Αρχική » Θεσσαλονίκη 06/03/2015 – 7.30μ.μ. | Χάρης Ναξάκης: «Η Ανθρώπινη Φύση» |

Θεσσαλονίκη 06/03/2015 – 7.30μ.μ. | Χάρης Ναξάκης: «Η Ανθρώπινη Φύση» |

από Άρδην - Ρήξη

naxakis

«Σήμερα απαιτείται μια πράξη ριζικής ανατροπής του τεχνολογικού μεσαίωνα είτε αυτός εμφανίζεται με τη μορφή της εικονικής πραγματικότητας, των ειδώλων, είτε με την εκδοχή του homo cyborg ( άνθρωπος-μηχανή) ή του γενετικά τροποποιημένου. Η απουσία κριτικής στον τεχνοκόσμο από την κυρίαρχη σήμερα φιλελεύθερη και αριστερή επιστημολογία, που θεωρούν ότι η τεχνολογία είναι ουδέτερη και η χρήση της καλή ή κακή, καθιστά το εγχείρημα πολύ δύσκολο. Το δίλλημα όμως αργά ή γρήγορα θα τεθεί. Είτε θα οδηγηθούμε σε μια κοινωνία που θα επιλέξει την τεχνολογική στασιμότητα, την τεχνολογική αποανάπτυξη, π.χ. απαγόρευση της αναπαραγωγικής κλωνοποίησης ανθρώπων, της επιλογής φύλου, της ενίσχυσης μνήμης κλπ, είτε οι εραστές της προόδου θα μας μετατρέψουν σε ψηφιακά αποτυπώματα και μετανθρώπους. Σε αντικείμενα δηλαδή που θα γράψουμε πάνω τους τα νέα βιολογικά και κληρονομικά χαρακτηριστικά. Ίσως κάποτε επιστρέψουν οι Λουδίτες, αυτοί που τόσο λοιδορήθηκαν από τους προοδευτικούς. Θα υπάρχει όμως τότε ζωή έξω από τον τεχνοκόσμο ή όποιοι έχουν αρνηθεί την μετανθρώπινη μετάλλαξη θα είναι οι νέοι παρίες;» [Χάρης Ναξάκης, «Ο Ατελής Άνθρωπος», Εφημερίδα των Συντακτών, 27/11/2014]

Την Παρασκεύη 6 Μαρτίου 2015, στο στέκι του Άρδην, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη του συγγραφέα και καθηγητή των ΤΕΙ Μεσολογγίου, Χάρη Ναξάκη, με θέμα Η Ανθρώπινη Φύση. Η διάλεξη θα ξεκινήσει στις 7.30μ.μ. και η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα πραγματοποιηθεί στον εναλλακτικό πολυχώρο του Άρδην, Βαλαωρίτου 1 & Δωδεκανήσου γωνία στον 8ο όροφο. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2310 543 751, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: ardinthess@gmail.com.

ΣΧΕΤΙΚΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

Βαγγέλης-Κατερίνα Κοπασάκης 2 Μαρτίου 2015 - 11:55

Εξαιρετική προσπάθεια! Πολύ δε περισσότερο, όταν είναι εμφανής πλέον σήμερα η πρακτική του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού ΕΕ-ΗΠΑ κατάργησης των Εθνών μέσα από υπογεγραμμένες Συνθήκες με το όνομα Προς Την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση τύπου Μάαστριχτ καθώς με τον αμερικανικό σημερινό πόλεμο σε Ευρασία και Βόρεια Αφρική!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ