Αρχική » Πού είναι οι χρυσαυγίτες;

Πού είναι οι χρυσαυγίτες;

από admin

του Γ.Ξ. από τη Ρήξη που κυκλοφορεί (φ. 97)

Την τελευταία εβδομάδα, με τις συλλήψεις των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής, μεγάλη εντύπωση προκαλεί η έλλειψη διάθεσης συμπαράστασης από τους οπαδούς της οργάνωσης. Η παρουσία τους είναι αναιμική, το προηγούμενο Σάββατο στη ΓΑΔΑ δεν βρέθηκαν πάνω από 200 άτομα να συμπαρασταθούν στον «αρχηγό» και τα πρωτοπαλίκαρά του και δεν είχαν μαζί τους ούτε ένα πανό. Τις επόμενες η κατάσταση ήταν ακόμα πιο απελπιστική, ελάχιστοι χρυσαυγίτες μπήκαν στον κόπο να πάνε στη ΓΑΔΑ ή στην Ευελπίδων, αναθάρρησαν μόνο λίγο την Τετάρτη, όταν δεν προφυλακίστηκαν οι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος και Μίχος. Την Τετάρτη το απόγευμα, όταν οδηγήθηκε ο Μιχαλολιάκος για να απολογηθεί, παρά την κινητοποίηση που έκαναν οι χρυσαυγίτες για να υπάρχει κόσμος που θα πίεζε μην προφυλακιστεί ο «αρχηγός», η ανταπόκριση ήταν και πάλι απογοητευτικοί, 150-200 άτομα παραβρέθηκαν, αν και η σελίδα της ΧΑ τους βρήκε χιλιάδες. Τα ξημερώματα της Πέμπτης που αποφασίστηκε η προφυλάκιση του «αρχηγού», 5-6 άτομα βρίσκονταν στα δικαστήρια για να του συμπαρασταθούν. Την Πέμπτη, όταν απολογούνταν ο Παππάς, η εικόνα ήταν ακόμα πιο απογοητευτική, 30-40 άτομα βρέθηκαν στην Ευελπίδων, εκ των οποίων 4-5 ήταν βουλευτές. Πού είναι το ένα εκατομμύριο οπαδοί που έλεγαν οι χρυσαυγίτες ότι τους ακολουθούν; Η μικρότερη αριστερίστικη ομάδα αν διωκόταν, περισσότερο κόσμο θα κινητοποιούσε.
Δύο θα μπορούσαμε να πούμε είναι οι λόγοι για τους οποίους ο κόσμος της ΧΑ δεν συμπαρίσταται στην ηγεσία της οργάνωσής τους, ο πρώτος, γι’ αυτούς που βρίσκονται πιο κοντά στη ΧΑ, είναι ότι γνωρίζουν και οι ίδιοι ότι είναι εγκληματική οργάνωση και έχουν αντανακλαστικά υπόκοσμου, όταν τα πράγματα δυσκολεύουν, εξαφανίζονται γιατί φοβούνται να μη συλλάβουν και τους ίδιους. Ο δεύτερος είναι ότι ένας ευρύτερος κόσμος που μπορεί να τους ψήφισε, να φόρεσε ένα μπλουζάκι της ΧΑ, ή να έγραψε σε κάποιο σάιτ υπέρ της, αυτός ο κόσμος δεν έχει κινηματικά χαρακτηριστικά, δεν τα είχε πριν και ούτε η ΧΑ του τα καλλιέργησε. Αλλά θα μπορούσαμε να προσθέσουμε και έναν ακόμα λόγο, πως μπορείς να υπερασπιστείς έναν «αρχηγό» που στην απολογία του λέει ότι το βράδυ του φόνου έπεσε νωρίς για ύπνο και ξύπνησε την άλλη μέρα το μεσημέρι! Που στην απολογία του αποκηρύσσει το ναζισμό και καταδικάζει τη βία, αλλά μόλις βγει από τα δικαστήρια και έχει μάθει ότι θα προφυλακιστεί φωνάζει, «Ζήτω η Νίκη» (δηλαδή το χιτλερικό «sieg heil»). Μάλλον ισχύει το «ανάλογα με τον αρχηγό και οι οπαδοί».

5 ΣΧΟΛΙΑ

Μιχάλης Τσολάκης 6 Οκτωβρίου 2013 - 19:42

Η Χρυσή Αυγή δεν έχει οπαδούς ! Αυτό το ξέρουμε όλοι και αποδείχτηκε περίτρανα με όλη αυτήν την ιστορία. Ψηφοφόρους διαμαρτυρίας έχει με απόλυτη έλλειψη ιστορικών γνώσεων και κοινωνικής συνείδησης που νομίζουν ότι όταν ραπίζει ο Κασιδιάρης την Κανέλη, ραπίζουν και αυτοί μαζί του το κατεστημένο ! Επειδή ένα σημαντικό ποσοστό αυτού του κόσμου δεν είναι καν σε θέση να κάνει στοιχειώδη πολιτική ανάλυση και είναι επιρρεπές και σε σενάρια συνωμοσίας, ένας σκληρός πυρήνας 5-7% θα συνεχίσει να ψηφίζει τους ΄΄εθνικιστές΄΄ της πλάκας αλλά είναι πλέον βέβαιο ότι έχουν οριστικά χάσει την δυναμική τους !

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Απόστολος Κατσιούλης 6 Οκτωβρίου 2013 - 22:34

Νά μήν είσαι τόσο βέβαιος Μιχάλη,
γιά πρόσεξε λίγο τό άρθρο τού Δ. Κωνσταντακόπουλου καθώς καί τή συνέντευξη τής Ζωής Κωσταντοπούλου στήν ΕΝΕΤ. Όλη ή δραστηριότητα τών κυβερνόντων είναι σφόδρα έπικίνδυνη! Μπορεί αύριο άντί τής ΧΑγής νά τά βάλουν μέ τήν Άριστερά, πού έτσι κι’αλλοιώς τήν βλέπουν στό άντισυνταγματικό τόξο. Ή προστασία ένομης συμπεριφοράς καί τό καταδίκασνα τής αύθαιρεσίας σήμερα, άποτελεί ύψιστο χρέος απέναντι στήν κοινωνία πού θέλεις νά κυβερνήσεις Αύριο.

Απόστολος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 7 Οκτωβρίου 2013 - 19:20

Αγαπητέ φίλε, για τον ακραίο τυχοδιωκτισμό του τσίρκου της Πολιτικής Άνοιξης+ κλόουν εκ μεταγραφής πχ τηλεπλασιέ κα δεν αμφιβάλλω καθόλου ! Αρκετές φορές προειδοποίησα ότι ότι είναι τόσο αδίστακτοι που πρώτα θα χύσουν αίμα και μετά θα φύγουν και δέχτηκα μάλιστα και παρατήρηση από το site για τις…..αιματοβαμμένες εκτιμήσεις μου ! Δεν αποκλείω μάλιστα να είχαν στόχο να χρησιμοποιήσουν την Χ.Α. (και!) με αυτόν τον τρόπο αλλά ο εγγενής κρετινισμός της Χ.Α. σε συνδυασμό με τις αμερικανοευρωπαικές παρεμβάσεις τους στέρησε αυτήν την δυνατότητα !
Απαγόρευση κόμματος της Αριστεράς, πέραν του ότι είναι αναίτια. Η Αριστερά ούτε παραστρατιωτικούς, ούτε όπλα έχει ούτε
στοχοποιεί πολιτικούς αντιπάλους για να τους δολοφονήσει ! Οι δε ένοπλες οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς βρίσκονται (ορθότατα!) εκτός νόμου και διώκονται ούτως ή άλλως ! Ακόμη και αν ήθελε κάποιος δεχτεί ότι σε μια συμπλοκή κάποιοι
αριστεροί (ου μη γένοιτο !) σκοτώσουν κάποιον Έλληνα πολίτη με διαφορετικές πεποιθήσεις (το αποκλείω !) και πάλι δεν υπάρχει περίπτωση να ανάψουν τα τηλέφωνα ούτε του ΚΚΕ, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (φυσικά δεν αναφέρω την …..νεοφιλελεύθερη ΡΗΜΑΔ!) ! Και αυτό γιατί σε αντίθεση με την Χ.Α. δεν υπάρχει ο μηχανισμός των ταγμάτων εφόδου !
Κατά συνέπεια, κάθε απόφαση να προχωρήσει κανείς σε απαγόρευση κόμματος της Αριστεράς θα είναι αβάσιμη και παράνομη. Όμως η Αριστερά δεν είναι Χ.Α. ! Και βάση έχει και πολύ μεγάλη επιρροή στις μέρες μας ! Μια τέτοια απόφαση λοιπόν ισοδυναμεί με συνειδητή επιλογή για …..εμφύλιο πόλεμο και θα έχει δραματικές συνέπειες και για την ΝΔ !Διότι μπορεί να την υποστηρίξουν μυστακοφόροι βουλευτές επικρατείας αναλυτές του τίποτα, χοντροκέφαλοι μπούληδες που δηλώνουν σύμβουλοι του πρωθυπουργού και βρίσκονται σε μόνιμο εμφυλιοπολεμικό παραλήρημα, τηλεπλασιέ και πρώην ροπαλοφόροι όμως δεν είναι αυτοί η ΝΔ ! Θα αποκηρυχτούν και θα καταρρεύσουν σε ελάχιστο χρόνο από τους εχέφρονες δημοκρατικούς οπαδούς της ΝΔ αλλά και από το κατεστημένο που δεν θέλει να γυρίσουμε στο 1946-1949 ! Αν πάλι είναι τόσο άρρωστοι και τόσο αποφασισμένοι να το κάνουν αδιαφορώντας για όλα, πίστεψέ με θα το έκαναν σε κάθε περίπτωση και δεν είναι η περίπτωση της Χ.Α. που θα τους βοηθήσει ! Δεν το πιστεύω όμως ούτε για αστείο ! Θα συνεχίσουν δυναμιτίζοντας το κλίμα με δηλώσεις όπως η γνωστή αθλιότητα Σαμαρά για όσους είναι κατά ΕΕ/ΝΑΤΟ και τροφοδοτώντας με τεχνάσματα και πομφόλυγες (πχ καλή αντάμωση στα γουναράδικα ! Όποιον δεξιό…..μπουμπούνα και να ρωτήσεις, σημαίνει…..πάμε να σφάξουμε Δεξιούς!!!!!) την φαιδρή θεωρία των δύο άκρων. Εννοείται επίσης ότι θα καταστείλουν βίαια κάθε λαϊκή κινητοποίηση ! Αλλά ως εκεί δεν τους παίρνει παραπέρα, ειδικά τώρα που οι χρήσιμοι ηλίθιοι Νεαντερντάλιοι είναι στην γωνία !

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Σμυρνιός 7 Οκτωβρίου 2013 - 22:59

Απόστολε, παρόλο που ακούγεται συχνά-πυκνά τελευταία ότι “μετά τη Χρυσή Αυγή θα κυνηγήσουν και την Αριστερά”, μάλιστα μου το είχε πει και γνωστός μου, πρώην… εναλλασσόμενος μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δηλωμένος δεξιός, νυν χρυσαυγίτης: “μην αγχώνεσαι, έρχεται κι η σειρά σας”. Ήταν κάτι μεταξύ κρυφού πόθου που δεν κρατιόταν και σιγουριάς. Αξίζει, όμως, να σκεφτούμε ότι είναι τόση η δυναμική της Αριστεράς και τόσο γερά τα θεμέλιά της στον Λαό, που ακόμα κι αν επιχειρούνταν αυτό, οι πιθανότητες επιτυχίας του θα ‘ταν αμελητέες. Έχε κατά νου ότι η υπόθεση του απεργού πείνας Κ. Σακκά συγκίνησε το Πανελλήνιο. Αν αύριο-μεθαύριο ο Μιχαλολιάκος ή ο Παππάς καταδικαστούν κι ακόμα κι αν είχαν τα κότσια και την πίστη στα ιδανικά τους ν’ αναλάβουν ένα παιχνίδι πόκερ με το θάνατο, όπως η απεργία πείνας, ποιος θα συγκινούνταν; Κανείς. Και δε σου μιλάω για τον οποιοδήποτε απλό Αριστερό ή μια μεγάλη κι ιστορική φυσιογνωμία του χώρου αλλά για κάποιον, μάλλον αναρχικό ή μηδενιστή όπως ο Σακκάς (δεν το λέω για να τον κατακρίνω αυτόν ή τις απόψεις του αλλά απεναντίας για να υπερασπιστώ το θάρρος και τη μεγαλοψυχία του). Διώξεις εις βάρος της Αριστεράς θα πετύχουν αυτό που δε μπορεί να πετύχει ο διάλογος στο εσωτερικό της: την πολιτική (ή τουλάχιστον την κινηματική) ένωσή της αλλά και τη συσπείρωση ενός μεγάλου τμήματος του Λαού που πρόσκειται από τη Σοσιαλδημοκρατία ως τον ακραίο αναρχικό Μηδενισμό.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
giorgos 8 Οκτωβρίου 2013 - 10:05

Ότι δηλώσεις είσαι; ή μήπως τα ράσα κάνουν τον παπά;

Mας λένε πως η ΧΑ είναι μια χιτλερική οργάνωση, επειδή φοράνε μαύρες μπλούζες, χαιρετάνε ναζιστικά και φέρουν σήματα που παραπέμπουν στα SS, ενώ αυτοί που ονομάζονται σοσιαλιστές, κομμουνιστές, και δημοκράτες είναι όντως αυτό που δηλώνουν; Δηλαδή το Πασόκ είναι σοσιαλιστικό κόμμα; Το ΚΚΕ είναι κομμουνιστές; Η ΝΔ είναι δημοκράτες; και πάει λέγοντας.

Οι ταμπέλες από μόνες τους έχουν βέβαια την σημασία τους, Το κυριαρχικό όμως είναι τι κάνουν στην πράξη. Μην ξεχνάμε πως τα μεγαλύτερα εγκλήματα έχουν γίνει στο όνομα των ανθρώπινων αξιών. Της δημοκρατίας, των ανθρώπινων δικαιωμάτων, του σοσιαλισμού, του κομμουνισμού, και του εθνικοσοσιαλισμού.

Έπειτα το ζήτημα δεν είναι ότι δηλώσεις αλλά και να υπάρχουν και οι συνθήκες ώστε να μπορείς να το πραγματοποιήσεις. Και εγώ μπορεί να θέλω να γίνω φεουδάρχης η της αρχαίας ελληνικής κοινωνίας τι σημαίνει ότι μπορώ να φορέσω χλαμύδα, να γίνω Μέγας Αλέξανδρος, να κάνω μια οργάνωση και να γυρίσω πίσω τον τροχό της ιστορίας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ