτευση.
Δεύτερον, διότι για πρώτη φορά υπήρχαν ευνοϊκές συνθήκες, όχι τόσο εξαιτίας του άχρωμου μικρογραφειοκράτη Ολάντ στη Γαλλία, όσο λόγω της κινεζικής απαίτησης να μη θιγεί το ευρώ και να μην πληγεί η Ελλάδα, καθώς και της κρίσης στη Συρία, που αναβαθμίζει γεωπολιτικά τον ρόλο μας. .
Και αντί αυτός ο ανάξιος πολιτικός να στηριχθεί σ’ αυτά τα δύο στηρίγματα, που θα τον αναδείκνυαν σε αναμφισβήτητο εθνικό ηγέτη και έξω από τα όρια της χώρας, το μόνο που έκανε ήταν να εκλιπαρεί και να σέρνεται πίσω από τη Μέρκελ, παριστάνοντας τον αποφασιστικό μόνο απέναντι στον ελληνικό λαό με τους χρυσαυγίτες κρανοφόρους του, και … απέναντι στους διεφθαρμένους και τελειωμένους πασόκους εταίρους του. Έτσι, οδηγεί τη χώρα σε μια ακραία αποικιακή εξάρτηση και τον λαό σε μια χωρίς προηγούμενο εξαθλίωση.
Το ερώτημα που τίθεται είναι για ποιο λόγο αυτό το ΟΧΙ, που δεν μπορεί να πει ο Σαμαράς και η παρέα του, δεν κατόρθωσε να το διατυπώσει με αξιοπιστία μια οποιαδήποτε άλλη πολιτική δύναμη. Δυστυχώς, διότι οι λαοί έχουν κάθε φορά τις ηγεσίες που τους αξίζουν. Ο ελληνικός λαός, τα είκοσι τουλάχιστον τελευταία χρόνια, βυθίστηκε σε ένα παρασιτικό οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο, έχασε την επαφή με τα αντιστασιακά του αντανακλαστικά, μεταβλήθηκε σε δανειζόμενο καταναλωτή.
Γι’ αυτό και, όταν ήρθε η ώρα της κρίσης, δεν διέθετε παρά έναν Παπανδρέου, έναν Βενιζέλο, έναν Καρατζαφέρη, έναν Σαμαρά, έναν Κουβέλη. Και οι δυνάμεις που έμειναν στην αντιπολίτευση, οι οποίες ορθά απορρίπτουν τη λογική του μνημονίου, είναι πολύ ισχνές, ανέτοιμες ή αλλοτριωμένες από τριάντα χρόνων εθνομηδενισμό, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και ένα μεγάλο κομμάτι του ΚΚΕ, ή τέλος ομάδες συμμοριτών, όπως η Χρυσή Αυγή. Τριάντα χρόνων πασοκικός εκμαυλισμός και είκοσι χρόνων εκσυγχρονισμός και ιδιωτική τηλεόραση έκαναν τα μυαλά των Ελλήνων χυλό και διέλυσαν την αντιστασιακή συνοχή τους.
Τώρα, λοιπόν, θα πρέπει δυστυχώς να ανασυστήσουν το κοινωνικό και πολιτικό πρόσωπο μέσα από την εμπειρία της καταστροφής. Και χωρίς ακόμα να μπορούν να διαμορφώσουν ολοκληρωμένες, αξιόπιστες λύσεις.
Απορρίπτοντας τους σωτήρες κάθε είδους, θα πρέπει να αρχίσουν μια μακρά και επίπονη πορεία για τη σωτηρία της χώρας. Θα πρέπει να επιβάλουν στις όποιες πολιτικές ηγεσίες, υπαρκτές ή μελλούμενες, ένα νέο πρόγραμμα, το οποίο θα στηρίζεται στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, στον πατριωτισμό, την κοινωνική δικαιοσύνη, την οικολογική ισορροπία και την άμεση δημοκρατία. Και σήμερα, τα βήματα που οργανώνουν την λαϊκή αντίσταση, όσο μικρά κι αν φαίνονται, είναι τα μόνα που μπορούν να αρχίσουν να δίνουν ελπίδα σ’ ένα λαό καθηγμαμένο κατ’ εξοχήν από την έλλειψή της.
Υπάρχει φως για την άκρη του τούνελ, αρκεί ο ελληνικός λαός να αναλάβει τον φωτισμό του.
Πάντως, ο Σαμαράς δεν θα βρίσκεται με τον λαό σε αυτή την πορεία, αλλά απέναντί του, μια και ολοκλήρωσε τη μετάβασή του προς τον δρόμο της ιστορικής καταισχύνης.
15 ΣΧΟΛΙΑ
Πριν τρία χρόνια στήθηκα σαν μ…..ς επί ένα 4ωρο για να ψηφίσω των ανωτέρω κύριο στις εκλογές της ΝΔ. Βεβαίως δεν είχα αυταπάτες. Ουσιαστικά δεν πήγα να υπερψηφίσω τον ίδιο, αλλά να καταψηφίσω την Ντορίτσα. Τον μεν θεωρούσα μια μετριότητα, τη δε όμως θεωρούσα εθνική καταστροφή.
Δυστυχώς, τρία χρόνια μετά, ο Σαμαράς κατάφερε να διαψεύσει οικτρά ακόμη και τις ήδη χαμηλές προσδοκίες μου. Γιατί πίστευα ότι, αν και μετριότητα, ήταν τίμια μετριότητα.
Δυστυχώς, αποδεικνύεται νέος ΓΑΠ. Δεν μπορώ να πώ ότι μετανιώνω για την ψήφο μου, διότι δεν ξέρω τι θα γινόταν με την Ντόρα απέναντι στο ΓΑΠ. Ίσως να ήταν χειρότερα. Όμως θλίβομαι που η δυνατότητα επιλογής μου περιορίζεται στο ποιον θεωρώ λιγότερο αποκρουστικό.
Θα θυμάστε ίσως την επίσκεψη Γουόρεν Κρίστοφερ το 1993 και την προαναγγελία εκλογών σε έξι μήνες (τον Οκτώβριο) ενάμισυ χρόνο πριν λήξει η θητεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη! Όλοι απορούσαμε, μα τι λέει ο άνθρωπος! Και πράγματι, την προκαθορισμένη στιγμή ο…..μεγάλος πατριώτης (!), έκανε το θαύμα του και έριξε την κυβέρνηση! Η Ελλάδα έχει περάσει ανάλογες καταστάσεις στο παρελθόν και τα κατάφερε! Θυμηθείτε μόνο το 1909! Απλά πρέπει από τις διαπιστώσεις και την μεμψιμοιρία να περάσουμε στην δράση! Θα τα καταφέρουμε ξανά ή έστω στην χειρότερη περίπτωση θα πέσουμε προσπαθώντας!
αδέκαστη συνοπτική ανάλυση προσώπων, δεδομένων, καταστάσεων.
… …συγγνώμη, ίσως επειδή το θεώρησα αυτονόητο , ξέχασα να σας συγχαρώ !
Πολύ καλά τα γράφετε, άλλωστε από πέρσι το Νοέμβριο εξηγήσατε ότι αφού ο Σαμαράς έδωσε πνοή ζωής στην κυβέρνηση (και όχι στην Ελλάδα φυσικά) άρα μπορούμε να περιμένουμε από αυτόν μόνο τα χειρότερα.
Νομίζω ότι το κομμάτι για το ρόλο του στο πρόβλημα με τα Σκόπια όπως και για το τι κάνει η Γερμανία στα Βαλκάνια αξίζει περισσότερης ανάπτυξης, σε ένα ξεχωριστό άρθρο.
ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕΙ?
” Υπάρχει φώς στην άκρη του τούνελ , αρκεί ο Ελληνικός λαός να αναλάβει τον φωτισμό του ” . Αποδεχόμενοι αυτήν την διαπίστωση θα πρέπει εδώ να συμφωνήσουμε για το ότι ο λαός μας έχει αποδείξει ότι και επιθυμεί και γνωρίζει να φωτίζει διαχρονικά με την σκέψη του και τους αγώνες του τα τούνελ της ιστορικής του διαδρομής και φέρει γι’ αυτό τα απαραίτητα ανακλαστικά , που κάτω από την πίεση των συνθηκών αυτής της περιόδου είναι εφικτό υπό προϋποθέσεις να επανενεργοποιηθούν .
Αποτελεί από την άλλη μεριά ένδειξη πολιτικής σοφίας του Ελληνικού λαού να μην ενεργοποιείται στα τυφλά , αλλά να προσδοκά συγκεκριμένους στόχους και στρατηγική , να προαπαιτεί επομένως να του είναι αντιληπτό και σαφές αυτό που το άρθρο ονομάζει ” φως στην άκρη του τούνελ ” , το οποίο φως , όπως και για κάθε λαό στην παγκόσμια ιστορία , οφείλουν να προσδιορίσουν και αποσαφηνίσουν οι αντίστοιχες πολιτικές δυνάμεις και μεμονωμένα διακριτά πρόσωπα .
Έχουμε επομένως ο κάθε ένας από εμάς ατομικά , η μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες στις οποίες συμμετέχουμε , το καθήκον να συμβάλουμε στην οργάνωση της λαϊκής αντίστασης και την στρατηγική της σύνδεση με τον σχεδιασμό για την συνολική Αναγέννηση της χώρας μας , αποσαφηνίζοντας ταυτόχρονα ότι αυτό αποτελεί πραγματικά και αξιόπιστα για τον λαό μας ” το ζητούμενο φως στην άκρη του τούνελ ” .
Με αυτήν την έννοια είναι σίγουρα θετικό να απομακρύνουμε επειγόντως κάθε καλλιεργούμενη αυταπάτη , ότι μπορεί να είναι ο Σύριζα ο μοχλός της Αναγέννησης στην χώρα μας , όταν το κόμμα αυτό έχει εξελιχθεί στο ” αποκούμπι ” όλου του κρατικοδίαιτου παρασιτισμού και της μικρομεσαίας πρός το παρόν διαπλοκής της μεταπολίτευσης , που επιδιώκοντας την διάσωσή τους με όχημα τον Σύριζα έχουν προκαθορίσει την φυσιογνωμία του . Είναι επίσης σωστό να απορρίψουμε εγκαιρως και τους κάθε είδους λοιπούς αυτόκλητους υπάρχοντες και εκκολαπτόμενους σωτήρες .
Οφείλουμε αντίστοιχα να εξελίξουμε σε συστηματικό και συντονισμένο τον διάλογο των πολιτικών κινήσεων, κινημάτων και μεμονωμένων πολιτών που από την άποψη των πολιτικών τους απόψεων και της ένταξής τους στις διαδικασίες αντίστασης μπορούν να συμβάλλουν στην διαμόρφωση ενός ευρύτερου πολιτικού ρεύματος που να πιστοποιεί στα μάτια του Ελληνικού λαού ότι και με την δική του επανενεργοποίηση το όραμα της Πατριωτικής Αναγέννησης με Κοινωνική Δικαιοσύνη και Άμεση Δημοκρατία μπορεί να είναι γίνει εκτός από θεωρητικό και πρακτικά πραγματοποιήσιμο .
ΠΡΟΣ ΠΕΤΡΟ (1)
Φίλε Πέτρο, ο λαός μας πολλές φορές έδειξε επαρκή αντανακλαστικά και αστείρευτες δυνάμεις αναγέννησης πράγματι. Να μην ξεχνούμε όμως, ότι υπήρξαν και φορές που τα ……θαλάσσωσε, όπως το 146 π. Χ. και σε όλη την περίοδο που προηγήθηκε, το 1453 και στην αντίστοιχη προηγηθείσα περίοδο κλπ ! Μην είμαστε λοιπόν βέβαιοι ότι θα τα καταφέρει σήμερα αν και αυτό είναι το ζητούμενο !
Αποτελεί κατά την γνώμη μου ένδειξη πολιτικής μυωπίας, η αναμονή, όταν δεν έχεις καθόλου χρόνο (το μέλλον της Ελλάδας κρίνεται σήμερα, που η χώρα χάνει 7% του ΑΕΠ της ετησίως, οδεύοντας προς τον όλεθρο! Σήμερα που της επιβάλλεται ένα νομικό πλαίσιο που την στραγγαλίζει! Σήμερα που η κοινωνία της αποσυντίθεται και η νεολαία εγκαταλείπει την χώρα! ) ελπίζοντας σε δυνάμεις, που ίσως δεν έρθουν ποτέ! Αλλά και που αν έρθουν, απλά θα διαχειριστούν τα ερείπια! Αν και λάτρης της ιστορίας, δυσκολεύομαι να βρω κάτι που να αντιστοιχεί στην σκέψη σου! Έβλεπε φως στην άκρη του τούνελ ο Στρατιωτικός Σύνδεσμος (διότι αν έβλεπε, σίγουρα ήταν το …..τραίνο και μπερδεύτηκε! Ο ΣΣ απέτυχε τραγικά στην προσπάθειά του να μεταρρυθμίσει την χώρα! Και πάνω στην απελπισία του έκανε την ακραία και ριψοκίνδυνη κίνηση, να φέρει τον Βενιζέλο! Κίνηση που αποδείχτηκε ματ! );
Έβλεπαν φως στην άκρη του τούνελ οι αγωνιστές του 1821 ; Διότι και αυτοί οδηγούνταν σε βέβαιη αποτυχία (παρά τον απαράμιλλο ηρωισμό τους ! ) και μόνο σωρεία γεγονότων απολύτως τυχαίων και μη προβλεπόμενων (συντριβή γενίτσαρων από Σουλτάνο Μαχμούτ, τουρκοπερσικός πόλεμος, κουρδική εξέγερση, ναυμαχία Ναβαρίνου, ρωσοτουρκικός πόλεμος και προέλαση Ρώσων σε Αδριανούπολη, Γαλλικός στρατός σε Πελοπόννησο! ) οδήγησε στην ανεξαρτησία!
Αντίστροφα, ίσως έτσι όπως τα λες να σκέφτονταν οι Αρχαίοι το 146 π. Χ και στα προηγούμενα χρόνια! Όταν ….ανατείλει η δύναμη που μπορεί να τα βάλει με την Ρώμη, θα …..την ακολουθήσουμε! Με τους Μακεδόνες θα συνταχθούμε τώρα ; Αυτοί δεν κατέλυσαν την ελευθερία της Ελλάδας, τοποθετώντας παντού φρουρές ; Η συνέχεια …..γνωστή! Τα ίδια έγιναν και με τον Αντίοχο στον Συριακό πόλεμο! Τελικά, ο …..σοφός ελληνικός λαός κατέληξε υπόδουλος των Ρωμαίων!
Η αντίληψη ότι η λύση των κρίσιμων ιστορικών προβλημάτων, ξεπετάγεται σαν την Αθηνά Παλλάδα πανέτοιμη, πανέμορφη, πάνσοφη από …..το κεφάλι του Δία, είναι απλά ανιστόρητη! Η λύση των μεγάλων ιστορικών προβλημάτων είναι σαν την εξαγωγή του ευγενούς μέταλλου ! Στην αρχή στο μετάλλευμα, πάντα βρίσκουμε κάποιο κράμα του μετάλλου με κάποιες άλλες χημικές ενώσεις και χώμα, ακαθαρσίες κλπ. Και μόνο δουλεύοντας, υπομονετικά μπορούμε να καταλήξουμε στο μέταλλο και το κόσμημα! Η λύση από την αρχή μπορεί να είναι μπροστά στα μάτια μας και εμείς απλά να μην την βλέπουμε, διότι δεν μοιάζει καθόλου με λύση!
ΠΡΟΣ ΠΕΤΡΟ (2)
Συνεχίζεις λέγοντας, ότι ΄΄….Έχουμε επομένως ο κάθε ένας από εμάς ατομικά , η μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες στις οποίες συμμετέχουμε , το καθήκον να συμβάλουμε στην οργάνωση της λαϊκής αντίστασης και την στρατηγική της σύνδεση με τον σχεδιασμό για την συνολική Αναγέννηση της χώρας μας , αποσαφηνίζοντας ταυτόχρονα ότι αυτό αποτελεί πραγματικά και αξιόπιστα για τον λαό μας ” το ζητούμενο φως στην άκρη του τούνελ….΄΄. Δεν καταλαβαίνω τι θα πει ΄΄ο κάθε ένας ατομικά΄΄ ! Οι ρωμαϊκές λεγεώνες προελαύνουν ακάθεκτες, ήδη λεηλατούν την χώρα σου ! Ελέγχουν τα πάντα, κόμματα εξουσίας, τράπεζες, ΜΜΕ κλπ, και εσύ θα αρχίσεις …..ατομική προσπάθεια ; Μήπως περνιέσαι για τον …..Ναζωραίο ; Μα και αυτός χρειάστηκε …..300 χρόνια για να καταβάλει την Ρώμη! Δεν ισχύει το διαζευκτικό ΄΄ή΄΄ φίλε μου !
Ποιες είναι οι συλλογικές διαδικασίες που συμμετέχουμε και που μπορούν να συμβάλλουν στην λαϊκή αντίσταση και την αναγέννηση ; Οι …..συνελεύσεις των πολυκατοικιών ; Οι …..επαγγελματικές / συνδικαλιστικές ενώσεις ; Ποιος μπορεί να είναι εκτός από τα κόμματα ; Και ποιος καταλληλότερος από αυτά από τον ΣΥΡΙΖΑ ; Στα αλήθεια πιστεύεις ότι θα φυτρώσει από την γη, στο αμέσως επόμενο, κρίσιμο χρονικό διάστημα, πολιτική δύναμη από το πουθενά με επαρκή αποτρεπτική ισχύ, για να αντιμετωπίσει την εισβολή ; Γενικολογίες, μπορώ να πω και εγώ άπειρες, αν όμως πρέπει να ονοματίσω την δύναμη αποτροπής, μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ ( παρόλο που μόνο επαρκής δεν είναι για την μεγάλη ιστορική πρόκληση που αντιμετωπίζει! ) πηγαίνει το μυαλό μου! Ονομάτισέ την και εσύ αν μπορείς , διότι το κείμενο που παραθέτεις είναι απλά αόριστο!
Αναφέρεις ότι ΄΄ το κόμμα αυτό έχει εξελιχθεί στο ” αποκούμπι ” όλου του κρατικοδίαιτου παρασιτισμού και της μικρομεσαίας πρός το παρόν διαπλοκής της μεταπολίτευσης , που επιδιώκοντας την διάσωσή τους με όχημα τον Σύριζα έχουν προκαθορίσει την φυσιογνωμία του ΄΄ πέραν του ότι αυτό δεν ισχύει (θα σε παραπέμψω στην μόνη έρευνα αυτού του στυλ, που έγινε στην Ελλάδα, δηλαδή στο κοινωνικό προφίλ των ψηφοφόρων των κομμάτων από την Public Issue, τα συμπεράσματα δικά σου! Δεν είναι τυχαίο, ότι κανείς άλλος δεν επανέλαβε την έρευνα! Προφανώς, τα συμπεράσματα δεν άρεσαν! ), δεν καταλαβαίνω γιατί θα ήταν πρόβλημα ακόμη και αν ίσχυε! Δηλαδή, πρακτικά εσύ με ποιους θα αντιμετωπίσεις την εισβολή ; To 26,5 % του ΣΥΡΙΖΑ είναι η μικρομεσαία διαπλοκή! Το 48% ψήφισε κλεπτοκρατία! Βγάλε και την Χρυσή Αυγή, τι μένει ; Μα καλά, μόνο εγώ ξέρω αριθμητική ; Θα βασιστείς σε αυτούς που αυθόρμητα θα οργανώσουν πυρήνες αντίστασης από το μηδέν; Και μόλις αθροιστούν, πάλι θα τους κατηγορήσεις ότι προέρχονται από τον χ, ψ πολιτικό χώρο (μην ξεχνάμε ότι το 90% των Ελλήνων ψήφιζε ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ !); Σε πειράζει να αντιμετωπίσεις την νεοαποικιοκρατία + κλεπτοκρατία, έστω και με την βοήθεια αυτού που λανθασμένα χαρακτηρίζεις συλλήβδην μικρομεσαία διαπλοκή (έστω και αν περιέχει ένα ποσοστό της!) ; Μπορείς να αναφέρεις ένα και μοναδικό ιστορικό παράδειγμα επιτυχημένης αντίστασης με αυτές τις …..ονειροπολήσεις ;
πελιδνός … μάλλον κάτι σαν άχρωμη “background music” στην εύχαρι ρεσεψιόν του πολυτελούς (και υπό Γερμανικό μάνατζμεντ) ξενοδοχείου “Ευρώπη”.
ΠΡΟΣ ΠΕΤΡΟ (3)
Αγαπητέ φίλε, αυτό που προτείνεις στην τελευταία παράγραφο, είναι ακόμη πιο γραφικό από αυτό που προτείνουν οι ακραίοι Αριστεριστές του ΣΥΡΙΖΑ! Την …..συστράτευση των δυνάμεων της Αριστεράς! Δηλαδή του Μήτσου, του Κίτσου, του μπάρμπα Θανάση και του κούκου, που μας κάνει …..τρεις και ο κούκος! Το δικό σου άθροισμα νομίζω, ότι είναι …..πολύ μικρότερο! Η διαδικασία …..πολύ αργή ! Και ακόμη και η πιθανότητα να αθροιστούν, αμελητέα! Μπορείς να κατονομάσεις αυτές τις πολιτικές δυνάμεις και κινήματα, έτσι για να …..πάρουμε μια γεύση ; Για τα μεμονωμένα άτομα, δεν σχολιάζω καν! Πιστεύω ότι αν Τόμσεν, διάβαζε το κείμενο, θα το …..ενέκρινε αμέσως! Αυτό ακριβώς εύχεται και αυτός! Κατακερματισμό των Ελλήνων, πλήρη αδυναμία να σχηματίσουν ευρείες πλειοψηφίες, σύντομα, ώστε να τους …..αποτελειώσει εκ του ασφαλούς! Αντίθετα, υπάρχει καμιά αμφιβολία, ότι όλη η προσοχή των νεοαποικιοκρατών και της κλεπτοκρατίας, είναι στραμμένη στην προσπάθεια να παρεμποδιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, να κερδίσει τις εκλογές; Γιατί ; Επειδή είναι αριστερός ; Επειδή, είναι βέβαιο ότι θα αναγεννήσει την Ελλάδα ; Όχι βέβαια! Επειδή είναι ισχυρός και έχει δυναμική που μπορεί να ανατρέψει τα σχέδιά τους για την Ελλάδα!
Ναι φίλε Πέτρο! Αν θέλεις να σταματήσεις τις λεγεώνες και με τους Μακεδόνες θα συνεργαστείς (και ας κατέλυσαν την ελευθερία των Ελλήνων!) και με τον Αντίοχο θα συνεργαστείς (και ας είναι τύραννος και εξίσου επικίνδυνος!) και με τους Καρχηδόνιους (και ας ήταν μισέλληνες!)! Η αριθμητική σου δεν βγαίνει και η θεωρία σου είναι αδιέξοδη! Θα καταλήξεις σκλάβος των Ρωμαίων! Και δεν θα φταίει κανείς άλλος από εσένα!
Όσο για το ποιοι αναγεννούν και μεταρρυθμίζουν τις χώρες, η Ιστορία διδάσκει, ότι αυτό το κάνουν οι πρώην εγκλωβισμένοι στην παρακμή υπό νέο πλαίσιο ( κίνημα στο Γουδί 1909, new deal, Γκωλικοί στην μεταπολεμική Γαλλία κλπ. Όρα συζήτηση με Αμοργό στο ΄΄ Δίχως τόλμη και δίχως Αρετή ΄΄ όπου εξηγώ τα ιστορικά παραδείγματα, να μην επαναλαμβάνομαι!)! Άνθρωποι από τον ουρανό δεν πέφτουν και το 90% των Ελλήνων ψήφιζε διαπλοκή και μπαινόβγαινε στα βουλευτικά γραφεία! Πολύ δύσκολα θα βρεις αγγέλους για αυτό που οραματίζεσαι ακόμη και αν ΄΄ ήταν εφικτό τεχνικά!
Για να μην παρεξηγούμαστε, η ιδέα της κινητοποίησης κάθε είδους υποκειμένων (κόμματα, κινήματα, ευαισθητοποιημένα άτομα) δεν είναι κακή καταρχήν ! Θα έπρεπε μάλιστα να είναι και το ζητούμενο μακροπρόθεσμα! Αλλά βρίσκω εκτός τόπου και χρόνου την ιδέα, ότι έτσι θα συγκροτηθεί ο ΄΄ στρατός ΄΄ που θα αντιμετωπίσει άμεσα την θανάσιμη απειλή!
re:από ardin_ rixi , 04/11/2012
Το όνειρο !
Δείγμα αριστερού ρομαντισμού και συναισθηματικής φόρτισης του Γ.Καραμπελιά .
Αυτή είναι και η έκφανση του πατριωτικού πόθου για : ελευθερία , αξιοπρέπεια ανεξαρτησία και συνεισφορά στον πανανθρώπινο ελληνικό πολιτισμό .
Ναι Γιώργο , συγχαρητήρια ( οι αναμνήσεις ..πήγαν χρόνια πίσω , όταν ένας Λυκειάρχης στις εθνικές επετείους με το συναίσθημα και το όραμα αυτό , ανέλυε την ιστορική και πατριωτική μας ευθύνη με σημείο αναφοράς τα γεγονότα της επετείου …και οι Αρχές του Τόπου δυσφορούσαν και όχι μόνον ! ) .
Η καταισχύνη του πολιτικού κατεστημένου.
{ ο Σαμαράς , ως πρωθυπουργός , είναι “μικρός” , όπως όλοι οι πρωθυπουργοί από το 1992 και μετά , έχοντας στο πολιτικό τους DNA την <> της υπερατλαντικής εξάρτησης , σύμφωνα με τα στοιχεία – που αφορούν την ελληνική πραγματικότητα – και προωθήθηκαν σε μένα από τον ” μέντορα μου” στην πολιτική διαπαιδαγώγηση Πολυνείκη .Τ ( Φοίβος .τ ) }
Η πραγματικότητα .
Μετά από σχετική επικοινωνία ( του Πολυνείκη , από 21/12/2011 ) με σκοπό την διερεύνηση των προθέσεων και των δυνατοτήτων του Α.Σαμαρά ( μέσω ηλεκτρ. Ταχυδρομείου , με Νέα Δημοκρατία ) στο τελευταίο μήνυμα του ( από 08/02/2012 )καταλήγει ως κάτωθι :
[ ..] Σήμερα , που τελικά , ο κ.Πρόεδρος ( Α.Σαμαράς) εγκλωβισμένος θα υπογράψει – επιβεβαιώνοντας , την συνέργεια στο επερχόμενο έγκλημα κατά του εσωτερικού ελληνισμού *
μετενέργεια! διασφαλισμένη φτώχευση , παράδοση της εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας στο αγγλοσαξονικό δίκαιο των ” πιστωτών ” θα αποδειχτεί , μετά λύπης μου , ότι : <> θα αποδείξει
<>… [..]
Το όνειρο που δεν έγινε πραγματικότητα , είναι και θα παραμείνει μια ουτοπία .
Συνάδει με την πολύχρονη ανικανότητα των ελλήνων ” πολιτικών” , και είναι , ακριβώς , αυτό που αξίζει στην πλειοψηφία του συγκεκριμένου λαού , ο οποίος επιλέγει να επιβιώνει μέσα σε ζοφερές και ρατσιστικές κοινωνικές δομές ( εις βάρος του ελληνισμού ) που του επιβάλλονται από ανηλεείς κομματάρχες και διαπλεκόμενα συμφέροντα.
Τα γεωπολιτκά ,που επικαλείσθε , ουδέποτε υπήρξαν θέματα υψηλής Στρατηγικής , δεδομένου ότι παρά τους εκατοντάδες στρατηγούς και τα πολιτικά -κομματικά όργανα ΚΥΣΕΑ κ.α δεν υπάρχει θεσμοθετημένη εθνική στρατηγική και ως εκ τούτου , αυτά αποτελούν σενάρια επιστημονικής φαντασίας για τους έλληνες (βλ. Κυπριακό , διάλυση του Παραγωγικού Ιστού ( πολιτική επιλογή , από τυο 1984 και μετά ) , Μακεδονικό , Ιμια – ” γκριζάρισμα” του Αιγαίου ).
επεξηγήσεις:
( * ) εσωτερικός ελληνισμός : αν είχατε διαβάσει το προωθημένο μήνυμα που εστάλη σε όλους / perardin .. , adrin_ rixi…, & . Δ.Αλευρομάγειρο / θα γινόσαστε αποδέκτες μιας άλλης πολιτικής θέσης όσον αφορά την οικονομική κρίση κ.τ.λ ότι { την δεκαετία αυτή , οι δυνάμεις που συμμετείχαν στην εμφύλια ( εγκληματική ) σύρραξη – κατασφάζοντας έλληνες τους έλληνες , με τοποτηρητές τους αγγλοσάξονες και τους σοβιετικούς , αποτελειώνουν την πράξη τους – εκ του ασφαλούς , δεδομένου ότι φρόντισαν από την δεκαετία του 1970 , να διαλύσουν την πατριωτική Αριστερά – ΕΔΑ ) }.
( * ) αναγουλιασμένη ατμόσφαιρα των Αθηνών : μια εγγραφή στο ημερολόγιο της Πηνελόπης Δέλτα , το 1922 ( την οποία ο σημερινός πρωθυπουργός επικαλείται )από την οποία – βρώμικη πολιτική ατμόσφαιρα – θα επέλθει , τελικά , η ολοκληρωτική καταστροφή του Μικρασιατικού ελληνισμού για μια ” μικρά και έντιμη Ελλάδα ”
Ευχαριστώ Φραγκλίνος .ν.π
φ.ν.π 04/11/2012
Από 04/11/2012 , υπάρχει εκτενής απάντηση στο
.
Γιώργο , το ωραιότερο είναι ότι , παραμένεις ακόμη ρομαντικός γι αυτό και το ” όνειρο ” θα αποτελεί την μοναδική αναζήτηση κάθε έλληνα πολίτη ! να δει κάποτε τα κοινά να τα διαχειρίζονται πολιτικοί ηγέτες που δεν θα έχουν σχέση με τους απόλιδες της τςλευταίας τριακονταετίας .
Στο κείμενο , στον παραπάνω ιστότοπο υπάρχει μια μαρτυρία από τον Φεβρουάριο του 2012 που δεν επιτρέπει ” όνειρα ή προσδοκίες ” ούτε και με τον Σαμαρά πρωθυπουργό .Λυπάμαι ….φραγκλίνος.ν.π
05/11/2012
Eχω μια απόρία κε Καραμπελιά. Πως γίνεται κάποιος να έχει το ίδιο μυαλό στα 70 με αυτό που είχε στα 15 του και να θεωρείται προοδευτικός;