Αρχική » Βρετανικό κανάλι δείχνει το αληθινό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής (video)

Βρετανικό κανάλι δείχνει το αληθινό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής (video)

από admin
Προέβαλε ντοκιμαντέρ με πλάνα από τις δράσεις τους αλλά και δηλώσεις τους
Βρετανικό κανάλι δείχνει το αληθινό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής (video)
Από το Βήμα
Αποτροπιασμό προκαλούν δηλώσεις μελών της Χρυσής Αυγής, αλλά και πλάνα από τη δράση της στις γειτονιές της Αθήνας, από ντοκιμαντέρ που πρόβαλε την Τρίτη το βράδυ (σε ώρα μεγάλης ακροαματικότητας) το βρετανικό κανάλι Channel 4.

Το ντοκιμαντέρ βασίζεται σε δουλειά έλληνα κινηματογραφιστή που ακολούθησε πέρυσι το καλοκαίρι, επί έναν μήνα, μέλη της Χρυσής Αυγής και κατέγραψε τη δραστηριότητά τους, αλλά και τις δηλώσεις τους.
Στις εικόνες εμφανίζεται υποψήφιος βουλευτής στην Α΄Αθηνών της Χρυσής Αυγής να βρίζει αλλοδαπούς και να λέει ότι για την οικονομική κρίση «ευθύνονται οι λαθρομετανάστες». Κάνει λόγο για «τρία εκατομμύρια χαραμοφάηδες, που μας πίνουν το νερό μας τρώνε το φαΐ και αναπνέουν τον αέρα τον δικό μας τον ελληνικό και μας σκοτώνουν». Χαρακτηρίζει συλλήβδην τους λαθρομετανάστες «πρωτόγονους, υπανθρώπους και μιάσματα».

Να σημειωθεί ότι το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αλλά το βρετανικό κανάλι επέλεξε να το προβάλει την Τρίτη το βράδυ. Ο υποψήφιος βουλευτής που «πρωταγωνιστεί» σ΄αυτό το ντοκιμαντέρ δεν εξελέγη.
Υπάρχει ένας όντως αποτροπιαστικός διάλογος, ανάμεσα στον ανωτέρω υποψήφιο βουλευτή της Α΄ Αθηνών (το κανάλι πρόβαλε και το όνομά του καθώς και το πρόσωπό του) με πολιτικούς τους φίλους (όλοι τους φορούσαν μαύρα μπλουζάκια) όταν ακούγεται η φράση «είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τους φούρνους»! Και η παρέα με τον υποψήφιο βουλευτή να λέει στη συνέχεια, γελώντας, ότι μπορούν να γίνουν σαπούνια, αλλά όχι για ανθρώπους παρά μόνον για αμάξια ή πεζοδρόμια επειδή αυτοί είναι χημικοί και «μπορεί να βγάλουμε καμιά καντήλα». Ακούγεται στον ίδιο τόνο ότι το δέρμα των παράνομων μεταναστών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λαμπατέρ και τα μαλλιά τους για μπεγλέρια.
Ενα άλλο μέλος της Χρυσής Αυγής αναφέρει ότι «εάν είναι μελαψοί θα τους ασπρίσουμε πρώτα και μετά θα τους ασπρίσουμε σε κλοτσιές».
Κινηματογραφιστής είναι ο κ. Κ. Γεωργούσης, ο οποίος δήλωσε στο δελτίο του βρετανικού καναλιού ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής που συνάντησε και του επέτρεψαν να τους κινηματογραφήσει ήταν πολύ υπερήφανοι για τη δημόσια έκθεση της δράσης τους. Οι δηλώσεις του κινηματογραφιστή φιλοξενούνται και σε βρετανικές αλλά και σε κυπριακές εφημερίδες.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ