Αρχική » Εισαγγελέας Βούλγαρης: «Η Ελλάδα δεν είναι βιλαέτι»

Εισαγγελέας Βούλγαρης: «Η Ελλάδα δεν είναι βιλαέτι»

από Άρδην - Ρήξη

Αναβλήθηκε η απόφαση του Αρείου Πάγου για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς

Του Γιάννη Ξένου από την Ρήξη φ. 129 

Υπάρχουν δημόσιοι λειτουργοί που διασώζουν την αξιοπρέπεια της χώρας. Μετά το απίστευτο μπρος πίσω της δικαιοσύνης για την έκδοση των οχτώ Τούρκων αξιωματικών, όπου τη μια μέρα αποφασιζόταν η μη έκδοσή τους και την επομένη η έκδοσή τους, σήμερα ο εισαγγελέας Γιώργος Βούλγαρης έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Ο κος Βούλγαρης είπε ότι, μετά και τις καταγγελίες της Διεθνούς Αμνηστίας και διεθνών οργανώσεων ότι η έκδοση των οχτώ φυγάδων θα σημάνει τον απάνθρωπο βασανισμό τους, ενώ παράλληλα παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο επαναφοράς της θανατικής ποινής και μάλιστα με αναδρομική ισχύ, τόνισε:
«Από αυτά τα έδρανα έχουν περάσει μεγάλες προσωπικότητες δικαστών και εισαγγελέων που έμειναν στην ιστορία γιατί δεν σκέφτηκαν το ρεύμα, αλλά μόνο οδηγό είχαν τη συνείδησή τους. Πέρασε ένας Τερτσέτης, ένας Πολυζωΐδης και, χωρίς να φοβούνται, πήγαν κόντρα στο ρεύμα. Δεν φοβήθηκαν τίποτα στη δίκη του Κολοκοτρώνη, στη δίκη του Λαμπράκη (…) Έχω την εντύπωση ότι πρέπει να ακολουθήσετε τα χνάρια τους. Ακούγοντας τη συνείδησή σας, να απορρίψετε το αίτημα της Τουρκίας».
Ζήτησε επίσης από τους δικαστές να μην κρίνουν ως διπλωμάτες: «Μα, θα μου πείτε, τι θα γίνει με τις διεθνείς σχέσεις; Βαρέθηκα σε αυτήν τη χώρα να ακούω για τις διεθνείς και διμερείς σχέσεις. Εσείς δεν είστε διπλωμάτες και δεν έχετε διχαλωτή γλώσσα. Είστε δικαστές και πρέπει να ακούσετε τη συνείδησή σας. Η Ελλάδα εδώ και 200 χρόνια δεν είναι βιλαέτι, δεν είναι περιφέρεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Τακτικές τύπου Αλή Πασά που ακρωτηριάζουν, βιάζουν, αποκεφαλίζουν, έχουν εκλείψει. Ανήκουμε στην Ευρώπη. προασπίζουμε τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δίκαιη δίκη». Μετά την τοποθέτηση του κου Βούλγαρη είναι απαράδεκτο να εκδοθούν οι οχτώ Τούρκοι αξιωματικοί στην Τουρκία.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ